-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
válasz
petya220 #7394 üzenetére
Azért elég csúnya lenne, ha a 640 shading unitból letiltanának párat.
Az LP kártyák teljes értékűek, csak kevesebb a sallang, szerényebb a tápellátás, emiatt tuningban is szerényebbek. Van piacuk az ITX gépházak világában, ezért volt a 750/750 Ti megváltás a HD7750 után, illetve most az 1050 (Ti) LP. Az 1050 Ti annyira jól sikerült, hogy notikba is a desktop kiadással egyenértékű chipet teszik (a kisebb feszen és ezáltal kisebb fogyasztású). Szóval ha nincs vad tuningos terbeid, jó az LP kártya is. :k
-
petya220
senior tag
válasz
Redneck #7397 üzenetére
Az első az strix
lehet azért
A másik az... arra nincs magyarázatom.Angolul is 150w van odaírva xDD
De engem csak annyi érdekel, hogy működik!
Ha 150w vagy 60w, akkor annyi.
ebegab92
Pedig volt rá példa :/
Ó, a többit nem tudtam, köszönöm! Ma is tanultam -
Redneck
nagyúr
válasz
petya220 #7396 üzenetére
Gondolom a magyar fordítás jó nagy baromsága.
Az angol ASUS 750 Ti oldalon 75W szerepel, ez a valós.
nVidia 750 Ti specifications. Itt ráadásul 60W szerepel, a tápcsati nélküli verziónál még okés is lehet, gyanítom ez nem TDP. A csatlakozós kártyáknál TDP-ként 75W-ot szoktak megadni. -
petya220
senior tag
válasz
Redneck #7395 üzenetére
"Energiafogyasztás
max. 150 W 1 további hattűs PCIe tápcsatlakozó szükséges"
Én csak azt tudom,amit leírtak ide.. -
Redneck
nagyúr
válasz
Nerazim #7391 üzenetére
Szerintem jó vétel, anno jókat írtak róla. Nyilván annak jött jól akinek LP kell, ha te nem ilyen vagy és ezen stresszelsz, lehet érdemes másikat nézni.
Az egyik fórumtárs vett egyet, innentől vannak kommentek róla.
petya220:
Milyen 150W?
A 750 Ti 75W TDP-s kártya, 150W-ot a Kepler architektúrás 660/660 Ti kért. -
petya220
senior tag
válasz
Nerazim #7393 üzenetére
Hááát, nem tudom...
CUDA core mennyi van benne? Az oldalon nem láttam..Nekem ez van és ennek kell a 150w, a tiednek nem, szóóval csak gyengébb valamennyivel
-
Nerazim
őstag
válasz
ebegab92 #7392 üzenetére
Engem csak az zavar, hogy LP
nem tudom megmondani h miért, csak kétségeim vannak efelől h emiatt biztos gyengébb vmivel. Konkértan erről lenne szó.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Nerazim #7391 üzenetére
Nekem az egyventis Gigabyte van, meglepődtem, hogy milyen csendes még FurMarkos kínzás alatt is. Az MSI-n 2 venti van, az valószínűleg még könnyebben hűti magát. A 22 ezer Ft korrekt ár. A referencia kártyákhoz képest kicsit magasabb frekin mennek (emiatt rá is sütik az OC feliratot...
). A korábbi hsz.-ekben írták, hogy alapfeszes tuning mellett van még benne némi tartalék.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Low Profile Msi 750ti gari még van rajta mennyire lehet jó vétel 22e ért? Ezek az LP kártyák ugyanolyannak tekinthetőek teljesítmény, zaj stb. szempontjából mint a normál magas társaik, nincs valami hátulütőjük? -
Norbi887
aktív tag
válasz
J.Hetfield #7387 üzenetére
Igen, nem volt húzva sosem.
Ha nem Max grafikán játszok semmit, hanem low-mediumon akkor 55-60-nál megáll nálam is, viszont ha kimaxolom a grafikát pl. Black Ops II-nél akkor megüti a 70+ Fokot is kb.[Msi Afterburner-rel néztem]Redneck: Úgy egy éves lehet kb.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Norbi887 #7386 üzenetére
Az a ház nem rossz, igaz az elsőn kívül elbírna egy ventit fentre hogy kitolja a meleget.
Mikori a kártya?Egy éve újként került a gépbe? Ha igen akkor a pasztázás még korai, de egy alapos takarítás és egy plusz házventi lehet nem rossz ötlet.
70 fok még nem vészes, és a 80-tól sem fog tönkremenni, de élettartam szempontjából nem a legjobb. Az a baj hogy a NYÁK átveszi a GPU hőmérsékletét, így más alkatrészek is melegebbek lesznek. Az idle és load közötti ingadozás miatt, hosszú távon a forrasztások gyengülnek, kialakulhatnak mikrorepedések. Nyilván ez nem 5 perc, de jobb megelőzni.
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, van egy MSI GeForce GTX 750 Ti 2GB-os videókártyám [1 hütős!, nem a 2 hütős változat] és játék közben eléri a 70-80 fok körüli hőmérsékletet.Windows-ban 37-40 fok körül megy.
Biztonságos a 70-80 fok játékokban, illetve terhelés alatt ennél a kártyánál?
Csak aggódom amiatt, nem akarom hogy valami baja legyen, nemrég lett véve a gépbe.
Előre is köszönöm a választ! -
Redneck
nagyúr
válasz
kusztax #7382 üzenetére
Ezt így lehetetlen megmondani. Ha a táp vagy az alaplap nyírta ki az alkatrészeket, esélyes hogy a VGA-nak is lőttek, de az is lehet hogy nem lett baja. Ki kell próbálni, látatlanban nehéz.
Nem a boltot akarom rontani, de ez az eladó sem biztos hogy a legtutibb. Ennyiért van garancia is? Ha nincs akkor szerintem felejtős ennyiért.
-
kusztax
tag
Éppen nézgettem a hardverapro.hu-n mikor ezt láttam:
Az után, hogy tönkrement a proci és az alaplap mennyire bízhatunk abban, hogy a videókártyának semmi baja sincs?
-
Speed®
titán
válasz
ebegab92 #7373 üzenetére
Ha van hozzá LP hátlap is, ill. megfelelő külső box, valóban jó lehet..ennél már csak a friss 1050/Ti a jobb..persze dupla áron kell is villantani valamit.
Furmark nem, 3DMark csak gyorsteszt jelleggel, leginkább játék ment vele.
Ennyit minden bizonnyal bírni fog, teljesértékű 750Ti az LP kivitel ellenére.. -
Redneck
nagyúr
Kicsit hülyén fogalmaztam de érthető. Hűtetlen memóriás VGA hűtés, ergo csak a GPU vagy a GPU és VRM van hűtve.
A normális hűtésű 750 Ti-k mind mennek legalább 1400/6000 Mhz-en. A legtöbb kártyán 6Ghz-re hitelesített memóriák vannak, a tuning csak 6000 fölött kezdődik. Ha fontos a teljesítmény, nem érdemes ez alatt járatni őket.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Redneck #7378 üzenetére
"hűtetlen memóriás hűtéseket kapott" - ez tetszik!
Egyébként igazad van, annyit tennék hozzá, hogy nem sok értelme van a memória gyilkolászásnak FPS növelés okán, mert csak a GPU órajel emelés igényli a mem, sávszél növelését, a gyári GPU számolási kapacitásának nagyjából elég a gyári sávszél is. -
Redneck
nagyúr
válasz
<Lacy85> #7377 üzenetére
Gyári BIOS-szal nem nagyon mivel limitált a TDP és a feszültség. Inkább a memóriákat lehet túlhúzni vagy "megsütni", ész nélküli húzással. A 750 és Ti jellemzően hűtetlen memóriás hűtéseket kapott de ha hűtöttek lettek volna se lenne garancia a hülyeségre.
Inkább az eladó profiljára, értékeléseire kell fókuszálni ha használtat vesz az ember. Újonc, nulla pontos, fogalmazni nem tudó, olcsón áruló egyéneket érdemes kerülni.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Redneck #7376 üzenetére
Meg igazából amin normális hűtés van, azt nem is nagyon lehet kinyírni tuningolással. Próbálgattam nemrég, mit bír, és ha nagyon fel volt rángatva, akkor sem ment 60 fok fölé.
Ha túlhúztam, akkor max. eldobta a képet. A stabil órajeleket meg röhögve bírta a hűtés.
Gigabyte Windforce. -
Redneck
nagyúr
válasz
kusztax #7374 üzenetére
A (nekünk itt Európában) noname gyártókat felejtsd el. A használtról nem sokat tudhatsz, olyat kell keresni amire van még garancia. Ha nem találsz ilyet akkor inkább 950-et, 960-at, 1050-et érdemes keresni.
A bányászok jellemzően inkább alulfeszelni szokták a kártyákat, egyébként 750 Ti-vel nem sokan bányásztak, nem igazán alkalmas rá.
-
kusztax
tag
Mennyire kell tartani attól, ha használtan veszek, akkor hibák jelentkeznek mert valaki túlhúzta?
Ha valaki bányászáshoz használta, akkor mennyire kell tartani attól, hogy túlhúzta és rossz a videókártya?
Milyen gyártótól érdemes ilyet venni? Colofur iGame, Pali és hasonló no-name szerű gyártók is OK?
-
ebegab92
senior tag
Szempont volt a kis méret, mert notebookhoz vettem, és az íróasztalon egy STRIX azért emberes helyet elfoglal
Ha csak ennyit is ki lehet belőle húzni, már jó (1-2 játékhoz lenne esedékes, hogy stabilabb FPS-ek legyenek) nekem. A stabilitás tesztelésére FutMarkoztál vagy inkább 3DMarkoztál?
-
-
ebegab92
senior tag
Ez a kártyám van. Tuningban nagyjából mire számíthatok általánosságban?
-
zolynet
veterán
válasz
ebegab92 #7368 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, természetesen a többieknek is!
Kifújtam a pci slotot, meg a kártyát is megfújkáltam és azóta nem jelentkezett egyszer sem a hiba. Az az igazság, hogy már leírni sem mertem, mert akkor a következő fél órában tuti előjön.
Szóval most békesség van, remélem marad is sokáig.
Azért majd egy kis stressznek alávetem. -
ebegab92
senior tag
válasz
zolynet #7367 üzenetére
Sziasztok!
Egyrészt szeretném bejelenteni, hogy csatlakozok a topikhoz én is egy GTX 750 Ti-nal
Másrészt a problémádra válaszolva, FurMarkkal próbáltad a kártyát terhelni? Ha azzal is dobálja a drivert felmerül a gyanúja annak, hogy a kártya kezdi megadni magát. Érdemes lenne még egy másik gépben is megnézni, hogy mit produkál. Kékhalálod volt? A másik gépben való teszteléssel kizárható lenne a VGA hibája, viszont akkor a géped többi alkatrésze között lesz valamelyik hibás.
-
zolynet
veterán
válasz
Rendo84 #7361 üzenetére
Nem kér tápkábelt.
Kifújtam sűrített levegővel a slotot, meg a vga-t is megfújkáltam (bár nem rég volt megtisztogatva).
Korrózió, szennyeződés nincs, egy kis sérülése van, a ventillátor 1 lapátja kitört, de van ott még vagy 8, úgyhogy kizárnám hogy ez lenne a baja. Túlmelegedés semmiképp sem hisz terhelés nélkül jött elő eddig a probléma. -
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7363 üzenetére
Antisztatikus porpisztoly vagy sűrített levegő érdemes keresned. Sima hajtógázas spray, hosszú csővel a nehezen elérhető helyekre. Érdemes szétnézni mert valahol kétszer, háromszor annyit elkérnek ugyanazért a termékért.
Arra vigyázz ha rossz szögben tartod a hajtógáz kicsapódhat és lehűtheti a fújt területet. Portalanítás után érdemes várni kicsit bekapcsolás előtt.
Ilyet vettem utoljára, a kommenthez hasonló tapasztalattal, igaz nekem kicsit tovább tartott. Előtte vettem egy sokkal jobbat de már nem tudom milyen fajta volt.
-
Enigma1945
őstag
sziasztok! takarítani akarom a gépet, köztük a kártyát is! Mit vegyek hozzá? Ilyen spray dobozt szoktak venni, nem jut eszembe a neve! Talán sűrített levegő?! Ez erre a célra jó? Nincs benne víz? Nem veszélyes?
Köszi! -
-
zolynet
veterán
Sziasztok!
MSI GTX750Ti vga-m van és a következő drivereket próbáltam eddig:
362.00
369.05
372.70
376.33
385.28
385.41
Mindegyiknél ugyanazt a jelenséget produkálja, elmegy a képernyő, majd vissza és jobb alsó sarokban buborék hogy a képernyődriver hiba miatt leállt, de vissza is. Ez a jobbik eset mert van úgy hogy nem tér vissza képpel és akkor lehet kinyomni a szemét. Elég hektikus, mert van hogy egész nap 1x sem jön elő, van hogy 20percenként, ami idegtépő.
Ötlet, javaslat?
Látom 1-2 gpu-z-ben hogy a 384.94-es drivert használjátok, azt még mindenképp megpróbálom,
bár nagy reményeket nem fűzök a dologhoz. -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Ezek között a kártyák között létezik olyan ami félpasszív? -
-
<Lacy85>
addikt
Hmmm...
Múltkor nem tudom, mi volt a karival, de +250/+500Mhz-en röhögve ment beton stabilan.
Aztán másnap frissen indítva a gépet kb. össze is sz@rta magát a VGA ezekkel az értékekkel.
Pedig előtte kb. fél óra non-stop unigine, meg 4-5 óra PUBG, és semmi baja nem volt.Most afterburner-ben +200/+400 van beállítva, és ezt bírja is rendesen. GPU-Z szerint ez így néz ki:
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
GTX Gigabyte 750Ti Black Edition mennyire megbízható konstrukció?
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Redneck #7342 üzenetére
Megnéztem vele az elmúlt pár napban jó pár játékot (BF1, Titanfall 2, PUBG, Ghost Recon Wildlands, Wolfenstein New Order), és igazából teljesen jól visz mindent. Meg is lepődtem rajta.
Nem vagyok az a fajta, aki ultra alatt nem tud élni, szóval annyira azért én sem erőltetem a VGA cserét.Az i7 rengeteget dob a teljesítményen. BF1 is simán megy 50FPS körül medium körüli grafikán.
PUBG is csak azért esett vissza 45-50-re, mert tettem fel egy grafika modot, ami elég durván megvágta a framerate-et. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Redneck #7340 üzenetére
1452 lesz a tuti. Ennyit ír az afterburner, valamint a gpu-z is.
Unigine ír csak valamiért 1583-at.
Ram pedig 6400-on megy.Így jelenleg max terhelés mellett 59-60 fok.
Sokáig nem lesz nyúzva szerencsétlen, mert épp építem a gépet, szóval hamarosan repül. i7 6700 mellé hááát....
Addig gondoltam kiszedem belőle, amit lehet. Így teszt alatt kereken +20%-ot hoz. -
Redneck
nagyúr
válasz
<Lacy85> #7339 üzenetére
Akkor vagy kifogtad a létező legjobb darabot vagy passzolok. 1500 fölött járó 750Ti BIOS módosítás utan sem volt a topikban vagy külföldi fórumon.
Az 1452-es Boostot még elhiszem, az is ritka jó példányt sejtet. Ha visszaolvasol volt olyan aki próbálkozott de max feszes BIOS-szal is csak pár tíz Mhz-et tudott a gyári verzióhoz képest. Talán 1489Mhz volt, már nem emlékszem.
-
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Beírom ide is, mert lehet, hogy itt több a tapasztalat.
Ennyire bírja a tuningot a kártya?
Gigabyte 750Ti Windforce (stock 1333/2700Mhz), és afterburner-ben próbálgatom, mit bír.
+250Mhz core / +500Mhz memória, és még mindig atom stabil max. 60 fokon.
Kifogtam valami csoda példányt, vagy tényleg ennyit tesz egy jó hűtés rajta? Hosszabb távon ez nem öli meg a kártyát? -
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
GTX 750TI vga, és egy Asus VS228 monitor.
Az lenne a gondom, hogy egy sima youtube klippnél olyan mintha a szét akarna esni a kép, Tehát olyan mikor játéknál kikapcsolom a v-synic-et, vízszintes csíkok jelennek meg a monitoron. Remélem érthető. Másik monitorral is ez a helyzet.
Valakinek ötlete, hogy hogyan lehet ezt a problémát kiküszöbölni??
-
vlaszti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném használni a GeForce Experience programot a játékok optimalizálására.Miért van az,hogy 1920*1080 felbontású a monitorom mikor akarnám optimalizálni a játékot mindig a 2058x1536 felbontásra állítja be az experience.Manuálisan kell átállítom fullHD ra.Nem ismeri fel a monitorom felbontását miért? -
Eagle16
addikt
válasz
Enigma1945 #7331 üzenetére
Játékfüggő is gondolom, de 3D Mark alatt fej-fej mellett vannak.
De egyébként itt is egyenlőek, ebben a tesztben: [link]
(A 260X kb. egy 7790)
-
Eagle16
addikt
válasz
Redneck #7328 üzenetére
Tetején.
Nem próbáltam még a tuningot, pedig két BIOS is van rajta, a hátulján egy gombot megnyomva elvileg ad rá néhány megahertzet. Hőmérsékletek most nem reálisak, nagyon meleg van a szobában, de egy 3D Mark Firestrike alatt 59 fokig ment. 1 hó gari van rá egyébként.
Így néz ki, a legfelső fajta: [link]
Két hőcsöves, de nem közvetlenül érintkezik a GPU-val.
-
Redneck
nagyúr
-
Eagle16
addikt
Sziasztok, én is vettem egy ilyen kínai Colorful GTX 750 Ti-t, amit az aprón árulnak újonnan 22-23k-ért, ha valakinek kell róla infó akkor írjon nyugodtan. Úgy látom, hogy már csak a 22k-sból van.
Elsőre annyi, hogy semmi gond nincs vele, nem cicereg és nagyon jó hűtése van, terhelés alatt is halk marad.
Az 1GB-os OC-s 7790-esem teljesítményét hozza, 1-2%-kal gyorsabb is. Viszont ezzel már nem akad az Arkham Knight, mivel 2GB VRAM a minimum hozzá.
-
petya220
senior tag
válasz
J.Hetfield #7319 üzenetére
Hát ilyen elektromos hangja van
Ilyesmi
Engem zavar :l Azért vettem egy Zero Infinity Free Flow+ -ot, mert azt akartam, hogy halk legyen a gép, erre meg *ZzZZzzzZZZZzz*Redneck igen, ilyet hallok, ezzel lehet valami kezdeni? vagy csavarjam feljebb a hangerőt?
-
Redneck
nagyúr
válasz
petya220 #7318 üzenetére
Ha coil whine-t hallasz az normális. 1:45-től hallható.
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gtx 750 ti-om ééés izé..
Terhelés alatt és vagy világos vagy sötét színeknél (nem találtam olyan játékot, ahol teljesen elszeparálva van a kettő...) zúg a kártya... én kondenzátorra gyanakszom, valakinek más ötlete van?
Esetleg aki tud ilyet javítani? -
Ed3r_X_
nagyúr
-
icon
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #7314 üzenetére
A gyári paszta egy fikarcnyival sem volt rosszabb, mint a Deepcool Z9 amit mostanság használok idehaza. Egyszerűen az aluborda a két ventivel ennyit tud.
A Furmark még egy dologra jó, hozzásegíti jó kártyával és áraméhes procival (meg persze prime95) segítségével, hogy megközelítsünk tesztkörnyezetben 500 W fogyasztást
Ez egy jo sztori volt a héten
Az első pontra, valóban nem, mert 720p-ben élsimítás nélkül nem játszik az ember fullHD-n...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Első pontra:
Jó dolog a kíváncsiság, de nem fogod viszont látni játék, illetve bármi más közben a kapott értéket.
Másodikra:"Jó" minőségű gyári paszta, fél év után felkeményedik.. de nagyon haldokló 750 Ti-vel nem is igazán találkoztam
Harmadikra meg:
Ja, driver lehet. De én még mindig azt mondom, hogy gyilkolni jó csak a Furmark. Ezer más program van, ami "valósabb" használatot szimulál rajta. Ellenben főzni jól lehet vele, és csodálkozni, hogy ennek szar a hűtése? Nem, csak a program maga
-
icon
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #7312 üzenetére
Több "oka" is van:
- az ember látta, hogy a hőcsöves hűtéssel milyen nagyszerű, így kíváncsiságból megnézi az alubordással is
- ha régebben ezt megtette, és éri azt hogy 5-8 fokkal emelkedett fél év alatt a hőmérséklet, csak utána próbál járni, hogy mi lehet a dolog mögött, ha meg valami gond van, ezzel a programmal kijön
- rejtélyes villanások is voltak, de az megoldódott régebbi driver használatával, és újfent mellőzöm az Experience-t -
Pehi
senior tag
válasz
Redneck #7306 üzenetére
Nálam kb 5 fokkal volt melegebb mint Nálad. Ezt betudom a háznak. Tegnap pl nyomtam egy F1 2016-ot a 950-en,56 fokra ment fel. Vasárnap amikor kuka meleg volt a szobába, 63 fok volt! A gyerek MSI 960-a passzívba 40-42 fok alapon. Játékba 65-ig ment fel max. Szerintem ezek nem gáz hőfokok.
-
Pehi
senior tag
Szia. Mivel Neked a 4 gigás verziód van,tuti hogy sima alu borda van a kártyán. Szerintem nem sok az a 72 fok furmark-al! Nekem egy Giga GTX 950-em van,az is annyi. Játék alatt 70-et még soha nem érte el,és most meleg is van! Amúgy nekem is volt 750 Ti-m, (rezes) furmarkal az is felment 68 fokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 27% ASUS TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte GT 640 OC 2 GB PCI-E videokártya
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- SzoftverPremium.hu
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest