Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
válasz
- = Zk = - #7199 üzenetére
Ahogy nézegettem a teszteket.
Megközelítőleg 3090 szint. Van ahol kicsit több vagy kevesebb az fps. Nekem Full HD-ra lesz. Nyílván ez csak 12GB. 3080-hoz képest többet hoz. Amennyire az nekem egyelőre elég. Kevesebb fogyasztás. Kisebb hő. Valahol ez volt az elsődleges szempont. Kis plusz. De majd úgy lesz az igazi ha már benne lesz a gépbe. -
Raidon
őstag
Csatlakozom a klubba egy MSI 4070Super Gaming X Slim-el. 3080-at vált. Kiváncsi leszek a dologra. Jövő héten érkezik
-
Kobe
veterán
válasz
Foglalt név #7196 üzenetére
jó, hogy a cablemod a külső borítás színe, típusa (modmesh, modflex), a táp gyártója és a VGA csatlakozó iránya szerint gyárt különböző kábeleket, így amit én találtam a normál cablemod setemhez biztos releváns lesz másnak is
de tessék, lehet válogatni: [link]
-
Kobe
veterán
cablemodnak van valami 12VHPWR átalakítós kábelje, amin egyik végén az új csati van, a másik végén pedig direktbe a tápba beköthető PCI-e, nem a hosszabbítós fajta
tudja valaki hogy annak mi a pontos neve ? sitejukon csak az extensiont találtam
-
Kobe
veterán
4070 super / 4070 ti superbol melyik a legajanlottabb tipus modtansag? Coil whine, ilyesmiket kerulnek
-
F_Zolee
nagyúr
Belépek egy Zotac 4070 super trinity-vel. Nem volt időm még kitesztelni. Technikailag is le vagyok maradva, hogy miként érdemes használni. Már beállításokat tekintve.
-
válasz
Foglalt név #7181 üzenetére
Az msi slim gaming még 50% ventin is halkabb volt, ők valamiért össze tudják rakni rendesen a kártyát.
-
Volt már nálam sok kártya, a gigabyte sosem volt a szívem csücske és ez most a 70S esetén is megerősítést nyert. Nem értem, hogy adhatnak ki ilyen szar ventikkel kártyát, süketek tesztelik vagy mi?
30%-on is úgy morog mint a szomszéd bulldogja. Nincs pénz rendes csapágyazásra vagy csak szimplán leszarják.
-
szucsinka
őstag
válasz
JoolsNOS #7159 üzenetére
Most vittem vissza na nem azért mert meleg vagy hangos mert abszolút nem meleg ,pozitiv csalodas a kártya bátran ajánlom .(4070ti szuper lesz helyette muszáj kipróbálni) jó ötlet volt a provident
66fok játék alatt Msi Ab vel belőve úgy hogy a venti 70-75%on megy 2800rpm mondjuk nekem 2,5meterre van és fülesbe játszom … -
Ezek 4070 super árban vannak most:
ASUS TUF-RTX4070TI OC Gaming Videokártya - 12 GB, GDDR6X, 192 bit
306.199 FtInno3D GeForce RTX 4070 TI X3 Videokártya - 12 GB, DDR6X, 192 bit
292.973 FtEz se rossz:
Gigabyte GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC
224.463 Ftfizz.hu
kupon: OTP15 -
válasz
Kis Samurai #7163 üzenetére
Meg kéne támasztani. A kártya nyákja előbb-utóbb elkezd berepedni a PCIE csatlakozó tövénél, és akkor dobhatod ki a kártyát, mert garanciában így nem cserélik.
-
JoolsNOS
veterán
Ez se tűnik rossznak. Egyelőre akkor ez a három van ringben: ASUS Dual, Inno3d, Zotac.
Hűtésben minimális különbségek vannak. Nem tudom vegyem-e most vagy várjak 1-2 hetet. Annyit kibirok gép nélkül, de az árakkal fene tudja mi lesz. 3060al anno megszívtam. Vétel után 2 héttel már 40k val olcsóbb volt -
Kis Samurai
tag
Gainward panther 4070 supert megtámasztanátok alulról, vagy kicsit túl van lihegve ez a téma és nem fog károsodni a pcb vagy pci-e csatlakozó?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
gainwardgs #7160 üzenetére
Hú ez mekkora? Nálam kb 33 centi fér el. Illetve ebből van "sima" super?, mert hirtelen csak ti-t láttam.
-
JoolsNOS
veterán
Na elment a 3060, szóval már bizsereg is a tenyerem. 4070 super lesz a nyerő az már tuti.
Azt gondolom, hogy a legolcsóbb verzióknak van hátulütője. Jelenleg a Gainward Ghost 240 körül van. tesztekben látom, hogy elég hangos, meg viszonylag meleg. Namost a hang terhelés alatt nem annyira zavar, de maga a kártya félpasszív? Vagy van alap fordulat? Illetve az se vág földhöz ha nem 60 hanem 80 fokos játék alatt.
Vagy melyik olcsóbb ajánlott? -
Gebriel
veterán
-
GoodSpeed
addikt
válasz
4264adam #7150 üzenetére
Mondjuk láttam most egy impozáns videót:
The GeForce RTX 4070 SUPER outperforms an RTX 3090 in Alan Wake 2 with full ray tracing at 1440p, at a fraction of the power consumption. -
tegnap megjött a Gainward Panther 4070ti Super. Vega56-ot váltott, megszolgálta az idejét...
A Vega56 red dragon méretre kb ugyanez.
A kártya halk, és hűvös, CW-t nem hallok. Seasonic Focus Plus Gold 650W a táp.
Most csak compute megy rajta éppen, de az undervolt-olt Vega56-hoz képest ebben az adott task-ban ugyanakkora fogyasztás mellett 2-2.5x gyorsabb. Ezen nyilván lehetne csiszolni, mert most még semmi UV nincs, teljesen gyári állapotban van a kártya.
Ami érdekesség előjött, hogy a VGA csere közben a win10-es nvme SSD-t áttettem az M2B slotból az M2A-ba, azóta csak úgy bootol be a windows, ha a biosban boot override menüben rányomok az SSD-re... Hiába van beállítva egyébként a boot sorrend, mintha nem is lenne beállítva...vicc.. a lap egy giga x570 aurus elite am4. erre esetleg vkinek ötlet? -
GoodSpeed
addikt
válasz
Trailblazer #7146 üzenetére
Igen.
-
GoodSpeed
addikt
Valóigaz, hogy ma reggel nézegettem a 4K UH-t az utolsó táblázatot
Pont azért, hogy megnézzem, hogy a 4060, az ilyen 20 körül, a 4070 60 alatt, a 4070 Super valamivel 60 felett, és a 6800 50 fölött (tippre 51-52 lehet) és a lényeg nekem az volt, hogy a Super 256K-tól vagy 290K-ig kb a 6800 meg 156K, a 4070 az ugye 240K körül van ami jó, az ugye 84E Ft differencia és bár ilyen alacsony FPS-nél számít a 8-10 eltérés is. De nem ennyiért. Ott tényleg látszik, hogy a 3080 gyorsabb, de ma megnéztem mennyi egy 3080.
Vásárlás: Videokártya árak összehasonlítása - Video chipset termékcsalád: RTX 3080 (arukereso.hu)
317 E Ft-tól már vannak. A 4070 Super 70 FPS körül van. Az viszont ASUS-ból 290K. 134E Ft-tal több, majdnem dupla annyi mint a 6800. -
Géjza
őstag
válasz
GoodSpeed #7138 üzenetére
Ez 1080p medium, ami inkább cpu tesztnek felelne meg, nem gpu tesztnek. Csak válts át 1080 Ultrára (fel sem kell menni 1440p-re vagy 4k-ra) és már szembetűnő a difi. Gondolom 1080p-ben nem low-mid graffal fogsz játszani. Rosszat néztél.
Csak fel kellett volna tűnnie, hogy 6800 és 6950XT között kb 10fps különbség van csak. Vagy mondhatnám a 4090 és 4070 közötti kb 20fps difit is, ami full hülyeség. Itt cpu limit volt, nem vga limit, így vga-ra nézve ez a táblázat nem mérvadó.
-
Healbacsi
őstag
válasz
GoodSpeed #7138 üzenetére
Annyiban arnyal a screenshot, hogy 1080p medium beallitas mellet tekintheto relevansnak.
Sok video es teszt szinte mindent csutkara huz, majd ugy hasonlitja ossze a kartyakat.
Az AMD topicban jo velemennyel vannak ezen szeru kartyakrol, szoval rossz vetelnek nem neveznem. En meg mindig felek az AMD driverektol, ezert valasztottam a zold oldalt VGA teren (na meg a fogyasztas) -
GoodSpeed
addikt
Innen:
Egálban van a 3080-nal.
Bár tényleg csak 1080-ban néztem elsődlegesen, de abban játszom jelenleg.U.i.: az érdekes, hogy pl asus-t azért dobtad, mert csak bolti gari volt rá. Alzánál meg csak bolti gari van.
Itt konkrétan arról van szó, hogy felhívtam pár boltot, és az a kép alakult ki bennem, hogy az ASUS VGA-kra, nincs olyan RMA lehetőség, hogy a boltot kihagyhassuk. Tehát (elvileg) nincs az, mint a laptopnál volt, hogy írtam az ASUS-nak, vagyis kitöltöttem az űrlapot, és futár jött érte. Na most vagy tévedek, és abból merítettem amit a fórumon olvastam illetve amit a boltban mondtak, vagy tényleg nincs. De akárhogyan is nézem, azokban a boltokban ahol nem 260K körül volt a 4070, mindig azt a választ kaptam ,hogy külföldről jön, és a beérkező ország nagykerébe megy vissza javításra. Tehát a boltok jelentős része - ha egyáltalán van olyan amelyik igen - nem a magyar ASUS márkaképviselettől szerzi be, hanem kintről. Aztán, hogy melyik márkaszervizhez küldi a nagyker az irreleváns, a lényeg, hogy nem tudom jó eséllyel közvetlenül beküldeni, ami egyfelől időveszteség, mert előbb a boltba küldöm, a bolt a nagykerbe, a nagyker meg a szervizbe, másfelől ha véletlen csődbe megy a bolt, akkor gondok vannak.
Tehát amikor megtudtam, hogy nagyon jó eséllyel csak bolti garancia van - itt azért a SAMSUNG is bekavart nálam, de az másik történet - akkor már úgy álltam a dologhoz, hogy akkor már mindegy, hogy melyik márkát, annak melyik termékét választom, ha kifogok egy olyat amelyik meghibásodik 14 napon túl, akkor úgyis bolti garanciáztatni kell. -
wednesday
őstag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba egy Asus 4070 Super Dual OC-vel. A 3060 Ti TUF-ot váltotta.
Első indításnál volt egy mély, morajló hangja (halk de halható). Na mondom ez nem olyan szuper, mint a 3060Ti, de annyira nem vészes.
Teljes csöndben lehetett azért hallani.
Na, ez a jelenség fél órán belül megszűnt és most ugyan olyan totál csendes a gép, mint előtte. Úgyhogy örülök, mert így minden téren mégiscsak szuper a Super.
-
Géjza
őstag
válasz
GoodSpeed #7131 üzenetére
Nem tudom honnét veszed, hogy a 6800 gyorsabb, mint a 3080 -> [link]
Volt 3 éve 6800-am is, utána 3080 és most 4070S. Nem rossz kártya a 6800, pláne ennyiért, de azért erőben egyértelműen lassabb, mint a 3080 vagy a 4070. Ahogy nő a bontás, úgy húznak el mégjobban. Max ár/teljesítményben jobb. Ésszerű döntés volt.U.i.: az érdekes, hogy pl asus-t azért dobtad, mert csak bolti gari volt rá. Alzánál meg csak bolti gari van.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
JoolsNOS #7129 üzenetére
Látod én is így indultam neki... direkt vettem olyan tápot amin ilyen csatlakozó van. Hetekig csak az Nvidia létezett számomra. 4070, 4070 Super. Előbb rendeltem egy 4070 Supert, de a márkától tartottam (inno), így lemondtam. Aztán rendeltem sima 4070-et ASUS félét 237K-ért, majd a visszaigazoló hívásnál rákérdeztem ,hogy ugye gyári garancia vonatkozik rá? A válasz: bolti!
Aztán linkeltek nekem videót, amiből kiderült, hogy a 16 GB VRAM még a 12 GB-os 4070-eket is érdemben nyomja le. Ráadásul 156K-ba került az a kártya ami veri a 3080-at, és kicsivel lassabb csak mint a 4070.
16GB vs. 8GB VRAM: Radeon RX 6800 vs. GeForce RTX 3070, 2023 Revisit (youtube.com)
Ez volt az utolsó része a dolognak, és berendeltem ezt:Szóval költözöm is másik topicba, csak úgy illik ha elköszönök
-
válasz
JoolsNOS #7129 üzenetére
Szia!
A 4070-en a régi, a Super-en az új tápcsati van. Nem kell tőle félni, mert csak 600W felett problémás, ezek a kártyák meg csak 200W körül fogyasztanak.
A legújabb tápokon már esélyes, hogy rajta van, de mindegyik kártyához kapsz átalakítót, amelyiken ilyen újfajta csati van.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! 4070 vagy 4070 super lesz szerintem a választásom. Ezeken most akkor ez a kétes hírű tápcsati van már? Valószíű tápot is cserélek, mert már kb 10 éves a mostani. Az új tápokon már van ez az új csati?
Köszi -
Healbacsi
őstag
válasz
Harbinger85 #7127 üzenetére
Az altalad emlitett felhasznalasra feltetlen ne bovits RAM-ot, ha az idovel kevesnek bizonyul, azt erezni fogod.
A 4060 tokeletesen ki fog szolgalni a mostani konfigodon, 3050/60-at en szemely szerint mar nem vennek. De ez is a rafordithato kereten mulik. -
Harbinger85
aktív tag
válasz
Healbacsi #7116 üzenetére
Az említett dolgokból semmi se fut ha játszom. Főleg újabb címmel egy AOE vagy Broken sword címnél mondjuk nem vágja haza a rendszert ha fut az Edge.
Star Wars Outlaws, Alan Wake 2, RoboCop: Rogue City és a közelgő Indy játék miatt akarok új VGA-t. Meg persze akad pár címem, amik csak trükközésel futnak optimálisan. De a legtöbb ilyen cím 3050-vel is simán futna, optimalizált beállításokkal DLSS-el ha simán megvan a 1080@60 fps én happy vagyok.RAM jó árban van, így vagy úgy érdemes felhúzni 32 GB-ra ha eme lapot használom még úgy 3-5 évig?
-
Grampy
aktív tag
válasz
evitiguF #7125 üzenetére
Én is így gondolom, hogy egy ugyanazon pasztával dolgoznak, logikusan, az alacsonyabb árfekvésű modelleken valószínűleg nincs jobb minőségű.
ASUS Dual-t mostanság több helyen ki lehetett fogni jó akcióval, de elengedem, ott a rengeteg cw-s példány, akkor a paszta minősége is kérdéses.
Én most sima 4070-en és Superen gondolkodom.
4070-et 200-250e Ft között tartom reálisnak, de ennyiért csak Dual van, ami ha eltekintünk a fentebb említett gikszereitől, normálisabb minőségű.
253e körül van Gigabyte Gaming OC V2, ez mostanság jelenhetett meg, eddig nem láttam, vékonyabb hűtést kapott, mint az első verzió, illetve áttértek 1x8 pin-re.
Ez még sleeve-es ventikkel van, de ezzel a "graphene nano lubricant" kenéssel hirdeti a gyártó, amivel elvileg felveszi a versenyt a dual ball bearing ventilátorok élettartamával, nem tudom ez marketing duma-e vagy tényleg így van.
263e körül van Inno iChill X3, vélemények alapján ez is szuper kis kártya.
Viszont 285e körül már van Zotac 4070 Super Trinity, ami azért ad némi plusz teljesítményt is a 4070-hez képest. Plusz 5 év gari. -
evitiguF
senior tag
Biztos infó nincs erről, magánvélemény, hogy szerintem egy és ugyanazt kenik mindre, csak a 4090, 4080 több kakaót kér, ergo nagyobb a hőtermelés, így a folyamat gyorsabban végbemegy, és a paszta, ami az elején jó volt, hamar megadja magát
4080-as topikban épp aktuális poszt [link]
Szerintem a 4070 (Super) is ugyanezzel van kenve, csak ott kisebb az energiaigény, így a paszta elhasználódása is több időt vesz igénybe.
A 70Ti Super viszont közelebb áll a 4080hoz, mint a 4070hez.
-
csaba951
veterán
válasz
Trailblazer #7119 üzenetére
Játszani fogsz vele (videójátékokkal) vagy más felhasználásra vetted?
-
Trailblazer
veterán
Üdv, csatlakozok egy ASUS ProArt 4060 OC-vel. Eddigi leghűvösebb kártyám, 53 fokot láttam terhelés alatt maximum, és mindezt rendkívül halkan adja elő. Elégedett vagyok vele, kiváló vétel.
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Van valami érdemi különbség az Asus 4070 TI SUPER TUF és a STRIX modellek között? Persze a kinézetét kívül! -
Healbacsi
őstag
válasz
Harbinger85 #7115 üzenetére
Ha fut egy jatek + Discord (vagy barmilyen voice chat) + bongeszo (1-2 lappal) + DRM (Steam, stb) + torrent kliens, akkor nincs lenyeges jelentosege a +2 magnak akar modern jatekrol van szo akar nem. A rendszer/memoria savszel sokkal tobbet szamit.
Viszont ha emellett fut egy Obs Studio, film/multimedia lejatszo, tobb DRM, (illetve sok mas program), akkor mar hasznos lesz a +2 mag es az extra CPU orajel. (viszont ekkor mar a RAM merete is bekorlatoz, 16G nem eleg ezekhez).A regi vkartyat gondolom eladod majd, az abbol befolyo osszeget be lehet forgatni a proci cserebe (vagy felretenni egy kesobbi jelentosebb bovitesre).
Viszont rengeteg teljesitmenyt lehet nyerni, hogy ha egy friss jateknal lemond az ember nehany ultra grafikai beallitasrol, amit amugy sem lat (jo pelda erre az RT orulet) competitiv jatekban, viszont cserebe megeszi az eroforrasok eleg jelentos reszet.
Sokkal tobbet lehet "sporolni" egy jol belott grafikai beallitassal (akar nvidia vezetlopultban is).
En szemely szerint annak a hive vagyok, hogy ha a rendszer korlatos, akkor inkabb generaciot valtok teljes egeszeben (korabban en elso generacios i7-rol valtottam 5800x alapu rendszerre). -
Harbinger85
aktív tag
válasz
Healbacsi #7107 üzenetére
60 Hz, de 3 éve tervezek új monitort, az úgyse 60-as lenne, de attól nekem elég lesz a 60 fps.
10100 és 10400 nem sok különbséget találtam és nem egy tesztet néztem. Papíron igen, 4 mag/8 szál kontra 6 mag/12 szál. Talán a RobopCop-nál jól jönne, de a demót próbálva se hiszem hogy csak a procin múlott hogy 300 ms feletti latencym volt.
De ha új procit vennék már iGPU-val venném, mert azért jó ha van az is. -
Sundesz
addikt
Töröltem egy fehér Dual 4070 rendelést, most megvehető 220-ért: [link]
-
Healbacsi
őstag
Ha el tudna adni a procijat, akkor 20-25k-t kellene rafizetnie a CPU upgrade-re, annyit nem fog nyerni vele.
En tuti nem bolygatnam ezt 1-2 fps-ert (1080p-re illeszett kartyarol beszelunk).
En megtippelem, hogy 60 Hz-es monitort kellene meghajtania (majd nyilatkozik rola igy van-e vagy sem), a kartya ennel boven tobbet tud, foleg ha egy-ket grafikai beallitast ultra-rol high-ra allit. -
válasz
Harbinger85 #7091 üzenetére
Nyugodtan vegyél 4060-at, és érdemes lesz kicserélni a procit 10400-ra. Lesz különbség a proci miatt is. Valszeg régi teszteket néztél.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
- = Zk = - #7100 üzenetére
Alzátol ha valaki el is akarja adni, csak ASUS-t érdemes, mert ott garanciális ügyintézés esetében, lehet közvetlenül az ASUS márkaszervizhez is fordulni, ahol gyorsabbak is, és nincs ez macera.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Milyen monitort vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest