- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Sundesz #9862 üzenetére
De lehetne 256 bites busszal is szerelni az 5060Ti-t, mint ahogy a 3060Ti is azzal volt. A sima 3060 meg 192 bites volt. A 4060-nál tért vissza az Nvidia a 128 bites buszra, mert úgy tűnik, hogy még nem keresték hülyére magukat.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
őstag
válasz Sundesz #9571 üzenetére
köszi, akkor hagyom!
#95724264adam: megmondom őszintén legutóbb amd-vel olyat szívtam a szar driver miatt, hogy használtan biztos, hogy nem mernék venni. Csak újonnan, hogy vissza lehessen küldeni, ha szar. Ráadásul nagyon fent vannak a használt árak is... De nagyon max erre a rx 6750 xt-re költenék, mert nem sokat játszok. Vagy meg kéne várni az 5000 szériát, de ahogy olvasom, olcsóbb nem valószínű, hogy lesz bármi is.
-
sirszevenap
addikt
válasz Sundesz #7691 üzenetére
Én beszállok a pro oldalra. Első 3070-em volt Phoenix. Zaj és hőfokok tekintetében én nagyon meg voltam vele elégedve. Anyaghasználatra viszont valóban olcsó hatást keltett kézben tartva. De még szerencse, hogy ez nem egy telefon. Az ezt követő EVGA XC3-am nyomába sem léphetett a GW-nek. Gyorsan túl is adtam rajta.
2060 Ghostom is volt. Meleg is volt, hangos is volt, csúnya is volt. Dehát az tényleg az alsópolc, nem is vártam mást. Funkcionalitásával ettől függetlenül természetesen nem volt probléma.
Bankkártyával? Hát persze!
-
sixpak
nagyúr
válasz Sundesz #7683 üzenetére
Volt Gainward Phoenix-em, de nem nem 4000 szériából...soha nem volt még halkabb és masszívabb, tökéletesen összerakott, minőségi anyagokból készült kártyám, talán az EVGA FTW Ultrához tudnám hasonlítani anyagminőségre és összeszerelésre, totális némaüzem volt.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
válasz Sundesz #7112 üzenetére
Meg azért ott volt az is, hogy elütött nem?😆
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Sundesz #7110 üzenetére
Már nem. miért törölted?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
Foglalt név
addikt
válasz Sundesz #6947 üzenetére
Szerintem célravezetőbb, a mindenkori csúcshoz viszonyítva vizsgálni az adott kor HW-ét. 2007-ben sem az volt a cél, hogy SVGA felbontásban szakítson egy kártya, hogy tudjon 3D gyorsítani, vagy tudjon directx8-at.
Nem is emlékszem már mióta van 4k nálam, de nem 1-2 éve. Viszont ez az első felbontás, ami folyamatosan problémás. (Az ellenpélda a 16:10 volt, ahol 1600x1200 után az 1680x1050 még kevesebb képpontot is hozott.) -
kwzatz
addikt
Én azt tartom mindig furcsának, hogy az, hogy egy kártya a játékok 99,999%-át futtatja 4k maxon, de van összesen kettő, ami tele van verve valami extra grafikai feature-rel, ami szándékosan olyan, hogy a jelenlegi hardvereket megfektesse, és egy bizonyos fogyasztói réteget manipulatív módon csak ezért vásárlásra ösztönözzön, abból valaki arra a következtetésre jut, hogy "nem elég 1080p-re sem".
De én már pár éve azon a ponton vagyok, hogy a grafika eljutott arra a szintre, amikor sokat már nem ad hozzá, hulladékból nem lesz jó egy játék emiatt, ha meg jó, akkor ugyanaz az élmény high-on is, meg ultrán is, főleg amikor semmi különbség nincs a kettő között.
A legviccesebb meg, amikor valaki leírja, hogy mobákkal meg World of Tanks-szel játszik, aztán jön az ajánlás, hogy 4080-at vegyen, mer' az Alan Wake 2, meg a Cyberpunk...[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Igen, valójában az RT dobta meg óriási mértékben a hardverigényt. Persze most lehet azt mondani, hogy de nem kell az RT, de az tény, hogy azzal szebbek a játékok.
Amúgy most van olcsó, fehér színű, Asus Dual RTX 4070 Alza-n, ha valakit érdekel (220 ezerért). Így amúgy 558 euróra jön ki, ami már majdnem megegyezik az RTX 4070 új árával.
mod: és most látom, hogy elvileg az OC verzióEz nyilván nem neked ment, de vettem is egyet a lányom gépébe.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
szasanyi
félisten
válasz Sundesz #6735 üzenetére
Meg volt, az hiba oka. Hihetetlen, de ugyanez van: csak játék alatt, és simán kilép. Kikapcsoltam mindnt (XMP és EXPO sem megy) így alapon, 4800Mhz-en járnak és hibátlan a játék futása. Nyilván nem egzakt módon teszteltem, de szerencsére úgy tűnik különösebben nincs hatással a framerate-re.
-
szasanyi
félisten
válasz Sundesz #6727 üzenetére
ASRock B760M Steel Legend WiFi + i5-12400 + Kingston FURY Beast RGB 2x16GB DDR5-6000 + 2x1TB SSD + SS 650W Gold (5 hónapig használtam a konfigot dVGA nélkül, semmilyen hibát sem tapasztaltam).
Azt kéne kiderítenem - csak nem tudom pontosan hogyan -, hogy egyértelműena 4070Sokozza-e. -
BerserkGuts
őstag
válasz Sundesz #6700 üzenetére
Azt is értem de meglehet oldani ha finomhangolod a ventit uv-vel
De amit írtam érdemes kipróbálni mert DLAA vagy SSAA-val mindegy a drága kártya is felforr azt is uv-zni kell meg finomhangolni és akkor ugyan ott van az ember
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
válasz Sundesz #6662 üzenetére
xD lol az fps meg +1
nem mindegy amúgy az az érték csak statisztikára jó
mert oda írja ennyi a boost órajel átlaga de ez átlag érték xDesetleg rendes tesztnél a minimum fps, 0.1%fps érdekes lenne de így BiG lol
Ezért kártyát cserélni
De én is belefutottam ebbe a hibába inno3d tökéletes lett volna de én is nézegettem ezeket és ezért cseréltem egy asus strix-re mert majd az jobb hűtést ad magasabb órajellel pedig ugyan úgy megizzad terhelésnél csak be kell terhelni DLAA vagy SSAA rendes élsimítással lesz az 80fokos is
Nézd meg egy warthunder ingyenes a játék + SSAA-t bekapcsolod egekben lesz a hőfok nagyon jó teszteléshez:
vagy cyberpunk DLAA-val[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BaJaZo
aktív tag
válasz Sundesz #6666 üzenetére
GPU 60 fok alatt, hot spot, memória 70 fok alatt. Fordulat 1700 rpm, de valahogy nincs hangja.
Ha nekem nem hiszel kérdezd meg koxx fórumtársat, meg fogja erősiteni amit irtam: az MSI 4070 Super Slim halk, hűvös, és cw mentes. A hőfok persze attól is függ, milyen meleg van a szobában... -
szasanyi
félisten
válasz Sundesz #6628 üzenetére
Nyilván hallható lesz, de úgy tűnik hangosnak nem mondható. Ezen az áron bevállalom, mert ez már a lélektani határ (sőt, kicsit túl is van azon az áron). És még jobb teljesítményt nyújt mint bármilyen 4070 szóval remélem nem lesz különösebb gondgond. Az ASUS DUAL árai irreálisak, annyit már nem ér - nekem tuti - az, hogy halkabb.
-
Healbacsi
őstag
válasz Sundesz #6551 üzenetére
Szamomra nincs esztetikai ertekuk, sot a gep elott toltott ido alatt faradtsagot okoz a sok indokolatlan villogas.
Az allo haz dizajn pont azert alakult ki, hogy a gep lekeruljon az asztalrol es elferjen az iroasztalban, vagy az iroasztal es a fal/szekreny kozott.
A HAF 932-esem dacara annak, hogy bitang nagy es nehez, rendelkezik plexivel, de nem vonz gepezes kozben bele tekingetni, sot botzasztoan zavarna ha az arcomba villogna minden fenyforras amit manapsag a gepekbe pakolnak. Nalam minden rgb off, aura off, minden mas discofeny off, a haz erosen villogo hdd LED-je fekete szigszalaggal van leragasztva, mert meg lehet vakulni melette (persze le is huzhatnam a laprol, de a visszatukrozodo nagyon tompa feny ad visszajelzest a mukodesrol).
Igen tudom barlangban elek, de mivel viszonylag tavol van a fejemtol a gephaz, igy ha valamelyik ventillatornak van is hangja, nem igazan zavar, a hangfalak melett amugy se hallom.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Sundesz #6532 üzenetére
személyes preferencia, engem zavar. korábbi kártyáknál tapasztalat, hogy hamarabb szárad a paszta, elkezdenek felmenni a hőfokok (nagyon sokat megy a gép, néha közel 24/7)
ui.: meg az elv is bosszant, hogy veszek valamit komoly összegért, aztán valaki azt hiszi, hogy majd ő faszán hülyebiztos dolgot tervez és ezért nekem nincs kontrollom a saját eszközöm felett.
#6534, kispal87
igen, de korábbi szériánál (1070Ti), tudtam állítani 30% alatt is az általam megálmodott profilt. a mostani gen-t, ha felülírod, akkor fix 30%-t erőltet, az alatt nincs beállítási lehetőség.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
BogyóBP
addikt
válasz Sundesz #6429 üzenetére
Nem zörögnek a ventik? Majd fognak sajnos konstrukció hiba a gigabyte windforce hűtése a tesztek szerint. ÉN eddig azért nem mertem megvenni. Illetve a ventiknél lévő led se tudom mennyire lenne zavaró.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
sixpak
nagyúr
válasz Sundesz #6377 üzenetére
Mit értesz kerregés alatt?
Az biztos, hogy egyedi hiba lesz, mert ha mindegyik kerregne, akkor nyilván senki nem venné meg.
Amúgy szerintem kicsit túl van lihegve ez a hűtés téma, mikor az emberek 99%-a azzal kezd a vga install után 1 perccel, hogy Afterburner-be beállít egy custom curve-öt, a saját egyéni ízlése szerint.
Vagy feláldoz pár fokot a halkság kedvéért vagy elviseli a némileg nagyobb zajt és élvezi a hűvős vga-t.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
TomiLi
addikt
válasz Sundesz #6228 üzenetére
Nekem 4080 Eagle volt 2db amiket vissza is küldtem, mert a három ventilátorból mindkettőnél egynek nagyon idegesítő surlódó, kattógó, kerregő hangja volt. A másik kettő venti hangtalan volt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem "nyitott" házam van kb. 1 méterre a fejemtől, és nagyon háklis vagyok a zajokra, de ennél a két vga-nál szerintem másnál is bőven átlépte volna az ingerküszöböt a kattogás.Bogyorisz
-
evitiguF
senior tag
válasz Sundesz #6162 üzenetére
Jogos, ott valószínű a kép mentésénél nem figyeltem, most meg csak a nevét figyeltem.
Azon viszont nem változtat, hogy tuningolva is alacsonyabb mem hőfokot tud tartani, ugyanolyan gpu és hot spot mellett.
Most az MSI van a gépben, így ezt majd csak holnap, vagy hétvégén tudom javítani -
rhonin
senior tag
válasz Sundesz #6106 üzenetére
5800x3d vel hsonlítottam, de tény, hogy zsákutca az AM4, ahogy mondjátok.
Azért ha alaposan le van terhelve 80%-ig ki van a kártya használva, de hagy benne bőven.
Viszont elképesztőek a hőmérsékletek a batár hűtő miatt. Fullon járatva se ment 63-64 fölé. Játékok alatt meg 50 környéke.... -
Benhill
senior tag
válasz Sundesz #6058 üzenetére
Én elég érzékeny vagyok a zajra, és eleinte aggódtam hogy az asus 4070 super dual nagy zajt csinál.
Nem fizetett le senki engem, de szerintem sincs hangja 1600-as fordulaton sem, ahogy 4264adam irja. Ha nagyon közelről hallgatom a kártyát, akkor hallható némi szélzaj. Ha hangos lenne, menne vissza instant. 3070 TUF-om hangosabb volt anno.Több óra game után ilyen produkál GPU-Z némi OC-val:
-
BogyóBP
addikt
válasz Sundesz #6039 üzenetére
Engem az idegesít hogy a 4070 dualomnál hogy még 1500as fordulat mellett is brutálisan hallani a léghűtés hangját és baromira zavar. Mondjuk most P módban van de hiába raktam át Q módba semmit se jelentett, ugyanúgy felment 1300-1400 ra az RPM.
Mint ahogy ezt se értem. Az alaplap támogatja az 5.0 ás pcie-t és a vga is olyan mégis 4.0 ba fut.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
4264adam
veterán
válasz Sundesz #6041 üzenetére
Leírtak alapján baromi zavaró lehet, sajnálom :/
Amikor írtad kétségbe estem én is, hogy vajon ennyire széria tendencia lehet a Coil Whine mert ki nem állhatom a zajt ezért pusztult a 4060Ti gyári hűtés is. Azonnal nézelődtem mire cseréljem a még akkor át nem vett kártyát, de szerencsémre nincs gond -
BogyóBP
addikt
válasz Sundesz #5976 üzenetére
Értelek, sajnos ezekhez a beállítokhoz nem értek, nem szoktam piszkálni a stock értékeket. Coil Whine van itt is de nem akkora mint pl az AMD kártyámnak volt. Annyi hogy nekem egy viszonylag kis házban van, lian li o11 air mini de tervezek visszaköltöni a H500M be most hogy megjött az új előlapi panel.
-
AcCEsS
senior tag
válasz Sundesz #5550 üzenetére
Nagyon gondolkodom a Dualon, csak épp pont a Dual megoldás aggaszt. Eléggé be van építve a gépem, közepes a szellőzése, nyáron időnként vannak/voltak gondjaim. Megváltás volt 3 ventis kártyára (6750XT) váltani, gyakorlatilag megszűntek a problémák. Létezik 3 ventis Asus? Én nem találtam az itthoni ajánlatok között. Vajon mekkora lenne a felár?
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
Zeller01
tag
válasz Sundesz #5536 üzenetére
Igen! Csak pár perc Witcher 3-ra volt idő, de amikor a sima már nyomta ezerrel ez még alig pörgette fel a ventiket.
Ahogy az előzőnél, most sem hallok semmi coil whine-t.
A jelenlegi káoszban, amíg nem tartottam a kezemben; nem voltam biztos benne, hogy hozzájutok 266k ért.
Nektek kitartást a megérkezésig, jönni fog.. : Z E L L E R : .
-
4264adam
veterán
válasz Sundesz #5412 üzenetére
Melyik teszt is volt ez?
Mert ahogy én néztem a youtube összehasonlítást ahol nem volt DUAL ott az Inno3D nagyon jól teljesít viszont közel a referencia kártya RPM-el, ami tud hangos lenni (~ 2.000RPM).
Illetve ha a csapágyazás nem megfelelő nagyon idegesítő tud lenni a 34% vezérlés is :/ lásd a deshroud történetem.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Sundesz #5297 üzenetére
Cyberpunk 2077 RT-vel kifut a 8GB-ból hiába a DLSS, FG-vel újabb 1-1.5GB Vram kell. 10GB-nál tetőzik az 1440p FG. Oda kevés volt a 3070-em
Sokat segít a minimumokon ha van 8+GB, persze a 16 az csak design miatt van rajta hiszen nem kerül rá 10GB ezzel a sávszéllel
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
válasz Sundesz #1777 üzenetére
Annyival nem is kisebb egy 2 ventis így kép alapján.
Eszembe jutott egy kérdés, láttam egy tesztet amiben mutatják hogy a 3 ventisnél is úgymond a kártya ugyanakkora igazából, a 3. venti alatt már nincs is nyák, csak hűtőborda illetve egy "lyuk" (négyzetes formában) Ott hogy a hűtőborda alatt nincs van az a lyuk és más semmi az mennyire dob rá a hűtésre? A gigánál láttam így, a többi kártyánál nem tudom hogy mennyire van így, vagy ez valami saját tervezése.Minden jó, ha a vége jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest