Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tothjozsi96

addikt

válasz PociAti #19152 üzenetére

Igen, ez egy jó kérdés hogy pontosan mikor mondható az hogy be van-e száradva egy fej, vagy sem. Mert fejtisztítás után mindig jó lett, de csak kis ideig, de azt meg nem akarom elhinni hogy 2 hét után fellevegősödik. Sőt, volt hogy csináltam fejtisztítást, és akkor is jó volt kb 10 oldalig, a 11. oldal már csíkozott. Szóval nekem ez egy kicsit erős azért.. Ha mindenkinél így működött volna ez a nyomtató, akkor nagyobb visszhangja lett volna ennek az egész L365 szériának, szerintem. Egyébként régebben azért sokkal kevesebb problémával üzemelt a gépezet, és nyilván én is, mint nagyon sokan, nem nagyon tudták azt, hogy ezzel heti rendszerességgel kellene nyomtatni. És itt azért volt simán 1-1,5 év amikor nem is nyomtattam vele egyáltalán. Tehát azért jó eséllyel a fej sem tökéletes. Megvan 8 éve asszem és hát azért az első jó pár évbe nem hogy hetente, de havonta se volt vele nyomtatva. Szóval ezért is gondoltam arra hogy egy új nyomtatófejjel csak jobb lehetne.

Mivel a nyomtatófej tisztítás után halt meg a nyomtató, ezért gondoltam a nyomtatófej cserét első körben. Aztán meglátjuk.. Még talán egy alaplapcserét bevállalnék, de az is lehet hogy ez az egész oda fog kifutni hogy egy nyomtatófej+alaplap csere se oldja meg a hibát, akkor azért nagyon szomorú lennék. Szerintem se éri meg, se az időt, se a pénzt, de egy valamire való új tintatartályos EPSON nyomtató azért 65-75e forint környéke újonnan, amire azt mondom hogy megfelelő lenne.

Van egy L3250-es nyomtatóm, ami jól működik. De igazából én mint egyszerű felhasználó nagyon hasonlónak látom tudását az L365-höz hasonlítva. Na most azért egy ilyen L3250 is 75e forint jelenleg a piacon. Úgyhogy ezért gondoltam arra hogy a nyomtatófej+szalagkábel az kb. 14e forint, ha ez nem elég akkor még egy alaplapcsere max.. +10k. És még nagyon max egy damper csere ami +4k. Összeadva a számokat azért kijön egy 28e forintos költség, ami nem kevés, de ez még mindig kevesebb mint a fele egy L3250-es nyomtató árának.

De azért az amit nálam produkált hogy nyomtatok vele hetente 1x printertest oldalt, és akkor mondjuk ma nyomtatok vele egy printertest-et, amit jól kinyomtat, majd egy hét múlva ki kell nyomtatnom valami ügyfélkapus 10 oldalas dokumentumot, és azt már értékelhetetlenül nyomtatja ki, és csíkos. Akkor megint adtam neki egy fejtisztítást, amitől jó lett, de ugyanez a dolog ismétlődött már állandóan. 1-2 hét és újra csíkoz, úgy hogy nem is volt használva, csak heti 1x printertest nyomtatásra.

Új hozzászólás Aktív témák