- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-book olvasók
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz VikMorroHun #10082 üzenetére
LHR-es 3060ti foramaxban 299k - ez lesz a hazai ref ár szerintem hamarosan
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10098 üzenetére
Kellett nekem lejjebb váltani, jó volt az overkill 6800xt is
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10095 üzenetére
Magyarországon mire legariznak valamit levelet növesztek az a baj Amúgy az alaplapi még hangosabban csinálja, gondolom annak még szarabb az árnyékolása
[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
azért előtte személyszerint kipróbálnám az alaplapi integrált audiót is, hátha azzal nem csinálja...
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ScomComputer
veterán
válasz david_97 #10094 üzenetére
Ha másik vga-val nem csinálta,akkor sem az alaplap sem táp ,sem ugye a hangkártya szűrőköre nem hibás,valószínű a vga-é az,mehet gariba, vidd vissza a boltba ahol vetted,egyik barátomnak ez volt a gondja, egy vett új vga-val, 14 napos cserébe kicserélték ugyanarra a tipusra és megszünt a gond...
Hibás volt(kapacitásszegény) a vrm áramkörében az egyik kondi..ezt onnan tudom,hogy nagyon rendes volt a szervíz és mikor a gyártó megvizsgálta elküldték neki emailben a hiba okát..[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
Sziasztok, nekem olyan problémám lenne hogy a coil whine ami terhelés alatt lép fel, át hallatszik a fejesembe, tudom furán hangzik, de egy folyamatos háttérzaj hallatszik benne, a hangkártyám nem a legmodernebb, asus Xonar DGX 5.1, de sem palit 3080,sem rx 6800 xt nem csinált ilyet nekem, pedig az xt-nek még hallható is volt a ciripelése ha nem volt rajtam fejes. Msi gaming trio x 3070 csinálja, és minél feljebb veszem a boostot a "keverőben" annál hangosabb a háttérzaj a fejesben
-
PeTeR_33
tag
Uraim!
Gondoltam megosztom veletek mi a helyzet az ASUS TUF 3070 hang anomáliával.
Tegnap este IDLE üres járatban hallgattam a kártyát.Ami feltűnt,hogy a kártyán a ventilátorok szépen tisztán pörögnek.
De honnan jöhet a hang?Ahogy tolja ki a levegőt a kártya és ahogy a levegő a bordába keretbe ütközik onnan jön ez a bizonyos hang.
70% fordulat fölött.74%-nál egyértelműen hallható.
És egy olyan gépházban mint az enyém nagyon zavaró.Ebben as videoban 5:00tól ugyanezt hallani.Egyértelműen ugyanaz a hang.
A palit 3070emen 100 szor tisztábban járt a venti.
[ Szerkesztve ]
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
PeTeR_33
tag
válasz ScomComputer #10089 üzenetére
Biztos nem az.
Terhelés nélkül állítottam 70% ra a ventit.Tekintve,hogy belenyalt a nagy melegben ebbe a venti tartományba is
Csak a venti forgott.Semmilyen terhelést nem kapott a kártya.Együtt lehet vele élni.De nem tudom küldjem e e miatt vissza.
Se daráló se kerregő hang nincs., GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
ScomComputer
veterán
válasz PeTeR_33 #10083 üzenetére
Ez "coil whine"....ezt idle is csinálja vagy csak terhelés alatt?
Esetleg egy kölcsön másik táppal valami jó minőségűvel megpróbálnám még ,2 külön(külön ágról) 8pines tápcsatival megtáplálni..
De "flashpointer" mondta a próba lehetőségét,és igaza van..próbáld ki..[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz VikMorroHun #10082 üzenetére
MSRP 600 dolcsi. Ez a Founders Edition.
Custom kártya esetén rá lehet számolni +5-10%-ot. Strix vagy Suprim esetén 20%-ot is.
Tehát 600x310(szarul váltják az eurót is és a forintot is)x1,27 236k. De FE verzió egyelőre nincs is. Nem volt készleten sehol.
Az olcsóbb custom kártyák 248k-260k, drágábbak inkább 280k körül. Ha egyszer minden visszaáll.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Asus TUF RTX 3070 tulajokat kérném meg hogy hallgasság meg az alábbi videot.
A háttérben van az a nyivákoló hang.Szerintem szálzaj.Nem bírok rájönni és a falra tudnék mászni tőle.
Más is tapasztalja vagy egyedi ez a hiba?!
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
VikMorroHun
őstag
Láttam, hogy elkezdték önteni a használt bányászkártyákat a piacra, mint kb. két évvel ezelőtt. Illetve láttam árukeresőn új RTX 3070 Ti kártyát 561.000-ért. Ennek kb. mennyi lehet a normális ára?
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
AlienApollo
tag
válasz vtommy #10079 üzenetére
Nálam nincs semmi ilyesmi, pedig afterburneres undervolttal használom én is a 3070-et. Azt hogy esetleg driver miatt melegebb nemtudom megállapítani mert ebben a hőségben légkondi nélküli szobában az egész gép melegebb mint mondjuk múlt héten. Én ilyen +5 fokot látok a normálishoz képest de az reális mert a szobában is kb annyival melegebb van.
-
Maelephant
aktív tag
válasz vtommy #10079 üzenetére
Másnak van ilyen tapasztalata? Ha szétcseszi az UV-t, tuti nem teszem fel, nekem fontos, hogy ugyan kis teljesítményvesztéssel, de 50% fölé ne kelljen soha mennem a ventisebességgel, most 1815 Mhz-n 800 mV mellett stabil, gyárilag kicsivel 2000 Mhz felett fut és ehhez több, mint 1 V-ot ad (talán 1830-on is stabil volna még, de 1845/1860 már kifagy nagy terhelésű játékoknál, hiába fut le egyébként a Heaven hibátlanul).
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok!
Az új GeForce driver okozott még valakinél anomáliákat?
Wz-nél +10 fokkal melegebb lett a kártya, újraindításnál pedig kékezett, ha nem kapcsoltam ki az undervoltot az afterburnerben.. 3070FE..igaz vagy 8 fps-sel többem let
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ballazol #10072 üzenetére
Mármint úgy értettem a példát ,hogy volt már olyan kártyatulaj a topikban aki azt mondta ,hogy nála nem stabil a 2000Mhz - 0,95V-on. Ezért írtam inkább 1950-et. Ezt tényleg minden kártya kéne ,hogy tudja.
Az én Strix-emet 0,975V-on használtam. Mem +1100. Boost pedig 2040-en és ezt tartotta. Csúcs fogyasztás meg 240W volt.
-
veterán
válasz Dare2Live #10074 üzenetére
Igen, afterburner grafikon. Nézz meg egy videót a shortcutokról, lehet az egész grafikont tologatni.
Szerintem fölösleges kitolni a power limitet, 2000-ret tudnia kell gyári power limiten is megfelelő voltage-clock curve esetén.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Dare2Live
félisten
köszi mindenkinek.
feszt hogy szoktátok állítani? afterburner grafikonon?Én eddig PLt állítottam csak tegnap 1ht játszottam 2000/8000en 110es PLen ott stabil volt.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
veterán
-
ballazol
senior tag
-
addikt
válasz Dare2Live #10070 üzenetére
0,95V - 1950Mhz Boost (régebben 2000-et írtam de volt olyan példa ahol itt már eldobta a kártya magát).
Mem +1000.
Ezt szerintem minden kártya tudja. Amelyik nem azt el kell adni még most.PNY XLR8 az a Phoenix-Gamingpro vonal tehát a TDP lesz a főellenség. Ezért kell egy kis UV neki. De ilyen 250-260W körül bírni fogja a 2070-et 24/7 (és nem Superposition stabil, mert az szart sem ér). Csak azt már 1V körül inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
3070 játékra adna vki afterburner OC beállításokat. Vmi kb biztosat ahonnan indulni lehet. PNY XLR8 a tipus.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
-
addikt
válasz keIdor #10058 üzenetére
Az FE féle MSRP talán 440k.
A ROG Strix 1400-1500 dollártól indul.
Az Evga féle FTW Ultra 1399 dollár az amcsi honlapon. Az már 520k. Nem számolva azt ,hogy nem éppen 0,84-el váltják a dollárt euróra. inkább 0,89. Szóval 560k.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz antikomcsi #10055 üzenetére
Az aqua és az ipon kb a 2 legdrágább bolt.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Napi szinten warzoneozunk, és 3070 FE-el alkalomadtán beesett az fps-em stabil 140-ről bőven 100 alá, néha még 50-alá is, majd ottragadt.
Eddig semmi nem segített rajta csak a restart, aztán tegnap ajánlotta egy barátom, hogy ilyenkor próbáljam ki a WIN + CTRL + SHIFT + B billentyűkombinációt, ami elvileg valós időben reseteli a VGA drivert. (Nála 2070 produkálta ugyan ezt, szintén Warzone alatt)
Tökéletesen bevált, nem crashel közben a játék, 1 pillanatra villan egyet a kép, és FPS vissza bőven 140-150-re..[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz perfegor17 #10048 üzenetére
És a hotspot az mennyi? Az a lényegesebb info, nem a gpu hőmérséklet.
-
perfegor17
senior tag
én nem bányászok de éjjel nappal renderelek 0-24 megy a gép 3d szimulációban. 9900k vízzel + a tuf 3070 de annyira rá vagyok kattanva a hőfokokra hogy a 9900k is 70c alatt van terhelés alatt a 3070 meg mióta meg van megy és 57c volt a max amit látott de átlagosn 53-54c-on megy.
-
addikt
válasz echterion #10045 üzenetére
De ,hogy lezárjuk a gondolatmenetet (és ,hogy más ne értsen félre).
Szerintem azt mindenki belátja ,hogy 1 órányi játék sokkal jobban nyírja (de szép szó) a kártyákat mint 1 óra bányászat. De tényleg.
Aztán mindenki kimatekozza magának ,hogy egy átlag bányász kártya hány órát ment és milyen körülmények között illetve egy átlag gamer kártya mennyit ment és milyen körülmények között.
De lássuk be ,hogy a 4300óra/1-1,5 év kellett valamit írnom.
Átlagot az átlaggal. Ebből vannak a félreértések a topikokban.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz echterion #10045 üzenetére
Én se értettem ,hogy miért magyarázod el nekem a konstans hő vs hőingadozás közötti különbséget. Kétszer is méghozzá. Vágom én. Már 4 éve is ez volt a téma, csak más topikban.
Meg egyébként is, a forrasztások a kártyán sírnak.
Ezt nem a bányászkártyákra írtam, hanem poénként hiszen ez az indok szokott előjönni a gamer kártyák kapcsán. Szóval peace, értsd a viccet.Viszont te nem ugyanarról a hőingadozásról beszélsz amiről én.
Általában a játékon belüli hőingadozás szokott felmerülni a vitákban. Tehát megy a játék, de aztán bejön egy töltő képernyő, vagy csak kilép az ember a menübe... Ebből ugye sokkal több van. Ennek kapcsán szoktak jönni a legnagyobb túlzások.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
A gamer felmelegíti a kártyát, majd visszahűti. Minden alkalommal, amikor játszik. Ha minden másnap játszik, akkor évente 182x, ha napi többször, akkor ez a szám még magasabb. A bányász meg felmelegíti, aztán csak járatja konstans 60-70 fok körül (gpu hotspot, mem.junct.), a kevésbé eszes 80 fok körül. De konstans. Ez kevésbé terheli a forrasztást, puszta fizika.
A mem.vezérlő, na azt terheli sokkal jobban, meg a vram-ot. Illetve léghűtéses kártyáknál a ventiket, de az filléres tétel a többihez képest.Az az összehasonlítás valóban nem állja meg a helyét, de ezt nem is kérdőjeleztem meg, nem tudom, miért írod ezt nekem, ezt valaki másnak szánd. A fenti bekezdést szerettem volna mindenképp tisztázni, mert amit a forrasztásokról írtál, valótlanság volt. Ennyi, peace.
-
addikt
válasz echterion #10042 üzenetére
Tudom, pont ezért írtam. Minden bányász a forrasztásokkal jön. És itt szoktak történni a legnagyobb túlzások is. Tehát a gamer tuti 30 és 80 fok között járatja a kártyát, míg a bányász fix 50 fokon.
Félreértés ne essék, szerintem se kell annyira félni a bányászkártyáktól, csak egy idő után el szoktunk jutni oda ,hogy igazából a bányászat még jót is tesz a kártyának...
Amit írtam. Összehasonlítjuk a legjobbat a legrosszabbal. Nem igazán szerencsés.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Garsza #10040 üzenetére
Na persze, es mindig a legujabb jatekkal tollja fullkreten modban, ugy hogy fustoljon a vga. A modositott masfel ev is napi 8 orat jelent maximalis terheles alatt. Kozelebb van az a 3 evnyi terheleshez, kozepesen hardcore gamer kezei alatt. Haverom is vett egy banyaszkarit, masodik nap leesett rola a markajelzes, annyira szet volt olvadva az egesz...gari nelkul nagyon nagy ivben kerulnem, garival meg lesz ami lesz., remelhetoleg meg garancia lejarta elott.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
addikt
válasz Garsza #10040 üzenetére
Tehát egyik oldalról veszed a legrosszabb példát és összehasonlítod a másik oldalon a legjobbal...
Meg egyébként is, a forrasztások a kártyán sírnak.
1,5 év...
Inkább 3-4 év alatt jön össze átlagosan az a 4300 óra. Még az is napi 3 óra.
Nem mindenki Shroud ám... Neki sincs meg a napi 12 óra egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
-
Garsza
veterán
válasz Viiktor1989 #10030 üzenetére
Fél év bányászattól nem lesz semmi gond a kártyával. Ez 100%. Az 4300 üzemóra. Egy komolyabb gamer ezt 1 év alatt bele teszi játékok alatt. Azt megvennéd.
-
steewcv65
őstag
Enyém nem és eladó, magyar garival .02.21.21 vásárlás.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
echterion
nagyúr
Vegyél bontatlant, az még nem állt be sehova csákányozni. De ha pár hónapos garis kártyát veszel, azzal se lősz nagyon mellé, azért az még nem annyi idő, hogy nagyon megviselné a kártyát.
-
veterán
Én például bele is írtam a hirdetésbe
Nem nagyrészük hanem szinte kivétel nélkül mind. De a kártyának nem lez tőle különösebb baja, max a hűtésnek (venticsere, thermal pad csere pár ezresből)https://tinyurl.com/rasoapro
-
őstag
Nem, szokj hozzá a tudathoz, hogy az összes csákányolt valószínűleg.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Rtx 3070-et szeretnék vásárolni,viszont félek,hogy amik hardverapron vannak használtak,azok nagy részük csàkànyolt. Van esetleg ezeknek valami ismertető jelük,fel lehet ismerni a bànyàszott kàrtyàkat szoftveresen?
-
Érdekes, hogy foramaxról azóta se fogyott el az 509-534 ezres 1070ti, valamint az is, hogy ipon még mindig tartja magát a 800-900k közötti ársávhoz...vagy nagyon szar áron szerzik, vagy nem kapták meg a memot, hogy ez már nem bányászkari.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
laychi
veterán
válasz intuicio #10024 üzenetére
Ez volt alapon [link] 220W TDP limit
Csak ehhez nincs gpu-z kép
Majd megnézem kitolt tdp limittel mit csinál ram OC, minden nélkül.
264W a max OC limit, szóval ennek arányában valószínűleg gyengébb lesz,mint a tied.
Egy 2 slotos 950g-os kártya amúgy,szóval egész szép eredmény. És halk,ami pl a zotac miniről és az inno3d-ről nem mondható.(próbáltam mindkettőt, illetve nálam is járt már trio,tuf oc, suprim x).Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz intuicio #10022 üzenetére
EVGA RTX 3070 XC3 BLACK szobahőmérséklet 26-27 fok
Képen nem látszikazt hiszem 0,95-0,975V körül volt beállítva a fesz.
Ezen a verzión nincs backplate, ami kicsit meglepett mikor kibontottam.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
intuicio
aktív tag
válasz ScomComputer #10016 üzenetére
-
Garsza
veterán
Helló! 3440x1440 felbontásraelég lehet egy 3070 hosszú távon? 2 - 3 évre gondolok. Ami biztos BF 2042 lesz majd. És azért 90FPS -t szeretnék elérni, de nem muszáj feltétlenül ultrán.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz ScomComputer #10016 üzenetére
Sacc per kb jók a számok?
Minden alapon volt GPU fronton.
Látom a többieknek 5600x és 5800x-el jobbára cpu score-ban tér el. -
ScomComputer
veterán
válasz intuicio #10014 üzenetére
Ez a gpu-z kép semmit nem ér...mert szépen látjuk az idle dolgokat ami senkit nem érdekel..
Állítsd be ahogy #10015Rabbitf_24-is tette, hogy a maxot mutassa és mérd még egyszer légy szíves.. Jó lenne tudni mit tud a suprim..
#10015Rabbitf_24:
Köszönöm ,így kell ezt....[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz ScomComputer #10010 üzenetére
-
aradebil2
senior tag
Aki próbálgatná mit tud a kártyája: a héten ingyen van a Control!
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Rabbitf_24 #10009 üzenetére
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
ScomComputer
veterán
válasz Rabbitf_24 #10009 üzenetére
Mennyi a hőfok..hwinfo kell,vagy gpu-z sensors max-ra állítva..
-
Laraxior
titán
válasz MegalodonS #10005 üzenetére
Dehogy, nem ér az semmit, ráadásul pcie4.0... nem sok ember tudja kihasználni. (Mondjuk én pont igen ) Legyen 120.
Egyébként 93-al kapirgálok, napi 5 EUR a bruttó bevétel. Villanyszámla nélkül. 3060 pont a felét tudja kb.
Amúgy kisebb hurka hűtésű 3060 már vehető akár ~650EUR-ért is. Ennyiért amúgyis drága ajánlat. Ha ügyes vagy, ennyiért van már 3070 is.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Laraxior
titán
válasz MegalodonS #10003 üzenetére
100EUR-t adok az SSD-ért, úgy mindjárt lesz egy jó árú bányász VGA-d
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
MegalodonS
őstag
Egy kerdesem lenne??Szerintetek,ez mennyire eri meg, ha eladja az ember a m2 tarolot??
Sry, most latom ez a Ti topic
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mettallo #10001 üzenetére
Ez a 2 héttel ezelőtti ára szerintem.
Most volt a használtpiacon az elmúlt kb 10 nap alatt egy jó 20%-os esés.
3080-asok kerülnek fel 600 körül. 3070 már lassan 400 alatt.
3060Ti ára a bányászlázban pont ott volt mint a 3070-é. Mert ugyanazt tudják bányában. És kb így is árazott a piac. X ezer Ft / MH/sDe eredetileg volt köztük egy 35-40 ezres különbség. Még tavaly.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest