Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Jam=-
őstag
Az adaptive sync-et ingyenesen elérhetővé tette az nvidia is, amit most ugyanúgy G-Syncnek hív. Effektíve egy freesync képes monitoron, amin van Displayport, és 10xx vagy 20xx nvidia kártyád van, be tudod kapcsolni a driverben a G-syncet.
Van róla több topic is már a itt, sok hasznos infóval:
-
Warzoz
senior tag
Megrendeltem a hozzávalókat. Valószínű, hogy kedden, legkésőbb szerdán neki is esek az összeszerelésnek. A radiátornál számít, hogy a felszerelésnél felül vagy alul vannak a csövek? A hűtőbordákat szerintem legyártom magam, plusz találtam 4 pines mini ventilátor csatlakozót itthon, így azt is házilag készítem el. Majd dokumentálom a folyamatot. Köszönöm még egyszer a segítségeteket.
-
ates2
senior tag
Mi a helyzet most ezzel az nvidia freesync cuccal? megy rendesen vagy fos? Freesynces monitorom van 1080Ti-vel,olvastam,hogy valakinél elégé szellemképes nem igazán jó,van itt valaki aki próbálta?
-
Lidl
senior tag
válasz
F e Z o #10389 üzenetére
Most nincs rajta ez a baseplate.
Ennek két oka van és szerintem az egyik miatt nem megy rá univerzális vizes blokk sem (bár ebben nem vagyok tapasztalt)
Az egyik, hogy a tüskék miatt nem volt vízszintes a G10 lemeze, ami lefogta a blokkot és tarja a ventit.
A másik pedig az a két kis nyúlvány, ami a GPU mellett jobbra és balra van. Ezekben menet van, amibe csavar megy. De ez úgy belóg, hogy a blokk nem feküdt fel a GPU-ra. Nem sokat, csak olyan 0.5-1 mm-t, de pont elég volt.
Felmerült bennem először, hogy vagy ezt reszelem le, vagy a blokk szélét reszelem meg egy kicsit. Szerintem, ha 1 mm-t lereszeltem volna a blokk oldalából, még nem lyukadt volna ki
Az elsőt azért vetettem el, mert akkor biztos, hogy bukom az EVGA garit. És igazán nem szeretek "roncsolni", ezért a blokk reszelést is elvetettem.
Szóval maradt az, hogy levettem a baseplate-et, RAM süniket tettem fel és ráment a G10, plusz az AIO.Sajnos erről nincs képem, mert örültem, hogy kész lett és elfelejtettem lefotózni
Ha van olyan univerzális vizesblokk GPU-ra, ami keskenyebb, mint a két nyúlvány közti távolság, akkor szerintem rámegy. És nem is hiszem, hogy kell süni a heatpipe-ra, szerintem elég nagy felületet ad ahhoz, hogy ha van légáramlat, akkor lehűtse, amit kell.
Lidl
-
F e Z o
veterán
Most hogy néz ki a kártyád? Ha a gpu hűtés engedte volna, elég lett volna a heatpipe-okra ramsüni+venti.
Ha upgradelnék 980Ti-ről, én is sc2-t néztem ki 1080Ti-ből, pont a baseplate miatt. Blokkom meg van egy univerzális EK VGA Supreme-em, ami egy vagyon volt, jah, nem...
-
Lidl
senior tag
válasz
laychi #10384 üzenetére
Igen ez nagyban különbözik a G10-től, ott nincs ilyen lemez a lefogáshoz.
Csak a 4 csavar, és a hátoldalon egy négyzetes lemez, amin hővezető szivacs van a GPU hátuljára.A EVGA SC2 iCX-emnél le kellett venni a baseplate-et, ami az alkatrészeken van és pontosan illeszkedik a VRM-re és a memóriákra, mert volt rajta egy sor tüske, ami miatt magas volt és a G10 lemeze ferdén állt.
Pedig nagyon jó lett volna a RAM sünik helyett, mert csavar rögzítette és hőcsöves VRM hűtése volt
(Azok a tüskék a GPU-tól jobbra)De remélem azért a kolléga fel tudja tenni az AMP Edition-re, mert máshol azt írták sikerült nekik.
Lidl
-
Warzoz
senior tag
Sajnos egyetlen, az általam preferált boltban sem találok ilyen VGA ventilátor átalakító kábelt (bár igazából azt sem tudom milyen néven keressem), sem VRM hűtőbordákat. Esetleg segítenétek, hol tudnám ezeket beszerezni?
-
laychi
veterán
G12-t vettem anno,sajnos nem passzolt a kártyámma msi gtx 970 gaming.
Kondenzátor útba volt a tartóívnek.
Én is kötegelővel oldottam meg később a dolgot,illetve extra ventilátort szereltem még fel,ami a nyákot,egyéb alkatrészeket tudta hűteni.Visszaküldtem a casekingnek,hogy nem passzol,akkor írták a srácok,hogy referencia pcb kell.
De szvsz elég,ha hasonló,lényeg,hogy kondik és magas alkatrészek ne legyenek útban a 2 félívnek,amikhez hozzá kell csavarozni a lemezt,amibe bele kell fogatni a vízhűtő blokkot.Egyébként a hűtőm nem szerepel a listában(Arctic LF 240),de bele lehet rakni,és szerintem minden kör alakú blokkot,mert azonos a rögzítőgyűrű felfogatásuk.
(#10382) Warzoz
Ha a gyári megoldással nem marad borda/hűtés a ramon és a vrm-en,akkor nem árt,ha beújítassz pár ramsünit is a biztonság kedvéért. -
-
Lidl
senior tag
válasz
Warzoz #10380 üzenetére
Csak egy kicsiben különbözik a G12 a G10-től, és ha jól gondolom, akkor inkább a kompatibilitás lett szélesebb.
De azért arra ne vegyél mérget amit mondok.Én megkérdeztem az EVGA supportot, hogy kompatibilis-e a kártyával, de ők azt mondták, hogy nem ajánlott, csak az, amit linkeltek. Persze egy saját vizes megoldás volt, amit nem is lehet már kapni.
Láttam olyan videót a YT-on, ahol 5-6 db kábelkötözővel fogattak fel AIO blokkot a GPU-ra és működött
Itt a Reddit-en azt írja valaki, hogy rátett egy G12+X61-et egy Zotac 1080Ti Amp Edition-re: [link]
Eszerint mennie kell, de egy dolog a fontos.
Nincs-e magas alkatrész a nyákon, ahová a G12 lemeze kerül (nem a hátlap, hanem az eleje). Ha igen, akkor az gond lehet, mert ha nem fekszik fel a blokk nem fog hűteni rendesen.A Backplate jó kérdés. Normál esetben le kell venni, mert a G12 csavarjai nem elég hosszúak.
Én fent hagytam
Úgy oldottam meg, hogy a G10 hátsó lemezét fordítva tettem fel. Azon van egy kb. 5 mm-es szivacs. Ez a GPU hátsó felére kerülne, és egy kicsit elvezeti a hőt. De mivel fent hagytam a backplate-et, ezért ez nem gond, és a lemez elég sima, hogy ne okozzon problémát a fordítva szerelés.
Szóval megoldható, de ezt függ a backplate vastagságától, és felszerelési módjától. (vagy szerzel hosszabb csavarokat)
Köszi
Lidl -
Warzoz
senior tag
Szétszedtem a kártyát, hogy megnézzem a J11-es csatlakozót. Az a ventilátorok csatlakozója. A képen amit bejelöltem, az a Zotac logo világításáé. Akkor elvileg mindent tudok csatlakoztatni. Amit elfelejtettem még megkérdezni, hogy van rá esély, hogy a G12 nem kompatibilis a kártyámmal? Ezt meg tudom nézni valahol? Valamint, hogy a backplate maradhat a kártyán, vagy azt is le kell szerelni róla végleg, hogy rámenjen a G12?
-
Lidl
senior tag
válasz
Warzoz #10377 üzenetére
És mi az az alsó J11-es csatlakozó?
Abban mi volt?Ha tényleg csak a szélesben voltak a ventik, akkor az a kábel biztos nem jó, amit linkeltem.
Nem ismerem azt a csatlakozót, szóval részemről az passz.Persze a borda ventijét még mindig kötheted egy alaplapi csatlakozóra, de ez azt jelenti, hogy 3 db csatlakozó kell, abból az egyik DC vagy hibrid (a pumpának).
Ha van még ház ventid is egy pár, plusz a CPU hűtő, akkor elég ritka az az alaplap, amin olyan sok fan header van.
Van olyan AIO hűtő, ahol a pumpából kijövő vezetékre kell kötni a borda ventijét. Ezzel megúsznál egy csatlakozót. Pl. a Kraken X... típusok ilyenek. Legtöbbel kompatibilis a G12.Lehetne elosztani több ventire egy-egy headert, csak nem szerencsés különböző ventiket rákötni.
Márpedig a borda ventije és a G12 ventije biztos nem ugyanolyan.
Max a háznál tudod közösíteni, esetleg egy egyszerű ventilátor vezérlőt használsz, ami képes meghajtani mondjuk plusz 5 ventit. De akkor a vezérelt fordulatszámot nem nagyon tudod megoldani.Lidl
-
Lidl
senior tag
válasz
Warzoz #10375 üzenetére
Szia,
nekem egy Kraken G10-el van egy Tt Water 3,0 Performer hűtéssel. Ez csak egy 120-as AIO, olyan, mint a H55.
Hátra szereltem be és fúj a venti kifelé.
Szerintem elég jól működik, de nekem nem a maximális hűtés volt a lényeg, hanem az, hogy ne maradjon a házon belül a meleg.
A pumpát egy alaplapi venti csatlakozóra kötöttem. Ezt a pumpa miatt érdemes DC módba kapcsolni.
A borda ventijét a VGA ventijének a csatlakozójára kötöttem. Így tudom AfterBurnerrel szabályozni.
Egy ilyen kellett hozzá: [link]
A G10 ventijét, ami a VRM-et hűti, azt is az alaplap egy venti csatlakozójára kötöttem. Azért, mert a VGA-mon lenne egy külön csatlakozó a VRM ventinek, de az csak nagyon melegnél kapcsol be és nem is lehet szabályozni (EVGA iCX hűtés) És a G10 ventijét nagyon nem hajtja meg, vagy el sem indul, vagy nagyon lassan pörög. Szerettem volna ha van biztos légáram, ezért inkább fixre kötöttem az alaplapról.
A memóriákra és a VRM-ekre tettem RAM süniket.Ezzel a felállással AC : Origins-ban minden maxom, 1440p-ben 55-56 fok a VGA (1980 MHz körül)
Azt nem tudom, hogy mennyire jó megoldás, hogy elől van egy 280-as borda, és arról a meleget befelé tolja a házba. De szerintem annyira nem lesz meleg a borda, és ha a bejövő levegő, ha mondjuk 50 fokos, az még mindig jó lehet. Csak legyen megfelelő légáramlás, hogy kihúzza a meleget a házból.
De ha nem vagy maximalista hőfokokat illetően (szerintem a 80+ foknál csak jobb lehet
), akkor a 120-as hűtés is tökéletesen elég lehet.
Köszi
Lidl -
Warzoz
senior tag
Sziasztok! Szeretném a videókártyámat felszerelni Kraken G12-vel és egy kompakt vízhűtéssel. Jelenleg terhelés alatt, ha a kari 99%-on pörög, a ventik 100%-on, a GPU hőfoka 80+ C fok. Két lehetőséget vizsgálnék, de sajnos egyáltalán nem értek a témához. Ebben kérnék segítséget. Az egyik lehetőség, hogy a hűtő egy Corsair Hydro H55 lenne, amit a ház hátuljába szerelnék, itt kifelé fújva (vagy szívva) a levegőt a radiátoron keresztül. A másik lehetőség, hogy a hűtő egy Thermaltake Water 3.0 Riing RGB 280 lenne, amit a ház elejébe szerelnék, itt pedig ugye befelé jönne a levegő a radiátoron keresztül. Az egyik kérdés az, hogy a két lehetőség közül melyik lenne ideálisabb a videokártya hűtésének szempontjából. A másik kérdés pedig, hogy hova vagy hogyan tudom csatlakoztatni a G12 ventilátorát és a vízpumpát?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm. -
Walter_White
senior tag
válasz
Synaptic #10369 üzenetére
Nem...
Először a Hátlapot lecsavarozod minden csavart kicsavarsz kivéve a GPU-nál lévőt ami ugymond szabadon van, majd bejelöltem a csavarokat amiket mind kikel szedni (1-et kihagytam alul véletlenül), majd pirossal az a rész amire rá kell melegíteni hajszárítóval, és lejön a hátlap.Ha ez megvan, akkor jöhet, a GPU-nál lévő 4 csavar, fogsz egy papírt, vagy pengét, és melegítéssel (ugyancsak hajszárító) rámelegítesz a matricára, és a pengével vagy papírral alányulsz, ajánlom a vékony papírt, és mintha vágnád a matricát
2db lesz 2db matrica a csavarokon (az egyik a GPU merevítőjén, a másik a Hátlapi csavaron). Ha ez megvan akkor a I\O Shielden lévő 2 csavart kicsavarod. Meg is vagy 90%-ban, mostmár csak le kell "mozgatnod" ÓVATOSAN a hűtőt a VGA-ról, esetleg lehet kicsit a bordára hajszárítóval melegíteni, Könyebben feljön, viszont azért ÓVATOSAN mert ahogy lejön a borda, a nyákhoz van kötve 2 kis pin, az egyik a világítás felül, a másik meg maga a venti, a világítással nem is, de a ventivel megizzadtam mire kijött a csati... és meg is szabadultál a hűtéstől, vissza meg ugye ahogy szétkaptad, a GPU-nál anniy hogy keresztbecsavarással kell ki és be csavarni. (figyelni kell a merevítő pontos felhelyezésére, ahogy a képen is látszik.) a matricákat meg elteszed szépen vmire, (én a Pengére tettem rá) ha gariztatni kell visszateszem őket a csavarokra ennyi
Fotózd le elötte a matricák elhelyezkedését a csavarokon -
Bossp
addikt
válasz
sirszevenap #10371 üzenetére
gyárin 2000-et pörög?
nekem csak 1912 a Gaming X trio-m és max 66 C
-
sirszevenap
addikt
válasz
Viper26 #10318 üzenetére
Semmi gond nincs vele... Fél éve használom. Újrapasztáztam, kitakarítottam. 2000MHz-n 80 fokon tetőzik 65%-os ventivel tesztek alatt. PUBG alatt 75 fok max 144 fps korláttal, 2560x1080 felbontáson. Texture ultra, élsimítás ultra, view distance ultra, többi very low.
Nem hűvös kártya, de a 75 játékok alatt teljesen okés. Coil wine játszik. (bár nekem minden GamingX - em esetében is jelen volt. 1060 és 1080-nál is.) 65%-nál egyáltalán nem hangos. 100%-nál már hallod. 30 és 35% között az első venti kerreg egy minimális szinten, de nálam itt csak addig van, míg hűl, tehát minimális ideig.
180 - ért vettem akkor, mikor minden más 220 környékén volt.
Aki képes ezekkel együtt élni, annak nem lesz vele gondja. Nekem nincs. Természetesen ha egy árban lett volna pl egy GamingX -el, akkor azt választottam volna. De 40 ezer az 40 ezer.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Walter_White #10316 üzenetére
Bonyolult a Gainward -ról leszedni a bordát ? Nálam a kártyád testvére, szobatársa lehet
-
Werkly
őstag
Aki 1440p felbontáson nyomatja a SOTTR játékot írna nekem hőfokot (léggel). Jól írták meg mert fullon teker a VGA végig szinte! Kösz!
-
Werkly
őstag
válasz
Walter_White #10344 üzenetére
Ezek nem segítettek! Ez lett a jó végül:
411.70
Max. telj ACO.exe
Előre repr. képk. száma 1
Frissítési freki alk. vezérelt
Függ. szink. be
ACO.exe telj. képernyő optim. letiltása
Így most nem esik be és nem laggol. -
RazoR
veterán
Nekem úgy kezdődött, hogy minden 3D alkalmazásból kidobált ilyen-olyan hibaüzenetekkel, teljesen random idő után, volt, hogy 2 perc, volt, hogy fél órát futott a játék. Írtam az EVGA-nak és ők adták a tippet a Debug mode-os tesztelésre és mivel úgy nem volt gond, ahogy nálad sem, mondták, hogy akkor küldjem ki a kártyát, tesztelik és küldik a cserét. Mivel EVGA-ról van szó, másfél hét alatt itt volt a cserekártya.
-
L4mie
veterán
Nem tudod kipróbálni másik gépben? az a legegyszerűbb módja...
ON: belőttem a feszültség szabályozást én is 1.8-ra tökéletes mivel egyenlőre 60Hz-s monitorral vagyok megáldva V-synccel szóval fölöslegesen hajtanám a kártyát
csökkent is a hőfok szerintem. De még egy pasztázást megér.
Olyant láttatok már, hogy Nvidia nyák taknyozik? Akitől vettem volt neki még 3, és egyiken láttam taknyot, majd szedem le a hűtőt pasztázáskor akkor remélem az enyémen nem találok.
-
Werkly
őstag
Hát fiúk én ezt nem értem! AC Origins (eredeti) akkorákat laggol, hogy az csúcs! Passz, hogy mitől! Odyssey az nem! Pedig az tört game. Az Origins már a töltőképernyőnél is beesik 15-21 FPS-re és ilyenkor a VGA is leugrik 0-1%-ra egy pillanatra! Próbáltam régi és új driverrel DDU után de ugyanúgy megvan. Próbáltam SSD és HDD-s futtatást HT offot és HPET disable funkciót is mindhiába! Ötlet? Passz, hogy ezzel a konfiggal nem megy normálisan!
-
-
Ano
senior tag
Új fejlemény ...
Nem fut le a legújabb 3D mark ... betölti a tesztet, ami elindulna majd megáll és tölti a következő tesztet ... aztán az is csak elindulna, de megáll és kidob a fő programba hogy "error occured" (na ne mond, ha nem írod észre sem veszem
)
Ezután gondoltam csinálok erről is felvétel, de akkor megint csak nem várt dolog történt: kék halál
Eddig (a régi vga-val) sose volt kék halálom ... a táp egy 600W-os FSP Aurumn S Gold ... igaz 4 éves, de mértem terhelést és max 300W-ot vesz fel a hálózatból, így szerintem ezt is kilőhetjük mint gyenge láncszem ...
Ötlet?
-
Ano
senior tag
válasz
Walter_White #10337 üzenetére
Értem, köszi ... ettől nem nyugodtam még meg
Ezt leszámítva a kártya hasít ahogy kell ... más bajom nincs vele ... majd a hűtésen kell kicsit dolgoznom, hogy hűvösebb legyen picit, illetve hogy halkabb is, pláne majd, ha jönnek a nyári dög melegek ...
-
Walter_White
senior tag
Pont ilyen vagyis ehez hasonló hiba jött elő a képernyőmön, annyi különbséggel, hogy én VGA blokkot tettem fel, majd utána, ráeresztve egy kis tesztet a gépre, elkezdett szemetelni még 2d-ben is, random kezdtek el megjelenni fehér pöttyök minden fele, sürün. (40 foknál még 1.050v-al sem melegebb, aztán levettem 850mv-ra így 30 fokot is alig érte el a kártya) tehát tulmelegedés nem lehet...Ujraindítottam a gépet, Biosban is ugyan ugy, majd egyszercsak abbamaradt, azóta nem jött elő, fogalmam nincs mi hozta elő...
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Új problémával találkoztam ... a kártya "szemetel" időnként ... nem memória hiba szerintem mert az másként szokott szemetelni, hanem valami más lehet a dolog mögött ... leginkább a [Unigine Heaven-nél látható, de pl a Quake Champions-ban is észrevehető, csak sokkal kevésbé ...
Elsőnek arra gyanakodtam, hogy a 4 éves Windows és előtte AMD volt benne, szóval biztos driver és egyéb összeakadás lehet a háttérben, így egy teljesen szűz Win10-en csináltam újabb tesztet és még mindig csinálja ugyanúgy ... a kártya hőmérséklete nem befolyásolja, mert amikor még nem melegszik be ennyire, akkor is ugyanígy csinálja ...
5let, hogy mi lehet a baj?
-
Ano
senior tag
Köszi, de ez víz hűtés ... esetleg léghűtésben ajánlott?
Illetve 2 dolog lenne még:
1. Hogyan kell beállítani, hogy bootoláskor mindkét monitoron mutasson jelet? (a régi R9 270-em simán tudta ezt) Sokszor csak a gémer monitor van használva és az Display Portra van kötve, de az nem mutat semmit addig amíg a win bejelentkező képernyő meg nem jelenik
2. mi a francért eszik ez üresjáratban 60W-ot !!!??? Ezen hogyan lehet javítani? -
Danex
addikt
Kraken G12 specifikációban leirja milyen AIO hűtésekkel lehet összekötni.
-
Ano
senior tag
Köszi a tippet.
Tudnál linket dobni ezekhez a hűtésekhez, mert a google sok baromságot is belinkelt így nem tudom melyikre gondoltál pontosan
Köszi, de az undervoltolás csak minimálisan érdekel mert kell sok FPS Full HD-ban ... lehetőleg 144 és stabilan, ha már megvan az ehhez való monitorom is
-
Walter_White
senior tag
MSI Afterburnerrel Undevoltolod, vagy a játékoknál beállítasz egy FPS korlátot.
- esetleg mind2. (én igy csinálnám, illetve a Gainward FE-nél igy csináltam 50-55 foknál nem volt több. Viszont gondolom bányász volt, jó ha ujrapasztázod mert nekem ugy ki volt száradva, hogy darabokban jött le a paszta.
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Gigabyte GTX 1080 Ti Turbo 11G karit és olyan kérdésem lenne, hogy milyen alternatív hűtés létezik ezekre, mert simán 80-85 fokig melegszik a kicsike ...
Olvastam a PH tesztjét még régebbről, ahol 2 másik megoldásnál csak 65fokig melegedtek a kártyák ...
Szóval érdekelne, hogy mit érdemes beszerezni a gyári "porszívó" helyett?
-
Danex
addikt
Üdv, mióta teljes konfigot cseréltem azt vettem észre hogy videólejátszásnál szépen lassan Desyncbe kerül a kép a hanggal. Hosszabb youtube, de VLC lejátszóval is tapasztaltam.
Valaki találkozott ezzel esetleg megodlást is tud valaki? Windows reinstall is történt
-
Lidl
senior tag
Az én iCX-emet nem volt vészes, gondolom a Black sem nehezebb.
Csak arra figyelj, hogy nekem a csatlakozók csavarjait is meg kellett lazítanom (néha ki is szedni teljesen), mert a hátsó lemezen lévő 90 fokos kis hajtás alá megy be a hűtőborda borítása.
És amikor visszatettem, ez feszül, és nem simult fel a borda felülete a GPU felületére.
Ha meglazítod a hátsó lemezt, akkor felfekszik, majd miután lehúztad a csavarokat, vissza lehet erősíteni a lemezt.
Amúgy 3 csavar tartotta a bordát a baseplate-n és 4 a GPU körül.
De lehet, hogy a Black-en nincs baseplate. Ezt nem tudom.3 csatlakozóm volt, 1-1 a két ventinek, és 1 a ledeknek.
Már annyiszor szedtem szét, hogy szerintem 2 perc és lent van a borda
Lidl
-
L4mie
veterán
EVGA 1080 TI SC Black editiont mennyire nehéz szétkapni? Bányász volt, gondoltam nem árthat egy paszta
/azt tudom, hogy az EVGA nem hisztis a hűtés bontására. / -
Puma K
nagyúr
-
endru85
csendes újonc
Sziasztok nem tudtam még dönteni a sok nézelödés után maradt ez a 2 kártya melyik lenne a jobb választás árban azonosak
Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix GS 8GB GDDR5X 256bit PCIe (426018336-3644)
EVGA GeForce GTX 1080 FTW DT GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5X 256bit PCIe (08G-P4-6284-KR)
-
Puma K
nagyúr
válasz
Viper26 #10318 üzenetére
Nem igazán.
Ha már léghűtés és Gigabyte, akkor sokkal inkább Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti.
Ez az általad említett variáció hiába rendelkezik 3 ventilátorral, nincs rendes bordázat rajta.
Mindegyik 1080 Ti amin rendesnek mondható léghűtés van a valamelyik irányba (EVGA FTW3) vagy irányokba (Asus Strix, MSI Gaming, Gigabyte Aorus) eltér. Pont azért, hogy legyen rajta kellő mennyiségű bordázat.
Az a hűtés ami az általad említett Gigabyte-on van az 1080-ig bezárólag el tudja látni a feladatát. De az 1080 Ti már egy alapból is 250W-os TDP-vel rendelkezik, hát még OC-val...
-
Viper26
nagyúr
Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC mennyire jó választás?
Custom profillal nem megy 70C fölé ahgy látom.
6700K lenne mellette (2560x1080).
-
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #10316 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz
-=Jam=- #10312 üzenetére
Én is bányászkártyát vettem garival, (Gainward 1080TiGolden Sample) 85 fok volt 1900-as alap boostal 1,0xmV-al, és süvített a venti...
Szét kellett kapnom és teljesen ki volt száradva a paszta, ujra kellett pasztázni. Illetve nekem Ref kártya volt. Undervoltolni kellett 0.850mV-ra, hogy 55-60 foknál megálljon halkan.
Viszont én tettem rá vizet, így 30 foknál tovább nem is melegszik
Ugyhogy ha bármi gond van vele, vissza a ref hűtő és mehet vissza, de mivel ezeknek a kártyáknak a hőmérséklet az ami meg amugy az alkatrészeknek a hőingás az ami a halálát okozza, (vagy a tul magas fesz) így a vizzel bebiztosítottam magam. -
FaTHI
őstag
válasz
-=Jam=- #10312 üzenetére
Nekem volt egy G1 Gaming Oc-m de a max 75-fok volt,el is adtam mert bányász kártya volt, kicsit féltem is tőle. Az hogy mennyi volt a venti pörgése nem tudom, de nekem soknak tűnik a hőfok ami érdekes lehet hogy mennyin boost-ol. Ha 1723Hzz en teszi ezt akkor az nagyon gyenge. nálam alapon 1900 körül volt, ott volt ez a 75-76fok.
-
-=Jam=-
őstag
Vettem használtan egy Gigabyte 1080Ti Gaminget, az normális szerintetek, hogy pl. a Tomb Raider menüjében fél perc alatt 80°C-os és 1723Mhz-en megy 65%-os ventivel?
-
ates2
senior tag
naja de ez a fosvision idén 4 éves
szóval érted a problémámat egy 1080 Ti + i7-7700 kevés neki hát a jó kurva anyjukat
igazából patchröl patchre szarabb lett.Ismerős most i7-9700k + 2080 al tolja igaz minden fullon de nála is érezhető az fps drop,plusz nálam az a gond vele,hogy még LOW grafon se stabil 144 fpsen.Mondjuk I5-6500 + 1060 6gbnál is ezt csinálta és most is,szóval elengedem ezt a problémát mert tuti game a szar.
-
GAbre
veterán
Nem tudja valaki,displayportra kötött hdmi átalakító továbbítja a hangot is?
-
FaTHI
őstag
Valamivel monitorozd kiderül, azért annak a procinak elégnek kellene lennie, de már ki tudja..
Próbáltam én is anno a Division-t, és igaz egy öreg i7-2600 4ghz-en biza nagyon elfogyott, ott a max Gpu- amit kitol egy Rx580-as, esetleg egy 1070-es Gtx. Persze próbáltam Gtx1080ti-vel is, és most Rtx2080-am van,ez már a közel jövőbeli konfig alá lesz ezzel is de hát ami elavult az elavult.... Nos a lényeg egy ismerősöm reagált erre, ő már egy jó ideje lecserélte a 4790K-s prociját már az is kevés volt, és az nem mostanában a winfos újabb verziója nem szólt bele. Véleményem az hogy sajnos eljött az idő hogy biza pár évente konfigot kell cserélni nem úgy mint anno, legalább is nálam 5-évet is kibirt egy aktuális konfig. Jó példa a BFV. -
Habugi
addikt
Egy játék miatt eleve nem éri/érné meg ezzel foglalkozni.
Nem bugos a 1809, ez "fícsőr".. (Spectre/Meltdown stb..), az megint más kérdés miszerint teljesen biztos vagyok benne h az M$ & Intel az asztal alatt már régóta egyezkednek és a köv. buildek valamelyike már felkészültebb/finomabb munka lesz és kevésbé nyírja majd a HT-s Intel CPU-kat.
-
Habugi
addikt
Ha nem tervezel CPU-t váltani a közeljövőben én a helyedben az utolsó 17**-es buildet próbálnám meg inkább, 1709 tán.
"Határeset is érdekes ugyanis toltam division-t i5-6600-al 950 gtxel sőt 1060 al is és azokon ment normálisan."
Ezért emeltem ki miszerint 1080Ti mellé, ugyanis marhára nem mindegy mennyi FPS-ed van, említett két kártya mellett hiába volt gyengébb CPU ha legjobb esetben is fele úgy teljesítenek mint egy 1080Ti, kvázi fele annyira intenzív a CPU --> VGA(GPU) interakció.
Marha egyszerű egyébként, állíts be Division mellé ~60FPS-es framelimitet és/vagy ~60Hz-es kijelző esetén Vsyncet és nézd meg OSD-vel mennyivel lazább a CPU (le)terheltsége sem mint amikor elereszted a vadat és tombol neked 100+ FPS-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple TV eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest