-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
törölt tag
válasz
AxBattler #6801 üzenetére
Azt nem tudom hogy hány fps/s-en megy, de a lényege az, hogy egyáltalán nem röcög, folyamatos, mint mikor BlueRay filmet nézek. Extrém helyzetekben sem röcög, ha 8-10 szörny támad pl a ködös mocsárban, akkor is folyamatos. Egérrel gyorsan bárhol megpörgetem, akkor is. Lehet hogy csak 25fps-el megy, de miért baj akkor ha nem 40, ha maximálisan röcögésmentes és teljesen élvezhető? Amúgy nagyon meglepődtem én is hogy ilyen durván futnak rajta ezek a játékok, mert tesztek éy számítások alapján már a sima med-high-nek is örültem volna, az volt a cél. De ha írjátok hogy így elvileg nem futhatnak rajta, akkor mégis miért? Ráadásul húzni egyik program se tudja, lehet valami furán hibás karit fogtam ki???
Holnap csinálok fotókat a Witcher 3 beállításairól, ma nem tudok, mert reggelig szolgálok és védekValamint játék közben mivel tudnám az fps-t megnézni? Mert min 25 biztos hogy van magas/ultrán, mert tudomásom szerint az emberi szem tűréshatára 25 körül van, ez nálam pedig tuti hogy meg van
-
mcs
veterán
válasz
AxBattler #6548 üzenetére
Végülis elég csak a gpu-t húzni, mert a ram sávszélessége nem igazán korlátozó tényező. Átlagban 1430nál végződnek, és érezhető mértékben is gyorsulnak.
A fogyasztási limitet állítsd a lehetséges maximumra, de ha esetleg zárolva van, az se gond, mert húzva sem üti meg igazán a 100%ot. -
mcs
veterán
válasz
AxBattler #6546 üzenetére
Idle annyira alacsony a 750 Ti hőtermelése, hogy kis túlzással csupaszon, borda nélkül is vígan menne.
Húzás előtt monitorozd, hogy mennyire boostol fel alapon. Általában 1200 környékére szoktak, és innen mehet még rá legalább 200 mhz plusz. Ramok többnyire bírják az 1500at (6000) is.
-
Xero
nagyúr
válasz
AxBattler #6406 üzenetére
- Minek 3 példány? Overkill.
- Nem Kepler kell. Maxwell, csak ebben tudod módosítani a hőháztartását.
- Minek DOS? Ha véletlenül command prompt-ra gondoltál, akkor igen, ott nvflash és jónapot.De biztos ami tuti, összeraktam egy csomagot. Én ezzel tudtam minden gond nélkül menteni, editálni és flashelni a bios-t. A többi nvflash pl problémákat okozott.
-
colker
tag
-
mcs
veterán
válasz
AxBattler #6043 üzenetére
Eladtam a GTX 960at, mert igazából nem használtam ki teljes mértékben, viszont kellene valami combosabb megoldás az 1500 Mhz-en hajtott Intel HD 4600 helyett.
Max később, ha az anyagi helyzetem is stabilizálódik, megveszem a középkategóriás Pascalt. Agyalok a 750 Ti-n, de most talán beérem gyengébbel is, nehéz a döntés. -
Redneck
nagyúr
válasz
AxBattler #6038 üzenetére
Win7-en nekem még nem hiányzott csak az említett esetekben. Elég volt a clean install, már 460-on is. Igaz Experience-et alapból nem rakok fel. Lehet az is számít.
Ez nem AMD, hogy mindig kelljen.Szerk:
Mikor a drivereket teszteltem multis fps miatt, előfordult hogy egy délután ötöt is felraktam, gond nélkül. A győztes maradt.
Ha gond van, természetesen kell a DDU. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
AxBattler #6029 üzenetére
Ez az Asus kifejezetten kellemes ár/teljesítmény matekosnak tűnik. Szerencsére azért nem kell ennyire összemennie a kártyának. Bár kétségtelen hogy szellősebb marad a házikóm.
Ekkora kártya is belefér amúgy:
Csak így már kissé zsúfolt lenne az ízlésemnek. Amúgy az utóbbi idők egyik legjobb választása volt a 750ti. Nagy bevált a kis kártya. Amilyenek a mostani árak, nem is vészes bukóval tudom majd továbbadni. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
AxBattler #6027 üzenetére
Én most az X-Com2-nél vettem észre hogy ideje egy kicsit hozzányúlni. A Wot egy igen ócska motort használ. Ott i3 i5 nem nagy különbséget mutatna. Amikor az FX6100-ről átálltam i3-ra, na ott éreztem a növekedést.
Nézek egy jó vga-t, ami belefér a mini itx házamba /cooler master elite 130 -
Habib[HUN]
senior tag
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #5666 üzenetére
nekem is van olyan passzív kártyám ami 10 éve ketyeg fater gépében, de annál is hamar rájöttem, hogy ok, hogy az hangtalan, de úgy befűtött a házba, hogy a CPU hűtője lett miatta hangos, egy 5V leszabályozott ventivel lett hűvös és hangtalan
GTX 950 is elbírná passzívan az AC acellerom, de az is iszonyat befűtött (70-75 foknál még nem állt le a melegedés, de a CPU hűtő is nekiállt hangoskodni), most 5V megy és max 50fok és nincs semmi hangja -
-
Baggio04
aktív tag
válasz
AxBattler #5451 üzenetére
ssd van
Most hogy utána néztem picit a lapnak, létezik több revizió belőle. Melyik a nekem való 4 fázisos és haswell refresht kezelő?
Biost nem frissítettem még, de nem is próbálnám, véletlenek előfordulhatnak, nem szeretnék halott lapot az első napon.szerk: jöhet privátban is, hogy ne offoljunk. üdv
-
Baggio04
aktív tag
válasz
AxBattler #5449 üzenetére
Ez a giga lap kezeli már a refresh procit? (ahol vásárolnám, ott az i3 4170 a legolcsóbb- 33k)
Redneck:
i5 árban most kicsit húzós nekem, illetve jobb kártyát sem tervezek venni. Játékok amiket játszogatok néha: crysis, far cry dying light,ac-k shadow of mordor, tehát kb ilyesmik. hetente pár alkalom - néhány óra.
Ilyen bf4 egyáltalán nem érint, játszottam pár percet, de nekem mondjuk a fujj kategória - ízlések és pofonok.
Tehát kizárólag single. -
mcs
veterán
válasz
AxBattler #5225 üzenetére
A 6770ből kiindulva, ami hasonló fogyasztású és hűtésű is, mint az egyventis Giga 950, asszem jobban járok, ha inkább az Asus Strix és MSi Gaming árzuhanását várom meg. 60%os fordulattal szinte ordít az egy szem venti, és a kártyán is rántottát lehetne sütni kis túlzással.
-
-
törölt tag
válasz
AxBattler #5155 üzenetére
Inwin Dragon Slayer 3 darab ventivel
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
AxBattler #4578 üzenetére
Nyomd meg kicsit be a csavart, miközben csavarnád, ha nincs megszorulva, jönnie kell annak.
Amúgy simán is rá tudnád dugni, ha leveszed a csatlakozó részét, hogy csak a két tüske maradjon. Persze ez egyszerűbb, és veszélytelenebb (nem cseréled fel a 12V-ot a negatívval)
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
AxBattler #4574 üzenetére
A burkolatot le lehet csavarni, nem? Ha van matrica a borda csavarján, akkor mondjuk nem szedném le, de ha nincs, akkor rongy+csavarhúzó (hogy ne látszódjon a csavaron), és leszedném a bordát, lecsavaroznám a keretet róla, rá egy 12-es venti, és rákötném a lapra, esetleg a tápra. (nekem van valami Zalman elosztóm, molexről csinál 2db 12V-os részt, és 2db 5V-os részt, valami 700 Ft-ért vesztegetik)
Amúgy ha hasonló tulajdonságú a venti amit ráraknál, akkor simán rárakhatod a 3 pinest is, csak nem lesz fordulatszám visszajelzés.
-
mcs
veterán
válasz
AxBattler #4567 üzenetére
Az egy nagyon jó hűtés pedig.
Régebben vettem én is Leadtek 9600GT-re, és veszettül halkan tette a dolgát minimál fordulaton úgy, hogy terheléskor alig melegedett a gpu 50 fokra. Egyetlen hátránya, hogy kettő szabad slotot eltakar a bordája.
Szerintem addig használd a gyárit, amíg fülsértően el nem kezd kerregni, utána nyugodtan mehet rá az L2 Plus. -
mcs
veterán
válasz
AxBattler #4562 üzenetére
Ezekkel nem vész el a garancia. Ha a venti matricája alatt hozzá tudsz férni a tengelyhez, akkor be tudsz cseppenteni oda az olajból, csak a tengelyen lévő kis műanyag seeger gyűrűt ügyesen és óvatosan pattintsd ki, nehogy elvesszen egy nagyobb repülés miatt vagy eltörjön. Elkezdett kerregni?
-
törölt tag
válasz
AxBattler #4326 üzenetére
3k-val tobb, mint a passziv sima 750. Igaz 10k, de kesobb lehet ra venni egy AC bordat. A masik lenyeg, hogy egy DisplayPort es egy HDMI is kell. Masik 750 Ti-rol pedig nem tudok, kiveve EVGA, de az nem tud ventilatort szabalyozni. AMD-nel a Gigabyte gagyi volt, itt is igy van?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest