Új hozzászólás Aktív témák
-
Demo07
aktív tag
válasz
#16939776 #11046 üzenetére
Köszönöm a segítséget, és az érthető leírást
Közben még próbálkoztam szépen sorjában a pár bejegyzéssel feljebb általad írt lépésekkel is!A kezdeti dolgokhoz képest, a az FPS limittel és most már két külön kábel korbácsról, a táp másik csatijáról való hajtással, már javult a helyzet, de a kilépéskor történő iszonyú sípolás/recsegés megszűnt, azért a terhelés alatt még maradt hangja, hét elején lesz lehetőségem másik táppal is kipróbálni.
Próbáltam amúgy HT, és turbo, OC nélkül is, meg egyesével vissza kapcsolgatva őket, sajnos érdemi változás nem volt. Most egy goldos seasonic táp van, elméletileg amivel majd próba lesz az platina minősítésű.. hát majd kiderül...Amúgy ez a kártyán hol keresendő mármint a tekercs? Csak mert menne rá egy vizes blokk, ha marad a kártya... a kártya hő termelése/melegedése nem befolyásolhatja ezt? /lehet hülyeséget kérdeztem/
-
Demo07
aktív tag
válasz
#16939776 #11035 üzenetére
Túl jó alatt mit értesz
vagy csak irónia?!
Bocsi az értetlenkedésért, csak tegnap este óta kicsit megemelkedett a vérnyomásom, miután ezeket produkálta a kártya nálam.
"Túl jó a tápod is, mert a nagy meredekségű, gyors áramugrásokat, amit így a GPU kelt csillapítás nélkül kiszolgálja." Ezt hogy érted? Sajnos a tápok belső lelki világa elég távol áll tőlem, a táp belső védelmének nem kellene a túl nagy tüskéket levágni ezzel szűrve a kiugrásokat, vagy rosszul gondolom?
CPU mondjuk OC-n megy fix 4,7 minden mag és valóban bekapcsolt HT, megpróbálom úgy ahogy írtad, energiagazdálkodása maximális teljesítményre van állatva, és próbálok neki adni egy fix 165 fps limitet, mert a white coil hang akkor erősödik fel iszonyatosan amikor heaven-ből kilépek és nincsen fps limit, mert msi afb szerint 3456 fps értékig felugrik.
F e Z o, akoska07, BMW001, Puma K: Köszi a tippeket, sorra veszem őket, most először próbálok egy másik tápot gyorsan felhajtani, vagy vinni a kártyát ismerőshöz és ott kipróbálni.
Meló után azért még futok pár kört a saját tápommal is, mert most egy kábel korbácsról kapja a 2*8 pin-t, megpróbálom 2 külön ágról és másik csatiról kihajtani.
Hőmérséklettel amúgy nem volt baj szerintem, mert msi afb-ben egyből amint beraktam csináltam neki egy custom venti profilt, és így max 64 fokos volt a benchmark végére, fent lévő oldalfallal.
Meg vízes blokk kerülne rá, de így ha ilyen dolgokat produkál akkor, nem fog ez bekövetkezni, mert visszaadom, ha nem jutok vele dűlőre...
terhelés alatt is van némi white coil zaj, de a végén amikor kilépek bármiből, akkor olyan hangos, hogy 3-4 méterről hallani, a ventik hangján felül
-
törölt tag
-
Puma K
nagyúr
-
Dictator^
veterán
válasz
#16939776 #10257 üzenetére
Megnéztem az Avarage Response time olyan 0-0,1 MS-től olyan 4-5ms-ig megy (átlagban 0-0.8 között van).
A networknél a legjobb igénybevétel átlagban nem nagy, egy két nagyobb menü töltésénél felugrik olyan 60-80Mbps-re.
Digi 1000-es netem van, egy TP-Link WDR4300-al. Kábelen kapja a gép a netet.
Torrententezésnél lazán töltök erre a HDD-re olyan 40-90MB/s-el.
-
Dictator^
veterán
válasz
#16939776 #10257 üzenetére
Windows update nem volt, manuálisan frissítettem pár napja, azóta nem volt újonnan telepített update.
Vicc, mára megint elkezdett akadni
Az egész gépet újra összeraktam, mivel házcsere volt nemrég (előtte is szarakodott, csak zsúfolt volt a ház).
Van 4x8pines csatim, moduláris táp, mindegyikkel ezt csinálta.(#10258) Walter_White: HDDről, már átraktam SSD-re, de ott is ugyanúgy akadt.
Ha a SATA kábel, akkor mind 3 rossz? Mert az SSD-n is, illetve a két másik HDD-n is akadás van a menüig.
A Router még lehetne, de csak pont a menüig rossz a kapcsolat? Utána maga a játékban már megjavul?
Most már a Softwares problémát is kizárnám, mivel tegnapelőtt még jó volt (nem tudom mitől lett az, mert nem telepítettem semmit, nem updateltem semmit), mára megint akad.
Az akadásnál nem ugrik fel sem a Diskek használata 100-ra, sem a CPU, sem a GPU, sem az Ethernet, sem a RAM.
Bár megnézem azzal a programmal még amit javasoltál.
-
Dictator^
veterán
válasz
#16939776 #10249 üzenetére
Ezt néztem korábban, mert erre is gyanakodtam, de mint írtam, áthelyeztem anno a játékokat az SSD-re, és ott is fennállt a probléma.
Viszont a mai posztom után elindítottam a Memtestet, lefutott egy 2 passos teszt 1 óra 32 perc alatt. A hittem, hogy több idő lesz, mivel egy jó 5 órát távol is voltam, de mindegy ez van.. Viszont a teszt alatt nem talált hibát a Memtest.
Ami érdekes, az most jön.. bekapcsoltam a gépet, elkezdtem PUBG-zni, és nincs akadás a lobbyban most.. Ez most mi?!
Amit csináltam ma, az a DDU-val való driver gyauláls volt safe modeban, majd a driver újratelepítése.. utána 2 újraindítás is volt, és továbbra is akadt minden.
Most meg megy, és jelenleg nem akad a menü.. Minimális van a közvetlen betöltése utána, de nincs drop, legalábbis nem akkora mint előtte.
WTF?!
-
Dictator^
veterán
válasz
#16939776 #10241 üzenetére
Ez a baj, hogy ezt nem tudom pontosan...
Mondjuk 2018 oktobere vagy előtte még nem volt ilyen akadás miközben mondjuk a PUBG 60 FPS limitált "lobby"-ában readyztem volna.. előtte tökéletesen ment akadás nélkül ez (és a menüben lévő lépkedések is).
Fogalmam nincs és nem emlékszem, hogy mi változott azóta... illetve van:
Az biztos, hogy egy ideig vissza voltak tartva a windows 10 updatek, amikor ezek a "file törléses" hírek terjengtek.. aztán befrissített a windows rá 35 napra, és talán Nvidia drivert is frissítettem, de már nem emlékszem, hogy ezután kezdődött-e az egész vagy sem.. Sajnos a PUBG is ezer updatet nyomott ki, a nagy updateken kívül elég sok mini update volt, ami utána tudom, hogy volt, hogy csökkent az fps-em.. így nem emlékszem már pontosan, hogy mi váltotta ki. Először a PUBG-re gyanakodtam és az Nvidia driverre, de mint kiderült most, hogy más játék is ezt produkálja.
Ha tudnám, hogy mi után történt ez, akkor lokalizálnám én is a hiba okát, de így tanácstalan vagyok sajnos.
-
Dictator^
veterán
válasz
#16939776 #10238 üzenetére
Teljes ugye nem szűnik meg a hiba, de ami zavaró, hogy előtte ment így a játék, ezzel a 60 fps-es limittel.. most meg ugye nem megy.
A lapozó filet holnap átállítom, illetve lenyomok egy Memtestet is..
Mi a fene okozhatja ezt? A Power Savingnél a PCI-E Power Savinget is kikapcsoltam, akkor is ugyanezt.
A Hyper Threadinget is kikapcsoltam, megnéztem nélküle, azzal sem volt változás.A lapozó file, ha SSD-n marad fix beállítással, az folyamatosan írásnak számít ha "felhasznál belőle" a windows?
-
Dictator^
veterán
válasz
#16939776 #10235 üzenetére
Helló!
Először is köszi a választ.
A másik játékban (Move or Die) a menüben 60-ról leesik az FPS, de folyamatos karakterváltogatás közben, egy jó 20-30mp után beáll stabilra és már nem akad többé.
Ha bemegyek egy játékba és kijövök onnan, előröl kezdődik minden akadás.. tehát mondasz valamit.. viszont.Az FPS limit kikapcsolás után (lobby) a PUBG-ben, ugyanúgy droppol az FPS-ben (korlátozás nélkül), viszont már nem esik le 1-re, csak olyan 30-40-re 80-120-ról.. ez normális? Mert ugyanúgy megakad egy pillanatra, de nem ekkorát mint előtte.
(Az egészben a fura, hogy előtte nem voltak ilyen akadásaim, és ott is fix 60 fps-re volt korlátozva a PUBG, illetve ez a semmilyen Indie játék sem akadt egyáltalán..)
A lapozó file ilyen esetben maradhat az SSD-n? Így fix mérete lesz és nem módosítja sosem?
-
MPowerPH
félisten
válasz
#16939776 #10148 üzenetére
Ez mondjuk nekem is uj...
Pont azon kiserletezek, hogy tudom a kartyat idealisan beloni, mert az, hogy 2125-2150 MHz-n jarattam, nem hozott sokat a konyhara, ellenben kellett neki fesz is boven, melegedett es fogyasztott is. Most fixaltam a 2050MHz -t, es ahhoz csokkentem a feszultseget. Egyelore 980mV -on allok, es meg nem tapasztaltam, hogy problema lenne. 1310mV a default, szoval eleg durvan eszrevenni ezt a voltage cut -ot fogyasztasban es hofokban is.
-
SzlobiG
félisten
válasz
#16939776 #10157 üzenetére
Volt nekem nagy fogyasztású vga-m nem is egy főleg még amikor CF rendszerem volt, na attól többet ez úgyse fog fogyasztani.
Ja amúgy egy kicsi házam van szóval semmi extra bf alatt így is tolja ki a meleget rendesen. Szóval lehet a founders lenne a jobb választás lévén kifelé tolja a levegőt.
-
Puma K
nagyúr
válasz
A Pascal kártyáknál és az újabbaknál már nem lehet a feszültséget olyan szintre emelni ami megölné a GPU-t avagy a kártyát.
Azért hozta ezt a döntést az Nvidia mert sokan nyávogtak a szénné feszelt kártyájukkal (meg gondolom a gyártóknak is sok kártyával kellett foglalkozniuk garanciális ügyintézés keretén belül...), hogy idővel megdöglött a régebbi szériás kártyájuk és hát ez így nem korrekt bla-bla-bla...
Az meg hogy stabil-nem stabil egy tuning azt manapság inkább játék közben derül ki. A Battlefield 1 - V. és az Overwatch az ami érzékeny a legminimálisabban is az instabil tuningra.
Nálam a GTA V-Online volt az ami masszívan ment akár 18 órán keresztül is tuning után, de amikor ráeresztettem egy Overwatch-ot akkor már jött az, hogy átment zöldbe a színvilága a játéknak, vagy dobta az exe hibát. Finomítottam a tuningon és minden rendbe jött.
-
Walter_White
senior tag
válasz
na ilyenről se hallottam még
hogy alacsony fesz miatt degradálódik valami... hiszen logikusan miért is?
Ha van egy Stabil érték tegyük fel 950mV-al, akkor jó ha inkább 990mV-ot adok Neki, hogy ne degradálódjon?
Sok feszültségről hallottam már, hogy egy idő után többet fog kérni, de hogy alacsony fesznél isAkkor a bányászat? hiszen ott alapból visszaveszik a kártya feszültségét, meg akkor a hőtermelés+fogyasztás is sokkal jobban leredukálódik.
-
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
#16939776 #9722 üzenetére
Az RTX 2080 Ti sem használja ki maximálisan a PCI-E 3.0-át x16-os sebességen. Szóval jelenleg sem a PCI-E sebessége a limitálótényező a VGA kártyák esetén. A Pascal szériába tartozó kártyák teljesítménye meg ismert.
Egyedül az SSD adattárolóknál lesz értelme az újabb PCI-E szabványnak.
De ott sincs sok értelme egyszerű halandó számára. Még egy SATA vs PCI-E adattárolónál sincs igazán észrevehető különbség ahogy írták itt is a fórumon másik topikban.
A frame-time-ot meg rendben tartott Windows-zal, fixált CPU órajellel, VGA driver-ből beállított Maximális teljesítmény előnyben részesítése pont kiválasztásával és felesleges terheléstől mentes adattárolókkal lehet javítani. Már 1 kártyánál is.
-
keIdor
titán
válasz
#16939776 #9722 üzenetére
Én se vizeznék már le két darab másfél éves kártyát.
-jövőre jön a 7nm, nagyobb hangsúlyt kap az AI (DLSS formájában pl. nem a játékokra gondolok)
-valamint kb. 2 év múlva vége ennek a konzolgenerációnak, onnantól megint egy ugrás várhatóNem költenék már rá százezreket még. Én.
-
Per Degaton
tag
válasz
#16939776 #9702 üzenetére
Köszi.
Sajnos nincs olyan rövid kábelem ami 18 Gbps-es lenne, az alatt meg biztosan nem megy a 4:4:4 4K/60, így nem tudom kipróbálni.
De mivel már más is ezt javasolta lehet kénytelen leszek szerezni egyet valahonnan próbaképpen, mielőtt sokkal drágábban veszek 8 méterest.
-
GAbre
veterán
-
Apollo_21
addikt
válasz
#16939776 #9642 üzenetére
Oc nincs, csak megszoktam régről h tdp limitet tolok
Ha lesz idő megnézem a végét természetesen, de most így biztos nemNyílván túltolom és simán hozható az 50-60 is, de vsync/tweak/egyéb fps limittel, de az nekem nem gyere be.
Most 65gpu 79vrm amit összetudtam hozni, reggel 8óta folyamatos destiny-vel, de a vram használatom is csak 3gb volt, valszeg ennek is köszönhető h nemfűtőttem vele
Visszalépni?
Kizárt...980ti-ről nyergeltem a vizezés miatt 780ti-re, mindkét karinál i3 8100-am volt szintén víz alatt, közben lett egy proci csere 8700k-ra, és lett egy Rog 1080 azt cserélte 2hónap után a 1080Ti.
A ház limitál durván, át akarok nyergelni valami TT Core széria szerű házra vagy akár azokból valamelyikre.
Ha így alakult hogy vizezik az ember, úgysem lehet olcsón határok között tartaniJelen pillanatában ez a ház ebben a felépítésben, a vga értelem szerűen már egy 1080ti
És fentre is lett egy 240es radi, eléggé zsúfoltan vagyok... -
ffodi
veterán
válasz
#16939776 #7515 üzenetére
Milyen különbséget tapasztalsz a gyári beállításokhoz képest?
Az energiagazdálkodás ha jól emlékszem alapban ki van kapcsolva (vagy csak én kapcsoltam ki alapból
), a payloadot pedig általában nem lehet állítani a BIOS-okban.
zeee:
De, de lehet bugos. Csinálhatsz egy cross-checket pl cpu-zvel (alaplap fül), vagy aidaval.
-
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2588 üzenetére
Az Aorus Engine-nek nevezett szornyuseg az 120% os TDP-n hasznalja max OC mellett.
En ugyan ezeket a beallitasokat hasznalom az MSI Afterburner-el.
Bizom benne, hogy az 12+2 Tapellatas egy darabig adja majd neki az aramot.
Ha nem akkor a Gigabytenak lesz egy par RMA-ja Davidtol -
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2583 üzenetére
Remelehetoleg sokaig birja majd.
Nalam eleg huzatos a haz, ma epp jon egy ujabb 14cm venti, az majd a kartya hatoldalan is segit.
Eddig az altalam keszitett venti profillal csakis is Overwatchban lattam 70 fokot a kartyatol, tobbi jatek 65 fok korul megall.
Bar van 4 ev garancia, de azert azt tudjuk, hogy a garis szorakozas akar 30 napos is lehet...szoval nem szeretnem sokszor visszakuldozgetni, ha nem muszaj -
KAMELOT
titán
-
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2583 üzenetére
Erre amit irsz jo pelda volt nalam a GTX780Ti, viszont ellenben a 980 GTX SLI-m ugyan azt az orajelet birta kozel masfel evig, pedig ott az SLI-nel az egyik kartya rendeszeresn kozel jart a 80 fokhoz terheles kozben.
Nyilvan ahany kartya annyi fajta nyug hosszu tavon. -
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2573 üzenetére
Amit a gyarto vallalt max OC azt ez a kartya tudja, eddig ugy nez kis stabil.
Csak erdekessegkeppen nezegettem, hogy van-e benne esetleg egy ici pici extra, de ugy fest nincs, mert akkor mar egy masik max boost lepcsobe esik bele az egesz, es oda mar kellene neki extra.
Lehet felreerthetoen irtam, ami eloferdul nalam, de a gyari max OC az stabil, de kerdes meddig.
Viszont az en kartyam nem egyedi ilyen szempontbol, szinte az osszes Xtreme (es mar a sima Aorus) is ilyen.
Teljesen ki vannak aknazva, csogazon vannak hajtva.
Gondolom a Zotac tulajok is pont ugyan ugy vannak ezzel, azokban sem hinnem, hogy tobb cucc maradt -
Drizzt
nagyúr
válasz
#16939776 #2112 üzenetére
Nem. Nem kattog, csak valahonnan egy búgó alapzaj megjelenik benne, ami konstans a terhelés meglétéig. Nem, nem a ventivel keverem.
Amíg a ventik eléggé hangosak nem lesznek, addig ez a konstans alaphang hangosabb tőlük. Power limit visszavételével megszűnik. Csak ugye úgy megy vele az órajel is.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #2094 üzenetére
Ez nagyon tudományosan hangzik, de
- a procim órajele stabil volt
- a 90 fok feletti hőfok csak egy spéci eset volt, ettől általában alacsonyabb hőfokok voltak, a leírt műsor 80 foknál is ugyanez volt. Meg bárhol.
- a boost nem kapcsol ki 90 foknál, ez nem tudom honnan származik, már több helyen olvastam. 95 fokon is ugyanúgy 4.5-ön ment a procim.
Deeee laikusként ez a lassabb proci jobban fűti a gpu-t első olvasatra elég nagy marhaságnak tűnne még akkor is, ha fennállhatott volna ennek a lehetősége -
Maotun
őstag
válasz
#16939776 #2069 üzenetére
No legalább valaki tudományosan is elmondta a lényeget.
Én mint paraszt úgy gondolom:
1. legjobban a jég hűt pl jégverem az az környezeti hőmérséklet ami "felveszi" a kiáramló hőt.
ez ma klíma.
2.aztán kell a kettő közt közvetíteni régen szalma ma paszta.
3.cúg huzat is kell akár víz akár levegő, gáz, viszi a meleget..
4. levegőnél nincs pumpa! és szivárgás sem .
5.a vízhűtés (nem kompakt) összeszerelése nagyobb élmény olyan mintha magad építetted volna a gépet, sőt a vga gyári hibáit is javítottad
6.Mindenki másképp csinálja.
7.Én maradok a hideg kőfal melletti jól szellőző házban lévő palit SJS vagy inno3D X4 mellett, oc nélkül.
8.a víz fürdés fogmosás még ok, de már inni is necces nem a pc.-be -
keIdor
titán
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#16939776 #1973 üzenetére
Most én is nyertem pár fokot, ugyan is a házam oldalán található ventilátor a kártyára nyomta a levegőt, míg a kártyán a ventilátorok szerte szét nyomják, most úgy állítottam be a ventilátorokat, hogy szívja le mindegyik a kártyáról a hőt.
Ennyit tudok tenni, de így is 70-72 fokos a kártya, igaz már nem 100% ventilátor fordulattal, hanem 68-70%.
Most készülök rendelni bele pár AKASA légkeverőt.Nincs nagy elvárásom a kártyával tekintetében, 2 Ghz GPU órajel és 11800Mhz memória, ezeket kitapasztaltam, ennyin használom.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#16939776 #1967 üzenetére
Akkor borda van a kártyán, hogy hiába van 3 ventilátor rajta, nem hűti rendesen a nyákot a cucc.
Nem tudom ti hogy gondoljátok de az utóbbi időben ez a legmelegebb kártyám, 980Ti is lepipálja.
Pedig azt hittem 16nano-val már sokkal jobb lesz a helyzet mint a volt Maxwell esetében. -
törölt tag
válasz
#16939776 #1959 üzenetére
Amit láttam az elmúlt egy napban: szinte semmilyenre. Mármint ez a boost fel van szopva, de ez egy ostoba valami, ami határértékekben belül szerintem semmit nem szabályoz, szal nem is értem az eltérő értékeket. De arra épp ésszel nem adható korrekt válasz, hogy az asus kiad egy "silent" biost, ami mindösszesen annyit csinál, hogy a profil meghúzza lefele, de a boost mintha mi sem történne, 15 fokkal magasabb gpu-nál köszöni szépen, de tolja bele a frekit mint az ökör ugyanúgy, mint előtte. Ez az egész egy lufi.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #1935 üzenetére
Már miért ne működnének??? Működnek, csak hangosak. De ez sem a gpu miatt önmagában. Egyszerűen egy olyan durva órajel verseny folyik, amióta egyre kíméletlenebb a boost az nvidiánál, hogy 1650-1700-as frekikre aki nem hozza a 2 giga környéki boostot, azt nem jegyzik sehol. És még ezek a profilok is olyanok, hogy hagynak benne bőven OC-t, ha kell. A tegnap linkelt silent bios pl a strixhez úgy működik, hogy a korábbi kártyák: 84 fokig engedi, ami jóval alacsonyabb ventifordulatokat eredményez. Szal szerintem semmiféle megoldhatatlan probléma nincs itt, mások lettek a prioritások. Én nem látok semmilyen hirtelen gpu hőrmérsékletváltozást sem.
Szal szerintem a hűtéssel nincs itt semmi gond. Mindazonáltal a kártya döbbenetes mennyiségű hőt termel. Tegnap 2 óra 4K BF1 után a tojás probléma nélkül sült volna meg a gépem tetején, miközben a házhűtő ventik fullon pörögtek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon 7900XTX 24GB 3év Garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest