-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Szakik, hova tűntek a rövid evga kártyák a boltokból?
Egy helyen van, egy típus, az is valami garázsbolt aranyárban -
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13197 üzenetére
Kipróbálhatom, de ez a hibázás nagyon megijesztett, főleg, hogy 2000,5-ön és 1500-on is már elő-elő jött....
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13196 üzenetére
1475/1950-et nem nézed meg?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13194 üzenetére
1459/1928.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13193 üzenetére
A boost 2.0-t ird.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
4264adam #13192 üzenetére
Beállítások módosításával eltüntettük Devas kolegával a CPU limitet, stabil 60 fps megvan GTA 5-ben. Pár felesleges és alig látható beállítást le kellett venni. De még pár dolgot próbálok rajta finomítani, hogy a legtöbbet tudjam kihozni. Azért na I5 ne legyen már kevés.
VGA húzásról annyit, hogy rányomtam +80-at VGA-ra és memóriára +350-et (1359; 1928) így tuti nem lesz textúra bug, és egy enyhe tuningot kaptam, hogy legalább a kicsivel magasabb felbontást kompenzáljam (DSR). Szerintem így jó lesz. Remélem hibázni sem fog, eddig GTA V alatt semmi ilyet nem vettem észre. Kisit lejjebb vettem még, csak jó lesz.
-
4264adam
veterán
Ugye tudod, hogy nem az ekkora felbontás különbségről beszéltem?
Itt a HD/FHD/QHD/4K-ról van szó
Amit te mutatsz csekély pixel szám különbség.
Attól, hogy neked van egy 2 magos géped, az 2016-ban nem összehasonlítási alap játékokban. Felesleges a HT-t mutatnod. 2 maggal minden CPU limites
-
-
Devas
őstag
válasz
4264adam #13185 üzenetére
Hagyjuk mar abba ezt a butasagot. Ha noveled a felbontast, azzal noveled a cpu igenybevetelt is (a gpu igenybevetelt megjobban). Ha neki HD felbontason cpu limittel van mondjuk 50 FPS-e, akkor fullHD-n CPU limittel lesz mondjuk 40. Nem a felbontast kell novelni ilyenkor, hanem azokat a beallitasokat lejjebb venni, amik terhelik a procit. A tobbi beallitast pedig ugy allitani, hogy lehetoleg ne legyen vga limit se.
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #13184 üzenetére
Minél nagyobb felbontáson játszol annál kevésbé lesz jelentős a processzor ereje, és annál jobban terelődik a vga-ra. [link]
Szólj ha látsz akkora FPS különbséget, amiért érdemes tuningolni. Valahol volt teszt 4K-n az Athlon X4 860K madjnem párban volt az i7 6700 non-K-val, Singleplayerben Witcher 3 alatt.
Ha a helyedben vásárolnék akkor tuti egy 1440p monitor lenne, nem pedig FHD, mert ezen a felbontáson esnek be jelentősen elsőnek a processzorok közti különbségek. Na meg persze van különbség a 24 és 22" egymás melletti tűélesség szempontjából.
-
oszkarfincs
aktív tag
Kerestem videót a screen tearing-re, tényleg ilyesmi volt, bár nálam csak néhány sornyi pixel csúszott el (több játéknál tapasztaltam). Nem értem, hogy a driver frissítés ezt miért rontotta el, mindenesetre a visszaállítás megoldotta. Viszont legközelebb már fogom tudni, hogy hol keressem a megoldást. Köszi.
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #13178 üzenetére
Monitort növeld 4k ra oda egy 20ezres AMD proci is elég nagyjából
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Persze, told csutkára a grafikát.
-
mcs
veterán
válasz
A fekete szitálást nálam anno a gpu produkálta a mini Windforce 960-on.
Most a 950en a ramok 7975 környékén. -
holozis_HUN
addikt
Csak ki akarom használni azt, amit a kártya bír feszemelés nélkül. Bár ahogy látom, GTA V, AC Unity, Tomb Raider, hamar elfogy a proci, mint a kártya...
Van valami mód, hogy a prociról levegyem a terhelést? I5-3330-ról van szó.
Szóval ezek a fekete minták néha a képen az a memória túlhúzás jele?
Kipróbálom milyen 3950-en, ott hátha bírja. Akkor GPU maradhat 1500-on?
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #13171 üzenetére
Memóriákat túlhúztad, szitálni kezdett. Meg ér ennyit az a +2FPS?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13170 üzenetére
Valami nem jó, itt ott hibázgat, egy egy pillanatra fekete dolgok jönnek be, egy egy csík, háromszög, ilyenek. Kicsit inkább visszaveszem.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13169 üzenetére
Nem mintha az az esetleges +10-20 MHz sokat számítana.
-
holozis_HUN
addikt
Na sikerült belőni a kártyát a 2000-es és 1500-as maxra. Viszont stabilan ment 1502-őn is, lehet kipróbálom, hogy 1510 megy-e neki, illetve memória most 4001-enegy AB szerint, lehet abból is ki lehetég sajtolni valamit.
-
Devas
őstag
válasz
oszkarfincs #13159 üzenetére
Szerintem ez a screen tearing jelenseg amit a jatekokon belul a vertical sync bekapcsolasaval tudsz eltuntetni.
Akkor van ez a jelenseg, ha tobb fpst allitasz elo, mint a kijelzod kepfrissitese. A Vsync hasznalataval nem allit elo tobbet, hanem a frekihez limitalja. -
Rebell
senior tag
Sziasztok,
I7 2600K mellett teljesít szolgálatot a GTX 960 GAMING 4G kártyám.
gondolkodom új Monitor vásárlásán. LG 29UM57-P 21:9 . 2560x1080 felbontáson még van a kártyában tartalék? Vinné még a játékokat, vagy sok neki a felbontás?
Esetleg más Full HD Monitor tanács? (amennyiben sok lenne a 2560*1080)
Köszi.
Szép estét.. -
holozis_HUN
addikt
Na úgy néz ki sikerül maxra belőni a kártyát, köszi mindenkinek!
-
Long Man
tag
válasz
pendre54 #13162 üzenetére
Erre én is gondoltam.
Nálam is a GPU-Z v1.12.0 van fenn
és ezt mutatja éppen.(valószínű a legtöbben észre sem vették még az új driver, új képességét)
Azért jó lenne tudni, hogy ez mitől van ...
(hiba vagy nem ill. GPU-Z vs. driver az ok)Egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni vagy tudomásul venni a változást ...
ps.:
ahogy látom, Nálad Win8 vagy 10 van
(nálam Win7 ... talán ez is lehet a különbség oka) -
válasz
Long Man #13161 üzenetére
Szerintem meg jó eséllyel, a GPU-Z gabalyodott össze a legújabb driverrel. Nálam jó értékeket mutat, viszont az értékek melletti sáv üres, holott ott futnia kellene a kis piros csíknak, mutatva az esetleges kiugrásokat. Egyébként megnéztem az értékeket a HWiNFO32-vel is, ott is jók, legalább is nálam.
-
Long Man
tag
válasz
raubisoda #13160 üzenetére
Akkor ez valami új "bug" vagy "feature" lesz az NVIDIA-tól
Már láttam ~570MHz-t és ~680MHz-t is alapnak, de többnyire 721,4MHz-t mutat a GPU-Z.
Próbáltam utánanézni, de egyenlőre még nem panaszkodnak rá külföldi fórumokon.
(vagy nem voltam elég alapos)Pedig jó lenne tudni, hogy ez mit jelent ill. van-e értelme visszatenni e miatt egy régebbi drivert.
-
oszkarfincs
aktív tag
Vettem 1 éve egy gtx950 kártyát és egészen mostanáig az akkor felrakott driverrel használtam hibátlanul. A napokban frissítettem a drivert és azóta az alábbi hibát produkálja a kártya:
Ha a képernyőt képzeletben kb három egyforma részre osztod horizontálisan, akkor úgy tűnik, mint ha a 3 harmad közül az egyik megjelenítése késne. Nem tudom jobban megfogalmazni, de olyan, mint ha a harmadánál el lenne csúszva a kép. Van egy-egy jól látható vonal, ahol nem illeszkedik a két kép. Ezt csak játékoknál csinálja, különösen gyors kameramozgásnál látványos.
Visszaraktam a tavalyi drivert (2015/11/24 és 10.18.13.5906) és megjavult, de érdekelne hogy tapasztaltatok-e hasonlót vagy hogy mi a "jelenség" neve?
-
Long Man
tag
Most vettem észre, hogy a legújabb driverrel (375.70)
nem veszi vissza az alap órajelet (GPU Core Clock) ~200MHz környékére,
hanem ~720MHz körül tartja.Tapasztaltatok hasonlót?
(nekem csak most tűnt fel) -
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13154 üzenetére
Olvasd el figyelmesen a #13148-as hozzászólásomat.
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13154 üzenetére
Az 1275 egy alap boost órajel, amire garantáltan felmegy az összes 960 WF2 kártya, a +120 Mhz pedig egy ,,ajándék" boost, ami a gpu asic minőségétől függ, és ez kártyánként változó.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13153 üzenetére
De nem ez a boost órajel, hanem 1275. Ez meg 1395.
Memóriaórajel viszont teljesen okés.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13151 üzenetére
Igen, teljesen oké, elvégre az nVidia mérnökei találták ki.
-
Dogengar
aktív tag
válasz
holozis_HUN #13151 üzenetére
Ha a boost pakolja, akkor igen, az a dolga, hogy tudja mennyi a max.
Az OCGuru-t meg kukázd. -
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13150 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13149 üzenetére
Most írtam le.
Indítsd újra a gépet, aztán kezdd elölről.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13148 üzenetére
Gpu 1450 MHz-n megy, de be van lőve alapértékre. Hogy?
Meg hogy ez a lagg is elkezdődött, eddig ilyen nem volt... Remélem nem kúrtam szét a kártyát...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13147 üzenetére
A GPU-Z első fülén látható boost érték a boost 1.0, vagyis amire az adott órajelen minden egyes (adott esetben) GTX 960 garantáltan képes boostolni a hőmérséklet és kihasználtság függvényében. A második fülön látható, szenzor által mért boost órajel Kepler és Maxwell esetében a boost 2.0, ami dinamikusan változik szintén a hőmérséklet és kihasználtság függvényében, és a boost 1.0-nál értelemszerűen több.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13146 üzenetére
1400+ ra volt löve, és olyan 1550 körül hibázott. Most nyomtam defaultra, és mégis 1395-ön pörög. Nem értem, pedig 1216/1279-re van belőve. Miért???? Illetve nagyon elkezdett laggolniba tomb raider, pedig semmihez sem nyúltam...
Hogy ugrik fel magasabra, mint amire be vam lőve?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13145 üzenetére
Nem kell megijedni meg minden defaultra nyomni, azért artifactolt, mert ott már instabil. Mennyi volt az az 1500+?
-
holozis_HUN
addikt
Valahogy felment 1500+ ra és elkezdett hibázni... Benyomtam mindent defaultra, hátha. Pedig nem volt belőve olyan magasra...
-
-
Long Man
tag
válasz
Bjørgersson #13142 üzenetére
Hogyan lehet elérni a "maximum power consumption" 100%-ot?
(100% közelébe vinni a TDP-t)Nekem i5 760 (2,8-3,2GHz) + GTX960 mellett a max ~75% TDP volt.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13141 üzenetére
Játék közben azért hadd menjen a háttérben a GPU-Z, utána pedig nézd majd meg, mennyi volt a maximum power consumption. Ha meg sem közelítette a 125%-ot, vedd visszább a power limitet.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13140 üzenetére
Átnyomtam +700-ra, tesztelem mit bír max. Amúgy sokan mondták: Minek HD monitorra 4gb VRAM... Na Rise of the Tomb Raider megeszi a 4gb-ot
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13139 üzenetére
Mehet persze. A memóriát nem nézted 8000-en?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #13138 üzenetére
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13137 üzenetére
Igen láttam a kártyán, de ki tudja, hogy elég-e
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #13136 üzenetére
Nem kell fosni, van hűtés a VRM-en, semmi baja nem lesz.
-
holozis_HUN
addikt
Tudtok olyan programot, amivel részletesebben tudom figyelni a hőmérsékleteket? Oké, AB mutatja a VGA magot, de a többi komponensnek nem...a VRM érdekel, hogy nem-e fő szét... Hogy dobhatom-e feljebb kicsit az órajelet, amíg bírja feszemelés nélkül. Mert lehet a VGA megáll 65°C-on, de lehet a VRM 90-en vért izzad, és nem lenne jó erre ráhúzni...
-
4264adam
veterán
válasz
Bjørgersson #13128 üzenetére
Mert "jcs" kolléga hirdetni akart
Jcs: a legolcsóbb 2 ventillatoros lesz. Szállítással 85k alatt
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #13119 üzenetére
Nekem annak idején 51ért sikerült elpasszolni. Most nagyon-nagyon nyűgös vagyok amiatt, hogy a jelenlegi 60-70 ezres kártyák erősen kompromisszumosak. RX 470 DX10-11ben lassú, a GTX 1060 3 GB pedig nagyon karcsú lesz az új UT folyamatosan növekvő vram igénye miatt. A 84 ezres, 6 gigás Gigáról nem egy helyen olvastam már, hogy folyamatosan throttlingol, szóval az nálam nagy eséllyel ki lesz lőve, és maradnak a 90-100 ezresek igényesebb körítéssel, de hát arra a gatyám is rámenne.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Long Man #13118 üzenetére
non ECC-sek a ramok... és a hiba még mindig előjön
az 1001 éj hasonlat találó, sírva röhögök
hát nem tudom merre indulja, lehet ide még nem írtam le, de ha nem megfelelő sorrendben töltöm fel a ram slotokat akkor el se indul a gép (ez gyári feature
), tehát ezt nem tudom letesztelni...
cégnél az IT-s kolléga javasolta, hogy mindenek előtt húzzak egy friss wint, így jobb híján most az lesz a következő lépés
-
Long Man
tag
válasz
AXisBOLD #13101 üzenetére
Látom a többiek már elég rendesen kivesézték a témát és hasznos teszt javaslatokat is kaptál.
Egy új (nem túl örömteli) jutott az eszembe ...
I. a RAM-ok ECC-s modulok?
(mert, ha nem és a BIOS ECC hibát mutat, az sajnos CPU hiba is lehet)
ráadásul az "Un-Correctable DRAM ECC Error" az több bit-hibára is utal ...persze ez nem feltétlen a proc. hibája,
de innen már sajnos az 1001 éjszaka hibakeresésévé válhat a történet.Esetleg megnézni melyik slot a "DIMM00" és azt nem használni egy ideig.
Ha ennek ellenére is jön a hiba, az már sajnos lehet a mem. controller hibája is.
(+alaplap, +kontakt hiba, + afranctudjamilehet ...) -
AXisBOLD
addikt
válasz
Trailblazer #13115 üzenetére
4 modullal ment, de én is úgy gondolom, hogy ez nem memória hiba lesz.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
4264adam #13108 üzenetére
okok
szóval, az egyik modul nálam se volt koppig tolva, ezt ma reggel vettem észre, de a két tartó fül a helyén volt, kb fél mm-ről beszéltek, ha tényleg emiatt lenne az összes gond akkor megnyertem a heti b@lf@sz trófeát és meg is érdemlem, de azért remélem nem így van, se füst se egyébb rendellenesség nem volt
az a baj a lapommal, ha nem a megfelelő sorrendben töltöm fel a slotokat akkor el se indul, ez a manuáljában is ki van ememlve... itt sajnos nincs szabad mozgásom.
de renben dual channelt ír az összes monitorozó app (4*4GB esetében), ha pedig 3 modult teszek be triple chanelben megy ahogy kell.
időzítésen se tudok változtatni bios azt sem engedi, így a ram gyári időzítésein megy/mennek.
-
4264adam
veterán
válasz
AXisBOLD #13107 üzenetére
Nyugodtan írhatod, azért vagyunk hogy ha tudunk segítünk. Lejárt már a csak vga-ról szóló szezon ebben a topikban.
Nálam sajnos füstöt eregetett a foglalat. Gondolom nem toltam teljesen a foglalatba a ramot. Most vettem 3470 helyett 2600-at. Ahol eddig jó volt a Dual Channel (kék szín) ott már nem működik az egyik foglalat(3.) sűt a 4. sem. Így a 1-2 modulba rakva a ramokat Single Channel-ben üzemel a Ram. 128bit sávszélesség helyett 64 bit.
Nálam nincs késleltetési gond.
Nálad minden foglalatban működnek a ramok?
Erre gondoltam. Lehet nálad a memória vezérlő úgy halt meg, hogy a ramok nem megfelelő időzitésben vannak üzemeltetve.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
4264adam #13104 üzenetére
kiszedtem, megigazítottam mindet, megy a memetest együtt, este ránézek.
ezt ki tudnád fejteni, mert sajnos nem jött átt--> Ha 2db dc van lehet az mar nem fog működni de sc Ben igen
(#13103) aero2zero: mennyit menjen egyesével? úgy értem időben vagy elég az első pass-ig?
-
AXisBOLD
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest