Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
Tehat jol van bedugva,vagy valami hibadzik?
-
Puma K
nagyúr
válasz
venom8888 #10795 üzenetére
Nem mindegy a G-Sync-nél, hogy milyen kábelt használsz:
HDMI vagy DisplayPort
Mert a G-Sync DP-vel működik csak.
Most szerezted be a monitort vagy már korábban is meg volt és az 1080 Ti is?
Ha lehet, akkor 144Hz esetén 143 FPS limitet állíts be, ha 165Hz-et használsz akkor 164 FPS-t.
-
venom8888
őstag
válasz
Puma K #10794 üzenetére
419.35 a verzioja. Azzal a kabellal csatlakoztattam a gephez, amit a monitorhoz adtak, specko csatlakozo, nem sima. Minden be van allitva,ugy ertem, gsync, 144hz, minden mukodik, a jatekban kivan kapcsolva a vsync.
Olyan mint ha egy 40k s monitorral jatszanek, kozbe meg acer predator 27colos 165Hz es 1440p
a jatekban 200 az fps limit, van nekem 90-130 kozotti fps em
-
venom8888
őstag
Sziasztok. 1080ti om van gsync monitorral. Es amikor jatszok a BF5 el, egy helyben allok, fel le mozgatom a fejem,es latom az eltolodasokat a kepen kb 3-4 helyen vizszintesen. Nem az volna a feladata a monitornak hogy ez ne legyen? Hosszu jatszas utan,elfarad a szemem es megfajdul a fejem ettol,hogy nem folyamatos a kep. Valami otlet esetleg? G sync be van kapcsolva a monitoron,jatekban v sync ki van kapcsolva.
-
Devid_81
félisten
válasz
Dave567 #10791 üzenetére
Gyari biosra vissza frissitest lehet olyan esetben ha valami hackelt/modeolt bios van a kartyan.
Ezenkivul minden szoftveres jellegu moka/piszka csak akkor mukodik amikor az adott program betoltodik (MSI Afterburner es tarsaira gondolok)
Avagy tulkepp minden ujrainditasnal a szofveres piszka "elfelejtodik"De ha jol sejtem valami mas is van a kerdesed mogott, mi a hiba, mit tapasztalsz?
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Gyári resetet lehet nyomni a Vga-n, hogy ha bele is piszkáltak, akkor elfelejtse a beállításokat?
-
Puma K
nagyúr
Az amit te keresel név-kifejezés Ray Tracing és nem RTX.
Az RTX a széria avagy az adott kártyák jelölése.Ugyan ezt mondták a tesszelálásra, a jobb-nagyobb felbontású textúrákra és minden egyébre ami a grafika részét képezi és hozzátesz az összképhez.
Kellenek ezek az újítások, mert ezek által fejlődnek a grafikusmotorok és így a látványvilág.
Csak idő kell mire kiforrja magát és kellő erősségű hardver is lesz hozzá.Ők sem hülyék, hogy rögtön azt a hardvert tegyék le az asztalra amin az adott eljárás-megjelenítés 8k@240Hz-et fog tudni... rókabőr.
Személy szerint emlékszem, hogy anno a PhysX mennyire tetszett kezdetben a GTX 275-el használva a Mafia 2-ben, De szomorúan tapasztaltam, hogy az idők folyamán csak pár címre korlátozódott le a használata... pedig a fizikát kellene fejleszteni-húzni, mert némely játékban-címnél nevetséges ami van.
Viszont a sugárkövetés avagy a ray tracing más lesz, mert ezzel foglalkozik az Nvidia-n kívül az AMD és a Microsoft is. Tehát nagyobb a hátszele.
Ha jó a megvalósítása akkor a Metro-nál eléggé más élményben részesül az ember. A Tomb Raider-nél kevésbé látványos (legalábbis amiket én néztem összehasonlító videók).
-
sheep
addikt
Eleve nem nagyon látom értelmét az RTX-nek. Egy olyan feature hogy ha nem figyelsz rá észre sem veszed, akkor meg részemről felesleges teljesítményt pazarolni rá.
Talán pár generáció alatt kiforrja magát, de most még részemről felejtős. -
Apollo_21
addikt
válasz
Bismarck24 #10782 üzenetére
Hogy teljesít?
Tényként kezelendő h alig van ami használja ezt a csoda dolgot...
A 2080ti se tudja 4k/60fps-t... a 1080ti gondolom majd 640x480ba a 20at allulról.
Nagyjából én ezt vizionálom
Fölösleges dolgot hozunk le driverből oda ahol ez biztos nemfog menni.... -
válasz
Bismarck24 #10783 üzenetére
Mivel még a 2080 Ti se alkalmas rá rendesen ezért sok reményt nem fűznék hozzá...
-
Bismarck24
tag
válasz
Bismarck24 #10782 üzenetére
Valószínűleg kikapcsolva lesz, de egy próbát megér.
-
Bismarck24
tag
Nos van egy jó hírem, áprilistól elérhető az új nvidia driver, ami a pascal arcitectúrában is elérhetővé teszi a raytracinget. Kíváncsi leszek, hogy az 1080 ti hogy teljesít majd?
[link] -
marcarc
senior tag
válasz
Dark197405 #10776 üzenetére
Blowerstyle 1080Ti-t max nyitott házba vennék. Én személy szerint 3 ventiset vennék, hiába csábítóan jó áron van.
-
Dark197405
tag
Sziasztok!
Tapasztalatok alapján kérdezném hogy megérné e egy ASUS Turbo GeForce NVidia GTX 1080 Ti 11 GB használtan 149.000 Ft-ért (gari még 2020.10. -ig). Egy 1070-et váltana és wqhd felbontáson játszok.
Ha van itt ilyen kártya tulaj, akkor szívesen vennék véleményket erről a típusról. Előre is köszi! -
-=Jam=-
őstag
Azért a tökéletestől messze van sajnos. CRU-val eleve 48Hz-ről 50-Hzre kell állítani a minimum range-t, különben állandóan elmegy a kép, ha beesik 50 alá az fps. Másrészt elég zavaró flickering is van vele, ami játék közben (Division 2, mert azt úgy is tolod Te is
) mondjuk annyira nem tűnik fel. Ettől függetlenül szerintem korrekt monitor, de lehet van jobb választás is g-sync kompatibilitást tekintve ebben az árkategóriában.
-
GAbre
veterán
Sajnos újra kellett raknom.
Bár így se akart felmenni a driver hasonló,de más hibával.
Érdekesség(vinyóra telepített tesztrendszeren tökéletesen települt)!Rájöttem,hogy lg szoftverrel bekapcsolható a freesync!
Viszont control panelban nincs g-sync!Hiába keresem a 3d beállításoknál!
Valakinek 5let? -
sheep
addikt
Kb. egy hónapja belefutottam egy ilyen hibába. Nálam a Windows verzió túl régi volt és emiatt a legújabb nvidia driver nem volt kompatibilis vele.
Újra kellett telepítenem a 1809-es win 10-et és utána jó lett, a windows update valamiért nem tudott automatikusan frissíteni a legújabb verzióra.
Nézd meg a gépházban hogy milyen verziójú a te windowsod, ha nem 1809 akkor szerintem nálad is ez a hiba. -
GAbre
veterán
-
GAbre
veterán
Most így kicsit nézegettem a frissítési frekvenciát.
És rájöttem,hogy nem tudom 60hz-nél feljebb rakni.Holott elvileg monitorom 75-ig bírja.
A hdmi kábelnek bírnia kéne?Vagy lehet gyenge minőségű kábelt kaptam hozzá,azért nem bírja? -
sakto
őstag
Sziasztok!
Az alábbi Konfigom van:
Ryzen 7 2700X,EVGA GTX1080Ti,G.Skill - 16GB 3200MHz,
A felbontás a mit használok az 2560X1080 144Hz
Montanába csak BF V-t öt tolok, az átlag FPS 90 LOW beállítások mellett .
Mi lehet a gond nagyon kevés az fps -
GAbre
veterán
Jön raytracing majd gtx-ekre is.(pascal)
Bár persze ne azt a "sebességet" várjuk,mint 2080-al -
gbela
senior tag
Teljesen jo, most mar csak ki kell centizned. 25Mhz-enkent told fel az egeszet, ugyanugy 950mv-tol. Ereszd ra a benchmarkot, aztan ahol fagy ott menj vissza a kov stabilra.
Nekem pl 950en 1925ig megy pont. Ami teljesen jo eredmeny. Emellett van 1v-ra is egy profilom 2k mhz-cel, de azt sosem hasznalom igazabol, mert csak jobban melegszik, teljesitmenyben meg nincs erezheto kulonbseg. -
válasz
Motion_Blur #10745 üzenetére
Mármint mennyiről induljon?
-
válasz
Motion_Blur #10741 üzenetére
-
válasz
Motion_Blur #10738 üzenetére
Próbáltam a példa szerint beállítani, de a Core Voltage-t nem engedi állítani minden mást igen...
Sikerült.
Ugyan úgy állítottam be, ahogy a képen van. Az megfelelő?
Csak így mindig megy a venti eddig meg ugye nem ment állandóan.. -
Hahó ismét!
Gondolkozom azon, hogy kicsit húzok a kártyámon. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek is azt MSI Afterburnerrel a legjobb ezt végrehajtani vagy esetleg más programmal?
1080 Ti Strix @ Ryzen 2700x @ 16GB 3200 Mhz ram -
capafog23
őstag
Sziasztok, Evga 1080ti black edition-öm van fél éve.
Decemberbe vettem hozzá 144hz-es monitort, akkor még semmi gond nem volt.Pár hete elkezdett magas fps-en (144) olyan coil whine t produkálni hogy fülessel játszás közbe is simán hallható.
Evga oldalán körbenéztem.vannak ilyen problémák garanciás fórumon.
Garanciába vagy küldenek vissza egy ugyanolyan kártyát mint az enyém vagy egy 2080-at.Az a kérdés tehát hogy akarok e 2080-at, amíg nem coil whine-olt nagyon meg voltam elégedve a kártyával max 71 fokig megy fel. 2080-on csak 8GB Vram van. RTX funkciókra nincs szükségem.
Evga politikája az hogy vagy visszaküld egy ugyanolyan kártyát amit küldesz vagy egy teljesítményben azonosat ha amit küldtél nincs épp raktáron. (de RMA-ra van külön raktár szóval attól hogy nem gyártják a 1080ti t már attól még lehet RMA raktáron)
1. Elküldöm most RMA-ra és nagyobb eséllyel kapok vissza egy 1080ti-t.
2. Várok még a garanciával(2020 végéig van) undervolt olom a kártyát ami elvileg csökkenti a coil whine-t, és kb 1 év múlva ilyenkor visszaküldöm nekik, így nagyobb eséllyel kapok egy 2080-at.
Mit javasoltok? 1az1 be cserélnétek e 1080ti-t 2080-ra?
-
Sajnos eddig nem sikerült beüzemelni a Freesync-et, hogy működjön pedig ebben még Freesync 2 is van..
Amint bekapcsolom elkezd vibrálni a monitor szürkén szóval szerintem ez nem támogatja.
De annyi baj legyen, egyébként über király és tényleg ég és föld a 144 Hz és a 60 Hz..
PUBG-t nyomtam pár órát most, de mintha más játékot játszanék komolyan..
Azért még utána nézek pár helyen, hátha össze tudom hozni azt a Freesync-et. -
RazoR
veterán
Grat, ezt bemákoltad! Majd írj már, hogy megy rajta a gsync légyszíves.
Én most ezt néztem ki, az Oázis tesztelte és tökéletesen megy NV karival. -
válasz
-FreaK- #10722 üzenetére
Sziasztok!
Szóval úgy döntöttem hogy megveszem azt a monitort amit legutóbb kinéztem, a Samsungot és ugye ki is néztem itt használtam 150-ért, mert újonnan 230+.
Előtte gondoltam benézek a médiában mi a felhozatal meg veszek hozzá kábelt.
Pont megyek végig a soron a monitorok között és látom hogy ugyanaz kitéve végkiárusításnak (mivel utolsó darab volt) 130-ért két év garanciával csak ugye kiállított darab ezért is volt ilyen kedvezmény rá.
Ritka nagy szerencse volt és persze egyből le is csaptam rá így már nyugodtan lehetek garanciát tekintve is és szerintem elég fullos monitort sikerült jó áron beszereznem![link] Róla van szó.
-
Puma K
nagyúr
Megemlítem ezt: LG 32GK850G-B
És hogy ennek lement az ára az elmúlt időszakhoz képest: [link]
DE most látom, hogy max 150-ért vennél monitort
Pedig a fenti LG:
- 2560x1440
- G-Sync
- alapból 144Hz-en megy, de a menüjéből 165Hz-re át lehet állítani
- állítható magasságú, dönthető, forgatható és tud portré módot is tehát elég jól be lehet pozicionálni
- a hátuljában van 2db USB 3.0-ás csatlakozó
- van teljesen kikapcsolható RGB LED a hátulján kör elrendezésben...
- és ugyan VA paneles, de én kalibrálva kértem amely keretén belül a menüjében beállították és van hozzá minden körülmény között betölthető színprofilt és ezek ellenére sem érzem gyengének a korábbi IPS megjelenőmhöz képest amit 4 éven keresztül használtam
- egyszerű csicsa mentes kinézet... olyan mint egy monitornak lennie kell
-
gbela
senior tag
Nézz azért utána, hogy megy e a Gsync, mert nem minden Freesync monitoron működik jól. Bekapcsolható persze, de ismerős épp most vett egy 27es freesync Samsungot és nem megy vele, ugrál a kép. Utólag rákeresett és másnál is ez, szóval érdemes utánanézni.
Amúgy én ilyet nyúzok: lg 32gk850g, nagyon pöpec. -
válasz
marcarc #10712 üzenetére
Mindenképp szeretem a több fps-t és bárhol olvasom a 1440p @ 144 Hz monitort inkább ajánlják, mint a 4K @ 60 Hz-t. Most néztem ki egyet aztán lehet nem lenne melle fogas a baj az, hogy “csak” fel év garancia van rá. Nem kevés ez egy monitor esetén 200 ezer körül? Igaz a boltban újonnan is 1 év van rá...
-
marcarc
senior tag
Nagyon max 3440X1440 (UWQHD 21:9), azt hajtom én is most. Ez a teteje amit a 1080Ti ki tud hajtani, értelmes frame rate-el. Előtte 165hz-es monitorom volt 2560X1440, az lett volna a sweet spot, ha nem TN paneles és nem kell egyre többet dolgozni is otthon.
Mondjuk attól is függ mik az igényeid. Ha elvagy 4K 30 fps-el akkor működhet, ha szeretnél 4K 60+ fps-t akkor le kell adni a felbontésból.
-
GAbre
veterán
Zotac mini,mennyivel jobb hűtésileg,mint msi armor?
Sajnos nem győzött meg amit eddig találtam. -
Sziasztok! Monitor cserén gondolkozom. Jelnleg egy Samsung J6300 32"-t használok.
Erősen elgondolkoztatott a 4K-s vagy a 144 Hz-s monitor váltás.
Nem tudom van-e értelme és belefér-e egyáltalán a büdzsébe.
Szóval főként netezés és játék lenne az amire használnám (PUBG, LOL és talán az új FPS játékok néha) filmet nem igazán néznék rajta.1080 Ti-m van és az lenne a fő kérdés, hogy magába ki tudja-e hajtani a játékokat ez a kártya úgy, hogy megérje a 144 Hz monitor..?
Írtam a monitoros fórumba is csak ott még nem jött válasz, gondoltam be kérdezek!
-
-
törölt tag
Próbaképpen 399.24 verzióra "Frissítettem" a VGA driverem...
Leglátványosabb eredménye az, hogy két másodpercenként 0-ra esik az fps spinerezésnél.
Gyalulom le és megy vissza a 388.71 az örökkévalóságnak. -
GAbre
veterán
Üdv!
Valaki váltott már be nvidiás promó kódot?
Elvileg azt mondták nem kell hozzá kártya,de mégis kéri -
Demo07
aktív tag
válasz
Walter_White #10702 üzenetére
Igen, pont a tiédre írtam!
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy kb 1 héten belül én is 1080TI-re fogok váltani...
Kérdésem az lenne kinek van személyes tapasztalat a Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Founders Edition-el?
Valamit annyi,hogy a kártyán gyárilag hátul a csavarokon van warranty void sticker?
Azért fontos mert a kártyám már egy EK blokk van, és ha ne adj isten szükség lenne a garira, érvényesíthető-e?(Vélhetően ipon garis a kártya)
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon RX 7900XTX 24GB 3év Garancia
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest