Új hozzászólás Aktív témák
-
Stillx
csendes tag
Én tuti az aorus-t venném!! Volt egy 1080 aorusom!! Nagyon komoly kártya!!
-
-
válasz
Laraxior #8891 üzenetére
2063mhz GPU az igen , ott mar durva fogyasztas lehet .
Nekem most 1V 1987mhzn megy ,max 260W fogyasztassal. Elotte auto feszen 2013mhzt tudott ,de itt mar 340W ot zabalt pl RoTR alatt.
Nekem +25mhz nem ert meg +80W ot .
Na de mindegy is , nem hiszem hogy rajtam kivul tervezne valaki itt 1080TI SLI-t.
De en nyugodt vagyok a 750W tapommal. -
Joshi
titán
válasz
abridabri #8887 üzenetére
Lemértem az adataimnál lévő konfiggal a fogyasztást 3DMark Fire Strike Ultrával. Itt tényleg semmi nem volt rádugva a PC-re, gyakorlatilag ennyit eszik a 4790K + 1080Ti és az alap konfig. Ebbe ha beleteszel még1 1080Ti kártyát, rádugsz néhány fogyasztót, szinte biztos hogy kevés lesz még a 750W-os táp is. Nekem egy Seasonic Platinum 760W tápom van ami azért bőven átlag feletti minőséget képvisel, de nem mernék rá megesküdni hogy elbírná a SLI rendszert minden más egyébbel együtt.
-
-
Ahogy varhato is volt, 1080TI SLI veri a 450ezres 2080TI-t :
NVLink RTX 2080 Ti Benchmark: x16/x16 vs. x8 & GTX 1080 Ti SLI -
Joshi
titán
-
Stillx
csendes tag
1.35 v és 60 fok léghűtéssel. Jövő héten érkezik mellé egy 1080 ti evga sc2 és nyomok pár tesztet!! Berakom majd ide!! Hátha valakinek érdekes lehet!!
-
Stillx
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat!! Akkor marad a gépben!! Szép napot nektek!!
-
Devid_81
félisten
válasz
NewHope88 #8870 üzenetére
Csak nezz korul itt a forumban, van akinek a 4700-4800Mhz is mar 1.36V+ al megy nyogve nyelosen.
Ott csak a delidesek maradnak eletben mar eleve, es ilyen feszultsegek felett en nem igen jaratnek egy ilyen kazant
Tudom epitett vizzel meg talan megfoghatoak 1.4V korul, de az meg sztem a nagyon max 24/7-ben -
mormota79
tag
Ha már megvan a proci ne cseréld főleg ha ilyen jól megy, arra ráérsz jóval később és akkor már valami 8 magosra. Jól meg fogja hajtani az is a kártyát ami persze függ a felbontástól is. Nekem bf1 alatt 3440x1440es felbontàsban 60% körül megy a proci. Biztos hozna az i7 néhány fpst de arra már én nem váltanék.
-
Devid_81
félisten
-
Stillx
csendes tag
1080 ti és 8600k kombóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata esetleg? Előre is köszi!!✌😎
-
VTom
veterán
Sosem értettem, hogy miért kell a GPU-nak feltétlenül 100%-on dolgozni.
Mert akkor hajcsa ki?
2560x1080 60Hz-en miért ne dolgozhatna 80%-on? Egyszerűen nem szükséges neki 100%-on dolgoznia. És oda még a CPU-d is elég, mert nem kell annyi adattal ellátni a GPU-t, hogy viszafogja.(#8858) RazoR (#8859) Devid_81 A bányászkártyák a Sátántól valók, és pont!
Ti is biztos bányászok vagytok és el akarjátok adni a kártyáitokat!
-
Devid_81
félisten
Nalam is volt banyaszkartya, az eg vilagon semmi baja nem volt.
Nagyon azon mulik, hogy a draga banyasz mennyire figyelt oda a tisztitasra, extra hutesre stb stb.
A legtobb helyen klimatizalt helyisegekben mennek ezek a kartyak extra ventikkel, raadasul siman csak egy padon, vagy nagy hazilag keszitett rack-ben ulnek egymas mellett, sokkal jobb szellozessel mint az atlag user huzat-mentes hazaikban.
Annyira kell odafigyuzni, hogy legyen ra meg ervenyesitheto garancia, a tobbi egyaltalan nem erdekes.
Sokan ezt a banyaszkartya dolgot tul hisztizik, azt gondoljak, hogy a kolbasz mellett a kamraban ott sorakoznak a VGA-k egymas hegyen hatan ossze porosodva, pokhalosodva, es folyamatosan 84 fokon mennek kozben csepeg belejuk a kolbaszzsir stb stb.
Ha igy lenne akkor orok throttling mellett a banyasz sem keresne veluk penzt, nem hulyek azok, a legtobben arra mentek ra, hogy a VGA-k kitermeljek az arukat, majd az eladasnal ami jon penz az "tiszta haszon" -
Bossp
addikt
hát nekem a gyári olyan vigan viszi 3,8 Ghz-en hogy öröm nézni szerintem a 3,9-et is még elvinné
Most max 70 C
.
Kártyára egy alap biztonságos tuningot gondoltam
bár Ti-t még eddig csak alul feszeltem
Nem tudom most a tuningnak hogy álljak neki itt nicns összefoglaló vagy csak béna vagyok és nem látom xD na majd vissza keresem a kommenteket.
-
Tubica
senior tag
Videó kártyára gondolsz ?
Nem tudom, hogy őszinte legyek. Még nem sikerült olyan játékkal játszanom, aminél azt éreztem, hogy szükséges lenne.
Ha a processzorról van szó, ameddig lehet ( akár csak az FX esetében
). Viszont úgy néz ki, hűtést kell cserélnem, mert a liqmax 240 nem igazán birkózik meg férfias wattokkal
Lehet visszatérek a Dark Rock-hoz, vagy a Noctua-hoz.
Üdv. Tubica
-
Bossp
addikt
-
Tubica
senior tag
válasz
snecy20 #8850 üzenetére
Nem tudom.
Az enyém is bányász volt (Aorus 1080ti) meg a monitorom se 4K (2560x1080), meg a processzorom se I7 8xxxK (ryzen 1600 @ 3,9ghz) de ilyen indokkal eladni
Szomorú, hogy fél nap alatt, egy új tulajdonos, ilyen hamar túladjon rajta.
Láttam, hogy a videó kártya kihasználtsága 80%. Dobtam rá egy felbontás skálázást, és már is 100%-os lett
Félelmetes ereje van amúgy
Remélem tetszikugyan az a kép, csak nagyítható formába
Akinek a csoportba van ugyan ez a kártyája, egy benchmark-ot nyomjon nekem kérem R6 maximális beállításokon 1080P-be. Érdekelne, mennyivel maradok el, egy inteles társtól
Üdv. Tubica
-
snecy20
nagyúr
"1080p-be rá kellett jönnöm hogy számomra felesleges az ereje."
Ez teljesen nyilvánvaló tény már a kezdetek óta, hogy 1080p-re sokszorosan túlzás ez a kártya. Erre nem kellett "rájönni", napnál is világosabb volt. Na mindegy, furcsa indoklás erre fogni.
Szerintem amúgy azzal lehet összefüggésben az extra gyors túladás a kártyán, hogy valaki elhintette hogy ezek a Lampard-os 1080Ti-k bányászkártyák voltak. -
Joshi
titán
válasz
gainwardgs #8801 üzenetére
Hamar áruba bocsátottad a kártyát.
-
smallmer
őstag
Végignéztem azon gyártók weboldalait, amely kártyák árban kb megfelelnek.
Itt az összesítő:[link]Eszerint az MSI ennyi pénzért best buy. Egyet értetek?
-
laychi
veterán
Az majd még elválik. Még egyenlőre kell a tulajnak,várja a rendes 2080ti teszteket,a megjelenést,árak redukálódását,szóval még idő,akár hónapok...
Most csak 2 napot töltött nálam.
Múlthéten beszereztem egy Palit 1080 Gamerock-ot 385EURO-ért 16hó garival,most azzal tolom.
Aztán majd meglátjuk maradok e ennél vagy hova tovább. -
laychi
veterán
Volt nálam tesztek erejéig az 1080Ti
Elégnek bizonyult a tápom hozzá sokak szabaival ellentétben.
Többnyire bencheket futtattam
TimeSpy,Firestrike,AC Origins benchmark FHD,WQHD,4K, ROTTR.
2000Mhz-volt a max OC,természetesen ebből throttlingolt olyan 1960 környékére(úgy vettem észre,hogy bizonyos hőmérsékletet átlépve folyamatosan vett vissza az órajelből a kártya. Vizezve biztos többet ki lehetne hozni belőle.
[Firestrike]
[TimeSpy]Cicergés van.
-
Solesz84
aktív tag
Tehat akkor ez a megfelelo beallitas es nem az RGB!Koszonom a segitseget! 👍👍👍
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretnem kerdezni h HDR jatekoknal mire kell allitani a videokimenetet az NV Controll panelben?RGB 8bpc v 422 12bpc?
-
hoolla
aktív tag
válasz
snecy20 #8837 üzenetére
Amire en szamitanek az inkabb a 399000ft-os ar. Arra meg leeshet nehany kosztumos darab, akar 1-2 honapon belul ha nem tudjak majd eladni oket. Nalunk van az Fe 1900$-ert, az 380000ft.
Ahogy nezem a Pascalok arait az argepen, atlagosan kb 20000ft-tal dragabbak otthon mint itt. Tehat akar meg valos is lehet a 400000-es ar.Igy mondjuk nem ertem azt aki kifizetett 280000ft-ot egy 1080Ti-re most. Itt is viszik oket mint a cukrot.
Csak nehogy az legyen, hogy gyorsulnak meg a Turingok, es meg olcsobbak is lesznek, mert akkor lesz majd fej kapargatas.Foleg azoknal akik eladtak a Ti-t honapokkal ezelott jojjaron, eddig huztak IGP-vel, mostmeg megint vettek egy 1080Ti-t.
-
s912
aktív tag
válasz
gainwardgs #8829 üzenetére
az az enyém
ha pedig nem nagyon szeretne a zsebébe nyúlni, elég egy TN paneles is
-
VTom
veterán
válasz
Riccsiz_h #8820 üzenetére
1440p 144Hz-et vegyél, hagyd a fullHD-t.
Egyrészt grafikai munkára jobb lesz, másrészt ennél csak erősebb kártyáid lesznek a jövőben, tehát ha ez még nem is szolgálja ki 100%-ban (bár a felsorolt játékokban szerintem a PUBG kivételével mindenhol magas lesz az fps) akkora következő majd ki fogja. -
s912
aktív tag
válasz
Riccsiz_h #8820 üzenetére
Én 1440p, 165Hz-en használom a 1080 Ti-t. Lesznek játékok, amik esetében nem lesz meg a magas FPS, de inkább 144Hz-es monitor, mint 60Hz-es.
szerk.: g-sync-et sem bántam meg (ahogy a 165Hz-et sem). Ezeket nem adja vissza egyetlen youtube videó sem
szerk2: először 60Hz-es, DELL IPS monitorom volt. Aztán váltottam 144Hz TN-re. De végül 165Hz+IPS+G-sync. Sajnos zsebbe kell nyúlni -
VTom
veterán
válasz
akoska07 #8824 üzenetére
én játékokban stabilan tartott órajelről beszéltem.
Az enyém pl. 2012-nél alább nem adja, de ilyenkor (nem a nyári melegben) 2025-ön döcög. Mindezt 1V-on. Ennyit tud kb. a 1080Ti-k döntő többsége. Egyébként is csak eyecandy a 2000-rel kezdődő órajel, mert semmi különbséget nem látsz 1950 és 2050 között. Max 144Hz-nél lesz +3fps-ed.
Maxot soha nem teszteltem, csak az 1V-on elérhető maximális stabil órajelet kerestem meg.
(#8823) gainwardgs Teljesen jó az.
-
Hagyni kell a gpu-z log-olni az majd megmondja a tutit.
De minimális eltéréssel simán olvasható azonnal a gpu-z progiból is mennyi az átlag.
Dobja lefelé természetesen,mert megszűnik a 3D tehelés,így leejti fokozatosan az átlagot is,nem úgy,mint a valós órajelet szinte azonnal ledobja idle. -
Lann
tag
válasz
DrTechnoid #8802 üzenetére
Lassan egy éve vásároltam tőle a kártyámat, teljesen új volt. Csak annyi, hogy a garanciát ő intézi, habár erről írásban csak privát üzenet formájában történt megegyezés, viszont azt mondta, ha kell, ír adásvételit, amiben belefoglalja, hogy a gariztatást ő intézi. Kommunikáció kicsit döcögősen ment vele, 1 hét után kaptam választ a kérdésemre ezzel kapcsolatban, ettől függetlenül nincs panaszom rá.
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Egy kérdésem lenne mielőtt átmennék a monitor topicba, mert itt biztos sokatokatnak van tapasztalata a megfelelő felbontás kiválasztásával.
Sosem hittem volna sikerült egy 1080Ti-t beszereznem. De akkor úgy vettem a kártyát hogy egyből valami komolyabb monitor is jön hozzá. Jelenlegi gépem: Ryzen 1600 (overclockolva nem volt, de ha szükség van rá akkor lesz), 16GB RAM, GTX 1080Ti, BeQuiet 600W.
Jelenleg van egy Dell U2312HM (60hz) gyönyörű képű IPS monitorom, ezt használom grafikus munkákra stb. Erre kifejezetten overkill lenne a 1080Ti azt tudom
Szóval jellemzően kompetitive multiplayer játékokkal játszom (CSGO, PUBG, Rocket League, R6 Siege stb.) ezért mindenképpen 144hz monitorokat néztem. A nagy kérdésem az hogy
- vajon ez a kártya megbírkózna-e 1440p 144hz-el (gsync) ?
- vagy inkább maradjon 1080p 144hz (akkor talán még a gsync sem kell)
- néztem sok minden és arra jutottam hogy az sem baj ha TN panel mert ott a Dell IPS-nek (de ha mondjuk már 1440p lenne akkor lehet IPS lesz)Előre is köszönöm ha van bárkinek valami tapasztalata amit megosztana
-
Srácok...
A legfontosabb az az átlag (average) órajel.
Lassan ideje lesz megtanulni.
Tök mindegy mennyi a max amit a gpu-z mutat,nem számít. -
VTom
veterán
válasz
gainwardgs #8816 üzenetére
Ha a 2038-at stabilan tudja tartani játékok alatt, akkor az jó.
A 1080Ti nem megy annyit, mint a 1080. A többség 2000-2050 között végez. -
RazoR
veterán
válasz
Bányászkártyák, legalábbis egy része! A többi nagykeren keresztül nagy tételben kedvezménnyel vásárolt kártya!
-
gainwardgs
veterán
Na játszadoztam picit a gainward-al.
Sajnos nem nyertem a gpu lottery-n a core 2038-on kifullad.Viszont minden másban ugyanaz mint a 1080 phoenix volt, talán a hőcsövei picit masszívabbak.
Fél óra valley alatt max 65 fok, hűtő csendes, kártya teljesítménye brutális
Nálam bevált, de a név kötelez
-
Lidl
senior tag
válasz
Ha nem lenne már egy 1080Ti-n akkor azonnal megvenném a Gainward-ot tőle
Jó ár, jó kártya, sok gari...A srácnak csomó jó értékelése van. Elméletileg az övé volt a kártya, nem hiszem, hogy beragadt készlet lenne.
Bár az egyik kártyánál azt írja, hogy a nagy tételes céges vásárlás miatt rajta keresztül kell intézni a garit.
A másiknál pedig számlát ad a kártya mellé, szóval ott meg nincs ilyen.Szóval én vennék Tőle
Lidl
-
Tubica
senior tag
Szia
Ennek a kép alapján, a következő a kérdésem.
Az Aorus 1080Ti- hoz nem kell valamiféle tartó, mint a Vega64 Sapphire kártyáihoz ?
Nem kell tartani az aorus-nál, hogy meggörbül, majd idővel megreped, vagy elpattan a nyáktól valamelyik komponenst ? (gpu / ram / stb)Üdv. Tubica
-
válasz
gainwardgs #8801 üzenetére
Grat!
Na erre kíváncsi leszek.
----
#8805 VTom :
Nem 3WTF lenne az ?
Vedd el onnan a tükröt. -
A.C.E.
aktív tag
válasz
Általában ami ilyen jelentős árengedménnyel van azok felbontott(pl csak kiállított, sérült csomagolású stb ) új kártyák a gyárival megegyező garidővel.
-
Valaki tudja hogy miért adja ez a srác ilyen árakon ezeket a kártyákat? Van amelyik még -100k -val is olcsóbb a bóóti árhoz képest. Nem tudom hogy mi ebben a csavar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest