- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dave567 #12013 üzenetére
Az amit hallasz nagy valószínűséggel a "coil whine".
"Találsz tekercseket a kártyán, szűrő-kiegyenlítő szerepet játszanak. A vinnyogás abból ered, hogy ha bizonyos nagyságú áram folyik benne, akkor úgy rezeg a mágneses mező miatt, hogy füllel is hallható zúgást eredményez."
Bővebben:
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Dave567 #11726 üzenetére
Nyugi az RTX Titant is és mindent is meg lehet fektetni.
Én úgy szoktam, hogy ha kezd elfogyni a karim(jaim) ereje, akkor csökkentem az élsimítást, nekem az nem olyan elengedhetetlen(az is igaz, hogy már 4k-ban tolom
), mint a jó textúrák vagy szép árnyékok és effektek.
Ui: Amúgy tényleg voltak bőven 300k felett ezek a karik. Most egy garis, jobb féle darab simán megéri a 150k-t.
-
warcat
veterán
válasz
Dave567 #11733 üzenetére
A gyártás(2018 nov. előtt) és forgalmazás is leállt, használt piacról van szó eléggé egyértelműen.
Pár hónapja elhangzott már ez a beszélgetés, bár akkor talán 140k-val lowballerkedett valaki, ami még most is alacsony, azonban a 150k a Superek és az 5700/5700XT kijövetele után már normál ár.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Dave567 #11719 üzenetére
Milyen felbontáson és milyen képfrissítéssel szeretnél játszani?
A Metró-ban a tesselation el van cseszve(nyugi nem a procid volt a ludas), az AMD videókariknál lehet állítani a tesselation mértékét, a játékban irreálisan magasra van belőve gyárilag 64 vagy 128x-os, Redeon karival ezt belőttem 8 vagy 16x-osra, aztán ahol addig 20-40fps volt, olyan vajsima fix 60fps-em lett mint a pinty, pedig egy x6 Phenom volt alatta.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dave567 #11265 üzenetére
Annyi majd, hogy csökkentett módban és rendszergazdaként kell futtatni a DDU-t.
Meg ha van valami spéci beállítás az Nvidia driver-ben, akkor azt jegyezd fel magadnak.
Én pl használok a játékokra vonatkozó egyedi grafikai beállításokat meg egyéb részeken is magam állítottam be ezt-azt.
Ezeket minden driver telepítésnél újra és újra beállítom, mert ha frissítem az Nv driver-t, akkor mindig a tiszta telepítést választom ami értelemszerűen mindent letöröl ami a régivel kapcsolatos.
Így minimalizálom magamnak annak a lehetőségét, hogy probléma legyen. Inkább futok egy plusz kört és abból baj nem lehet.
-
marcarc
senior tag
válasz
Dave567 #11257 üzenetére
A wildlandset mint metrikát felejtsd el. A far cry még oké, de ha ennyire úgy érzed, hogy para van a kártyával akkor valami benchmarkkal hajtsd ki. Heaven mondjuk az ingyen is van és találsz hasonló setupok pontjait. Ha g synces a monitor akkor a g syncet kapcsold ki amíg tesztelsz.
1080p ben amúgy tuti hogy a proci lesz a szűk keresztmetcet. Amúgy azt nézted, hogy játék alatt mekkora a processzor és a VGA kihasználtsága?
Nekem sima 7700 van a 1080Ti mellett és 3440X1440 ben játszom, de nincs olyan játék ami ne menne legalább 60 fps-el.
-
Devid_81
félisten
válasz
Dave567 #10791 üzenetére
Gyari biosra vissza frissitest lehet olyan esetben ha valami hackelt/modeolt bios van a kartyan.
Ezenkivul minden szoftveres jellegu moka/piszka csak akkor mukodik amikor az adott program betoltodik (MSI Afterburner es tarsaira gondolok)
Avagy tulkepp minden ujrainditasnal a szofveres piszka "elfelejtodik"De ha jol sejtem valami mas is van a kerdesed mogott, mi a hiba, mit tapasztalsz?
-
GAbre
veterán
válasz
Dave567 #10656 üzenetére
Az új metróban nekem is be-be esett 40-re,főleg a homokos nyílt terepnél.
A régiben nem tudom,akkor még nem ez a kártya volt
A többin 60+.
Nem tudom,ha ugyanúgy 60-ra korlátoz,rakd újra vagy legfrisebb driver tiszta telepítéssel.
De segít is,ha monitorozod,pl rivatunerrel,hogy milyen órajelen megy a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest