- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Powerbank topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szasanyi #1784 üzenetére
Van még RTX 2060 is, annak van 8GB-s verziója, de értelemszerűen jóval drágább a 1660-nál. A 2070 viszont még arra is rátesz egy lapáttal.
De amúgy köszi! Lehet, hogy még várok a vásárlással, csak az a gond, hogy ha valamit a fejembe veszek, elég hamar le szoktam tudni.
Amúgy meg tudom, hogy ez Nvidia topik, de vajon milyenek az AMD RX kártyái? Még 1-2 éve is elég sok rosszat hallottam róluk.
-
AssAssynn
őstag
válasz
szasanyi #1767 üzenetére
Tehát akkor hagyatkozzak teljes mértékben a cikkre? Rendben.
Ezek alapján, amelyik tudja a passzív módot, azok közül bármelyiket választhatom, mert ha jól értem nem lesz érzékelhető különbség köztük. Látom az ÁK-n, hogy sajnos utóbbi időben inkább feljebb ment az áruk, mint le... elszomorító. -
AssAssynn
őstag
válasz
szasanyi #1764 üzenetére
Köszönöm, az ÁK-s és méretes rész meglesz, és most már remélem azt is tudni fogom, hogy melyik passzív, mert az egyik cikkben írnak róla, úgyhogy nagy köszönet érte!
Annyi kérdés maradt, hogy ha elfér, akkor érdemes a nagyobb, hosszabb változatot választani, szemben a kis, egylapátos variánssal szemben? Vagy lényegtelen? A passzív mód miatt kérdezem ezt is. -
AssAssynn
őstag
válasz
szasanyi #1759 üzenetére
Köszönöm, akkor Super lesz.
Ház még szintúgy nincs meg, bár most nézve a méreteket, sok kis házban is elfér még a 3 lapátos változat is, érdekes...
Passzívba gondolom a hosszabb, nagyobb jobban teljesít, nem?
A garanciát úgy értettem, hogy van amikor egy gyártó 1 évet a másik 2-3 évet ad, én pedig szeretem azt választani, amire több van. -
lenoma
aktív tag
válasz
szasanyi #1523 üzenetére
Köszönöm, de ez is a legdrágábbak között van.
A történet: Hamarosan levásárolhatok a PCX-nél 89eFt-ot és videokártyára van szükségem.
Ebből kéne választanom egy nagyon halk darabot:
https://www.pcx.hu/videokartya/ar-szerint-novekvo?isFiltered=1&categoryId=10567&type=&search=&filter[properties][416][]=369153 -
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi #1492 üzenetére
Megérkezett, gépben van. ~1 óra tesztelés után az első benyomások nagyon jók. Elsőnek mindjárt a kicsomagolás utáni kellemes meglepetés, ugyanis - habár a kártya nem nagy méretű - meglehetősen súlyos darab. Ez jó, mert van benne anyag (kezdve a hátlappal) és a hűtése elég vaskos. Aztán hangja tűnt fel, mert azt nem hallottan. Igaz, egy ilyen házban van ahol a 4db házvetinek leszabályozva is van egy kicsi a zaja de nem némák (már csak a szélzaj miatt sem) és így egyáltalán nem hallani a VGA hangját. Remek!
A teljesítménye - GTX1060 után - szintén jónak tűnik, úgyhogy eddig csak pozitívan tudok nyilatkozni. -
Chaser
legenda
-
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #1486 üzenetére
A Gaming-el is ugyanúgy lehetnek venti gondok, nem csak a Windforce-al.
Nem minden példánnyal van gond, ezt már leírtuk, tehát attól még hogy a tiéd jó volt, még kifoghatsz jó eséllyel egy hibásat, vagy tönkremehet rajta a venti pár héten/hónapon belül.
A hűtése ettől függetlenül nagyon jó, megéri 10k-val olcsóbban a Gaming X-nél. -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi #1480 üzenetére
épp elég user reviewt átnéztem, most is bőven van defektes ventivel gb kártya szép számmal, defekt alatt értem beleér a burkolatba pl, ha nem is elején de idővel, vagy "surrog", kerreg, aorusnál is láttam, még 2080-nál is, nektek mázlitok volt, nyilván nem mind olyan, különben már rájuk gyújtották volna a céget
pedig jó kártyák lennének már, anno hd 4670-em volt tőlük, pöts' köszörű ventivel fix 12v-on, hajszárítót simán elnyomta :d akkor még nem volt netes elállás, visszavittem a boltba, srác azt mondja az nem lehet, megnézi, húb+, de nem tudja visszavenni.( : rákötöttem 5v-ra úgy már elviselhető volt, hűtése meg akkor is bőven jó
ezeket a hülyeségeket mára kinőtték, de ventiket honnan szedik az jó kérdés
mindenki azzal kísérletezik amivel akar, "tutival" is bele lehet lépni, nekem két seasonic táppal sikerült ((( : pedig ott 95%-ban áadoznak adott modelleknél a csendességéről, nálam meg kerregtek a ventik, szét cw-zte a második a vga-t, vagy túl sok nagyothalló ember van, vagy azokba is random dobálják a ventiket, azóta találtam is pár cikket h nem csak szerintem hangosakkutga
porszívóhoz képest valszeg egy belépő gw is halk ( :Sundesz
nálam hdd sincs, két db kaze flex 450 rpm-en, cpu-n ninja 5, közvetve némán hűti az egyik flex, prime alatt sincs gondja 8 magos ennek, táp zömében passzív, ebből azért kihallik az 5500 xt load gpu igényes játéknál, de annyira minimálsan, h nem is kezdtem el hackelgetni a hűtést - most már nem is fogom, kijátszom magam még januárban, aztán az egész bazárt eladom, ha lesz valami ami érdekel év végén összerakok megint egy gépet, belefáradtam a sok silány sz@rba amit kiküldenek a gyártók a boltokba, következő pc-nél már "hatalmas" tapasztalataim lesznek ( : - -
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #1480 üzenetére
Nem urban legend: [link] [link] [link]
Simán bele lehet futni egy rossz ventis gigába, már hosszú évek óta szériahiba, rengeteg helyen panaszkodnak rá.
A Gaming X az egyik leghalkabb a 1660 szériában, sajnos a legtöbb hangosabb nála.
Az EVGA XC Ultra vagy az Asus Strix 1660Ti, ami jobb.
A Giga Gaming is korrekt, bár alap állapotban hangosabbnak írja a Gaming X-nél a tpu: [link] [link]
Végül is megpróbálhatod, aztán ha mázlid lesz nem szarnak be rajta a ventik pár hét vagy hónap után. -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi #1478 üzenetére
gb-nél a ventikkel lehet gond, elsőnek azokat húztam ki, hiába a kedvezőbb ár
aztán vagy belenyúl az ember vagy nem, de ha igen akkor kétesélyes hogy cserélik-e a ventit vagy 1-2 hónap után visszaküldik ugyanúgy, még aorusoknál is olvastam gondos ventiről amit nem cseréltek ki a tagnak, pedig az a top gb-nélszerk:
mondjuk azt nem értem, mért nem tudja megcsinálni minden gyártó úgy a kártyáit mint a zafír, szabadon cserélhetőre a ventiket - és mért nem csinál nv kártyákat is ( : no jó, ezt tudom... - -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi #1475 üzenetére
erre gondoltam én is, más termékek kapcsán olyan hitvány dolgokkal találkoztam h simán lehet ez is, és nem alsókategóriásak voltak
esetleg ami még lehet, nem konstans ventivel dolgoznak, van több beszállító, amelyik éppen van az megy a kártyákba
illetve a tesztelők jó része "fizetett" az biztos, néha olyan fake dolgok vannak h fejem fogom
hangot elviekben hitelesített mérővel kell mérni, a helyiség hangereje is adott, és onnantól már nem annyira szubjektív, ahogy hőmérsékleti adatok is csak akkor relevánsak valamennyire ha legalább a helyiség hőmérséklete adott és közlik milyen házban/asztalon, hogy volt a konfig
mindenesetre nekem elment a gaming x-től a kedvem, nem baj ha drága ha tényleg halk, de hangosból van bőven választék olcsóbban is -
VGNGR
senior tag
válasz
szasanyi #1461 üzenetére
A gyorsabb memória miatt gyakotlatilag 1-2 fps van a ti meg a super között. 20 ezernyi vagyis 20%-nyi különbség (96 vs 116 ezer) biztosan nincs köztük. Kaphatsz 100 alatt Ti-t gyengébb kivitelben, ld. windforce meg ghost, de akkor ugye rosszabb hűtést, magasabb hőfokokat illetve zajt kapsz. Almát az almával, körtét a körtével illik ugye. Valamit valamiért. Ha használt jatszik akkor 100 alatt próbálhatsz 2060-at vadászni, az valós előrelépés a fentiekkel szemben.
-
Chaser
legenda
válasz
szasanyi #1457 üzenetére
gaming x az egyik leghalkabb - ami ugye szubjektív, amit én hallgattam meg nem győzött meg, de nekem minden hangos ami nem hangtalan ( : -
1660ti és super közt érdemi különbség nincs teljesítményben játékok alatt, 1-2-3-4%, ti-t már nem érdemes venni, kismillió tesztet találsz róla, számolóban kevesebb, de vramból sokkal gyorsabbat kapott mint a ti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest