-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bird
addikt
válasz
T_Oroboroz #6049 üzenetére
Nyugodtan vehetsz FE-t is, sőt az EVGA-nál szabadon cserélhető a hűtés garivesztés nélkül. Mit ad isten, pont az EVGA a legnagyobb fehér holló hozzáférhetőség szempontjából az amúgy is gyér kínálatban. Más, de érinti a VGA piacot is, hogy a britek EU-ból való kilépése mélyrepülésbe viheti az eurót, meg a magyar forintot is, ezért az árak masszív és tartós emelkedése várható.
mlinus:Vagy ha nincs custom, cserélhet házat is....
-
Bird
addikt
válasz
T_Oroboroz #6047 üzenetére
FE is csak elszórtan van csak. Illetve, ha véletlenül felkerül valahová (pl.: ipon) és Te megrendeled, jön a telefon, hogy téves készletinformáció érkezett a nagykerből ezért sajnos nincs kártya (MSI FE 161k). Egy vicc...Mentésükre szóljon, nálunk már a 180ks Giga FE is elfogyott.
Véleményem szerint az FE is jó, nem csak a customok. Nem kicsit túlértékeltek az egyedi megoldások...
-
T_Oroboroz
csendes tag
válasz
cyberkind #6043 üzenetére
FTW lesz, vagy FE. Nem tudok dönteni. Előbbi sajnos 1 boltban kapható itthon, de olyan áron, amit én nem fizetek ki érte. CaseKing és OC.UK-tól is rendeltem már, de mint korábban elhangzott, itthon nehézkes lehet eladni a külföldi garanciával rendelkező kártyákat. Hozzáteszem nekem az Overclockers azonnal intézte a billentyűzetem cseréjét, míg ugyanez egy itthoni boltnál egy hétig tartott.
-
Szinyák
őstag
válasz
GeneraL_XTX #6040 üzenetére
Akkor DÖNTÖTTEM LEGYEN ZÁRCSÖKKENÉS AZ MSI.-re :
-
cyberkind
félisten
válasz
T_Oroboroz #6042 üzenetére
Érdekes mert a + tápcsatiknak eddig nem nagyon láttuk értelmét, így is meg úgyis a 2-2.1GHz-et viszik a kártyák, aztán majd kiderül, te milyet veszel?
-
bélanéni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #6040 üzenetére
Nem tudom, 1080 vagy 1070-ről írsz, én az MSI 1070-ről tudok nyilatkozni, és teljesen egyetértek: halk (néma) és hűvös. Max 65C volt eddig, amit láttam több órányi terhelés után. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy más gyártónak ennél (lényegesen) jobb lenne az 1070-ese. Esetleg a Gainward és Palit Jetstream lehet még kicsit hűvösebb, mert azoknak 3slotos a hűtésük, nagyobb hűtőbordával. De az a 2 év garancia... Nem értem.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
Szinyák
őstag
válasz
GeneraL_XTX #6033 üzenetére
Értem THX
. pont erre akartam célozni , hogy OC. miatt akartam venni dupla táp csatis + hátha jobb a táp körre stb. De akkor ezek szerint tök mind1 választhatok nyugodtam mondjuk egy PALIT.-ot is az is szépen fog hűvösen dolgozni ...
MSI vs PALIT között vacillálok , de lényeg hogy hűvös legyen van még más jó alternatíva ?
-
BiP
nagyúr
válasz
csibuka85 #6030 üzenetére
Ez oké, de amíg az ember vár, addig nem rendeli meg több helyről. Ezért ciki, ha hetek múlva derül ki, hogy mégsincs, mert közben megrendelhette volna egy megbízhatóbb helyről (még ha picit drágábban is).
(#6037) GeneraL_XTX: Végülis a mostani elég egyedi helyzet, egyedi megoldásokat kíván.
Legrosszabb esetben, ha mindhárom helyről megjön (bár miért lenne ez legrosszabb helyzet?!), megveszi mindhármat, aztán azonnal el lehet adni, mert vevő lenne rá.
(nem szeretek megrendelést visszamondani. Ahogy elvárom a bolttól, hogy ne cicázzon velem, én sem teszem velük) -
LLKobe
veterán
válasz
GeneraL_XTX #6033 üzenetére
Nem is fogyasztanak többet a dupla tápcsatis verziók?
-
Szinyák
őstag
megnéztem egy pár versenyző 1070.-es palettáját , de úgy látom (MSI ,KFA2) van/találtam 1x6 1x8 pin táp csatit . A többin csak 8pin van
-
csibuka85
őstag
Sajnos most néztem hogy én innen nem tudok venni sajnos semmit , mert cégnévre kell írni.
csicso82 : Igen 2 év van rá , de régebben is ennyi volt az Inno3D-re. Az ára tényleg jó. Minőségi darab szerintem. Giga G1 -et szerettem volna de ebben a szériában most sajnos nem lett olyan jó. Műanyag borítás fém helyett. 1x8 pines tápcsati.
maross: Te tudnál nekem intézni onnan kártyát ? -
csibuka85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #6023 üzenetére
Hát nem tudom , de mit mondassz erre a kártyára ? Szerintred jó vagy nem ? Bocsi , szerkesztenem kellet volna az előzőben.
KFA2 Nvidia GeForce GTX1080 EX OC
205.720 ft -
csibuka85
őstag
Inno3D GTX1080 Twin X2
224.060 ft. -
Bandi79
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #6019 üzenetére
Jaja
És mivel tudjuk, hogy a GPU boost 3.0 nagyban függ az aktuális hőmérséklettől, a jó hűtés, ha lehet, még fontosabbá vált a Pascal esetében.
-
aerosmith
őstag
Gondolom pár embert érdekelhet hogy 3dmark csak 5EUR most a Steamen.
-
salvation
aktív tag
Nálam Palit Super Jetstream lesz szerintem árban és teszteken meggyőzött még az is lehet 1080-am lesz --lassan újból fizú
-
Bandi79
aktív tag
Gainward GTX 1080 Phoenix GLH teszt
Ez ám a hűtő , 58 °C átlag játékok alatt
(Palit ugyanez, csak más színekben), főleg emiatt 5-6 %-kal gyorsabb, mint a Giga G1 (legalábbis ez a példány)...
-
M^xx
aktív tag
Ismeri valaki a KFA2 gyártót? Elég korrekt árban adják a kártyáját 1080 Bruttó ár: 205.720 Ft
Ráadásul nem ref hűtéssel.
-
Bandi79
aktív tag
GTX 1080 SLI vs HB SLI:
Bizonyos játékokban +40% teljesítmény !
Nem hittem volna...
Bár az némileg árnyalja a képet, hogy 2db "sima", alaplaphoz járó SLI bridge ugyanazt tudja, mint a High Bandwith bridge 40 $-ért...
-
nmy1212
tag
Company of Heroes 2 Performance test. Minimum FPS: 29(!!!!) Average FPS: 45 Max. FPS: 60
Szerintem mára lefekszem aludni...
-
Cs1csó
titán
válasz
Dyingsoul #6000 üzenetére
Még ez sem mérvadó, azonos fordulatszámon is hangosabb az egyik - valamilyen tervezési dolog a ventilátor lapátjainak kialakítása, a csapágyak minősége stb. Mivel nem túl nagy a custom kártyáknál a merítés ezért nem lenne rossz hogy 5-6 gyártó kártyáit élőben lehessen meghallgatni persze ez csak álom. a youtube videók segíthetnek de az sem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest