- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
venom8888
őstag
válasz
ForRedGlory #3341 üzenetére
Jaja, igy talaltam meg en is
de vicces legalabb
-
MaximPeti
csendes tag
válasz
Innen származik a kép:
Fixing The RTX 4090's Melting Power Connector
-
törölt tag
Valamelyik nap az jutott eszembe, hogy eddig is ekkora volt a teljesítmény ugrás a legerősebb előző genhez képest?
Itt már brutális fps meg benchmark pontszám növekedéseket lehet látni.
Gondolom csak a csíkszélesség meg az "nagyon" új technológia miatt lett ilyen erős amit a kártya gyártásánál alkalmaztak.
Véletlenül sem szándékosan akarták gyengébbnek láttatni az előző gen királyát a 3090/Ti-t.Ha van kint ismi/rokon..
Német Media Markt: Graphics card KFA2 GeForce RTX 4090 SG 1-Click OC (NVIDIA, graphics card) 1 x 16 graphics slot | MediaMarkt
2k€
Available soon. -
voodoo98
addikt
válasz
én láttam olyan verziót, ahol le van
-
voodoo98
addikt
válasz
KAMELOT #3336 üzenetére
Várok én is türelemmel...nem hajt a tatár...
van új NV driver: GeForce Hotfix Driver Version 526.61
This hotfix addresses the following issues:
- [Call of Duty: Modern Warfare II] Flashing corruption can be seen randomly while playing the game.
- VTube Studio may crash to black screen
- GPU stuck in P0 state after exiting certain games. -
törölt tag
válasz
Találtgyerek #3334 üzenetére
Persze, nem mondom, hogy nincs ilyen. Sokan még mindig nem realizálták, hogy nem ugyanaz a helyzet, mint mondjuk 1 éve volt, a kereslet a közelében sincs az akkori állapotnak. Pedig már önmagában annak beszédesnek kellene lennie, hogy mennyi ideig vannak fent a kártyák HA-n, illetve annak, hogy többször kényszerülnek az árak csökkentésére. Még mindig viszonylag új a kártya. Ha valakiből hiányzik az a pici türelem olyannyira, hogy scalpertől veszi meg és úgy általában képes arra, hogy százezreket égessen el pluszban 1-2 hónap miatt, azt nem hiszem, hogy bárkinek sajnálni kellene.
-
törölt tag
válasz
gaben22 #3329 üzenetére
Az is megnyugvással tölthet el, hogy ha felnézel HA-ra, láthatod, hogy egyre több és több 4090 van fent és a kutya sem veszi meg tőlük. Gyakorlatilag naponta nyesegetik picit lejjebb és lejjebb az árakat, de jegelve így is egészen pontosan nulla, azaz nulla kártya van, így nemsokára megunják. Várható volt, hogy néhányan megpróbálkoznak a "majdnem" lehetetlennel, aztán ráébrednek, hogy ez most egy másik történet.
Ez, ahogy haladunk előre és a boltokban is növekszik majd a készlet (AMD kártyák is jönnek), csak fokozottabb lesz. -
válasz
gaben22 #3329 üzenetére
Nyugtasson meg hogy 2 éve ez megy, bánya kiesésből pótolni kell valahogy a számokat, semmi sem változott, szándékos kis készlet, a gyártók meg hülyének nézik a vevőket, de hát így is elfogy, portfolióban szép számokat lehet felmutatni a befektetők, részvényesek felé, lesz jutiosztás bőségesen
-
laychi
veterán
Összetett, sok minden lehetséges.
MS defender befolyásolhatja a cpu eredményt.
Ha neked Win 11 van ott nem terheli a cpu-t vagy Win 10 kilőtt valós idejű védelemmel vagy van más vírusírtód, ami kilövi a defendert.
Ha neki Win 10 van, nincs is más vírusírtója és nem lőtte ki a valós idejű védelmet, akkor a CPU pontra meg is van a magyarázat, ezért kevesebb neki.
De beállítástól függően lehet cpu power limit hatására is, vagy magas hőmérséklet miatt throttlingolhat. Okozhatja a VRM is.GPU pontnál befolyásoló tényező a TDP limit, hiába az OC, ha TDP limitbe fut a kártya és throttlingol.
Neked lehet hogy csak a gpu van húzva, neki lehet, hogy a GPU is és a VRAM is, ami(utóbbi) szintén dob a gpu pontokhoz.Ami CPU és GPU pontot is befolyásolhat még a Ram OC.
Nekem alapon ennyit dobott a timespy a 10850k mellett, OC-val nem teszteltem, csak TS extreme-el van eredményem.
NVIDIA GeForce RTX 4090 video card benchmark result - Intel Core i9-10850K Processor,Micro-Star International Co., Ltd. Z590-A PRO (MS-7D09) (3dmark.com)Szerk.:
Illetve, ha megnézed a procigörbét a 3dmarkban, nálad nyíl egyenes, nála vannak droppok.
Esetleg energiatakarékos funkciók is beleszólhatnak ForRedGlorynál. -
gaben22
senior tag
Kicsit megnyugvással tölt el, hogy germánoknál is megy a "szkalperkedés", commentek alapján percekkel később már fenn volt eBay-en. Szánalmas. Mai Strix vásárlásból is legalább egy már itt van Hardveraprón... Remélem nekem meg nem fog jutni, aki tényleg vásárolni is akart, nem visszaküldeni, mert nem tudtam eladni.
-
KaYaK
tag
válasz
ForRedGlory #3222 üzenetére
-
warcat
veterán
Elvileg volt ma 4090 FE notebooksbilligeren, 2 és fél percig.
FE just dropped in German NBB, be quick -
kevike576
senior tag
válasz
KillerKollar #3324 üzenetére
Nem kell megnyúzni, csak legöngyölöd mint a wc papírt, és alatta lehúzod a borítást, amíg nem látszik a 150/300 varázs szám és a kábel kódja.
Gamernexus azt állítja, hogy így sérülés nélkül megvizsgálható.
A cikk végén vagy egy 4 képből álló galéria a lépésekről.
Viszont egyáltalán nem kötelező ! -
vagner66
csendes tag
Ezen látszik nem kellett nyúzni
-
vagner66
csendes tag
válasz
KillerKollar #3322 üzenetére
Ott valamin más gubanc volt
.Azért a 300 -ban csak jobban bízom! 150-es lenne ki is dobnám rögtön . Kiváncsi leszek a kártyával milyen jön!
-
vagner66
csendes tag
GIGABYTE UD1000GM PG5 - Megvettem a tápot 300V kábelek vannak!
(12VHPWR 16-pin). -
warcat
veterán
válasz
voodoo98 #3318 üzenetére
Az összes, de amit mégis passzolnék, az a Palit/Gainward (de amennyivel olcsóbbak itthon...) és Zotac Trinity
Magyar árak túlságosan egymásra csúsznak, lásd itthon a TUF és a Strix ára, vagy Alzán a Trio és Suprim
Ha lenne a minimális ajánlott ártól normálisan felfelé akkor jobban lehetne ajánlanibestbuy:
-
kevike576
senior tag
válasz
voodoo98 #3315 üzenetére
Sztem a power limitre gondolt..melyikbol lehet kisajtolni a 600/550W-ot
Azért én kiváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy hány megégett tuf-nál volt 150V írva a lecsupaszított adapter kábelén.. -
kevike576
senior tag
válasz
voodoo98 #3307 üzenetére
Holnap estig nem fog lemenni 1 milla alá
Na falra festettem az ördög és megjelent:
Dátumot ellopták.. -
anulu
félisten
méregettem egy picit RDR2-ben (CPU, VGA alapon). 7680x1440, DLSS Quality, minden csutkáig felhúzva, max 140 fps, avg 104. azt hiszem, egy ideig jól elleszek ezzel a kártyával
-
warcat
veterán
-
gaben22
senior tag
Nekik nem hiszek
. Napok óta van nekik papíron "raktáron", egyszerűen nem életszerű, tekintve hogy 3db Alzánál elment percek alatt (úgy, hogy több mint 1 milliós kártyáról beszélünk... -> nem az ár miatt áll Firsthopban). Írni kellett volna nekik, de nem fárasztottam magam vele, mert nem életszerű. Tévedni persze tévedhetek
.
-
warcat
veterán
mindfactory.de 4090 Suprim X 2499€
Drága, de érdekesség hogy az előző kettő vagy három? adaggal már 270+ eladott darabnál járnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Túra és kirándulás topic
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest