- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz wolfman #30091 üzenetére
Azért nem mindenki kamuzik
Én pl pont azért adom el, mert kb 3 hónapja nem is játszottam, elment a kedvem, nincs ingerenciám rá és egy darabig sztem nem is lesz Filmnézéshez meg felesleges, hogy ott pörögjön az 1080, meg a heti egyzeri fél óra world of tanks-hez is
Mondjuk én most a procitól,laptól,memóriától is megválok, teljesen jó lesz nekem februárban egy ryzen 2400g apus konfig ehhez.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz gainwardgs #26631 üzenetére
milyen felbontáson?
-
GeneraL_XTX
veterán
hát most nézem ipont ott a legolcsóbb 1080 a windforce oc 175k bruttó 137k nettó.
és azért a jobb karik még mindig 200k bruttó.
h1mpi: én azt tanácsolom nézz inkább helyette egy Gainward phoenix karit, azzal sokkal jobban jársz és nem hiszem, hogy annyival drágább lenne.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
srácok asus strix 1080 bios-t honnan szerezhetnék? leginkább a mostani leggyorsabb, gyárilag növelt memórisebességes strix gyári bios-t keresem
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Találtgyerek #25969 üzenetére
mivel mindegyiken ugyanez a hűtő van, a válasz sztem egyértelmű. Van egy 3 ventis változat 1080Ti-ből, de arról se halottam túl jókat.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz gainwardgs #25958 üzenetére
A pascal refresh az a magasabb órajelű 1080/1070/1060-ok voltak. Azok meg már kijöttek.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz gainwardgs #25955 üzenetére
A 20xx kártyák a Volták lesznek nem??
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz hackeeeee #25914 üzenetére
gratula, nekem is Strix lett az 1080-am, kb 5 fokkal ha hűvösebb alapon. Jó kis kártya ez, és azért a Te 1080-ad a legjobbak között volt tuningban és még így is ráver 20-30 fps-t.
Szívem szerint én is 1080ti-re váltottam volna 1070-ről de a 25k vs 75k árülönbséget látva maradam az 1080-nál
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz makoss #25601 üzenetére
igen, nekem is ilyen van, csak 15méteres, sajna ebből ez a max amit ki lehet préselni
persze a gagyi, másfél méteres HAMA hdmi kábelen átmegy a 4k@60hz rgb teljes tartomány
nálam ezzel a kábellel be se lehet kapcsolni a samu tv-n az UHD hdmi coor-t vagy mit :S
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz muszurkefal #25443 üzenetére
itt is kapni 175-ért full újat, pont gainwardot
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz muszurkefal #25441 üzenetére
200 már elég sok egy 1080-ért sztem. Olyanmax 180k körül érdemes pénzt adni érte.
Nemrég volt már aprón új custom hűtős 1080Ti (gigabyte) 219k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
sok minden nem változott az Icx hűtőkön, részletesebb monitoringot kapott és külön szabályozható a ventik fordulatszáma, de sajnos a hűvösebben tartásért nagyobb fordulat az ár. Teszteket olvastam, mindenhol kiemelik, hogy hangosabb terhelve, mint a legtöbb custom 1080.
viszont design csillagos 5-ös
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
90-ig simán
nubreed: én egy ilyen utolsó darab NZXT vízhűtőt vettem náluk nemrég, amikor be akartam szerelni vettem észre, hogy a blokkot rögzítő csavarok mindegyike!! hiányzott a csomagból....rögtön megértettem miért nem volt a blokk alján a gyári paszta....c*gány egy banda az.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Nah itt van nálam a Strix 1080, kíváncsi leszek mennyivel lesz jobb/roszabb mint az MSI gamingX
első ránézésre igen csak masszív egy példány, rendesen odatette most magát az Asus
-
GeneraL_XTX
veterán
Na úgy néz ki ma csak sikerül szereznem egy Asus Strix 1080-at (igaz nem olyan olcsón, de legalább garis).
Próbáltam keresni a 11gbps-es verzióhoz BIOS-t, de nem igazán találtam a hivatalos oldalon. Az MSI gamingemen úgy paklgattam a gyári bios-okat ahogy akartam, Asus-éknál ez nem ilyen egyszerű? Mert ahogy látom a sima A8G meg a tuningolt memóriás verziója kb mindenben megegyezik, csak az órajelekben van eltérés.
Tudja-e valaki, hogy honnan lehetne beszerválni hozzá BIOS-t és van-e segédprogram a felrakására?
-
GeneraL_XTX
veterán
jah tényleg sorry benéztem
hát sokmindent nem tudsz, futass egy 3dmarkot meg egy heavent/valley-t de akkor is csak azt tudod leellenőrizni hogy bírja-e a gyári OC-t a kártya, mert cicergés nagyon tápfüggő is, lehet nála kussban van, de nálad meg tücskös lesz Meg talán arra figyelj nincs-e morgó hangja a ventiknek.
-
GeneraL_XTX
veterán
na ugrott a 150k-s 1080 visszalépett az eladó..... hw apró, én így szeretlek
-
GeneraL_XTX
veterán
na mégis megtartod az EVGA-t? Miért akartad eladni nem tetszett?
mindegyik micron mert csak ők gyártanak gddr5x-et
én úgy tudom elég jól mennek, kiindulópontnak próbéld meg a frissített kártyák órajeleit belőni, az tuti menni fog. De akár felrakhatsz egy olyan bios-t is rá.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz VoidXs #25088 üzenetére
Azt szokták azokra mondani, hogy szegény ember FE-je
mivel a kialakítás ugyanaz, jobb sajnos nem lesz mint az FE, sőt néha kicsit melegebbek és hangosabbak, de lehűteni le fogják a kártyát. De komolyabb tuning valszeg nem fog vele menni, de ha megy is meleg g lesz és hangos.
-
GeneraL_XTX
veterán
Na azért csak megtörtént a csoda, 150-ért vettem egy pár hetes Asus Strix 1080 karit, így egy az egybe ment a csere az MSI 1070-el, nem kell ráfizetnem semmit
Kíváncsi leszek mit tud, régebben azért voltak bajaim a dcu szériával.
-
-
GeneraL_XTX
veterán
sztetetk mennyit érdemes max ráfizetni egy 1080-ra egy 1070-ről? értem ezalatt ahol még megéri ár/teljesítmény arányt nézve
-
GeneraL_XTX
veterán
Egy ipon garis használt strix 1080-ért most jó ár 175k forint?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Találtgyerek #24857 üzenetére
valószínüleg nem menne az tönkre, de eladni se tudod majd egykönnyen. Nem túl jó befektetés.
-
GeneraL_XTX
veterán
oks köszi srácok.
nem olyan vészes, ha a piros-fehér led kombót össze lehet hozni, akkor már talán nem üt el annyira. az a baj, hogy üveg az oldallap, szóval nálam nagyon látszik, ezért fontos a design. Csak hogy lássátok miről van szó jelenleg így néz ki a gép (bár azóta bekerült egy nzxt vízhűtés is de az lényegtelen)
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Gainward phoenix tulajoktól kérdezném, hogy a kártyából beépítve csak a piros szín látszik nagyjából ki? És milyen piros az a piros? Kb mint az MSI kártyáknál? És a led-et az oldalán lehet-e fehérre állítani?
Csak azért kérdem, mert gondolkozok egy gainward 1080-on de nem szeretém hogy nagyon elüssön a gép design-tól ami piros-fekete.
Msi lenne az igazi de ez annyira jo áron van most (141k) h nagyon morfondírozok rajta. Főleg, hogy tegnap elvitték az 1070-et 150k-ért
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Találtgyerek #24763 üzenetére
van lehetőségem nettó áron venni.
de most nem is ez a lényeg
gyuribácsi88: alapesteben én is így vélekednék, de furcs nekem az MSI, egyrészt feltűnően olcsó (ipon) másrészt nvidia kupon se jár hozzá valamiért, nekem gyanús hogy valami visszahozott kártya lehet az
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok van ez az EVGA 1080 Classified kari, ezt is érinti az EVGA kártyák melegedési problémái?
Ezt a kártyát néztem ki a MSI 1070 GamingX-em helyére, megéri vajon a plusz 32k ráfizetést? Vagy maradjak a megszokott 1080 GamingX-nél? Arra most csak 16k-t kéne rádobnom.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Mikor lett ez átnevezve 1080Ti topiknak?
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
s4hu|SyD^:
Nekem MSI-re ez a Gaming Z bios jött be a legjobban, mindenféle buherálás nélkül alap ventiprofillal (max43%) betonstabilan kerek 2000mhz-en tartja a GPU-t, halkan és hűvösen.Az AB-t már csak monitorozásra használom, plusz 50-60mhz-ért nem fogok TDP limitet kitolni, meg feszt emelni az tuti. Max amemóriákra tolom rá manuálisan azt apár 100mhz-et, de ha jönnek az új kártyák, lehet rárakom azt a BIOS-t és akkor már a memóriákhoz se kell hozzányúlni
hackeeeee: ahol 1440p-n nem elég az 1070 ott az 1080 se elég sajnos, ezt azért be kell látni És ilyen eset egyre gyakrabban előfordul sajna.... Ezen már csak egy 1080Ti fog segíteni
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz torma1981 #22457 üzenetére
Hát én most azt nézem, hogy amikor vettem, volt több mint 60k az 1070 és az 1080 között, akkor azért a pénzért kaptam volna plusz 10%-ot kb.
Most ugyan annyiért, mint amennyibe az 1080 került akkor, kapok olyan 40% plusz teljesítményt az 1070-el szemben. Na ez anem mind1
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy az Afterburnerem egy ideje eléggé meghülyült, újraindítás vagy friss rendszerbetöltés után nem hajlandó alkalmazni a tuningos profilt, hanem visszaáll mindig alapra Beállítások rendben vannak, már nyár óta így használom az 1070-et és eddig jó volt, most meg nam akarja az igazságot
Drivercsere is volt, most újraraktam a legfrisebb afterburnert de úgy se működik. valakinek van hasonló tapazstalat vagy esetleg megoldási javaslata?
köszke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest