-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
válasz rottenbull #19396 üzenetére
Szerkesztettem közben a hozzászólásom, azt nem láttad.
Olyan hangja volt, mint, amikor hozzáér 1 kábel és darálja.
Megnyomtam picit és azóta csendben van. ...
Ez miatt nem tudom reprodukálni.Majd mutatom a módolt házat, de nem sikerült megfelelő csavart kapnom...ma azért futkostam a városba.
Holnapra marad.A lényeg se vesszen el.
"Lenne pár kérdésem.
Melyik drivert tegyem fel most? (amelyik stabil) 376.33 telepítem Zotac honlapjáról
Meddig érdemes húzni, és mivel?"HUN_Thorpedo
-
Puma K
nagyúr
-
szabog4
aktív tag
Csatlakoztam a közösséghez!
GTX 1070 Zotac AMP Extreme
Lenne pár kérdésem.
Melyik drivert tegyem fel most? (amelyik stabil)
Meddig érdemes húzni, és mivel?Jobb szélső venti, amelyik elindul kerreg...ez normális? (Elindult egy 10mp-re; nincs még fent driver, de ettől még nem kéne kerregnie szerintem,)
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
Laraxior
titán
válasz kalozhun100 #19387 üzenetére
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
kalozhun100
őstag
Zotac gtx 1080 AMP Extremehez monitort milyet Vegyek?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
palfitom
félisten
-
Vigilante
őstag
válasz palfitom #19382 üzenetére
Lehet kicsit járasd a GTX 1070-ekkel a programot, és után menj rá h benchmark a bal felső sarokban. A minimum FPS-ben szokott ez a bug lenni sajnos. És lehet a 980 Ti-t úgy tesztelted, hogy ott volt egy kis ideje menni már a programnak.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
palfitom
félisten
Sziasztok!
Kíváncsiskodtam egy kicsit, s teszteltem 2 1070-est és 1 980 ti-t.
Meglepődve tapasztaltam, hogy a 980-hoz képest a 1070-esek minimum FPS-e nagyon leesik (egyébként a kártyákon nem volt semilyen tuning).
Giga 1070 G1 gaming és Asus Strix 980 ti:Az MSI 1070 Gaming X pedig még inkább:
Meglepő volt számomra...
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Jack@l
veterán
válasz shteer #19366 üzenetére
Én is így láttam hogy kb 0 különbség van játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Vigilante
őstag
válasz torma1981 #19378 üzenetére
Persze 4K-ban nagyon ritkán szokott a proci a szűk keresztmetszet lenni.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Balazs_
senior tag
Lehet, hogy off lesz, de van most valahol promóció 1070-re, vagy az nVidia átállt arra, hogy a promociós játékokat a GPU sorozatszámával lehet igényelni?
Továbbá jól látom-e, hogy a 3 év garancia a maximum?
-
Vigilante
őstag
válasz Laraxior #19375 üzenetére
Sajna az SLI nagyon kevés helyen hoz dupla akkora FPS értékeket. Főleg, ha épp nem egy 40 szálas LGA 2011-es i7-ed van. Én is ezért vonakodok még az SLI-től, mert ahhoz kéne egy minimum 5930k a 40 szál miatt. Itt a videó is ezt mutatva: [link]
Látod-látod, vettél volna 6 magos i7-et látod. Feljebb posztoltam, hogy a Watch Dogs 2, hogy lezabálta, akár 86%-ban a 4,5 GHz-en járatott 5820k-mat.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz torma1981 #19372 üzenetére
Ha lenne még egy ilyen HOF 980Ti, akkor az nagyon megerné 130ezerert. De nincs
Ha meg masik kerül be mellé akkor ugrik a tuning.
Amugyis csak 1920-ban jatszok, jelenleg minden defaulton, de igy folyik minden a monitoron.
Felesleges.
De ha az ár /erteket nezzuk akkor a 7700K sem érte meg[ Szerkesztve ]
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Találkozott valaki már hasonló jelenséggel?
Nem rég vásároltam egy GeForce® GTX 1070 G1 Gaming 8G-et. 4k-s monitorral használom és olyanra lettem figyelmes, hogy játék közben (World of Tanks...) néha random módon 90-100Fps-ről leesik 20-30-ra 5-10 másodpercig utána visszaáll minden a régi kerékvágásba.
Ilyenkor a videokártya terhelése felugrik 100%-ra, majd miután megszűnik a jelenség, újra 95-98% között mozog.A hőmérséklet nem haladja meg sosem a ~60C°-ot.
Win 8.1, minden driver friss.
CPU nincs maximális terhelésen (i7 - 4570)
RAM-sem telítődikA segítséget előre is köszönöm!
-
Laraxior
titán
A 980Ti topikban van akinek slije van es Z170 alaplapban is dupla annyit dobott neki a Unigine mint nekem. FullHDben es 4K-ban is.
-
TTomax
félisten
válasz Laraxior #19363 üzenetére
Nincs jelentösége sajnos,SLIre 32sáv kellene,az a +4 sajnos nem oszt vagy szoroz...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #19362 üzenetére
A Z270 már 24 darab PCI Express 3.0 sávot biztosít az előd 20 darabjával szemben, ami nem túl nagy növekedés, de hasznos extrákra fordíthatja a gyártó. Szerencsére itt nem található olyan szűk keresztmetszet, mint az ezeket megelőző lapkakészletek esetén. (Z97 es korábbiak...)
-
Laraxior
titán
-
keIdor
titán
válasz salvation #19354 üzenetére
A Skylake és Kaby Lake csontra ugyanolyan IPC-vel rendelkezik, azonos órajelen teljesen egyformán teljesítenek. Annyi, hogy a Kaby Lake +200-300MHz-el feljebb tuningolható 24/7-re. Számos teszt mutatja, hogy 4GHz felett már alig számít a CPU. Talán 180-240Hz 1080p monitor mellé kellhet több, mert néhány játék 150fps helyett 170fps környékén fog futni, ennyi a különbség. Ilyen a Crysis 3 pl.
De felbontás növeléssel még inkább eltűnik ez is. Inkább egy i7-6700K-t vegyél szerintem is, de aztán te tudod. A továbbiakban itt folytassuk a témát: [link]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Patrick
addikt
Látom még mindig működik a cpu marketing.
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
Laraxior
titán
válasz salvation #19354 üzenetére
Értem én, hogy mit szeretnél, de akkor felesleges volt a kérdést feltenni.
Vegyél Z270 alaplapot, meg 7600K-t.
Ha meg az anyagi része korlátolt, mert valószínűleg ezért nem egyből 7700K lesz, akkor már csak számtanilag is jobban megéri a 6700K CPU. De ezt az 1151-es CPU topikban is látjuk, 6700K és 7700K tulajok.[ Szerkesztve ]
-
salvation
aktív tag
-
Laraxior
titán
válasz salvation #19352 üzenetére
Z170ben nem megy a 7700K? Nem tudtam...
Jó de azt is vegyük figyelembe hogy 7600k után ha lesz pénzem 7700k lesz
Mondjuk erről nem volt szó.Többet buksz egy új 7600K vásárlásával, majd eladásával, mint egy használt 6700K vételével, és eladásával.
[ Szerkesztve ]
-
salvation
aktív tag
-
salvation
aktív tag
Sziasztok! olyan kérdésem lenne GTX 1080-hoz i5 7600K elég lenne vagy I7 kell hozzá mindenképp mert lenne AsRock Z170 Extreme 4 + 6700K használt 125k vagy Asus Z270 Strix H + i5 7600K újonnan 130k
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
pipo112
őstag
ha ASUS akkor simán veheted a non oc-és verziót is 2 katintással simán tudja az oc szintjét .
nekem ez van hangját nem hallom pedig a fejem mellet van a gép egy silent base 600-ban . ami melegedési vagy hűtési rossz beszédek terjednek a net-en simán tudom cáfolni .Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
deved111
csendes tag
Sziasztok !
Egy 1070-es vásárlása előtt állok. Ki is szemeltem párat és az a kérdésem hogy szerintetek melyik a legjobb választás? STRIX-GTX1070-O8G-GAMING vagy az EVGA kártyák közül valamelyik: Founders Edition, FTW, SuperClocked.
Köszönöm a válaszokat! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz rottenbull #19321 üzenetére
Az ok, de 4K-ban néhol ez is gyönyörűen megfekszik, tehát minden csutkán maxra tolva!
Kell bele még egy...
-------------(#19320) sati
[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
-
TTomax
félisten
válasz sixpak #19323 üzenetére
Ott a kis villáskulcs az optimalizó gomb mellett,ott tudod finomhangolni hogy kb mire is álltsa,minöségre vagy sebességre.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
daveoff
veterán
válasz sixpak #19323 üzenetére
ha nem is 200 az alap náluk, de nem is a 60. FHD-ra tök jól belő minden játékot, ettől föggetlenül én sem használom az optimalizálást. én pl 100 fps alatt nem szeretek játszani semmit, főleg nem ilyen játékokat.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Scholes9
nagyúr
-
Archttila
veterán
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tomb Raider-ben van valami olyasmi, amit felesleges bekapcsolni? Csak kérdezem, ha már felmerült, hogy ennek, vagy annak van-nincs értelme...
-
Scholes9
nagyúr
válasz rottenbull #19316 üzenetére
Teljesen mindegy, nem vagyunk egyformák, nekem egy teljesen felesleges fícsör, ami az ég világon semmit nem ad vagy vesz el a játékélményből, ellenben csökken az fps WQHD-n, így ki van kapcsolva, ennyi
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
szasanyi
félisten
válasz rottenbull #19313 üzenetére
Szerintem sz@rabb a kinézete mint mint anélkül. Akkor meg minek?
-
Scholes9
nagyúr
válasz rottenbull #19313 üzenetére
Ott lehet, de WQHD-n már más a helyzet
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
szasanyi
félisten
válasz Scholes9 #19310 üzenetére
Nem, valóban. De úgy tudom ott az optimalizáció nagyon nem sikerült (meg amúgy sem az én világom az) mert ha egy The Wicher 3 (igaz, a hairwork ki van kapcsolva ami amúgy sem ér semmit csak erőforrást pazarol), vagy a Rise of TR maximális grafikai beállításokkal nem adja 60FPS alá akkor asszem aligha a 1070 a gond.
-
pipo112
őstag
válasz #15779328 #19285 üzenetére
kösz a linket meg is találtam ,csak azt nem tudom hogy mivel és hogyan flsha-eljem ha még ebben tudnál segíteni nagyon jó lenne. nv flash-t le szedtem de nem vágom mit kéne csináljak és hogyan sajnos ehez most kevés vagyok . arra is gondoltam hagyom így azt gpu tweak-ben be állítom a kívánt óra jelet mert gpu z vel nézve meg stabil az órajel csak a tweak mutatja hogy ugrál a játékok meg nem szaggatnak nem érzek lagokat szvsz végül is érzésre megy rendesen minden THX
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Modst3R
senior tag
válasz rottenbull #19303 üzenetére
Nincs azzal gond.
Bár personal rignek ftw2 lesz majd
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Bravo198
tag
válasz Killer01 #19302 üzenetére
Én most vettem egy 27-es wqhd-t, szerintem nagyon jó ebben a méretben, ennél nagyobb már sok lenne, persze, ha közelebbről nézed, mint én. Ezt is nagynak gondoltam elsőre ilyen közelről a 23 col után, de már megszoktam. Olyan 50-60 cm-ről nézem. Kb. egy méterről tudnék csak elképzelni egy nagyobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Need for Speed: World Online
- Windows 11