- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
-
félisten
válasz zebra_hun #13812 üzenetére
Félre értés ne essék, én is egy-két évente beretrózom magam, és visszanézem a régi nagy Amiga demókat.... De ez egy másik téma...
[Steel Nomad a neve az új 3DMark benchmark-nak] , de még nem jelent meg, csak belengették, hogy ez lesz az új etalon, mindenki töltse fel a folyékony nitrogénjét...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz zebra_hun #13802 üzenetére
Persze, régi a 3dmark, rossz is, de illene az ilyeneket normálisan futtatni.
Azért mert régi, nem jelenti azt, hogy kukára ítéljük.Vs.
Nem fogunk sok százmilliós gépeket cserélni, mert a w10, vagy w11 alatt nem fut a hozzá tartozó Simatic. Azt sem értem, hogy miért nincs nativ soros port manapság. USB-s szemét nem mindig jó.
Az egyik egy online célokra (is) használt rendszer, a másik meg egy ipari szintű rendszer.
Nem egy kategória. Az első esetén én nem bánom, hogy fejlődünk, és nem Win95-ön meg 98-on szüttyögünk ma is. Azért a Win95 -> Win98 -> (Win2000) -> WinXP -> Vista -> Win7 -> (ok, Win8-at felejtsük ) -> Win10 váltás valóban minőségi változásokat hozott, pozitív irányba.Ahogy a régi 3DMark már nem releváns, mert nem 5-6-7 éves játékokkal játszik a többség, hanem maiakkal... Persze, hogy nem törődnek vele, jó hogy nem a 3DMark99-el szórakozunk 2023-ban...
Privát vélemény, de második felét pedig két oldalról is meg lehet közelíteni:
1.: A Siemens mégis azt szeretné, hogy cseréld csak le frissebbre a rendszeredet.
2.: Ott lett elszúrva, hogy a Siemens Windows alapú OS mellett döntött. Linux alapon esélyesen jobban lehetne stabil hátteret biztosítani, csak hát a Windows alatt könnyebb (volt) az élet...A natív soros port mókás téma, nálunk USB-s eszközök lógnak virtuális soros portokon, mert így lett a felette dolgozó réteg kialakítva. Én szabadulnék a soros porttól inkább...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
nagyúr
válasz zebra_hun #11015 üzenetére
igen! ez teljes mértékben így van!
csak engem(és sz.tem másokat sem) addig nem érdekel amég nincs érezhető hatása a játékra, amíg csak a programokkal tudod kimutatni hogy ott le esett 0,05sec re az FPS addig nem érdekel senkit, ha meg érezhető hatása van akkor úgyis észreveszed és elkezded keresni az okát!
szóval nem kell ezt ennyire túl tolni hogy már túlzásokba esel.
-
nagyúr
válasz zebra_hun #11009 üzenetére
az 1% és 0,1% FPS a lőtéri kutyát se érdekli, neked most ez lett a rögeszméd, hogy olyanokat mérsz amit csak erre kifejlesztett programok mutatnak ki, hogy 0,001 másodpercre le esik 150 ről 80.ra az FPS amit te játék alat soha észre nem vennél, de eről már korábban volt egy eszmecserénk sz.tem!
ha folyamatosan, folyékonyan fut egy játék akkor ki nem sz@rja le hogy egy ezred másodpercre le esett 80ra az FPS!
egyébként se ez volt a demonstráció lényege most.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz zebra_hun #9470 üzenetére
Kipróbáltam e-core nélkül is a CPU-t. Sottrben ugyanazt hozta, mint az összes maggal, csak 10°C-al, és 50W-al kevesebből. Memória olvasás is ugyanaz maradt.
Persze a többszálas bencheknél a CPU kevesebb pontot kapott, de a GPU score mindenhol ugyanaz.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
nutella1
őstag
válasz zebra_hun #4771 üzenetére
7080 SLI-m, 7080 ti SLI-m GW-k voltak, azok is stimmeltek. Utána kizárólag ASUS Rog-ot vettem, de egyedül ennél a szériánál be kellett látnom, nem szabad, hogy csak a fess sznobizmus diadalmaskodjon rajtam. Esetleg ha kijönne Asus-ból egy cincogás mentes Rog White v2, de az már megint masszív sznobizmus lenne.
#4774: Reméltem is. Örvendek.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
nutella1
őstag
válasz zebra_hun #4764 üzenetére
És mi van azzal aki egyáltalán nem használ fülest? Viccet félretéve, Gainward tényleg nem ciripel. Hihetetlen, hogy felborult a látszólagos "rend", nem? Asus-ok, MSI-k ciripelnek, a "szutyoknak" gondolt GW meg nem. Na ezt a pofára esést!
#4766: jajaja. Majdnem. Fáj, ugye? Xar lehet. Pedig ez van gyerekek.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
laychi
veterán
válasz zebra_hun #4463 üzenetére
Na meg a 30-as széria piaci árának sem kellett volna annyinak lennie, amennyi volt.
Bányászatra alkalmas kártyák árai elszálltak, kiadták az LHR-eseket, meg sem közelítette az MSRP árakat, helyette inkább húzott a non LHR-hez, mert "a gémerekért vagyunk".
És ahelyett, hogy az NV több FE modellt tett volna elérhetővé MSRP áron, mit csinált? Továbbra is tartotta a készlethiányt, valamint modelltől függően árat emeltek.(Legalábbis EU-ban,esetlegesen az USD-EUR árfolyam miatt)
És mint korábban írtam, az is vicc, hogy hogy most az árfolyam javulása ellenére sem csökkentettek az áron, hanem a korábbi listázott áron árulják a kártyáikat... + [link]#4464Jacek FPS-t kell figyelembe venni, nem a pontot Az elég manipulatív tud lenni
Egyébként ahogy olvastam eléggé ajánlott a 32GB rendszermemória ezek mellé a kártyák mellé, lehet, hogy az is befolyásolta a mérést, hogy nekem csak 16GB van. De lehet, hogy f*szság.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ribizly
veterán
válasz zebra_hun #3963 üzenetére
Nem tudom Nálad mi lehet a gond, de én pont egy Acer Predator xb270hu-t cseréltem Acer Nitro XV272UP-re és azon túl, hogy az újabb már jobb panellel érkezett működésben és képminőség nem volt visszalépés. Ami viszont egyértelmű, hogy többet kellett foglalkozni a kalibrálásával az újnak.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-
addikt
válasz zebra_hun #3247 üzenetére
Az összhatás nagyon fontos abba pedig a látványvilág is beletartozik. Ha nem lenne fejlődés akkor minek is vennénk új vga kártyákat. Akár a C-64 is maradhatott volna hisz nem számít a grafika. Ne értsd félre emellett még sok más szempont is fontos mint sztori játékmenet stb..és ott is kellene emelni a szintet, semmi nem zárja ki a másikat. Nálam egy ilyen játéknál úgyszintén kell az emelt grafika minek is venném meg ugyanazt újra és újra. Az ha minél realisztikusabb és segít elhitetni hogy nem csak egy számítógépes játék hanem annál több az csak jó lehet számunkra. Főleg ebben a topikban ne sírjon senki ha nagyobb követelményekkel jelentkezik valami hisz igazolja az erősebb kártyák létjogosultságát is, volt értelme alapon úgy mint fhd vs 4k. Amúgy meg előbb lássuk miről van szó és csak aztán ítéljünk.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
válasz zebra_hun #3247 üzenetére
Konkrétan az RDR2 földbe döngöli graf terén (meg máshol is) a plague tale-t.
Csak TAA helyett DLDSR+DLSS vagy aki eleve 4K-n van annak csak DLSS (4090-nel ez sem kell) és még mindig elver bármit látványban. Ez 4 éves játék már.
---
Még várjuk a konzolos igazi next gen játékokat. Hogy aztán jöhessen a PC port.
Ott kéne ,hogy legyen egy ugrás.
Nekem például ami várós az a HFW, de ez is még a Zero Dawn motorjával készült... Szóval a next gen még várat magára egyelőre.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
gaben22
senior tag
válasz zebra_hun #3238 üzenetére
Nem vagyok nagy játékos, ami azt illeti elég ritkán játszom, akkor is főleg Flight Simulator meg stratégia, de szerintem ha újdonságot akarsz, akkor az indie játékok környékén kéne keresgélned, nem az A+ címek között (azokhoz meg nem kell rtx 4090). A+ címek többsége már elég régóta nem hoz sok újdonságot. Tévedés jogát fenntartom főleg mert nagyon ritkán játszom .
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
KAMELOT
titán
válasz zebra_hun #3235 üzenetére
Hát ez az! Kit érdekel egy FORZA-ban, hogy az út mellett a virág milyen?
Inkább rendes játékokat csináljanak, hogy ne csak egy felé lehessen menni. Több féle történetet. Arra biztos lenne igény, de hogy most nézzem a csicsás eget meg a fákat......V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
válasz zebra_hun #3235 üzenetére
Kinek mi , engem már a single játékok nem nagyon kötnek le, többet nézelődök milyen a grafika, minthogy végigrohannék valamin. Multi más ,ott addig maxolom a grafikát amíg megvan a 120 fps és kész , annál több nem kell ,inkább legyen szép mint 300fps lowon.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zebra_hun #3230 üzenetére
4090 is csak 10-20 fpst tud az új játékokban :
-[ Destroying my RTX 4090 with Unreal Engine 5 Graphics ]
- [ Unreal Engine 5 RTX 4090 Insane Graphics ] -
-
voodoo98
addikt
válasz zebra_hun #2877 üzenetére
Memory OC ennyit hozna?
Nekem 32GB 3600MHz DDR4 G.Skill Trident Z Neo CL16 van.
Nem tudom ebből lehetne-e szignifikánsan többet kihozni?#2881ForRedGlory
: O
BF2042-vel lehetne szerintem jól tesztelni, az eléggé proci igényes.[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
Szabi020
tag
válasz zebra_hun #2877 üzenetére
Az 5.4Ghz all core az Oc. 5.1 vagy 5.2 a legmagasabb mag és csökken mindegyiknél 100mhz-et alapból. 5.5-nél már fagyott. Nem beszélve arról, hogy hűthetetlen már.
voodoo98:
Semmi baj. Megnézem majd!
Hát igen. Kijön ott is.Csak procit igen. Kapott egy Bios upgradet a lap és kész.
-
Laraxior
titán
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz zebra_hun #2560 üzenetére
Egyébként nálam is az enyhe halláskárosulás 8 kHz környékén és az állandósult fülzúgás oldotta meg a CW problémát. Pedig amikor vettem, ezek még nem alakultak ki és iszonyatosan zavart. Amióta meg van fülzúgás, CW észlelés nincs. Hogy legyen valami pozitív oldala is a jelenségnek.
I am having fun staying poor.
-
-
törölt tag
válasz zebra_hun #2030 üzenetére
Jut eszembe, milyen hátrány származna a kamatmentes kölcsönből ? 200juro/hó akinek gondot jelent nyugaton az minden bizonnyal nincs jelen ebben a topikban, mert low end körülmények között tengeti az életét valami kies barlangban,
#2034zebra_hun Na de nekem ennyire nem tetszik és ennyire ócskának tartom ezeket a játék wassereket. Annyira bántja ez a lelki érzékenységet, hogy stilisztikai finomkodásba kellene csomizni a véleményt ?? Peace.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz zebra_hun #1908 üzenetére
Persze, hogy 60°C körül vagyunk, mert nincsen sehol sem a 600W-os fogyasztás, hiszen a teljesítményét leadja már 450-500W-on, oda meg bőven elég a hűtő.
Meg kell hagyni ügyesen megoldották, nem tudom minek kellett a jónépet riogatni a 600W+ TDPvel.
#1910nutella1: Beállításokban van a high felett egy "can it run crysis" grafikai beállítás. Arra tedd. DLSS-t kapcsold ki, mert asszem alapból be van kapcsolva.
Én is feltettem az eredetit, kicsit nosztalgiázni. Veszett az elején a Core2Duo logo 2007-et írunk...[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
addikt
válasz zebra_hun #1334 üzenetére
Amikor felkínáljuk manipulálásra, shortolásra a forintot, akkor az még mindig belpolitika.
Sosem szabad a leggyengébbnek lenni.
Sajnos az RTX 30 vs RTX 40 harcba durván bele fog szólni a forint. 2020 végén még 310 volt a dollár.
Szóval egy 40%-os áremelkedéssel indítunk kapásból.
És csak erre jön az Nvidia árképzése.Hogy a 4080 - 12GB nem is 700 dolláron nyit, hanem 900-on.
Egyébként meg :
Várjuk meg a 4090Ti-t.
https://videocardz.com/newz/according-to-the-rumor-nvidia-is-already-saving-ad102-gpus-for-geforce-rtx-4090-tiMondjuk 2100 dollárért. Ha rádobnak a 3090Ti-ra egy százast.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Moby
addikt
válasz zebra_hun #992 üzenetére
Totál értelmetlen összevisszaság, amit írsz. Van erről egy csomó anyag meg videó, hogy működik. Nem tudom mit ad a cpu, meg mit nem ad, nem így működik a rendszer. Ez a normál renderpipeline-on kívül a kész képkockát adataiból létrehoz egy köztes képkockát. Mindegy milyen összetettségű a scene, vagy hogy egyáltalán mennyire problémás a render. Mégegyszerűbben szólva ez ott is duplázni fogja a framerate-et, ahol ezt nem lehet elérni felbontáscsökkentéssel, sem semmilyen dinamikus, vagy adaptív más eljárással, Ilyen meg van. Tehát bárhol. Bármikor. Minden körülmények között.
fatal: VR-hez ez pont nem jó, mert oda ultraalacsony latency kell, ennek meg a latency a legfőbb gondja. Hiszen állandóan be kell várnia a következő képkockát.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz zebra_hun #992 üzenetére
VR-ban ez nem egészen így van, ott azokon a brutál felbontásokon GPU limit van, van létjogosultsága ennek, mert semmi nem fog még 72 fps-t sem kipréselni magából pl. MSFS-ben. Ha nincs meg a fix FPS, akkor jön a motion sickness.
Monitoron szerintem ennek semmi értelme.
-
BeZol
őstag
válasz zebra_hun #492 üzenetére
+ Jacek
yagami01:
- 1 hetes sztori: áramszünet után nem indult el a gép csak 10ből 1xer. BIOS-ig sem jutottam, sárga DRAM LED világított.
BIOS flashelés oldotta meg...
- több hónapos sztori: az atomstabil memória tuning 1,5 év alatt már 2 lépcsőnyit degradálódott és most már tényleg csak a 3600MHz-en stabil, holott 3667, előtte pedig 3733MHz is stabil volt... (tudom, mert cpu-bányával ment 0-24 és az fclk zavar be)
8700K és 10900K konfigjaimnál nem voltak ilyenek.
Az pedig, amikor PBO-val eljátszol h lenagyobb boost-jaid legyenek és minden bench stabil, majd windows egyszer csak megfagy, az meg konkrétan szánalmas.
Az egyetlen ok, ami miatt (én) amd-procit (7900X3D v. 7950X3D januárban) veszek a jövőben is az, hogy cpu-bányászatban fényévekkel jobb, márpedig ha azonos összeg lenne mint egy intel konfig, de közben tud értelmesen termelni holtidőben (amikor épp megéri), akkor csakis emiatt AMD, egyébként Intel.Egy 4090 v. 7900 XT-hez pedig már 1440p miatt is kelleni fog egy next gen proci
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- MSI RTX 4060 Ti VENTUS OC 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Hardverbeszerzés, IT Szerviz, Weboldal Készítés és SEO Teljes Körű Megoldások!
- Nvidia RTX 4060-től RTX 4090-ig
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER GAMING OC 16G - 36 hónap magyar, bolti garancia + 12 hónap gyártói
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE RTX 4070Ti SUPER WINDFORCE MAX OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / MAX változat!
- ASUS RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G- EVO DLSS 3
- Gigabyte Geforce Rtx 4070ti Eagle rev.2 12gb Gddr6x
- Nvidia RTX 4070 Super / Ti / Ti Super kártyát keresek Magyar kisker garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest