-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
stanagovic #6596 üzenetére
Ugyanilyenem volt, de ennyire brutális mértékben sose pörgött. Valahol 1700-1800 környékén állt meg teljes terheléskor, ha jól rémlik. Próbáld szabályozni MSi Afterburnerrel.
szerk.: így ment teljes gőzzel:[link]
46% és 1700 körülHa nem tudod elcsitítani, akkor csavarozd le a gyári ventiket díszkeretestül, és erősíts a bordára egy kisebb házventit.
-
Redneck
nagyúr
válasz
stanagovic #6596 üzenetére
Úgy néz ki ez a sima alu tömbös Windforce mégsem tudja ugyanazt a szintet mint a hőcsöves. Valaki itt régebben bőszen állította, akkor sem nagyon hittem el. A másik 2 ezressel drágább.
Azt nem értem hogy hívhatják ugyanúgy Windforcenak ezt a csökkentett hűtőt.
Szerk:
Vettél egy sima alu tömböst ami hangosabb és jobban pörög. -
stanagovic
tag
-
Redneck
nagyúr
Mondjuk azt nem értem, hogy a natúr alutömbös Windforce gyártói oldalán, miért a hőcsöves Windforce hűtését rakták alá. "A kép csak illusztráció"?
Mindenesetre érdekes, mert ezen a verzión csak egy kisebb alu borda van. -
Redneck
nagyúr
válasz
stanagovic #6592 üzenetére
-
Redneck
nagyúr
válasz
stanagovic #6592 üzenetére
Üdv!
Nálad valami gond lehet. 1700-as fordulaton megy az enyém és 33%-os sebességgel. Netezés közben jelenleg 29 fokos. Halk, terhelés alatt is. Este mondjuk nem sokat játszom mellette ülve, max fejhallgatóval, de nem szokott zavarni a hangja.
Szerk:
3 ventilátorom van összesen. Elől egy lent, középen egy, és hátul egy kicsi fent.
Ez a verzió van nekem. -
stanagovic
tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy Windforce-os Gigabyte 750 Ti-t. Azért esett rá elsősorban a választás, mert mindenütt elég jókat olvastam róla. Legfőképp a halk üzemmód volt a fontos. Na ez pont nem erről híres. Alapon 40%-on pörögnek a ventik, 2700 körüli fordulaton. Driver a legújabb van fenn, de próbáltam régebbi verzióval is. Semmi változás. A táppal együtt hat ventilátor van a gépben, de a VGA ventije lesüvíti az összeset.
Valami ötlet esetleg, hogy mit lehetne tennem még? -
Redneck
nagyúr
Természetesen abban is van tuning, és nem korrekt így az összehasonlítás. Nekem mérvadó a fogyasztás mert anno takarékos kártyát akartam a 460-as után a tápom végett. 660-as volt a cél de a 750 Ti kapóra jött. OC-vel is fele fogyasztás és közel azonos teljesítmény.
25%? A memóriasávszélesség igényes alkalmazásoknál megértem.
-
válasz
Redneck #6589 üzenetére
Én most csináltam egy tesztet (pár hét, és meg is jelenik
), abban átlagosan 25%-kal gyorsabb a 660, és egyedül a Witcher 3-ban van közel a két kártya. 1400/6000-rel durván 15%-ot gyorsulna a 750Ti (nekem 1163-on ment), tehát ott már valóban közel kerül - viszont valamennyi tuning a 660-ban is van.
A fogyasztása király, az biztos. -
Redneck
nagyúr
válasz
core i7 #6588 üzenetére
Ha nem húzol a Phenomon, nem nagyon fogja kihajtani. Alacsonyabb felbontáson jobban számít a CPU ereje.
gbors:
Ezek akkor készültek, mikor a Ti megjelent kb. Azóta gyorsult driveresen.
A Mordor egy elavult optimalizálatlan motort használ, a Crysis 3 pedig tipikus Cryengine. Nem meglepő hogy a nyers erőben előrébb járó 660-ast preferálja.
Egy 1400-ra Boostoló 6Ghz-es VRAM órajelen járó 750 Ti azért hozza a szintjét, és azt minden normális Ti tudja. Fele fogyasztással. -
válasz
Redneck #6586 üzenetére
Azért a 660 utoléréséhez elég sokat kell tuningolni. Vigyázni kell a tesztekkel, mert egy csomó esetben az erősebb VGA-khoz való esetekkel mérnek, és ott közelebb van a 750Ti - pl. az Anandos tesztekben a Mordorban gyorsabb a 750Ti, amikor már mindkét kártya gatya, normális FPS-eknél meg a 660 van elöl, nem is kevéssel. Ill. ha már az Anandos teszt, a Crysis 3 eredményük zöldség, abban pont sokkal gyorsabb a 660.
-
Redneck
nagyúr
válasz
McCsaplak #6584 üzenetére
Érdemes ilyet venni, igen. Egy húzott Ti kb a 660-as sebességét hozza, csak azzal tudtam összehasonlítani Anandon a tiédet. A 128 bit vs 256 bit kérdésen pedig ne gondolkozz, felesleges. Teljesen más architektúrákról van szó.
HD 5850 vs GTX 660
GTX 750 Ti vs GTX 660A helyedben úgy kezdeném hogy a 955-öst belőném. Ha normálisabb hűtőd van, mehet 3,6-4,0 Ghz közé, és a CPU NB-t is húznám 2,4-2,8 Ghz közötti értékre. Ha tudják, 1600 Mhz-en mehetnek a RAM-ok, minél alacsonyabb időzítéssel. Meg fogod érezni.
GTX 460-ról váltottam és nagyon érezhető hogy más dimenzióban mozog a Ti.
-
core i7
addikt
válasz
McCsaplak #6584 üzenetére
1440x900-ben a 750Ti is vinni fogja neked még jobban mint a Radeon 5850 és nem csak a bit számít hanem az órajelek az architectúra a gyártásitechnológia a textúrázó egységek a Rop egységek meg miegymás
Habár proci lehetne valami Intel i3 legalább de még így is elmegy...
-
McCsaplak
tag
Sziasztok!
Gondolkodok a 750 Ti-re váltáson, mert régi hűséges Sapphire Radeon 5850 videókarim lassan az örök bitmezőkre megy, egyelőre BSOD-s restartokkal jelzi, hogy elfáradt.
Egy kb. hasonló teljesítményű(nem baj, ha picit jobb) kártyára váltanék, de furcsa dolgok mennek végbe a vga kártyák piacán. Anno ez a kártya 36k volt, és azért mégis csak 256Bit-es volt, a 750Ti meg csak 128-as.
A lényeg: Phenom II 955(3,2Ghz)-es gépbe érdemes ilyet venni?
Elvárás:
World of Tanks 1440x900-as felbontáson high beállításokkal.(Az 5850-es vitte 80-100 FPS-el, árnyékok voltak csak "butítva")Kb ennyi.
Minden választ előre is köszönök!
Mc
-
mcs
veterán
válasz
Redneck #6578 üzenetére
Általában a Samsungokat lehet jobban húzni. Nekem az újabbik csövetlen WF volt még a régebbi GM107 gpuval. Az alaplapos példádból már jó sokkal szembesültem én is a Giga oldalán, és főleg az olcsóbbaknál játsszák el. Elsősorban a VRM-et nyisszantják meg 1-2 fázissal.
szerk.: amúgy szerintem 6000 felett nem is adhat igazán plusz fps-t a ram, de javíts ki, ha tévedek.
Amikor én húztam, a gpu sokkal jobban lökött. -
-
Redneck
nagyúr
válasz
Pickit3 #6576 üzenetére
Nem lehet hogy az újabb Windforce van neki? Az már a módosított GPU-s, lehet nem ugyanolyan RAM-ok kerültek a lapra.
Melyik drivert használod? Nekem a 362.00 van fent. Azt is el tudom képzelni hogy az újabbak már nem annyira támogatják az OC-t.
Először a Radeon 4850-nél találkoztam ilyesmivel.mcs:
Szerintem annyira nem. Akik az elején vettek WF-et azoknak emlékeim szerint így ment. Lehet az első szériák voltak erősebbek VRAM fronton.Olvastam már hogy a Gigabyte alaplapoknál csinálja ezt. A Rev 1.0 combos, aztán idővel költséghatékonyabbá válnak a deszkák, és olcsóbb alkatrészeket használnak.
Amit kell azt tudják, de tuning szempontjából rosszabbak.Hangsúlyozom ezeket csak olvastam!
-
Redneck
nagyúr
válasz
Pickit3 #6574 üzenetére
Igen. Miért?
Oké én csak 6600-on GTA-zok, de ment fölötte is. A tesztekben is szerepeltek. 6Ghz-re hitelesített memóriák vannak rajta. Eddig minden kártyám ment a hitelesített érték +10%-on évekig. Persze ezt mindenki saját felelősségre csinálja.
Más játékokhoz nem kell ekkora kraft, azoknál alacsonyabb profilok vannak beállítva.
Guru3D teszt (ez még a Boost1 órajel idején készült)
ASUS teszt. Az alsó táblázatban ott vannak az egyes gyártók órajelei.Szerk:
Legmagasabb profilnak amivel GTA-zni szoktam nálam az 1436 Mhz Boost, és a 6600 Mhz VRAM van lementve. -
Redneck
nagyúr
A 750 és 750 Ti kártyáknál pedig van értelme mert nem melegszenek sokkal jobban.
1189 Mhz Boost órajel helyett 1400 Mhz fölött és 5400 Mhz VRAM helyett 6600 Mhz fölött mennek a Gigabyteok. Azért az a +20% nem elhanyagolható.
Ahol 30 alatti minimum fps-ed van alap órajelen, oda egy kategóriával feljebb kell nézelődni minimum.
ollie:
Ahol elég nagy? Ez mondjuk relatív. Valaki elvan 30 fps-sel is, valakinek 60 se elég. Attól függ mit játszik az ember, és egérrel multit vagy kontrollerrel singlet. Én előbbit 1680-on monitoron tolom, utóbbit 1080p-n TV-n.
A kompetitív játék pedig nem a látványról szól, és ott is jól jön a tuning. -
Redneck
nagyúr
válasz
rdanii13 #6569 üzenetére
Akkor inkább a boltot javaslom... Én nem szoktam kockáztatni mondjuk. Előreutalással semmiképp semmit!!!
Postai utánvéttel pedig annyira jön ki mint a bolti. Azt hittem személyes átvétel lesz.A Giga Windforce nagyon tuningos, hűvös és halk. Sokan vettünk ilyet.
Giannira is ránéznék a helyedben! Egy telefont megér ha gyorsan akarsz árat.
Szerk:
A bolt legalább biztos, és megvan az új termék élménye, plusz tudod hogy senki sem mókolt vele. -
Redneck
nagyúr
válasz
rdanii13 #6567 üzenetére
35-ért van iPonon Gigabyte Windforce Ti, de olcsóbban is akad más márka. Aprón ha sok garival találsz 30 alatt az nem rossz vétel! 32-ért az ASUS sem rossz ha sok garancia van rá.
Csak akkor érdemes pár ezressel olcsóbban venni apróról ha csak pár hónapos a kártya.
Esetleg gianni bazárját is nézd meg, érdemes!Szerk:
Megnéztem az említett ASUS-t 32-ért. Nem rossz, de inkább vennék újat 2-3 rugóval drágábban.
Amúgy nem rossz vétel, a tesztek szerint 6Ghz-et megy a memóriája, a többieknek azért megy többet is de igazán nem stresszes.Ha szűkös a keret nem rossz, a 27-28 rugósokra nem nézem rá.
Minél több garancia legyen, normális boltba, de érdemes elgondolkodni az újon is. 1-2 órát szánj rá szerintem, hogy a legjobban járj. -
Redneck
nagyúr
-
rdanii13
tag
válasz
droti25 #6564 üzenetére
Sziasztok! Ti melyik 750-es kártyát ajánljátok legjobban? Hangja egyáltalán nem érdekel mert fülessel játszok, ha nem játszok akkor meg zenét hallgatok vagy filmezek, szóval nem hallom. Egyébként mostanában sokat játszom, szóval az érdekelne a legjobban hogy melyiknek van a legjobb teljesítménye játékban.
-
droti25
őstag
Köszi a válaszokat.
-
Low profile változatot mókolt már valaki?
Órajelemelés, ventik leállítása megy? -
droti25
őstag
Sziasztok
Van egy gtx 750es karim. Milyen program segítségével tudom kicsit feljebb tornászni az óra jeleket?
-
mcs
veterán
válasz
AxBattler #6548 üzenetére
Végülis elég csak a gpu-t húzni, mert a ram sávszélessége nem igazán korlátozó tényező. Átlagban 1430nál végződnek, és érezhető mértékben is gyorsulnak.
A fogyasztási limitet állítsd a lehetséges maximumra, de ha esetleg zárolva van, az se gond, mert húzva sem üti meg igazán a 100%ot. -
-
mcs
veterán
válasz
AxBattler #6546 üzenetére
Idle annyira alacsony a 750 Ti hőtermelése, hogy kis túlzással csupaszon, borda nélkül is vígan menne.
Húzás előtt monitorozd, hogy mennyire boostol fel alapon. Általában 1200 környékére szoktak, és innen mehet még rá legalább 200 mhz plusz. Ramok többnyire bírják az 1500at (6000) is.
-
Üdv!
Asus GTX750TI-PH-2GD5 alapból nem állítja le a hűtését, de vBIOS-t meg lehet mókolni, hogy 40 fok alatt megálljon?
Tudom, Maxwell BIOS Tweaker, de ennek a kártyának kisebb a hűtőbordája, mint a STRIX-nek, vagy a WF2-es Gigáknak, MSI Gaming-nek.Illetve a GPU-nak mennyi plusz órajelet lehet adni feszemelés nélkül?
Ennél a típusnál...
... a GPU turbó órajel : 1085 Mhz
... a GPU alap órajel : 1020 Mhz -
-
Grafirka
őstag
Szia mcs,
Mindenek elott koszi a linket. ismerem a tesztet, csak pont az a bajom, hogy semmilyen konkret infot nem kozol homerskeletekrol vagy zajszintrol.Alacsony fogyasztas miatt a homerseklettel nem hiszem, hogy gond lenne de a kis atmeroju legkavarok nem tudom mennyire csendesek.Remeltem valaki hasznal ilyen modellt es tud valami infoval szolgalni. -
Grafirka
őstag
Sziasztok, a GTX750Ti MSI low profile kartyarol milyen velemenyek vannak? Homerseklet , zajszint ami igazan erdekelne.
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
Redneck #6532 üzenetére
Kontrollerrel utzni multiban misson impossible.
Botok ellen is talán csak auto aimel megy rendesen, és legfeljebb skilled fokozaton.
1680x1050 mediumon simán menni fog a ,,4", és főleg a sufnisabb pályákon fog igazán rohanni 100 fps felett is. Proci limit se lesz szerintem, mert nem támaszkodik rá túlzottan. -
mcs
veterán
válasz
Redneck #6530 üzenetére
A legtöbb pálya az első részre hajaz látványra. Ami viszont van három darab rendes textúrás deathmatch pálya, nagyon jópofán festenek. Nézz youtubeon Outpost, Chill, és Underland videókat.
Nálam 750 Ti-vel közepes grafikán elment 1080p-ben is, csak egy-két nagyobb vér és effekt tócsa ugrasztotta igazán lejjebb az fps-t. -
Redneck
nagyúr
Nekem meg elegem van a gagyi portokból és az ugyanolyan látvány mellet durván növő gépigényekből. Ami nem fut a tuningos 750 Ti-men azt max PS4-en veszem majd meg. Vagy ott sem mert a legtöbb játék ugyanaz mint az előző része vagy egy másik hasonló játék.
Egyébként jöhetne egy 4GB 1050! Persze jó áron, legalább másoknak legyen mit venni!
-
válasz
kisza25 #6524 üzenetére
Amúgy volt giga gtx 750 2GBés 750ti és BE kártyám is
Hogyodanerohanjak, nekem volt 4 különböző Ti-m, meg 1 sima 750... és akkó' mi van?A többivel egyetértek, 40-43k HUF körül már én is venném a 4GB-osat, de még megvárom a 1050 elterjedését.
WF-es Giga, single fan MSI, XFX az eddigi kinézettek, tápcsati nélkül, bár az 1 ventisek nem tudom, hogy leállítják-e idle a lapátokat? Gyanús, hogy nem, de ezekről még nincsenek tesztek.
-
kisza25
félisten
nekem volt 2GB 4GB gtx 960 és volt giga 950, giga 950 xtreme és most evga 950 (75W)
játékok alatt olyan 5-10% a különbség, ami játék közben, ha nem mérsz kb észrevehetetlen különbség
pl a gtx 950 Xtreme hozza az alap gtx 960-at
Jelenleg az rx 460 dx11-ben gtx 950 szinten van, dx12-ben gtx 960 szinten van, a 960 már kint van 1,5 éve, driveresen már nem fog gyorsulni, mert már az 10xx szériára koncentrálnak
Az rx 460 most jelent meg és az amd az rx szériára gyúrja a drivereket, tehát a jövőben még gyorsulhat az rx 460 is, szóval most biztos, hogy rx 460 4GB-ot vennék 50eFt körül már van, a gtx 960 4GB meg 60eFt körül, tehát 10eFt a különbség, ahova kevés az rx 460 oda a gtx 960 is az lesz
A következő lépcsőfok az rx 470 4GB (~70eFt áron) ide várnék valami gtx 1050-et, de nem igazán akar jönni, nekem mondjuk októberig ráér, de ma kipróbálom a BF1-et és megfelelően fut akkor marad a gtx 950 kártyámAmúgy volt giga gtx 750 2GBés 750ti és BE kártyám is
-
válasz
kisza25 #6522 üzenetére
Gtx 960 helyett is rx 460? Ez érdekes, az előbbi azért jobban szerepel tesztekben, nem? Én pár hónapon belül cserélem le a gtx 750-em, és azon agyalok, hogy melyik legyen az utód. Először mindenképpen hasonló fogyasztásút akartam, így az elsődleges célpont az rx 460 volt, de kicsit csalódtam benne a tesztek alapján, így én is erősen gondolkodok az rx 470-en. De a gtx 960 is jó lenne, csak erősen túlárazottnak tűnik (a gtx 1060-ról nem is beszélve) az amd kártyákhoz képest.
-
kisza25
félisten
-
törölt tag
Az új árakat néztem már, tényleg nem ér annyit, úgyhogy most perpill aprót nézegetem, de itt javarészt 750Ti van és 2GB, úgyhogy nagyon egyszerűen eldőlt a kérdés.
Már csak egy megfelelőre várok.
S1-et azért nem akarom rátenni, mert minden előző kártyámon darabolni kellett a lamelláiból, hogy elférjen rá így már elég ócskán néz ki, szóval valami gyárilag normálisabb hűtős kéne, bár azok meg jah felárasak, ahhoz még kicsit gyűjteni kell.
-
fagy53
nagyúr
válasz
#90933760 #6512 üzenetére
Üdv!
Döcög, de ez a jó mert kevés a probléma.
A 2GB sajnos nem dísz és ami még elkeserítóbb, hogy néha már ez is szorít...
A GTS450 után és a kevés játék ( gondolom ráadásul nem a legújabb címek) miatt én reálisnak tartom az 1GB 750-et, de újonnan nem venném meg!
Az AC S1-en én is gondolkodtam, de még tart a garancia és nem sérthetem meg a matricát, de utána mindenképpen rámókolom egy nagyon halk, keveset forgó ventivel. -
mcs
veterán
válasz
#90933760 #6512 üzenetére
Nekem volt 750 és 750 Ti is. Utóbbi valóban 15%-al gyorsabb, de ha már azonos áron van a kettő, érdemesebb azt venni. A 2 gigás 750ről annak idején engem is próbáltak lebeszélni, holott akkor is volt már pár játék, ami túllépte az 1et. Bármelyik két ventis Ti-t veszed, nem lesz panaszod a hangra.
-
-
törölt tag
Hali.
Döcög ez a topik valamennyire?
Gondolkozom a GTS450 leváltásán egy sima 750-re, mert feleannyit fogyaszt és 2x erősebb, de sajnos az a 35 ezres új ár eléggé kiábrándító, főleg hogy játszani nagyon nem játszok, inkább csak simán frissítés/kisebb hőtermelés címmel cserélnék kártyát.
Meg ahogy látom mindenhol a 750Ti megy inkább. Nem szívesen veszek használt cuccot, de rácsekkolok majd ott is akkor a 750-re, mert szeretném minél olcsóbban megúszni, ha esetleg cserélek, engem az a 15-20% előny a Ti-re nagyon nem hat meg mikor a simát se hajtom ki és eleve 2x erősebb is lenne mint a mostani.
Értelem szerűen 1 Gigás lenne, ekkora GPU mellé inkább dísz a 2 és még drágítja is.Stock coolerről tudni valamit mennyire hangos? Mert egyedi megoldások is eléggé drágák, a százszor szétdarabolt, átalakított AC S1-et ami már végigjárta vagy 5 kártyámat, nem szívesen gányolnám rá erre is megint.
-
anyucika
tag
Sziasztok. van egy sima gtx 750em, ezt lehet SLIbe rakni még egy ilyen kártyával?
köszi -
andrasth
tag
válasz
AMDaZERG_1 #6508 üzenetére
Köszi mindenkinek, közben beszereztem egy 750ti windforce-os verziót, szerintem túlaggódtam ezt a kérdést
Jó kis cucc, 1 óra bench után is teljesen halk. Kissé el vagyok maradva vga teljesítmény-venti-zaj ügyben - úgy nagyjából 5 évvel, az előző vga-m 2x hangosabb volt kb, de az sem lépte át az ingerküszöböm. Most viszont kiderült, hogy a házhűtőm ciripel....
-
flashpointer
őstag
válasz
andrasth #6506 üzenetére
Van a gigabytnak strix verziója ami leállítja a ventiket ha nincs terhelés alatt, az teljesen néma játékon kívül, kérdés hogy megér-e +10 felárat mert azért meg már van gtx 950.
Palitnak van teljesen passzív, amellé ha bedobsz egy 12-es ventit minimum fordulatszámon az meg még játék alatt is teljesen hangtalan lesz ha van elég hely, mert magasabb is és így foglalna vagy 4 slotot. -
andrasth
tag
Sziasztok, ha alapórajelen szeretnék használni egy 750ti-t netezésre/játékra és csak a hűtés halksága számít, érdemes valamelyik 2 ventis megoldást választani, vagy ugyan olyan halk egy szimpla ventis változat is? Kocajátékos vagyok, úgyhogy nem sokat lenne 3d-ben használva...
-
Itx17
újonc
Sziasztok
Gtx 750 ti vagy jobb lenne kèsőbb egy rx460?
Amd am1 5350 proci mellè ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- iPhone topik
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest