- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz BogyóBP #39066 üzenetére
Igen. Tökéletesen működött vele egészen addig amíg már nem működött tovább.
Nem vagyok az a típus aki minden egyes új drivert azonnal föltesz. Van, hogy hónapokig felé se nézek. Na de 2,5 év??? Csak abba gondolj bele hogy a Warzone 2.0 két évvel a 456.71 után jött ki!!! Az újabb driverek jobb teljesítményt, bugfixeket és egyéb optimalizációkat hoznak. Miért fosztod meg magad a plusz fps-ektől amit az a 1060 hozhat egy új driverrel? Abban az esetben ha valaki csak retro címekkel tolja még érthető lenne.
"variálnak a szinekkel és egyéb dolgokkal is"
Ez így nem túl konkrét de mindent is be lehet állítani az nvidia control panel-ben, hogy szemedre szabd a színeket. Tedd föl a legfrissebbet és a color settings alatti rész legyen így belőve.#39068BogyóBP
Akkor csak simán update-eld a drivert és az installálás közben válaszd ki, hogy tartsa meg az előző beállításokat.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz bobalazs #38999 üzenetére
A nyákon ezek nem szoktak előfordulni, a bordára meg a műanyag borítására nyilván ne fújja az ember! Bryan évek óta féktisztítóval takarít.
-
rup1u5
nagyúr
válasz bobalazs #38844 üzenetére
Látnod kellett volna hogy nézett ki! kb 45 fokban fel kellett görbítenem a hátsó részt hogy rá tudjam próbálni a GPU-ra meg a ramokra. Csak azután álltam neki bajlódni vele mikor meggyőződtem arról hogy GPU-VRAM-ra rendesen passzol. A hátsó részen volt egy réz lap ami a 770 vrm-jeit hűtötte. Ezt le kellett róla feszegetni, szerencse hogy csak ragasztva volt a lamellákra. Aztán vissza le kellett hajlítani a hátsó részt úgy hogy kicsit magasabban legyen és ne érjen semmihez hozzá. Paráztam hogy túlságosan megtörnek a heatpipeok de az első tesztnél kiderült hogy rendesen teszik a dolgukat.
-
rup1u5
nagyúr
Nem hagyott nyugodni ez a léghűtés dolog. Előszedtem a döglött GTX 770-et és lekaptam róla a bordát és az lett ráfabrikálva.
Csupasz 1070: [kép]
VRM részre tettem bordákat: [kép]
Kis görbítgetéssel ráment a borda. GPUra, ramokra pont passzolt: [kép]
Teszt: [kép] screenshot: [kép]
Végeredmény: [kép] [kép]
0.975 vagy 1 Voltra lehúzva megy majd tesóm gépébe.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Milka 78 #38787 üzenetére
Látom tényleg nem követted az előzményeket! Ezen kívül a "léghűtés" szót sem sikerült értelmezni és arra sem lestél rá google-ban hogy pontosan melyik kártya is a Sea Hawk EK X.
Csak tudnám akkor minek szólsz hozzá....
Akkor levezetem:
A Sea Hawk EK X egy gyárilag EK blokkal szerelt verzió, épített vizes rendszerbe. Ezt szeretném levegőssé alakítani hogy legyen haszna ha már eladni nem tudom. Mi a bánatért raknék rá egy eszkábált AIO-t? Van itthon elfekvőben pumpa, radiátor és fittingek. Akkor már egyszerűbb és olcsóbb lenne azokkal összedobni.
LÉGHŰTÉST szeretnék rá és mehetne bátyám gépébe.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Aprósólyom #38773 üzenetére
Köszi!
Lehet, hogy jó lenne.
Most nézem, hogy az Armor-nál nem fedi a lemez a 3 fölső memóriát.
Gaming Z
Gaming X[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Aprósólyom #38770 üzenetére
Nem tudom. Arról sajnos nincs robbantott kép Techpowerup-on.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Aprósólyom #38760 üzenetére
Persze, kerestem mindenhol. Itt is hirdetek hátha valakinek van döglött kártyája. 1070 Gaming X vagy a Gaming Z hűtése menne csak rá.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #38756 üzenetére
Nem, mert nincs kedvem postázással szenvedni meg ebay le is sápol.
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Ha van valakinek dölgött MSI GTX 1070 Gaming X vagy Z kártyája az szóljon!
Hűtő + coldplate-ek kellenének nekem egy ilyenről.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #38619 üzenetére
Azért köszi!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #38617 üzenetére
Valahol írták hogy a Gaming X vagy a Gaming Z hűtője rámegy. Megtaláltam a képet, ránézésre egyforma a gaming z-gaming x-sea hawk. Kár hogy nem fotóztam le a nyákot mikor takarítottam.
Van valakinek esetleg fölös hűtője, VRM meg VRAM hűtéssel együtt elfekvőben? Ebay-en nem találok.#38616Savageboy
Valami olcsó megoldást keresek, hogy ne csak a port fogja. Így blokkal kutyának sem kell és gondoltam betenném kisgépbe bátyámnak. Neki bőven sok is lenne.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
MSI GTX 1070 Sea Hawk EK X-re szerintetek milyen jéghűtést lehetne fabrikálni? Sajnos PCB képet csak a 1080-as tesójáról találtam.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #38481 üzenetére
Jaja bár nem szokott kint lenni állandóan. Benyomom ha kíváncsi vagyok valamire, megnézem és már tolom is ki.
-
rup1u5
nagyúr
válasz 4264adam #38179 üzenetére
Én akkor már 21" 1680*1050-en toltam. Elötte nem sokkal cseréltem le a Belinea 10808-at. Meg kellett volna tartanom azt a böszme 30kg-os CRT-t!
Azt már el is felejtettem hogy 7800GT-m is volt! (most látom a videóm alatt!)
Beleírhattam volna az egész konfigot mert már nem emlékszem. AGP-s Athlon 64 volt azt tudom.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz adam320 #38103 üzenetére
Sosem installálom ezt a szutykot Csak fut a háttérben és meg akarja mondani nekem hogy mikor frissítsek drivert. Legutóbb feltelepítette magát valahogy sunyiban, annak ellenére hogy mindíg kiszedem mellőle a pipát hogy csak a driver települjön.
Csakis Afterburner[ Szerkesztve ]
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz Pakmara #38074 üzenetére
Nem kell parázni tőle! 3 éve vettem a 1070-em, előtte bányászkártya volt és most újra bányászik nálam. Sokkal egyenletesebb terhelést kap mint egy játék alatt, nincsenek kiugró hőingadozások. Harmadik napja megy non-stop és a GPU fix 42 fokon ül. Szépen be kell lőni és kész. Nálam most power limit, core voltage AB-ben levéve csutkára, +100MHz a core-nak és +450MHz a Mem-nek és így muzsikál.
-
rup1u5
nagyúr
válasz FoLey-v #38042 üzenetére
18' Novemberében vettem a kártyám ebay-en €339-ért. Kb egy hónappal at RTX 2080 debütálása után. Ex bányász kártya, gyári EK blokkos verzió.
Azt hiszem hasonló módon fogok eljárni és nézek majd egy ex bányász fc blokkos 3070-et ebay-en ha jön az újabb generáció.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz zolee0307 #38027 üzenetére
Kíváncsiságból mértem egyet a te órajeleiddel és pár fps-el több lett. Lehet nem volt teljesen stabil nálam. A max fps-en látszik hogy mennyivel jobb ipc-ben a ryzen 3000! Mérhetnél egyet valami szabvány felbontáson is mert azt az 1071p-t nem tudom reprodukálni
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #37985 üzenetére
Rendben de a postát te állod!
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #37916 üzenetére
Otthon eladom a 1070-et 100K-ért, itt megveszem a 3070 Suprim-ot 250K-ért
-
rup1u5
nagyúr
Szereintetek a jelenlegi helyzetben egy MSI GTX 1070 Sea Hawk EK X mennyiért menne el most otthon?
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bile Demon #37906 üzenetére
Én 3440*1440-en tolnám és azért sokat nem szeretnék rajta butítani ha már pont a grafika miatt ennyire hypeolt ez a cím. Kivárok tavaszig amíg lesz vga és a játékot is helyrepeccselik.
-
rup1u5
nagyúr
válasz hszilard666 #37898 üzenetére
CP2077-et GTX 1070-en? Bátor vagy!
Én megvárom míg 3070-re cserélek és majd akkor lesem meg CP-t.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz hszilard666 #37840 üzenetére
Nem nevezném korrektnek az illetőt. Nyilván tudta jól hogy szar a kártya. Ha nincs próbagari az már eleve gyanús. Én árultam anno egy 770-et amit nem volt alkalmam letesztelni. Hibás volt és azonnal visszaadtam a teljes vételárat, a vevő meg visszahozta a kártyát.
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Lehet hogy akkor most kéne hazaküldenem a 1070-emet eladni?
Érdekes ez amúgy a Magyar árakkal. Itt Svédben nem szálltak el az árak de kártyák itt se nagyon akadnak. 3090-ből van két fajta raktáron, 3060 Ti meg igaz nincs raktáron de rendelhető 179K-tól.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #37747 üzenetére
Ej be szíp!
-
rup1u5
nagyúr
Ha éppen nem játszotok és segítenétek:
FOLDING@HOME TAKES UP THE FIGHT AGAINST COVID-19 / 2019-NCOVWhy don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Szerintetek az MSI GTX 1070 Sea Hawk EK-n lévő blokk jó lehet egy 1080 Ti-re?
Én nem hinném. 1080-ra jó azt tudom.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #33889 üzenetére
Olvastam már, kösz. Csak most nem bíbelődtem vele, feltoltam mindent VGA tesztelés végett.
(#33892) ch2onic
Heaven vagy Superposition.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #33887 üzenetére
Az az ami behomályosítja a távoli dolgokat? Mert az engem nagyon zavar!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #33807 üzenetére
Egyszerű forma de nekem pont ez tetszik benne. Van hozzá plexi oldallap is ha majd asztal tetejére kerülne egyszer. Szeretem az alakíthatóságát, ha akarom nyitott a teteje, ha akarom nem. Tisztára mint egy cabrio!
-
rup1u5
nagyúr
válasz tom_tol #33791 üzenetére
SLI csatikra gondolsz?
(#33793) blu79:
Volt fölül 2db 140mm-es amikor még a 970 volt benne szintén levizezve ám akkor még csak az elülső 280/45-ös radi volt meg. Most a levegős 660 szinte 0 hőt termel ezért zártam az egész gépházat. Meglátom hogyan dobja meg a hőt a 1070 és hogy mennyit hoz a plusz bekerült 140/60-as alsó radi és annak függvényében fog felülre megint bekerülni 1 vagy két 120-as vagy 140-es venti. A célom az lenne, hogy az egész ház zárt és ezáltal pormentes legyen de ha egy 120-as ventit be kell majd tennem felülre hogy kihúzzam a levegőt hát üsse kavics!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #33736 üzenetére
Használt ez is. De ennyiért nem találtam FC blokkos változatot sehol!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bjørgersson #33733 üzenetére
Na meg is vettem! 339-ért postával Pozsonyból Svédországba szerintem megérte.
-
rup1u5
nagyúr
válasz m0h0senator #33731 üzenetére
339EUR (109K HUF) lenne a vége postával csak azért kérdezem.
(#33733) svensson:
Igen is, mester![ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek 320-330 EUR-ért (kb 106K HUF) megéri egy MSI Sea Hawk 1070 EK X még 28 hó garanciával?
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz TTomax #22311 üzenetére
Pontosan ez a tervem nekem is! MSI Gaming X, mert azon van fémlap a ramokon-VRM-en és rá egy univerzális GPU blokk.
Laraxior
Kíváncsi vagyok sikerül e a gariztatás. Szerintem menni fog. Szó nélkül cserélték az én KFA2-met is oc.uk-ék igaz az más eset volt.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz HussarF #22257 üzenetére
"Szegecsek" Nem bőrkabát az!
Ha jól tévedek FET-ek azok vagy valami olyasmi. Lényeg, hogy nem szeretik ha rövidre zárják őket.Ez a CLU ez melyik takony? Csak hogy tudjam mit kell kerülni a jövőben ha GPU-t akarok pasztázni.
-
rup1u5
nagyúr
válasz szasanyi #20222 üzenetére
Értem. Közben megnéztem a videót is. Elég jól elmagyarázza. Le fogom tesztelni még egyszer és jobban oda figyelek van e stuttering GTA5-ben fast sync-el, sima vsynchez képest. Eddig nem vettem észre ilyet de nincs is annyira vájt szemem. Próbálom az összes játékot úgy beállítani hogy lehetőleg 50fps alá soha ne menjen.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Scholes9 #20173 üzenetére
Én is azt használom. Szóba került itt, hogy DX12 alatt nincs fast sync. Nekem nem úgy tűnik. Tomb Raider DX12 alatt nálam így néz ki a 970-en és sehol nincs tearing:
Ebből én arra következtetek, hogy teszi a dolgát a fast sync de javítsatok ki ha tévedek!Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest