- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elek Botond
tag
-
s.bala31
őstag
Sziasztok. Esetleg akinek megvan a Metro Exodus dobna ide fel pár benchmark eredményt? (Pl Ultra preset fhd, qhd de mindegy) Nézegetem most neten és elég nagy szórás van ennél a játéknál a tesztek között 10-15 fps is akár. Proci ennyit számítana a Metrónál?
-
Elek Botond
tag
válasz
Tsebacsi #6141 üzenetére
Szia,
Amit eddig megtudtam így 3 hét fórumolvasgatás plusz youtube nézegetés alatt, h tudsz úgy teljesítményt nyerni, h közben hűvösebbé teszed a kártyád, és még kevesebbet is fog fogyasztani.
Ha mindent ésszel csinálsz nem lehet semmi baja a kártyádnak.
Alapból undervoltolás éri meg ezeknél amivel ugye csak elveszel feszültséget a kártyától nem növeled azt.De vannak itt már rtx 30 szériás tulajok nem egy páran, akik már csináltak is ilyet, szóval inkább engedem nekik a terepet.
-
cut
aktív tag
válasz
Elek Botond #6136 üzenetére
5ghz es 3000mhz
-
cut
aktív tag
..
-
feca1130
csendes tag
válasz
Elek Botond #6132 üzenetére
Igen tudom, hogy automatikusan generált csak ugye volt aki nem sokra rá kapott emailt, hogy törölték. Na de majd elválik még kíváncsi vagyok de szerintem nem lesz szerencsém nekem se.
-
Sziasztok!
Még hétfőn sikerült megszereznem egy Gigabyte 3060Ti Gaming OC Pro kártyát.
Alza, 233k HUF, kedden már át lehetett venni reggel.
A címkékből ítélve lengyel beszerzés lehetett.A kártya egyelőre egy R5 1600X-al fut együtt, nem rosszul. CoD WZ alatt sokat dobott az érzésen és az FPS-eken, a 1060 6GB-hoz képest pedig 10fokkal hűvösebb, 54 fok fölött még nem volt.
Kérdés: Van gyári progi hozzá, amivel lehetne húzni, látjátok értelmét, vagy nyugodjak meg egyelőre és jó ez így ahogy van.
Olvasatom szerint 2-4% körül lehet nyerni egy 1770-ről 1900 körülire húzással, ami nem sok, cserébe félek hogy baja lehet a kártyának, bár eléggé felül van méretezve a hűtés ahogy látom.
Sok sikert azoknak akik még jó vételre vadásznak!
-
RazoR
veterán
válasz
Elek Botond #6139 üzenetére
7:25-kor adtam le a rendelés és törölték, van aki 7:40-kor de előre fizetett, neki nem törölték (még), vagyis az a vásárló kerül előbbre aki kicsengeti puszira az árát. Ez is már elég "nemvagyteegykicsitkabbeaf@szom" dolog, de oké. Viszont véleményem szerint ez a 202k-s ár annyira furcsa, hogy inkább elárazás lesz és szép lassan mindenkit leráznak valami dumával. De ne legyen igazam és kapja meg mindenki ennyiért akinek sikerült rendelni!
-
Elek Botond
tag
Pontosan!
Nekem még több mint egy évvel ezelött mondtak le egy másik rendelés 45 ezerért lett volna egy 2700x, de örültem neki h lemondták, mert a végén 2 hónappal késöbb egy 3600 at vettem ami meg nekem sokkal jobban bevált.
Szóval maradjunk annyiban h ez sem a véletlen műve.
Kíváncsi vagyok, h azok akik előre fizettek erre a 200k deal re azokkal mi lesz.
Első 21 órás törlő email en már túlmentek.Szerk.:#6138 Erdei88
Igen, akkor köszi a megerősítést.
A többi meg majd kiderül ha az előrefizetős KFA2 sök megkapják e vagy sem.
Erre itt van razor mint ellenpélda, bár ő meg lehet, h már túl későn tette kosárba. -
Erdei88
veterán
válasz
Elek Botond #6134 üzenetére
Nem szeretnélek megkavarni, de a best buy topikban már sok esetet olvastam.
Nincs garancia arra, hogy ha előre kifizeted akkor megkapod.
Rengetegszer volt, hogy hetekig ültek a pénzén a vevőnek, majd törölték és kivárták a jogszabály szerinti 14 napot.
Ettől függetlenül mindenki úgy vásárol ahogy szeretne. -
RazoR
veterán
válasz
Elek Botond #6136 üzenetére
Nem kárörvendek ha erre gondolsz, inkább ismét bebizonyosodott, hogy mennyire szánalmas az iPon....
-
-
RazoR
veterán
válasz
Elek Botond #6125 üzenetére
Szó szerint ugyanezt a dumát kaptam reggel a 202k KFA2 3070-re
-
Elek Botond
tag
válasz
feca1130 #6130 üzenetére
Visszaigazolót én is kaptam, de az nem jelent szerintem semmit úgylátszik.
Automatikusan generált, és kb megnézi h jelenleg van e még elérhető termék a webshop ban.
Az is lehet, h még ennyit sem csinál.De amugy ezt nem értem, a tiétek egy sokkal jobb ajánlat volt, sokkal többen is vásárolták meg, tovább is volt elérhető, ebbol 1 darab volt és egyböl el is vittem.
Érdekes lehet h KFA2 ből tényleges készlet jött.De az hogy engem egy automatikusan generált email el küldtek el a francba az elég megalázó.
Jó kis 21 órás beidőzített lemondó email. -
aradebil2
senior tag
válasz
Elek Botond #6129 üzenetére
Azt az Alzára mondta Chaser szerintem, mert ott nem töröltek neki emiatt egyet se, és nem szereti ha benne áll a pénze, főleg hogy Alza hetekkel később is képes lemondani a rendeléseket. Ott máshogy működik a túlcsordulás elleni védelem.
feca1130: Amíg nem érkezik be a boltba nem is kell más e-mailt kapni, egyik boltnál se küldözgetnek addig e-mailt amíg nem érkezik be hozzájuk az ári.
Fahri módosított szállítási módot, és azt is visszaigazolták neki, órákkal a vásárlás után.17-en ütötték le, lehet volt 10 kártya összesen, aki nem fizetett előre (mondjuk heten fizettük ki) azt kicsapták, és ha még maradt utánvétes aki gyors volt az még megkapja. Legalábbis ebben reménykedek
-
feca1130
csendes tag
válasz
Elek Botond #6129 üzenetére
Én is lecsaptam egyre reggel és nem fizettem előre és kaptam a vissza igazoló emailt, hogy rögzítették a megrendelést köszönjük és 13-án adják fel a csomagot de azóta semmi. De van egy olyan érzésem hogy nem lesz semmi ebből csak puszta véletlen, hogy eddig nem törölték.
-
Elek Botond
tag
válasz
aradebil2 #6128 üzenetére
Miiii?
Tényleg?
Én nem fizettem előre, de úgylátszik mégis érdemes lett volna, na majd kiderül.
Igazábol Chaser azt mondta h nem érdemes előre fizetni iponnál semmit, mert több hétig húzzák és utána törlik majd megint még jó pár nap plusz mire visszatalál a pénz, legalábbis én ezt szűrtem le.#6126 omfgk
3070 palit gaming pro 213 ért.#6127 LoyalGuard
Volt asus duál 3070 es 200 ezer alatt? Elvileg már az is ritka, h 200 körül van. -
aradebil2
senior tag
válasz
KFA2-nél csak annak jött levél aki nem fizette ki előre a topiclakók alapján. Te fizettél?
-
LoyalGuard
tag
válasz
196k-ert volt nekem anno egy Asus Dual 3070 rendelesem de toroltek hetekkel ezelott, mert nem beszerezheto. (gondolom azon az aron nem volt az)
-
omfgk
veterán
válasz
És ez mi?
A mosógép vagy a TV fogyott el?
-
Elek Botond
tag
"A rendelése ügyében írok Önnek.
A rendelését megkaptuk, de sajnos időközben a termék kifogyott így a beszerzése sajnos nem lehetséges.
A kellemetlenségért elnézését kérjük.
A rendelését ezennel töröltem."A 200 as 3070 el mi a helyzet?
Jött már valamilyen visszajelzés? -
Elek Botond
tag
Nekem a rog 5700 omon nem állt meg a venti manual fan curve nél.
Tény msi vel nem tudtam vezérelni a kártyát, de Asus gpu tweak el működött normálisan, speciális venti cruve stb.Most viszont tapasztalom azt amit te mondtál az rx 460 om nem tud fan stop ot ha meg akarom változtatni a curve et.
Jó nagy baromság ez na mind 1 -
Az miért van hogy a nicehash (phoenix) csak szűk 5 giga vram-ot használ a 8 gigából?
-
apollo12
veterán
válasz
GIORGIONE76 #6117 üzenetére
hát meg, nekem most +160mhz kap memória meg 1000mhz et és igy 240-250w tdp nél sincs gond
-
BiP
nagyúr
Ti mivel undervoltotok?
Én Afterburnerben csak olyat találtam, hogy %-ban lehet megadni a csúszkán, mennyi +V-ot adok neki. De nem találtam lehetőséget abszolút értéket beállítani.Vagy a görbe állítgatásával kell megoldani?
És ha jól értelmezem, akkor felfelé kell tolni a görbét, így azt fogja jelenteni, hogy már alacsonyabb fesz mellett magasabb órajelet próbál állítani ? -
apollo12
veterán
válasz
GIORGIONE76 #6113 üzenetére
Én egy kicsit visszakozok a víztől, mert attól hogy hűvösebb nem lehet tuningolni, 5700xt nél megérte, kb 30-40mhz nyer az ember, nekem az ASUS tuf 60 fok körül megy hangtalanul, le a kalappal a mostani hűtőknél
-
BullKoxa
őstag
Ez a megoldás jó lehet Gainward Phoneix ledhez, ki kell próbálni. Engem nem zavar a ledje. A srác megtalálta a led ellenszerét .
"
kihúzta a bal oldali csatlakozót, és voilà!
Indítás közben sincs több RGB, csak végleg eltűnik."De az marhára ami Rasotamas-t , ez elszomorít , hogy az rtx kártyák ilyenek.
-
GIORGIONE76
őstag
Üdv!
Egy kis Gainward 3070 Phoenix GS disassembly-vel jelentkezem
újra szerettem volna pasztázni és padozni, mert tavasszal úgyis vizezve lesz,
gondoltam nem árthat előtte
a tapasztalatok: rendkívül pocsék minőségű amit rákentek paszta gyanánt,
és hát a thermal padnak csúfolt csiriz ami rajta voltbotrány, a képek majd magukért beszélnek, a többivel amit alatta találtam (kondik, vrm, ramok) meg voltam elégedve
kapott Hydronautot, új arctic padokat, még az erősen műanyag backplate alatti részt is megpakoltam... De, ha hiszitek ha nem, a gpu temp nem változott! Az SP-ben ugyanúgy 75C-re kúszik fel, egyedül persze UV és 2000Mhz alatt tartva nem
... szóval továbbra sem értem miért több mint a sima verzió, talán tényleg a magasabb tdp lehet..
-
omfgk
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #6111 üzenetére
Azt a részt nem láttam valamiért, kevés volt a kávé, sry.
Próbáld meg a legújabb béta MSI Afterburner-t.
4.6.3 Beta 4
Ezzel mennie kéne.
-
-
Dobi 562
addikt
válasz
sajti_pajti #6102 üzenetére
Német Amazonon is szoktak lenni drop-ok, néha normális áron.
-
BeZol
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #6105 üzenetére
És ez is olyan mint a Phoenix, hogy ha pl. nem akarod h világítson, fel kell tegyed a gyári szoftverét, ahol lekapcsolod, viszont ez a szoftver bekavar az msi afterburnernek, ergo ha msi afterburnereznél pl. a frequency/voltage curve miatt, akkor le kell törölnöd a gyári szoftvert és hoppá, már világít is a kártya megint?
Inno3D-nél megjegyezte és nem világított miután letörölted a saját gyártói szoftverétMost ez persze sokakat nem zavar, de pl. a gainward kártya (phoenix gs) powerlimitet kitolva (ezt tudja a gyári szoftver is) 1920-1980MHz között ment, míg finomhangolva (msi afterburner kell hozzá) stabilan tartotta 1980-1995MHz-et, az Inno3D iChill x4 pedig a 2025MHz-et. Aki utóbbiakat el akarja érni úgy, hogy közben ne villogjon a kártya, az a gainward phoenix-el megszívta, kérdés a phantom is ilyen-e?
A zero fan-os dolog sztem is sajnálatos dolog, de egyik kártya hangját sem hallottam min. fordulaton (30%), ami asszem 1200 volt a phoenix-nek és 1300 az ichill-nek, de nyilván mindenkinek más a toleranciája, sztem 1650es fordulatig minden simán bőven halk
-
KisBundi
őstag
Nekem a 3070 FTW3-nál megmarad AB alatt a fanstop. Persze kicsit játszani kell a százalékokkal, mert a AB alatt a 60-70% az X1 szerint csak 40-50%. Igazából nem izgat a százalék csak legyen jó csendes és ne melegedjen. Kis próbálkozással beállítottam úgy, hogy 55 fok felett kapcsoljon be a venti és 64 foknál nem láttam többet 0,95V 2Ghz mellett.
-
omfgk
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #6105 üzenetére
Mármint mi a csalódás?
A többi gyártó is hasonlóan állítja be. Esetleg 60 fok helyett 55 fokon kapcsol be a ventilátor.
És a terhelés megszűnése után máshogy állítja le.
Tehát az egyik addig működik míg nem megy vissza mondjuk 50 fok alá a hőmérséklet, a másiknál ugyanúgy 55 a határ.Ez utóbbi nem szerencsés mert megeshet az ,hogy ha nincs kellően terhelve a kártya (fps limit), akkor bizony bekapcsol - kikapcsol - bekapcsol - kikapcsol.
-
Chaser
legenda
válasz
amstorm #6103 üzenetére
ne aggódj, jogászt is megkérdeztem
és nem véletlenül adta meg a dögös kislány is anno arra a bizonyos alaplapra a 3 év gart ami ott virított a gyártó oldalán, talán a dobozán is
utána beszélgettünk
náluk a háttérben az állt, már akkor is sok volt a kotsog', aki szándékosan átsegítette a másvilágra az adott hw-t - vannak olyan módszerek hogy nincs külsérelmi nyom - , és gar lejárta előtt visszavitte hogy újat kapjon vagy pénzt vissza
így ők nem buktak
nyilván látta rajtam hogy én nem az a fajta vagyok és előkerült gyorsan a teljes gar
amennyiben a gyártó oldalán ott a gar ideje, úgy az annyival megy ki tőlük és annyira jogosult magánszemély itthon aki megvásáolja
és ott pont van
magát a garanciát nyilván nem a kisker vállalja, hanem a gyártó, de neki kötelessége intézni
ami regisztrációhoz kötött az megint más téma, pl evga aki két év gart ad, ez a standard
és utána neked kell regisztrálni hogy kapj + 1 évet
de eléggé kiveséztük ezt sztem
mindenkinek vannak jogai
az megint más kérdés ki él vele és ki nem
részemről ma már elébemegyek, ilyen ótvar helyeket nagyívben kerülöm mint pl az ipon
és olyan helyről vásárolok ahol nem néznek hülyének, nem mellesleg fizetés után is ügyfél maradok
és ebből nagyon kevés van, az alza pl ilyen
sajnálatos hogy töröltek rendeléseket, nem hibátlanok, ott is hibáznak, hibázni is fognak
de ha ilyen mentalitású lenne minden magyar üzlet, nem kellene ilyeneket szóba hozni sem, mint kormányrendeletekszerk:
rasotamas
ez minden kártyánál ilyen tudtommal
anno azt hittem csak amd-nél, de bármelyik rtx-et néztem ez volt
ha belenyúlsz manual a ventiszabályzásba akkor fan stop hussss
korábban mondtam max 1300rpm amíg a phoenixet le tudtam vinni
twin x2-nél és x3-nál 1000 rpm-ig is lement -
Némi csalódás, Gainward Phantom 3070-nel:
Bár a kártya fanstoppos, 60°C-nál kapcsol be, 30% a minimum.
Azonban ha én egyedi vantiprofilt akarok neki adni Afterburnerrel, akkor nem tud fanstoppot, ha 30% alattit adok meg neki azt 30%-nak veszi.Ja még valami, nem tudom valaki lemérte-e már, brutális méretű kártya, 1374 gramm:
-
SzlobiG
félisten
Friss driver: GeForce 461.09
-
amstorm
aktív tag
válasz
z123456z #6100 üzenetére
Ha így van leírva, akkor a kutya nem tudná ezt megtámadni semmilyen biróságon mert ha értelmezed ezt a mondatot akkor a gyártói gari átszáll rád. Amíg azt nem írják bele hogy a kiskernek ezt át kell vennie kötelezően addig nem is fogják ezt megtenni a kötelezőt adják ami benne van az idei frissitett rendeletben. Az hogy pluszba mit vállalnak sztm csak verseny.
-
sajti_pajti
tag
Hali mindenkinek,
Szerintetek melyik oldalakat érdemes figyelni készleten levő 3060 (esetleg 3070) megjelenésre vadászva?- három német oldalra szoktam ránézni: Caseking és geizhals (utóbbi összehasonlító - itt alarmokat is beállítottam),
illetve computeruniverse.net - innen van egy függő rendelésem, de készlet sehol, mondjuk a vételár is csak pendingben és hamarosan lejár a 15 nap, ami után felszabadul a kártyámon.
(idealo.de-re még korábban állítottam be alarmokat, de oda nem szoktam mostanság nézni)- alza (emailes riasztást vagy nem is küld, vagy csak megkésve)
- pcx, emag, ipon (rajtuk meglepődtem, mert többnyire közepesek az áraik, a mai Palit kártyát meg épp csak láttam, aztán 20 perc múlva már nem)
- (arukereso.hu hajítófát nem ér most erre...)Mi még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest