-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Ehh.. az RTX az Quadro család.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Z10N
veterán
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
wjbhbdux
veterán
NEM 11 + Turing + RTX 20 80 kiveheto a hivatalos GeForce videobol.
ha rendes hutot kap az Nvidia kartyaja.. az altaluk tamogatott regiokban megis ki fog asus/msi stb azsiai cegektol vasarolni dragabban? csak gyozzek kiszolgalni a nepet.
[ Szerkesztve ]
/s
-
-
Jack@l
veterán
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-teases-heavily-in-riddle-video-deciphered-it-is-geforce-gtx-2080.html
Augusztus 21 a Gamescom[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Dyingsoul
veterán
Köszi a linkeket! Úgy néz ki mégiscsak Turing lett a nyerő. Kíváncsian várom a Gamescomot.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
BiP
nagyúr
Reggel láttam én is a videót (igaz, én guru3d-n futottam bele).
Imádom az ilyen easter-eggeket. És bár a 1180 név jobban tetszett volna, elhiszem, hogy angolul jobban hangzik ill. könnyebb kimondani a 2080-at, szóval megértem, hogy inkább emellett döntöttek.(#18311) Jack@l: Gondolom akkor ez ilyen 0.napos bejelentés lesz. Aztán a kiállításon már lehet demózni a 2080-at a játékokban is, immáron hivatalosan.
És biztos sok demógépbe ez kerül, mert gyakorlatilag nincs ellenfele.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
Petykemano
veterán
Ne bántsd, lehet, hogy a forrása is rosszul tudta, vagy szándékosan vezette félre.
Persze akár az is lehet, hogy abu értette félre.
PL azt ,hogy "Don't believe anything that contains the word 'Turing' "
jelentheti azt is, hogy
- Kacsint, ne higgy el semmit, kacsint... vagyis hogy az az egy és igazi.
- Ne higgy el semmit ezzel kapcsolatban, mert bármi ami ezzel kapcsolatosan kiszivárog nem lesz valós. Más kérdés, hogy más kódnevekkel kapcsolatosan se.Attól függetlenül simán lehet, hogy megjelenik még kifejezetten bányászatot, vagy HPC-t célzó kártya. az nvidia nyilván megenedheti magának, hogy elgondolkozzon azon, hogy a különböző piacokat hasonló alapokra építő, de különböző designokkal fedi le. Az is lehet, hogy az nvidiánál se tud mindenki mindent. Abunak lehetett olyan forrása, akit az őhozzá elért informáiók meggyőzhettek arról, hogy amit ő tud és lát, az lesz az új termékpaletta. Aztán ez (ami nem turing) vagy megjelenik, vagy nem. Korábban az AMD is tele volt olyan designokkal, amikből végül nem lett termék.
Én csak azt furcsállom, hogy a bejelentést hír formájában se hozta még le. Ezen még mit kell csekkolni?
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Ren Hoek
veterán
válasz Petykemano #18315 üzenetére
Nyaral
Amúgy nem lehet, hogy az iparba szánt arch a Turing, és lesz Ampere is? Bár ez szerintem értelmetlen. Turingot szépen levetkőztetik, tensor magok, ray tracing magok stb... es ez lesz a gamer.
-
wjbhbdux
veterán
-
VTom
veterán
válasz torma1981 #18317 üzenetére
Ez egy roppant fontos teszt a világnak, az AoTS több milliós játékosbázissal rendelkezik világszerte.
Ja, nem.Mellesleg az utolsó két bekezdés a teljesítményösszehasonlításról szól, kb. a Titan V szintjét hozza.
Megint mellesleg gondolom ugyanolyan kamu clickbait írás, mint az összes többi wccftech cikk.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv
Ebben a videóban látható a mostani illetve a ray-tracing render közti különbség, sőt még az offline rendereknél használt path-tracing is említésre kerül a végén.
-
G**@**B**!
tag
Sziasztok!
Valaki mondja meg nekem Rtx 2080-at miért AOF- val tesztelik, amikor az egy stratégia, Cpu igényes játék.
Mivel vga-ról van szó jobb lenne valami vga zabáló játékkal megnézni. Tomb Raider mondjuk, de lehet én tudok rosszul v.mit.4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
gézu
őstag
válasz G**@**B**! #18323 üzenetére
Mert a valós teljesítmény még nem publikus, viszont közben valamivel etetni kell a népet.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Ren Hoek #18316 üzenetére
Nem. A Turing az létezik, már februárban megírtam, csak elfelejti: [link]. Nem írtam volna meg, ha nem létezne. De a többi pletyka az hülyeség volt, azt nem írtam meg, hogy bányász GPU lesz stb, mert nem lett az.
Most, hogy az NV bejelentette lehet beszélni róla, hogy ha megnézitek a Turingot, akkor annak van egy RT mag nevű fejlesztése. Na most az nem igazán egy mag, persze a parancsmotorban az egy viszonylag combos vezérlő, de a TPC-ken belül skálázódó rendszerről van szó. Egy GPC-n belülre két multiprocesszorral is többet lehet építeni, ha nincs az RT mag tranzisztorköltsége, és ez egy olyan hardverelem, amire reálisan nem lehet várni consumer szoftvert. Egy fizetett cím van csak bejelentve, geometriailag az is jól le lett butítva. [link]
Ergo a Turing az leginkább professzionális szinten hasznos, mert ott tervezhetsz 700+ mm^2-es GPU-t, amiben benne van az a teljesítmény, ami erre kell. Mert az RT mag vezérlője igazán tranzisztorzabáló, miközben az csak annyi, hogy a TPC-k áramköreit működtesse megfelelő elosztással. És a teljesítmény végeredményben innen a TPC-kből jön, de ha kevés a TPC, akkor kevés lesz a ray-triangle intersection teljesítmény a valós idejű leképezéshez, miközben a vezérlőt ugyanúgy beépíted. Egy középkategóriás GPU-ba közel 400 CUDA maggal többet rakhatsz az RT mag hiányában, annak az RT magnak a hiányában, amely nagyjából 2000 CUDA mag alatt amúgy sem ér semmit a túl gyenge teljesítménye miatt. Csak ezt egy átlag muki nem nagyon érti, mert ő csak kódnevet néz, és hát biztos a Turing lesz mindenhova, csak az NV-nél a mérnökök nem olyan hülyék, mint egy átlag muki. Ők is utánaszámolnak, hogy 300 mm2-en az a 400 mag többet ér, mint egy címben az RT mag, ahol ez a középkategóriás GPU amúgy sem adna ki magából 30 fps-t sem.Persze 7 nm-en ez az egész már teljesen realitás, ott annyival több a tranzisztorbüdzsé, hogy elkölthetsz egy rakás tranyót olyan területre, ami szökőévente számít.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raymond
félisten
válasz Petykemano #18315 üzenetére
Banyaszat?? Boven $300 alatt az ETH, a januari $1425-os csucsrol a mostani $267-re esett vissza. Tobb mint egy eve volt ertelme ennel valamivel magasabb arfolyamnal es az akkori difficulty-val banyaszni a GF-okon. Azoknak az idoknek vege.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
westlake
félisten
válasz Raymond #18327 üzenetére
Ne zavarjon egyikőtöket se, hogy orbitális badarságot beszéltek.
De ha már így felvetődött a téma, akkor mondjál már légy szíves egy jobb "befektetési" formát, aminek jobb a hozama, mint a bányászatnak. Nyilván ugyanakkora kockázattal. Egyáltalán milyen alapon döntitek el, hogy valaki másnak mi éri meg és mi nem?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
BiP
nagyúr
Én abban bízom, hogy ha már a ray-trace-en van a fókusz, akkor lesz valami ray-trace demó is kiadva, mint anno a Design Garage.
(csak az meg az újabb kártyákon nem működik, pedig végre lenne hozzá kraft). -
Dare2Live
félisten
válasz westlake #18328 üzenetére
Minek a bányászaté?
ETH gyors kalkulációm alapján 270$, jelenlegi nehézség, magyar áramár mellett több az árámszámlád mint amennyi értékben bányászol.
XRP és ETC vel is többet fizetsz mint amennyit bányászol.Ennél az is többet hoz ha nem csinálsz a pénzeddel semmit.
szerk: De ha elkalkulátam volna magam mond csak.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
t72killer
titán
válasz westlake #18328 üzenetére
Miért, hogy áll most a konkrét profit, magyar és kínai árammal számítva?
Mindenesetre valami oka azért van, hogy a "kedvenc kártyám" ára szépen leköveti az ETH/USD árgörbét.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dare2Live
félisten
video kielemzése. [link]
One of the chat session is RoyTeX = RTX = Ray Tracing technology
Not_11 = clearly not 11 .. ergo it is not GeForce GTX 1180
Eating, gimme 20 ...
Mac-20 = 20 Series ... hints towards the 20 series
Eight-Tee = 80 ... GTX 2080
AlanaT = I love this one, Alan Turing.
Zenith20 = They name 20 series
Ray = Ray tracing
GPS coordinates: “50.968495,7.014026” points to Cologne (Gamescom)
Rolling date numbers seems to be 2,0,8,0
Music in the background shouts 'i am coming' repeatedly. Which obviously refers to the pending launch.Persze simán benézhették.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Ren Hoek
veterán
Akkor mi a konklúzió?
Volta lesz(het) az új gamer kártya? Amíg el nem érjük a 7 nm-t.Szerintem fura, hogy kifejlesztették a Voltát, és gyakorlatilag semmi bevétel nem jön belőle gamer szekcióban, mert nem dobták piacra, csak professzionális kártyában.
Erre most újfent ez történik a Turinggal.Ennyire nem éri meg foglalkozni a gamer piaccal? Azért ha jól tudom az NV jelentős bevétele innen jött. Értem, hogy a Pascalból gyakorlatilag minden centet kisajtoltak, de akkor is fura, hogy milliárdokat öltek egy arch-ba, és nem használják.
(#18333) Raymond: Jelenleg ha elásod a pénzed is többet ér mint a bányászat Maximum egy már régóta zümmögő Radeon farm, ami már kitermelt mindent... de akkor is szerintem ez már az a pont, hogy nem biztos, hogy megéri bekapcsolni a farmot. Persze "nincs ennél jobb befektetés"
Újonnan beszállni ilyen számok mellett? Nem normális teljesen aki most vesz farmot.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Dare2Live #18330 üzenetére
Bányászatról volt szó, nem konkrét coinról.
#18333: Kértem, hogy mondjál egy másik befektetési formát, aminek jobb a hozama. Mondjuk 2-3M forintig bezárólag. Ha annyira nem éri meg bányászni, mint állítjátok, akkor ez nem lehet olyan nehéz.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Ren Hoek
veterán
Tehát átnevezett Pascal ... csak kérdés mennyi az az "alul"...
Mondjuk 1030-tól 1080 Ti-ig, afelett lenne pozícionálva egy 1080 Ti + erejű "2070" és feljebb a 2080... a többi meg Turing.
Hát érdekes koncepció... Eddig nem volt még piacon 3 arch egyszerre, nem?
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Raymond #18337 üzenetére
A "barmi ami nem banyaszat" kitérő válasz. Mondjál konkrétumot. Teljesen mindegy hogy én mit bányászok, vagy bányászok-e egyáltalán bármit te. Te jelentetted ki (persze nem szó szerint), hogy nem éri meg bányászni, tehát neked kellene bizonyítanod, nem? Nem kértem bonyolult dolgot, csak azt, hogy mondj konkrét dolgot, ami jobban megéri. Nyilván pontosan tudod, hogy melyik algót mennyire éri meg futtatni, hiszen kijelentetted, hogy "nem éri meg bányászni". Magyarul nekem nem kell megjelölnöm egy coint sem, hiszen te pontosan tudod, melyik mennyire éri meg. Válaszd ki azt, ami a legtöbbet hoz és mondj valami más befektetési formát helyette. Persze elfogadom én azt is, ha csak a levegőbe beszéltél.
#18339: Még mindig nem értem, hogy miért nekem kellene elmondanom, hogy "mit hoz". A témát nem én indítottam és nem én állítottam eredetileg valamit.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
t72killer
titán
válasz westlake #18335 üzenetére
Ha megmondod mennyi a profit*, amihez viszonyítani kell, akkor tudunk valamit válaszolni. Minden befektetésnél a profit/KOCKÁZAT arány legalább olyan fontos, mint maga a profit összege, ezentúl nem árt, ha a profitkivétel költségeit is felszámolod (mennyibe kerül míg a bányászott termék ellenértéke a bankszámládon virít).
*vettem a fáradtságot, és találtam egy kalkulátort: lopott árammal, adó és egyéb költségek nélkül 10db GTX 1070 vagy rx 480 napi 6$-t hoz a konyhára, ha az aktuális legjobb coint bányászod. Ez egy mostani áron alsóhangon 4000$-os riggel havi 4.5%. Ha lopod az áramot és csalod az adót, akkoris, mennyit is amortizálódik havonta a riged?
#18342: "percenként változtatja milyen kamu coint érdemes bányászni" és ezt a "háztáji" 100karis kisbányász, aki jó, ha meló mellett óránként rá tud nézni a rigre, az is tudja a gyakorlatban változtatgatni, megfelelő időpontban eladni a kamucoint, stb? A profi bányász munkaigénye is jelentősen megnő, ha kamucoinról kamucoinra kell ugrálni percenként, ő is alszik alkalmasint, kiszolgálja a barátnője szexuális és egyéb igényeit, WC-re megy, stb... Úgy nézem, finisbe érkezett a bányaszezon, pont mint 2014 tavaszán.
#18343: inkább havi 15-20 dollár körül van a karinkénti profit lopott árammal (anélkül kb a fele), azaz a 400$-os karid áramlopás mellett fogja kb 2év alatt ledolgozni az árát. Kb akkorra, amikorra papírnehezéknek se fogják megvenni, és ugye a pénz mellett még befektettél x hétnyi-hónapnyi intenzív munkaidőt, kerülgetted a zajos riget, stb-stb.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ren Hoek
veterán
válasz westlake #18340 üzenetére
Rövidre zárnám, aki most száll be Radeonnal, az több mint 1 év mire visszajön maga a kártya ára..de inkább 2 és akkor adózni is kéne még utána. Nicehasht néztem, ami percenként változtatja milyen kamu coint érdemes bányászni.
VGA szempontból most totálisan nem éri meg szerencsére, ha így marad az árfolyam, akkor talán nem kerülnek veszélybe az új VGA-k.
De plz ne vigyük el megint bányász témába a topikot
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Ren Hoek #18342 üzenetére
Havi 2-3 dollár haszonnal közel nem egy év...
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz westlake #18340 üzenetére
Konkret pelda? Per pillanat fogod a penzed amit a banyaszrig-be "invesztalnal", berakod egy muanyag eteltarto dobozba (hogy ne legyen sonkazsiros) es otthagyod a konyhaasztalon. Tehat mit kell banyaszni milyen kartyaval hogy ennel tobb erteket hozz ki es mennyi az a tobb egy honap utan?
(#18342) Ren Hoek
Egyetertek hogy nem kene elvinni, csak most mar nagyon erdekel mi az amibol itt mindenki kimarad mert nem latja a tuti lehetosegeket.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Javasolnám nektek, hogy nézzetek utána annak a kifejezésnek, hogy "megéri". Egy általános fogalomról beszélünk.
#18342: Köszönöm, ez már némi konkrétum, de te sem mondtál bármi mást ami jobban megéri.
#18344: Pontosan annyira komoly a jelenlegi eszmefuttatásod, mint a példád. Számomra teljesen világos, hogy felületes tudással teszel meggondolatlan kijelentéseket.
Szeretek vitatkozni, mivel építi az ember jellemét, de mivel egyikőtök sem tud (vagy akar) konkrét példát felhozni, teljesen értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Dare2Live
félisten
Azért csendben hozzátenném, hogy nem emlékszem az elmúlt pár évből ilyenre, hogy magyar áramár mellett kb semmit se éri meg túrni. Kiváncsi vagyok diff hogy fog alakulni.
-
Dare2Live
félisten
válasz westlake #18345 üzenetére
Semmit se érő hszeid helyett kélek linkelj vmit ami MOi áramárak mellett megéri.
Tessék kalkulátor. [link]
btw van olyan vga/konfig/coin kombó amúgy ami hoz napi 20Ft. 10év alatt visszatermeli a kárya árát utána meg már termeli profitot. De persze nem mondom meg meliyk.
-
Raymond
félisten
válasz westlake #18345 üzenetére
Es meg mindig nem mondtal egy hardware/coin kombinaciot se ami profitot termel es hogy mennyit. Ezert a peldam meg mindig komolyabb mint barmelyik eddigi hozzaszolasod a temaban. Ha az osszes coin profit a banyaszasbol minuszos akkor barmi ahol nem koltod el a penzt (asztalon hagyva is) jobb befektetes mint a banyaszat. Tehat meg egyszer - milyen kartyaval melyik coin(ok) hoz(nak) mennyi profitot az Mo-s energia arak mellett hogy annyira van ertelme a banyaszatnak? Vagy esetleg kifejthetned mi is az a "megeri" szamodra
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
válasz Raymond #18348 üzenetére
Ő szerintem nem a bányászatra mint befektetésre utal, "megéri" címen, hanem úgy általánosságban.
Minden befektetésnek vannak kockázatai, ami most nem éri meg az lehet 2év múlva még jobban nem éri meg, de lehet hogy tíz szeresét éri majd. Lásd bitcoin hol kezdett és most hol tart.
De akár ingatlan, bontatlan gyűjtői kiadás, bármi.
Csak azt nem értem ő miért nem fejti ezt ki. -
Dare2Live
félisten
ez így rendben is de pont most/ma nem éri meg. diff egekben, ETH, ETC, XMR... minden összeomlott.
Az diffen látszik már, hogy elkezdték a bányagépeket kikapcsolni.Új gennek produkálnia kell magát különben én is veszek a bányából egy 1070/1080/1080TIt aztán elvagyok én avval.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest