- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csütörtökön jön a Redmi Pad 2
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
amdboy #13799 üzenetére
Nehéz kérdés, mert azért érezhetően erősebb a 960, viszont a 2 GB memória manapság már nem túl sok. Ha a több fps-t preferálod és hajlandó vagy pár memória zabáló beállítást visszább venni a játékokban, akkor 960. Összességében én inkább a 960-at választanám, mert fhd high beállításoknál már kevés lehet a 460 ereje. Persze a 960 se fog 3x annyi fps-t produkálni, de játékonként plusz 5-10 -et talán.
-
amdboy
senior tag
sziasztok! Full Hd-ig magas beállitások mellett melyiket ajánlanátok? Gtx 960 2gb vagy rx 460 4 gb?
válaszokat köszi
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Nekem az Asus GTX-950-em van és most rendeltem hozzá egy Artic Passzív hűtőt. A kártya az a verzió ami nem igényel tápellátást. Használ valaki ilyen hűtőt? (ARCTIC COOLING Accelero S3)
Remélem rá is fog menni. -
válasz
Csupingo #13795 üzenetére
Igen, nyilván gariba kellene eljuttatni, csak így random előjövő csíkokkal elég nehéz lesz bizonygatni az igazad.
Főleg ha épp kibírja még ezt a két hónapot majd a végén végleg megnyekken...Csak így elég para.
Fel kéne gyorsítani valahogy a döglődési folyamatát a kártyának.
Haver játszik a kártyán, tehát gondolom minden tőle telhetőt megtesz. -
Csupingo
veterán
-
Haver kártyája (giga g1 gaming 960) 2 hónappal gari lejárta előtt el kezdett csíkozódni.
Ahogy játszott, kb 20p-fél óra múlva megjelentek a csíkok és elég sűrűn, kilépett de az asztalon is folytatódott. Majd 1x abba hagyta de youtube vidinél majd ismét játéknál megint jelentkezett. Most pedig abba hagyta megint egy ideje.
Mi lenne a teendő, még időben kellene garanciáztatni szerencsétlen kártyát?
-
lemusz
addikt
Elbúcsúzom tőletek, elhagyom a topikot, mert holnaptól 1060 tulaj leszek. Jó kis kártya volt ez a GTX 950, még ha csak másfél évig használtam is. Nem is tudom mikor használtam ilyen rövid ideig videokártyát, szerintem soha. A HD 7750 (1GB) után óriási előrelépés volt, most a GTX 1060 (3GB)-ra való csere hasonlóan nagy előrelépés. Tavaly mikor vettem még nem gondoltam, hogy viszonylag ilyen hamar le lesz cserélve, hiszen a fő játékomhoz, a csgo-hoz tökéletesen elég volt. Aztán jött ez a PUBG nevezetű optimalizálatlan fos és nem hagytak nyugodni a gondolatok. Ha már 144Hz-em van, akkor ne átlag 60 fps-sel játszak ugye (@1080p very low). Még very low beállítás mellett is kb 2,3 GB vramot használ a játék. Nem is értem hogy gondolják ezt, hiszen a steam stats szerint a játékosok 54%-a használ 1-2GB-os kártyát. Ezek a driverdolgok se hagytak nyugodni, hogy cséhez a 380-as széria alatti verziókat kellett használnom, miközben pubg-hez meg az újabb driverek kellenek. Egy szó mint száz, ha nem lenne pubg még biztosan évekig használtam volna a kártyát. Köszi hogy elolvastál, bb.
-
Csupingo
veterán
válasz
Long Man #13790 üzenetére
Igen, általában és is akkor cserélem, ha egy új játék már nem hajlandó a régi driverrel elindulni. Mostanában csak a bf1 volt ilyen, azon kívül semmi gond nem volt a kártyához kapott több mint 2 éves 353.06-os verzióval.
Szerettem is nagyon, csak most egy másik játék új változata szórakozott, azt hittem a régi driver miatt, azért frissítettem, de kiderült, hogy nem az a gond, a játék nagyon bugos még. Sebaj, már nem teszem vissza a régit, de ilyenkor azért mindig megjegyzem a számomra hibátlan változat verziószámát. Azért se szeretem cserélgetni, mert már futottam bele tdr hibába is régebben. Sorra rossz volt 3-4 új driver, a régi jóval meg nem indult az opengl-es wolfenstein.
-
Long Man
tag
válasz
Csupingo #13787 üzenetére
Teljesen jól csinálod.
"Ami jó, azt nem kell megjavítani."
p.s.
már találkoztam olyan, jól megírt játékokkal, programokkal is, amik nem hibaüzeneteket dobálnak fel, hanem kiírják, hogy a mostani driver "nem jó" és "cseréld le" v.123-ra.
(sajnos ez még inkább kivétel, mint szabály/szokás)Volt szerencsétlenségem olyat is tapasztalni, hogy az új driver lassulásokat és/vagy hibákat okozott régebbi programoknál, viszont kellett az újabbakhoz.
Na ekkor legyen okos az ember ...
(vagy megoldás a driver cserélgetés, kettős boot, kompatibilitási mód, VM rendszer, stb., ... de ez már messze túlmutat egy "átlag lyúzer" tudásán és szükségletein)(és akkor még nem esett szó arról, hogy nem objektív/műszaki okból lassulnak a "régebbi" hardverek, hanem "fogyasztás élénkítés" miatt ...)
-
-
Csupingo
veterán
Mivel már csak az ördögszekerek találhatók a topikban, gondoltam felhívást intézek. Próbáltátok már a vp9-et a kártyával, pl. youtube 4k-s videó lejátszásnál? Konkrétan erről lenne szó. Nálam win 10 alatt viszonylag régebbi driverrel (375.63) látszólag működik. Direkt ezzel a driverrel nézve viszont win 7 alatt nem. Ugyan az a böngésző és a driver is. Olyat olvastam, hogy talán csak 2016 dec utáni, vagy 378.66 utáni driverrel működik. (Mondjuk akkor nem értem, hogy win 10 alatt miért jó.) Akinek win 7 van, kipróbálná kiváncsiságból, hogy nála mit mutat ez a videó?
-
andris94
csendes tag
Igen próbáltam már több különbözőt letölteni, az Asus oldaláról is letöltöttem egy több évest, ami kifejezetten ehhez a géphez való, de sajnos a videókártya miután lefagyott erősen elkezd hangot kiadni. Az nvidia kezelőfelületbe ha belenyúlok, akkor szintén módosításonként lefagy. 1 napos a laptop, úgyhogy holnap felhívom őket a cseregarancia miatt, mert bosszantó. Azért köszönöm.
-
Csupingo
veterán
válasz
andris94 #13782 üzenetére
Az nvidia oldalán nézted. A manual driver search-nél. 900m -> gtx 950m. Esetleg ha nem jó az új, akkor 3-4-gyel régebbivel is megnézhetnéd. Elvileg a laptop oldaláról is tudnod kéne vga drivert letölteni.
-
andris94
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Tegnap vettem egy laptopot, amiben gtx 950 videókártya van 4gb, de nem tudom melyik drivert próbáljam már telepíteni, mert az újak alatt lefagy a gép, illetve, hogy honnan telepítsem. Elégé bosszantó. Azt találtam az interneten, hogy hibák vannak a driverekkel, esetleg valami ötlet? köszönöm
-
Csupingo
veterán
válasz
Neil Watts #13780 üzenetére
Örülünk.
-
válasz
Neil Watts #13779 üzenetére
Jelentem, mukodik!
(2x DVI + DP felallasban)
Koszi!
Udv. core2
-
válasz
Csupingo #13778 üzenetére
Szia!
Igen, koszonom, kozben en is megtalaltam.
Akkor magyarul a ket DVI-om melle siman bekothetem a DP-t. Tok jo!970-ekkel reklamozzak a flex display-t, de
FAQ-bol (GV-N960WF2OC-4GD (rev. 1.0)):
- "Flex Display Technology Configuration Setup.
Related Model ( 21 )GV-N960WF2OC-4GD ( rev. 1.0 )"
- "What is the maximum display resolution it can support?
Related Model ( 21 )GV-N960WF2OC-4GD ( rev. 1.0 )
It varies by the output, please refer to the information below:
DVI-D: 2560 x 1600 @60Hz
DisplayPort: 4096 x 2160 @60Hz
HDMI: 3840 x 2160 @60Hz / 4096 x 2160 @24Hz"Tehat akkor menni kene neki.
Nagyon jo!Koszi!
Udv. core2
-
Csupingo
veterán
válasz
Neil Watts #13777 üzenetére
Elvileg igen. Ilyesmi felállásban.
-
Sziasztok!
3 monitort szeretnek hasznalni a N960WF2OC-4GD kartyammal.
Tajekozodtam az nVidia lapjan es azt irjak, lehetseges:
Azaz barmilyen csatlakozoval megoldhato a 3 monitor csatlakoztatasa.
Jelenleg DVI-t hasznalok, de akkor emelle siman bedughatom DisplayPorttal a harmadikat es menni fog?
Koszi!
Udv. core2
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Beléptem a 960-as táborba nagyon csekély játékigényeim miatt ,alig ha van időm.
Következő kérdéssel fordulnék hozzátok ,hogyan tudom stabilizálni a gpu órajelét hogy ne ugráljon néha ,MSI A.b.-el kitolom a Power limit csuszkát mint AMD oldalon szintén segít?
Köszöntem.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
infectedmann #13771 üzenetére
És pl. ezeknél van értelme?
-
Ga3rieL
senior tag
Hali.
Valaki megtudna mondani,hogy van e értelme a gépen lenni egy olyan proginak,vagy nem tudom minek, aminek a neve Vulkan Run Time Libraries ? Van ennek értelme, és az én részemre jó dolog, vagy tök fölös, és le lehet írtani?
-
Grafirka
őstag
válasz
Long Man #13765 üzenetére
Sajnos ez a valosag.
ezelott nehany evvel a GTX680 / 690 sorozatu kartyaknal lehetsegs volt egyfajta
hack ami segitsegevel quadro driverrel mukodhettek es latvanyos sebessegnovekedest lehetett elerni solid works, autocad, arhicad , maya, stb programok alatt.Ennek az NV bizonyara nem orvend es mindent megtesz hogy ne forduljon elo gyakran. -
Long Man
tag
válasz
#54715584 #13766 üzenetére
"Lehet ilyen, hogy egy javító opció nem javít, hanem ront?"
Az ilyen esetekre írtam, hogy "minden, mindennel összefügg"- sajnos előfordulhat
Egy "átlag felhasználó" nem láthat bele eléggé a részletekbe ... (talán nem is érdemes), ezért marad nekünk a "Trial and error"
Látom Win10 van Nálad.
Szerencsére még nem szembesültem a Win10/DX12 problémahalmazzal, mert még Win7 x64 van nálam.Ez a hibaüzenet valamilyen erőforrás hibára (valszeg memória) utal.
Hirtelen ennyit találtam róla:
Rise of the Tomb Raider (0x887A0006 DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG)
Sajnos itt is igaz, a tünetek sokmindenre utalhatnak.
(lehet beállítási hiba/túlzás, driver probléma, kevés lapozófile ... akár több is együtt) -
törölt tag
válasz
Long Man #13764 üzenetére
Köszi szépen.
Közben még elizélgettem ezzel 2 órát
Úgy tűnik, hogy az AA beállítások rontják a minőséget és a teljesítményt is. Ha letiltom az összes AA beállítást, akkor a játékok is simábban mennek és jobban is néznek ki. Lehet ilyen, hogy egy javító opció nem javít, hanem ront?
A beállításokban most mindent úgy állítottam be, hogy vagy kikapcsoltam, vagy majd az applikácó eldönti a beállításokat. Illetve a játékokban is megnéztem a beállításokat, hogy minden szinkronban legyen.
Dishonored nem sokat javult, Shadow of Mordor megdöbbentően szép, Skyrim most már simábban fut, a Rise of the Tomb Raiderben pedig nyertem 10-15 FPS-t úgy, hogy a minőség nem lett rosszabb. Itt viszont kapok egy hibaüzit, ki akartam próbálni a DX12-t, de ezt kapom, van erre valami megoldás?:
-
Long Man
tag
válasz
Long Man #13764 üzenetére
Mégegy gondolat a videokártyák sebességéről ... :
Felerősítette a Titan sorozat teljesítményét az NVIDIA
"... a nagy teljesítményt biztosító meghajtókat a játékosoknak szánt VGA-k nem kaphatják meg."
Ahogy mondani szokták:
NO COMMENT.
-
törölt tag
válasz
Long Man #13762 üzenetére
Általában 2-3 éves vagy régebbi játékokkal játszom, még jó darabig szerintem ez így lesz. Köszönjük a Steam támogatását.
Itt általában a legnagyobb ajánlott kártya a GTX970 szokott lenni, de inkább a GTX660 vagy 460.
Gondolkoztam cserén én is, hogy végre kilépjek a 2 gigás vga kártyák árnyékából (most épp 950), de eddig nem volt még rá szükség / igény. Ha viszont a fenti beállítások lennének a jók, akkor tényleg váltanom kellene, de szerintem még nem ez a helyzet, mert összességében romlott a megjelenítés minősége. Néhány esetben hagytam, hogy az applikáció döntse el a beállítást vagy kikapcsoltam dolgokat, de több variáció létezhet itt is.
Néhány beállítást nem tudom még pontosan micsoda, vagy milyen hatása van, szerintem ezeket majd egyesével kipróbálom ha lesz kis időm, mert szeretném megérteni ez hogyan működik.
Amiken most kísérletezek: TES Skyrim, TESO TU, Rise of the Tomb Raider, Shadow of Mordor, Dishonored
De egyébként most vettem meg a Classic Doom csomagot.
Szóval próbálkozom még.
-
Long Man
tag
válasz
#54715584 #13761 üzenetére
Kezdesz egyre jobban látni a "Matrix"-ban ...
Szerintem is jó időtöltés megismerni a "rendszer" működését és már látod hol lógnak ki a lólábak ...
(egyik-másik kód/játék miért is fut jobban, mint a másik)Egy bizonyos időn túl én nem ölnék bele túl sok energiát ... több okból sem:
- Ez a Maxwell GPU (GM206=GTX950-960) egy elég rendesen lebutított tagja a családnak
(1/3 Titan(GM200) és 1/2 GTX980(GM204) maga a grafikus chip), a videó kódoló alrendszere viszont fejlettebb.- Mára a driverek elég kiforrottak és elérték ennek a GPU-nak (is) a határait
- A mai játékokhoz már többnyire kevés a teljesítménye
Saját korának egy optimális (középkategóriás) kártyája volt - és most is jó kártya - de a beállítások tologatásával, overclock-al már csak pár százalékot lehet (minőségromlás nélkül) kicsavarni belőle.
Ha meg maga a program/kód/játék sok ennek a chip-nek, akkor csak egyetlen megoldás marad, feljebb kell lépni.
GTX980 vagy GTX1060
(esetleg átnézni az AMD oldalára ... akár egészen a Vega-ig)
p.s.
Vulkan API-val (Doom) még ma is megy, mint az olajozott villám ... -
törölt tag
válasz
Long Man #13760 üzenetére
6-7 játékot próbáltam, egyértelmű javulás van kontrasztban és élességben, szinte újjászülettek a játékok néhány részletben. De néhány esetben nagyon nagy a változás sajnos negatív irányba. Általánosságban úgy tűnik hogy kopárabb lett minden játék. A Dishonored egyenesen elvesztette a valósághű jellegét, a textúrák szinte nincsenek is, minden sima, kopár, néha a 3D jelleg sem látszódik igazán.
Egyedül az Elder Scrolls online az, ahol nagyon minimális változás történt.Ez nem tudom miért van, még nem látom az összefüggéseket és nem minden tűnik konzisztensnek. Tegnap 2 órát szöszöltem ezzel, ma csak egyet. Amikor a drivert telepítettem, akkor azt hiszem nem tiszta telepítés volt, bár mielőtt bármit is állítottam volna, visszaállítottam az eredeti állapotot.
Szerintem várok már kicsit a következő driverig, hátha több időm lesz rá + addig még keresek több infót. -
Long Man
tag
válasz
#54715584 #13759 üzenetére
A finomhangolás egy ilyen játék
(minden, mindennel összefügg és hasonlít a Forma 1-re ... ahány pálya, ahány autó, annyiszor ezerféle beállítási lehetőség ...)
Nehéz eltalálni az optimumot, mert tényleg minden-mindennel összefügg (sz.gép, videokártya, adott program/környezet).
Látom jól belemerültél ...
Már csak egy javaslatom lenne ...
I. az NVIDIA drivert/vezérlőpultot alaphelyzetbe
II. először a játékon belül beállítani a szerinted optimumra
III. ezután próbálni egyesével a finomhangolást az NVIDIA pultban(és, ha minden jó, akkor lehet mindezt újrakezdeni ... minden játéknál ...)
-
törölt tag
válasz
Long Man #13756 üzenetére
Megcsináltam ezeken a videókon lévő beállításokat, néhány dolog változott:
+++
-a környezeti fények sokkal szebbek
-stabilabb fps számok (bár nem volt cél az fps növelése)
-mintha minden játék kicsit gördülékenyebben menne
-a textúrák sokkal élesebbek és kontrasztosabbak lettekde sajnos van több negatív hatás:
---
-Skyrim alatt a víz borzasztóan néz ki
-Skyrim alatt az fps stabil 60, de a kép majdnem "hullámzó", mintha rendszeres időközönként begyorsulna majd visszalassulna, mintha egy rosszul feldolgozott videót néznék
-Rise of the Tomb Raider teljesen szétesett, már sima high beállításon sem megy rendesen, nagyon darabos, eddig a 2-3 éves játékokkal nem volt baj
-bár stabilabbnak tűnnek a játékok, lomhábbnak is, minta nem minden képkockát látnék, bár egyáltalán nem szaggat, oldalazó mozgásnál viszont mintha darabos lenne kicsit
-közelről némelyik textúra életlen
-a belső világítások vízszintes csíkot húznak, mintha lens flare lenneSzóval egyelőre úgy tűnik, hogy nem feltétlen lett minden jobb, de nem tudom mitől lettek jobbak vagy rosszabbak a dolgok.
-
whYz
őstag
Sziasztok
Afterburnerrel huznek egy gtx 960-at de a memoria mindig visszaugrik alapra (+0 Mhz). Core clock szepen mukodik, csak a memoriaval van gond.
Mit csinalok rosszul?
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #13754 üzenetére
Azokat meg szoktam nézni, de pl. nvidiánál van olyan, hogy ambient occlusion, ez nem szokott lenni a játékokban.
Van valami jól bejáratott beállítás játékokhoz? Kellene valami irányvonal. -
törölt tag
Sziasztok,
Kinek milyen beállításai vannak a control panelben? Physix-et átállítottam GPU-ra, de a Manage 3D settingsben nem minden tiszta.
Sok beállításnál nem tiszta, hogy a Quality vagy a Performance a jobb?
Ezek az élsimításos dolgok és egyéb dolgok sem tiszták, FXAA és egyebek.Amit észrevettem a kártyák közötti váltáskor (GT630 - GTX660 ez nagyon jó volt, megkockáztatom jobb, mint a mostani - GTX950), hogy a részletek nagyon zavarnak, ha nem szépek. Mint például a szálló füst vagy felhők, vagy a kis virágok, fényjátékok, megvilágítás, hasonlók.
Vagy van valami guide arra, amit mindig be kellene állítani és mindig ugyanarra a beállításra?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=- #13751 üzenetére
Az talán még érdekes, hogy frissen telepített Windows 10, friss nVidia driver.
-
kisza25
félisten
válasz
-=RelakS=- #13749 üzenetére
a rádugott monitor dvi-d?
-
-=RelakS=-
veterán
Kollégának eladtam a Gigabyte GTX960-amat.
Szerettük volna használni mindkét DVI kimenetet, de a DVI-D látszólag halott. Ha bedugunk egy monitort, a monitor felfogja, hogy van valami a túloldalán, de a videókártya nem látja.Hogyan lehetne rávenni a videókártyát, hogy mégis lássa a DVI-D portot is? Persze, ezzel a hozzá kapcsolódó DisplayPortok kikapcsolnának, de az nem probléma. Azt nem tudjuk, hogy azok működnek-e
-
envagyok
veterán
válasz
Zoltanberta2 #13747 üzenetére
Bőven.
-
Zoltanberta2
csendes tag
válasz
Bjørgersson #13746 üzenetére
köszi. Leginkább csak Mafia3 meg WOT
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Zoltanberta2 #13745 üzenetére
Jatektol fugg, de zommel igen.
-
Zoltanberta2
csendes tag
Sziasztok.
Az a kérdésem egy i5 3470 3,6 Ghz ki tud hajtani egy ASUS STRIX GTX 960 4gb kártyát?
-
Pixx96
aktív tag
sziasztok nem rég vettem egy asus gtx 960 kártyát és mikor tuningolni szeretném nem reagál a fesz állításra mindig 1,200v jár a gpu ha +50 rakom akkor is powerlimit ki van tolva szóval nem értem miért nem próbáltam már msi ab-vel és evga tuning szoftverrel is de semmi valakinek valami tipp?
-
-
Üdv!
Többmonitoros rendszerrel kapcsolatban volna kérdésem.
Adott egy Strix 960 4Gb kártya, amire rá van kötve egy TV (ez a fő képernyő, FHD), és mellé most rákötöttem egy kisebb felbontású, régi monitort. Eddig ok, működik is.
Kérdésem az lehet hülyeség (nem ismerem ennyire a többmonitoros témát) , de azt meg lehet oldani, hogy pl. játék alatt tudjam vezérelni a másodlagos monitort, vagy ez felejtős? -
válasz
Ladislaoca #13734 üzenetére
Hallgasd meg a tápod is. Nekem az zenélt, csere óta kuss van.
-
Ladislaoca
tag
válasz
holozis_HUN #13735 üzenetére
Már azóta lett újabb driver is feltéve.
Ugyanaz a probléma.
A kártyát új eredeti formájában vettem. Húzva sem volt. Mindig a gyári alap beállításokkal használtam. -
holozis_HUN
addikt
válasz
Ladislaoca #13734 üzenetére
Előtte egy driver reinstall mehetne. Ha ez sem segít, akkor egy Windows installálást bepróbálnék.
Hazsnáltan vetted? Lett húzva stb?
Általában a ciripelő hang nem utal semmi rosszra, sokaknak ciripel és semmi baja.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Pár hete ASUS GeForce GTX 960 videokártyám enyhe ciripelő hangot "hallatt". És sokszor a Win10 indítás után pár perccel lefagy. Ezt általában naponta 1x szokta amikor először kapcsolom be a gépet.
Ilyenkor Ctrl+Alt+Del gombokra sem reagál és nagy sokára sikerül a reset gombbal vagy a power gombbal újraindítani. Ezután már jó minden és bekapcsolás után pár perccel kezd el "ciripelni" a kártya.
Alaplapi integrált videókártyával nem volt semmi gond.
Videókártya vagy esetleg tápegység gond lehet? -
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #13731 üzenetére
Bocsánat, biztos én nem fogalmaztam egyértelműen. Csak azért válaszolok harmadszor is, mert elég kihalt a topik.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #13729 üzenetére
Úgy értettem, hogy a mostani újabb kártyáknál már van boost 2, vagy 3.
-
Csupingo
veterán
válasz
holozis_HUN #13727 üzenetére
A boost 2, 3 miatt amúgy is szépen emelik az órajeleket ezek a kártyák, sokat már nem lehet rajtuk húzni, az a 3-6 fps szerintem nem éri meg a kártya kínzást.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #13726 üzenetére
Inkább hagyom gyárin, ahogy eddig is ment, néha teszt jelleggel megemeltem az órajelet, de az a +1-3 fps nem érdekel, jó ez alapon is
-
holozis_HUN
addikt
Amúgy COre Voltage-ot lehet tolni +100-ra? Csomó videóban láttam, hogy feltolják 100-ig.
-
Daw93
senior tag
válasz
Csupingo #13722 üzenetére
1324 a gyárija, kb 5 fpssel van pluszba ehhez képest most, meg a minimum fpst is többnek érzem. Ha nem érdemes felhúzva hagyni akkor keresek valami jelentéktelenebb dolgot amit lejjebb veszek hátha dob rajta annyit
Szerk: ami megoldaná a problémámat elég jól, a 1060 6gb amit kinéztem pár hete, 80k körül volt. Most 140
tehát inkább állítgatok a beállításokon
-
Csupingo
veterán
Az kb. 50 MHz-cel több a gyárinál. Ennyi még nem vészes szerintem. És tényleg ez akkora plusz? Azt hittem, hogy nagyjából 2-3 fps-t jelenthet. Innen a topikból. Persze ennyire csak egy-két tesztig érdemes felpiszkálni.
-
Daw93
senior tag
Sziasztok
Nem rég vettem új monitort, fullhd, és mivel eddig 1600x900on toltam, megvolt a stabil 60 fps, most már be-be csúszik alá ami zavaró. Viszont próba gyanánt felhúztam a vga-t, 1417 mhz-ig boostol és így egész jól alakul az fps szám. A kérdésem az lenne, hogy árt neki ha tartósan felhúzva üzemel?
Kifelejtettem hogy a kis kék gigabyte gtx 960 4gb-ról van szó -
infectedmann
őstag
válasz
holozis_HUN #13716 üzenetére
Attól függ pre-alpha, alpha, béta vagy rc állapotban adják ki és lesz e 30GB-os 0day patch
-
válasz
holozis_HUN #13716 üzenetére
Korábbi bughalmazokat nézve, első hónap olyan 25-35 fps.
-
holozis_HUN
addikt
Szerintetek a kártya mennyire lesz elég Ac Origins alá? Full hd felbontás... Low 60 fps várható?
i5 3570k nem húzva, 8gb ram...
-
infectedmann
őstag
válasz
Bjørgersson #13714 üzenetére
Thx
-
Bjørgersson
félisten
válasz
infectedmann #13713 üzenetére
Eleg csak a grafikus meg a PhysX drivert.
-
infectedmann
őstag
válasz
Bjørgersson #13712 üzenetére
Ohh
Ezt már elk*rtam, de annyi baj legyen. Legyalulom és újra felteszem a drivert a geforce experience nélkül.
Köszi a tippet
-
Bjørgersson
félisten
válasz
infectedmann #13711 üzenetére
Ha nem akarsz videokat felvenni meg streamelni, ne telepitsd.
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
GTX 960 tulaj lettem, van bármi tipp a GeForce Experience szoftverhez, amit mindenképpen be kell állítani, ki kell kapcsolni stb.? Évek óta nem volt nVidia kártyám.
Próbálok Google-ben is keresni tippeket.
Köszönöm.
-
-
envagyok
veterán
Használja valaki úgy a vga-t, hogy az alaplapi intel vga megy elsősorban, de használja az nvidia kártyát 3d-nél, azaz kapcsolgat köztük, és sima desktopnál, és videó játszásánál csak az alaplapit?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
AllTheBest #13705 üzenetére
1475-re boostolt, be is bäszna olyan alapórajel.
Teljesen jó a WF2, a régi WF3 moslékoknál meg mérföldekkel jobb, főleg egy ilyen alacsony fogyasztású kártyán.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Bjørgersson #13704 üzenetére
Mármint 1475-re boostolt, vagy a base clock volt 1475?
Mert nálam most pl gpu-z szerint 1414-re boostol
a gpu, de ha bármivel monitorozom a kártyát, akkor 1514-et ír, ilyenkor mi van ?De kegyetlen vicces, hogy most +160mhz oc-nál vagyok és a kártya így se melegszik és még hangja sincs...
Kicsit féltem a giga wf2-től, mert volt pár hónapja egy gtx760 wf3 kártyám és az alap órajelen is kegyetlenül melegedett és hangos is volt, ez a kicsi meg nem is hallatszik
-
Bjørgersson
félisten
válasz
AllTheBest #13703 üzenetére
Általában 1450-1500 MHz között van végük. Az én tavalyi MSI Gamingem 1475-en tutijó volt, a maradék pár MHz-et meg már lusta voltam megnézni.
VRAM mehet nyugodtan 8000-re, ha bírja.
-
AllTheBest
őstag
Van itt valaki aki húzva használja a kártyát? Milyen frekin tudjátok stabilan használni?
-
AllTheBest
őstag
Túl egyszerű volt a megoldás... Újraraktam a drivert, előtte persze ddu-val eltűntettem az összes régebbi drivert és mégse lettek jók a bethesda játékok...
Átraktam borderless windowed-ba a kát játékot és a fallout4 stabil 60fps-t produkál most, az órajel is stabil 1440mhz. A dishonored 2 az már más tészta, minden low-on és így tudja csak tartani a 60fps-t, viszont játszható a játék -
törölt tag
válasz
AllTheBest #13700 üzenetére
Az Nvidia Control Panelben érdemes a Manage 3D settings részt beállítani.
Nálam a Skyrim SE és a Dishonored nagyon pöpecül fut, semmi akadás.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest