- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor1123
tag
válasz
Csupingo #13899 üzenetére
Mire elindítottam,már 57 fokos volt,a semmitől.Azóta felment 60 fölé és valóban 65 körül beindult a hűtés,ami 60 alatt ki is kapcsolt. Létezik hogy ez ilyen magas hőmérsékleten működik? Viszont még ha igen is,akkor is fenn áll a probléma,hogy rendszeresen akad a legegyszerűbb film is. Közben a processzor használat 5-6 % a memória pedig kb 30-35, ami egyik sem tűnik soknak. Ezért is gondoltam hogy csak a melegedés miatt lehet... A driver már jön lefelé,köszönöm
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13898 üzenetére
Nem magától melegedet, hanem azután, hogy elindítottad a tesztet, ugye? Akkor nincs gond, úgy működik, ahogy kell. Ez egy félpasszív kártya, kb. 60 fokig nem kapcsolja be a vetilátorokat.
Nekem elég régi driver van telepítve. Az újak közül nem tudom melyik jó. Valami 39x-est próbálj ki. pl.: 399.24
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13896 üzenetére
Ez jó, visszaállt alapra minden. Leszedted már a vga piszkáló progikat? Telepítettél új drivert? Ha igen, akkor itt a gpu-z -ben az első oldal közepén a bus interface-nél a ? -jelet nyomd meg, akkor elindul egy teszt. Ha átváltasz közbe a sensors fülre, láthatod a hőfokot és hogy elindul e a ventilátor 50-60 fok környékén.
-
Gabor1123
tag
válasz
Csupingo #13892 üzenetére
https://www.hitmanpro.com/en-us/downloads.aspx
Innen töltöttem le,szándékosan nem linkként tettem be.Amikor újraindult a gép,a win logó elótt a fekete háttérre a bal felső sarokba kiírta hogy hitman pro aztán ment minden tovább,bejelentkezési képernyőig jutott,ott dolgozott egy darabig aztán annyi...De már megoldva,szóval semmi új gond nincs.Amúgy igen,win 10 van.
Megvan az energiagazdálkodás,optimálison volt..
Nem félek,mentek mielőtt piszkálok,azóta megnéztem másikkal,egy cookit dobott ki,hogy az nem kell..
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13890 üzenetére
Na szép. Ez egy sima víruskereső, még nem hallottam róla, hogy tönkrevágott volna gépet. A saját oldaláról töltötted le? Win 10-ed van? Ha nem sikerül elindítanod a gépet, akkor kérdezz be a topikjába is. Ne haragudj, nem hittem volna hogy ilyen eset is előfordulhat.
Akkor nézd át a gépet valamelyik másikkal, ha nem félsz tőle.
Nvidia vezérőpult, 3d beállítások kezelése, energiagazdálkodás. Szerintem optimálison legyen.
Ha esetleg nem akarsz még víruskeresőt futtatni, akkor előbb töröld le a vga piszkáló progikat, aztán driverből telepíts egy másikat, majd a win-ben válaszd le a 4k megjelenítőt. Semmi se fusson, úgy nézd meg gpu-z -vel az órajeleket. Ha nem áll vissza alapra, akkor muszáj lesz bányászvírust keresned. -
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13888 üzenetére
Szerintem kezdésnek szedj le mindent, aztán pl. gpu-z vel nézd meg az órajeleket. Talán még egy fhd és egy 4k kijelző esetén se illene 60 fokra melegednie a kártyának. A gpu-z -ben van render teszt is, ha azt elindítod, akkor figyelheted, hogy bekapcsol e a ventilátor. Itt valami nem kerek, érdemesebb tiszta lappal kezdeni és csak a driverrel próbálni először. A víruskeresőket persze futtathatod, mert lehet, hogy egy bányászvírus használja a kártyát és azért melegszik, vagy csak driver hiba és nem állnak vissza az órajelek. Ugye az nvidia driverben nem a maximális teljesítmény van beállítva az energiagazdálkodásnál?
-
Gabor1123
tag
válasz
Csupingo #13887 üzenetére
A tv csak ki van kapcsolva,eltávolítva nincs. Most 60 fokos a gpu tweak szerint,úgy hogy csak áll a gép,nem megy még egy film sem.Asus tweak csak azért van fenn,mert ezzel be tudom kapcsolni a ventilátort,a probléma előtte is megvolt.Semmi más piszkáló nincs fent,nekem csak arra kell hogy néha tudjak 4k filmet vagy gopro videót nézni.Amiket írtál keresőket,még nem néztem,de most kipróbálom
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13886 üzenetére
Pontosan milyen hőfokokat ér el? Elvileg a 4xx utáni driverek nem olyan jók, valami régebbivel kéne kipróbálni, akár ddu-s törlés után. Érdemes kezdésnek az összes vga piszkáló progit is törölni (erről az asus twek-ről még jót nem olvastam) és csak a drivert telepíteni, aztán úgy kipróbálni.
Az mit jelent, hogy a 4k tv nincs bekapcsolva? A win-ben is le van választva és csak a monitor aktív, vagy csak a készülék van kikapcsolva?
Ha ilyen film akad, akkor talán a proci is melegedhet. Megfelelő órajelen jár ilyenkor a cpu és a vga is?Bányászvírus keresőkkel nézted át a gépet: HitmanPro, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes?
-
Gabor1123
tag
Sziasztok
GTX 950-es kártyám van Asus Strix,ha esetleg ez számít. A probléma,hogy folyamatosan melegszik,a ventilátorok mégsem kapcsolnak be. Gpu tweak II-vel manulisan be tudom kapcsolni,tehát működik. A legegyszerűbb 640*272 felbontású xvid film is sokszor akad. Játékra soha nem használom,csak filmet nézek. Egy full hd monitor és egy 4K tv van rákötve,a melegedés akkor is előjön,ha a tv be sincs kapcsolva,még a házat is átmelegíti. Vírust stb-t több programmal is ellenőriztem,nem találtak semmit.
A segítséget előre is köszönöm! -
válasz
eladogeppc #13883 üzenetére
Nem mindegy a felbontás sem, fullhd-ra pl ajánlottabb az erősebb kártyát választani, és a 4 gb ram sem árt.
Személy szerint elvagyok a 3 gb-os kártyával is, ez miatt még nemkellett lejjebb vennem beálitásokbol. -
Csupingo
veterán
válasz
eladogeppc #13883 üzenetére
Elvileg a gtx 950 tdp-je 90 W, az rx 560-é pedig 80 W. A 950-nel csak az a gond, hogy talán már csak kevés garanciával találni és csak 2 GB memória van rajt.
-
eladogeppc
veterán
Néztem teszteket, a GTX 950 2GB-os ASUS kártyák azért annyira nem rosszak.
25-ért lenne GTX 950 2GB és 35-ért RX 560 4GB.Az utóbbi miatt lehet hogy tápot is vennem kellene.
-
Csupingo
veterán
válasz
eladogeppc #13881 üzenetére
Kevesebb Stream Processors, kevesebb CU. Csökkentett memória órajel. Kicsit gyengébb a kártya a normál változatnál. A butított 560 kb. a sima 460 szintjén van.
-
Csupingo
veterán
válasz
eladogeppc #13878 üzenetére
28-tól van aprón 4 GB-os rx 560 (figyelni kell, mert van butított változat is), és 4 GB-os gtx 960 is. Egy gtx 1050 ti se lenne rossz, de azok 36-tól kezdődnek.
-
sepsi0
őstag
válasz
eladogeppc #13878 üzenetére
Én nemrég cseréltem le a fiaimnak az MSI Gtx 950 GAMING-eket XFX RX 570 8GB-re.
Alzán 58eft volt darabja, most 65eft...
1060-at akartam nekik, de a 3GB már kevés, a 6GB-os változat ára meg vicc kategória. Pedig NV-s akartam maradni, de így tartsák meg maguknak. -
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Utóbbi időben - 6-7 éve nem követem a piacot.
Ti mit ajánlatok ?
Néztem kártyákat 25-30 körül.
Vagy ez a 950 2GB OC lenne, vagy RX 560/460 4GB OC.Köszönöm ha segítetek !
-
GEIL
addikt
válasz
joker1220 #13870 üzenetére
Csináltam most egy ugyanilyen beállításos tesztet mint a tiéd....
neked kijött a 70 fps -es átlag...de volt 25-ös minimum fps-ed.
nekem "csak" 67 fps az átlagom, de csak 27 fps volt a minimum fps-em.Nekem "csak 2Gb"-os a GTX 960 és nemtudom miért de itt mindig CSAK 2.900 MHZ -en pörög az i5 (pedig 3.600 MHZ a max amit szokott és tud pörögni)....fura :/
-
Long Man
tag
Szerintem egy GTX 960 tudását/sebességét érdemes annak tükrében is nézni, hogy ez egy 2015-ös kártya.
(ráadásul, alapból 2GB-osra tervezték ; a 4GB-os változat csak egy ráncfelvarrás volt)A mostani 3D játékok igényei már jóval túlmutatnak a GM206 chip képességein.
(bár H.264 és HEVC kódolásban még nagyon is ott van a szeren)
-
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GTX 960 4GB OC kártyám, egy FX 8350 és 8 GB ram társaságában. Nemrég vettem egy új monitort aminek 2560*1080 van a felbontása. Kb a játékokban amivel játszok 10 fps el van kevesebb mint 1920*1080 ban.
Csináltam egy tesztet Heaven és Valley benchmarkban 1920*1080 ban és 2560*1080 ban is.
Az lenne a kérésem ha valakinek erősebb konfigja van és ugyanilyen VGA ja lefuttatna nekem ugyanezt a két tesztet ugyanezekkel a beállításokkal, nagyon kíváncsi vagyok hogy erősebb konfiggal mennyivel több az FPS ezzel a kártyával mert most elgondolkodtam a cseréjén..
Előre is köszönöm a segítséget
-
-
-
Lui76
őstag
Sziasztok !
A Geforce Experience nem akar elindulni , annyit ír hogy próbáljam
újraindítani .
Nem tudom mióta van a gond , mert ritkán rögzítünk vele egy-egy játékot.
Reinstall , de ugyanazt írja.
Gondolom nem a kártyát nem támogatja már , hiszen pár hete még használtuk. -
Csupingo
veterán
válasz
kusztax #13854 üzenetére
Lehet, hogy azért akad, mert elfogy a 2 GB ram. A memóriazabáló beállításokat kéne visszavenni, hogy 2 GB alatt maradj. Vagy bányászvírus is használhatja a kártyát, ezekkel tudod átnézni a gépet: Roguekiller, Hitmanpro, Adwcleaner, Malwarebytes. Az nvidia driverben az energiagazdálkodás legyen optimálisra téve.
A játék topikjában is rákérdezhetsz, hogy mik a felesleges memóriahasználó beállítások.
-
kusztax
tag
Hellósztok,
Volt egy GTX 750 Ti-m (2GB), most cseréltem le egy Gigabyte GTX 950-re (2GB). Bár a benchmark azt mutatja, hogy 1,5x jobb mint a 750 Ti, de én nem tapasztaltam a játékokban érdemi változást.
Pl. a Cities: Skylines-szal játszok és igazából ugyanúgy akad egy picit, nagyon ritkán. Vagy egy nagyon nagyot.
Gép:
Asrock Z170
Intel i3-6100
8Gb RAMMit kellene állítanom, hogy szebb képet kapjak és türhető értéken belül legyen az FPS?
(Érdemes amúgy maximálni az FPS-t?)
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
#17954112 #13845 üzenetére
Páran azt írták, hogy DRIVER SWEEPER-rel, vagy ddu-val való törlés után már működött nekik a driver. Esetleg azt kipróbálhatnád, vagy driver előtt még tedd fel a win sp1-et és ezt. Nem tudom, hogy segít e, mert én 100 éve telepítettem a win 7-et és még nem volt ilyen gondom.
-
Pehi
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #13829 üzenetére
Szia. Az sem mindegy,hogy milyen procival szeretnéd hajtani a kártyát. Természetesen,a 970 az erősebb.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #13835 üzenetére
Jahh. Fél nap után lassan leesik, bocsi! Azért az első válaszom többnyire erről szólt.
Az igényeidtől függ, de természetesen erősebb a 970. Ami a lényeg, hogy használt kártyát szerintem csak rendes garanciával éri meg bevállalni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #13833 üzenetére
Ha 35-ért tudsz venni 970-et megbízható eladótól, akkor azt vétek otthagyni. Csak ha nincs rá garancia, nehogy feldobja a pacskert pár hónap után.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #13831 üzenetére
A 960 ára + 35? Úgy akár már 6 GB-os 1060-at is találhatsz aprón.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #13829 üzenetére
Azért már érezhető erőkülönbség van köztük. Ha csak azt nézed, akkor 15-20k-t szerintem megér. Viszont ha már nincs garancia a 970-re, akkor rizikós belevágni. Talán érdemes elgondolkodni egy 3 GB-os használt 1060-ban is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
GTX 960 4GB és GTX 970 között van jelentős FPS-beli külömbség?
Megéri a 970 a plusz 15-20k-t? -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
GTX 960 kártyára van kötve egy Dell monitor sima VGA kábellel, illetve a TV-m HDMI-vel. A Windows betöltéséig csak HDMI-n ad képet, ide értve azt, hogy ha BIOS-ba lépek, akkor is csak a TV-men látom, a monitoromon nem. Gondolom priorizál, ezért kap a HDMI először képet.
Ha a monitort-gépet összekötném Displayport kábellel, ami szintén digitális, szerintetek a monitor lenne az elsődleges képi megjelenítő boot alatt is? Itthon nincs és 3.000,-Ft, felesleges nem vennék.
Köszi!
-
Csupingo
veterán
válasz
TechN7ne #13824 üzenetére
Nézz terhelés nélkül egy gpu-z képet. Lehet, hogy nem állnak vissza valamiért az órajelek. (bányászvírus) Nem azt írtad, hogy rá van kötve egy 4k tv? Ha nem használod, akkor válts vissza egy megjelenítőre, olyankor nem kéne melegednie. Ez félpasszív kártya, hacsak az előző tulaj át nem írta a bios-át.
-
GEIL
addikt
válasz
TechN7ne #13824 üzenetére
Nekem a 2 Gb-os ITX (rövid nyákos)-es 1 ventis, 1 db 6 pines táp..stb.....terhelés nélkül net közben 29-34 fok kb....a venti lassan mindig pörög.........bár a te kártyád leírásában úgy hirdetik hogy a tiéd "passzív hűtés - kis terhelésen"...stb....szóval elvileg tudnia kéne a passzív módot.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Ideiglenesen akadt egy Giga 960 4g.
Észrevettem ,de csak szemmel mivel hangja hála istennek nem nagyon van ,hogy terhelés nélkül is forognak a ventik ,pl. asztali használat / 33fok.
Tudtommal terhelés nélkül nem kéne nekik forogni ,esetleg valamit be kell állítanom ,vagy ez ilyen? -
3800+
őstag
válasz
Csupingo #13822 üzenetére
Sikerult is, 45 fokig allitottam a 0 rpm-et. Viszont jo 60-65 foknal kapcsol be csak. Olyan mintha nem kapna eleg inditoaramot a venti es csak akkor indul el amikor mar jo meleg a vga. Es kb 5 perc far cry 5 utan mar 75 fok a kartya. Kicsit modositgatom meg majd, hogy lehetoleg nagyobb fordulaton jarjon 70 fok kozeleben. Pedig semmihez nem nyultam csak 0ra vettem amit kell... :/
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Elég zavaróan elkezdett búgni a venti a Gigabyte GTX950 WF2 kártyámon, és emlékszem hogy valahogy bios frissítéssel meg lehet oldani hogy 0%-ra is le lehessen tekerni a ventiket. Mert játékok alatt már kapcsolnak be a ház ventik és akkor már nem zavaró. De netezés közben kezd az agyamra menni. :/
Tudnátok ebben segíteni?
-
Nerazim
őstag
Üdv ismét!
Van egy egyventis giga 950 oc, amit kinéztem van rá gari is. Személyesen szeretném átvenni. Ajánlott ez a típus? Nem nagyon hangos az egy venti miatt? Szemrevételezéssel van valami hiba amit esetleg ki tudok szűrni? -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Elnézve a mai vga árakat úgy döntöttem, hogy veszek egy 950-et használtan. Kérdésem az lenne, hogy melyik az a típus/ok amelyik félpasszív, tehát ha nincs terhelve nem pörög fel a ventije? -
GEIL
addikt
Igen...tavaly nyáron terveztem is venni GTX1060 6 GB-ost.....de aztán volt más kiadás.....úgyhogy idén összerakok magamnak egy "új gépet", inkább lépek előrébb picit: i7 7700 + 2x8 gb ddr4 + GTX1060 6Gb a terv....a fiam meg megkapja egy az egyben a mostani konfigot.....esetleg ha nem jön ki a lépés elsőre, akkor a GTX 960-at kiveszem magamnak átmenetileg, az i5 4570s mellé meg használja majd a Quadro1800-at ami most dühöng neki a Core 2 Duo E6600 mellett.....
-
GEIL
addikt
Jó kártya az 1050-es, viszont az erejének a 99%-át tudja a jelenlegi 960-am is, és az i5 4570s mellé nem is tervezek erősebbet már.....szóval attól is függ hogy miről lenne a váltás. pl 750Ti-ről vagy integrált helyett egyértelműen jó választás lehet még a sima 1050-es is.
-
GEIL
addikt
Így van...4 Gb.os GTX 1050TI alá már nem érdemes nézelődni.....hiába megy fel az áruk....bár ha már összejött az arra való akkor esetleg a 3 Gb-os GTX 1060 volna a jobb választás...a belépőszint és a középszint árak sajnos feljebb csúsztak...borzalmas miket elkérnek egy jó VGA-ért....
GTX1060 3GB vs GTX1050Ti 4GB --> [link]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest