-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz #16729600 #20489 üzenetére
Ez egy TT P5 igaz?A hütöt érdemesebb benne 90fokkal elforditani a tengelye körül mert sokkal jobba a hatásfok,van hozzá talpas keret 360as 480as,vagy kivágott végü 120asból kettö.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Jack@l
veterán
válasz Laci0011 #20497 üzenetére
Új windows, de legalább egy driver uninstall és driver cleaner...
+ windowsban a power management-et átrakni performance-ra[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Laci0011
újonc
válasz #68156416 #20472 üzenetére
szia,
na akkor a fejlemények. kiszedtem, kifújtam, törlés, telepítés, vírus irtás meg volt(nincs vírus). a probléma továbbra is fenn áll és amit még észrevettem, hogy amikor jelentkezik a hiba akkor a memória 4007mhz-ről vagy ha tuningolom akkor pls 4220Mhz-ről levesz 200Mhz-t. A power kihasználtságom gta v, crisys 3 alatt folyamatosan ingadozik sose állandó már a hiba előtt sem(70-90% közt ingadozik kb).
következő, hogy megpróbálom másik pci slotba tenni utánna csak a 970-re csere marad.Ezek alapján valami ötlet?
-
törölt tag
válasz Vigilante #20495 üzenetére
Hát nem is tudom hogyan mondjam, én a helyedben kerülném az itteni vizes topikokat, szinte senki nem csinál akril cuccokat, ráadásul elég belenézni a képes topikjukba a gépeikről és hmmm no komment. A hatalmas nagy archoz nincs mit hozzárendelni látványban ( tisztelet a kevés kivételnek ). Jobban jársz, ha valakit megkeresel priviben, akár innen is ( most már én is tudok segíteni ).De Cshavez tagtársunkat mindenképpen ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz #16729600 #20494 üzenetére
Értem és köszi a választ, nem kell nekem döntve a téma, mert majd lehet jönne egy 2. GTX 1080 is, ráadásul már az első mostani GTX 1080-nál is meglépném azt a voltage hack-et, amit nem is oly rég linkeltem ide, csak ahhoz kell egy brutál jó hűtés, így ezért ezért lépném előbb a vízhűtést meg, és csak utána kezdenék el buherálni a VGA hardveres TDP limiterével. [link] A vízhűtéses topic-ban, akkor már legalább tudom mennyivel álljak rajthoz. Kérdés, hogy az itthoni hardveraprós árakból mennyiből jönne ki ez a móka.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
törölt tag
válasz Vigilante #20493 üzenetére
Drága mulatság ez, olyan 700€-nál tartok, ( ebben minden benne van, szerszámok, sablonok, hőpisztoly stb )
Ebből spórolhatsz kapásból 100€-t, ha nem állítva használod a VGA-t és nem kell hozzá profi riser kábel.De ez csak úgy ennyi, hogy van benne sok alis rendelés, amúgy a világ összes lóvéját rá lehet költeni, ha csili - vilnek akarod megcsinálni, kompromisszumok nélkül.Nekem ez a mintám / koppintásom, ilyen lesz a gépem, kivétel lcd kijelző.[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz #16729600 #20489 üzenetére
Hmm, az a komoly cumó, kb neked mennyi volt így a víz a VGA-ra, meg gondolom a CPU-ra is van. Csak, mert a nyár közeledtével én is komolyan elgondolkozok itt egy vízhűtésen.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
pipo112
őstag
üdv tegnap nyomtam bf3-at és iszonyat stuttering-re lettem figyelmes egyszerűen játszhatatlan volt a játék .
mentem guglira sok mindent nem találtam ezért saját fejből fogtam az nv kontrol panelben át állítottam optimális teljesítményről maxra ,ez megoldotta a gondom mert utána nem tapasztaltam ilyet viszont ma meg jelent egy hot fix ami a physicsen javít de nem igazán értem mi ez pontosan valaki elmagyarázná thx iézem a cikket a ph oldaláról: a csomag mostantól nem fogja felülbírálhatatlanul a processzorra kényszeríteni a PhysX modult, amennyiben a második generációs Maxwell architektúrára alapozó GeForce-okhoz frissen bekerült, compute teljesítményre optimalizált beállítás ki van kapcsolva.Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
törölt tag
-
Vigilante
őstag
válasz #16729600 #20482 üzenetére
4K-ban tolod? Csak a procid miatt kérdeztem.
-
kircsi28
aktív tag
-
törölt tag
válasz tasakos #20456 üzenetére
RX 470 nálam egy jól átszellőztetett CM házban 70-72 fokra (74fok maxra igen rövid ideig) melegszik fel. A jelenlegi RX 470 MSI Gaming X ledes fényáradat után megmaradok a hétköznapi kétventilátoros megoldásoknál. GTX 1070 Asus Dual tesztet találtam, de komolyabb MSI Armor tesztet nem nagyon. Kicsivel hangosabbra sikerült Armor hűtése nem nagyon zavarna, mert saját ventiprofilt használtam eddig minden videókártyámhoz. A lényeg a teljesitmény és a kedvezőnek mondható fogyasztás. MSI Gaming videókártyával megegyező jóminőségű alkatrészek és VRM hűtés (kicsit minimalistább mennyiségben), backplate nélkül (ami valahol javit, néhol ront a hőmérsékleteken). Most még elég jó áron van, de az AMD VEGA megérkezéséig aligha várható komolyabb áresés.
[ Szerkesztve ]
-
Laci0011
újonc
válasz #68156416 #20477 üzenetére
Mindenképp először azon megyek vegig amit irtal. Ha az nem valik be akkor jön a csere 970vissza. Ha azzal se jó akkor van gáz. Másik tápom nincs, de talan meg garis, viszont a kártyát csak péntekig cserelik ki szó nélkül, utanna várakozás (1 hónap). De ha a tapom bexart akkor úgy is 1helyre megyek😀 biztos ami biztos alapon akkor lehet kérek másik kártyát is. Este ha megvagyok mindennel leirom a tapasztalatokat.
Koszonom az eddigi segítséget -
Jack@l
veterán
válasz sto1911 #20478 üzenetére
Az enyém nem cicereg, csak 800 fps felett csinálja.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
Laci0011
újonc
válasz #68156416 #20472 üzenetére
Köszi este kiprobalom. Sajnos máshoz nem tudom elvinni a kártyát, de az msi970 em még meg van. Visszarakom ha kell és kipróbálom azzal. Péntekig vissza tudom vinni a kártyát (neten rendeltem). Ha a 970el is ezt csinalja akkor táp csere? Vagy annál nem is _eltetlen jön ki a hiba? Más a fogyasztás?
-
VTom
veterán
válasz sto1911 #20467 üzenetére
Mind a kettő kiváló kártya. Nekem 1080 van ezzel a Zotac hűtéssel, első osztályú, néma csendben dolgozik.
A kettő közül szerintem azt vedd amelyik tetszik/olcsóbb/van raktáron.
Arra figyelj, hogy a Gainward-on 3 slotos a hűtés.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Laci0011
újonc
Sziasztok,
Boldog tulajdonosa lettem egy gigabite 1070 g1 gamingnek, de sajnos a boldogságom nem felhőtlen. Olyan gondom van, hogy elindítok egy játékot szépen fut majd 10-30 perc után belassul. A kartya kihasználtsága 100%, de a power csak 50-60. Amit megfigyeltem, hogy a power visszaesik 30% és az fps is emiatt visszaesik játéktól függően 30-40fps-t.(Crisys3, gta v, for honor próbálva). Javulás géprestart után van, de az előbb leírt idő elteltével ismét előjön a probléma. Gyári OC.
Asus z97p
Fortron hyper s700W
I7 4970
16gb ram
Valaki tapasztalt hasonlót? Esetleg valami megoldás ha tud valaki előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz sto1911 #20467 üzenetére
gainward phoenix
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
melyik 1070-est vennetek meg?
En eddig kettot neztem ki, nem titkoltan az olcsobbak kozul:
ZOTAC GeForce 1070, 2 IceStorm, ExoArmor 8GB
Gainward GeForce GTX 1070, 8GBA ZOTAC raadasul most eppen nincs is raktaron.
Ezek is ciceregnek, mint nehany regebbi kartya?
Mennyire hangos a hutesuk?
Idle megallnak a ventik vagy azt csak nehany kartya tudja? -
davidsone
addikt
válasz rottenbull #20465 üzenetére
ok kösz!
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
davidsone
addikt
válasz rottenbull #20463 üzenetére
giga g1?
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
davidsone
addikt
Üdv! Lassan érik egy 1070 msi gaming x-re gondoltam...
Ezen és a strixen kívűl még van idle zero fan-os?...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap újraraktam a windows 10-et, és jelentem minden jó lett, FPS stabil, nem akad semmi, így most boldogság van
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz sixpak #17504 üzenetére
Tudom, hogy kicsit régi.. De.
Ehhez kapcsolódóan, mindig így használod a venti profilt? Vagyis, nincs fan stoppod?
Mert ugye ez így azt jelenti, hogy idle 38-40%-on pörög most épp Nálam.
Próbálkozom valami manuális profillal, meguntam a fixet.
Ugye AB-t is használok ott szoktam használni a reset gombot is, és akkor egy kis időre állítja a ventiket.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
brd
nagyúr
válasz Avicularia #20447 üzenetére
Ugyan azt jelenti a kettő.
The only real valuable thing is intuition.
-
tasakos
tag
válasz #00137984 #20235 üzenetére
Szia,
Nyugodtan veheted az MSI ARMOR GTX 1070 -et. Elég sok véleményt/tesztet olvastam világszerte a fórumokon róla mielőtt megvettem és egyáltalán nem bántam meg! Röviden: Halk, hűvös és boostol ahogy illik. Nekem egy közepesen jól szellőző házban van, ami teljesen zárt és nem igen ment 68-69 fok fölé. Szvsz sokkal komolyabb a kártya megjelenése is a csilivili ledek nélkül. De ez ugye szubjektív. Hangra kb mint a drágább Gaming-X, (tehát elég halk) és kb 1-2 fokkal lehet melegebb max az elvileg "butább" hűtés miatt. Kicsit erős konkurenciát csinált magának az MSI házon belül, de nekünk ez csak jó.
[ Szerkesztve ]
BFBC2 nick: Tasi Hun
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most tesztelgettem még a kártyát vsync-kel 60Hz, 1440p-ben. Így is azért több helyen elmegy maxig, de persze ez játékfüggő.
Véleményem szubjektív...
-
Ragnar_
addikt
válasz zsoke12 #20450 üzenetére
Meg kell zsírozni a tekercseket Komolyra fordítva azt szokták csinálni, ha magas FPS-en nyikorog (coil whine), hogy vagy VSync on 60 FPS, vagy lekorlátozod külső progival 100-ra az FPS-t, illetve bizonyos esetekben tápcserével is javulhat a helyzet, de úgy tudom, hogy baja nem lesz tőle a kártyának, nekem is volt már lightosan cw-s kártyám, de már nem emlékszem pontosan milyen típus, régebbi.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
zsoke12
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne hogy az normális egy Zotac GTX 1080nál hogy mikor GTA5-el játszok akkor ilyen fura nyikorgó szerű hangot ad ki? Dying Light-al is teszteltem, annál semmi hangot nem adott ki. Valamint Valley Benchmarkot is futtattam annál se adott ki semmilyen hangot. Ventillátor nem lehet mert felraktam 100%ra és nem nyikorgott. Válaszokat köszi előre.
-
Lidl
senior tag
válasz Avicularia #20447 üzenetére
Szia.
Nekem is ez van. Pénteken vettem észre (amikor a 3D-vel szórakoztam).
Azóta még nem volt időm foglalkozni vele.
De az AB nekem is mindig 59-60 közötti fps-et ír ki.
Eddig azt hittem csak pontatlanság.
Szerintem a monitor driver-ben lehet valami.
Ha valaki ismeri a problémát akkor engem is érdekelne, de majd igyekszem én is próbálni valamit.Köszi
Lidl -
Avicularia
veterán
Sziasztok
Nem vagyok biztos benne, hogy ez pontosan idevaló probléma, de megkérdezem. Giga GTX 1070 G1-el pár napja win10 alatt azt vettem észre, hogy 59 hz-en megy a monitor, játékok alatt is ez a max amit ki lehet választani, a 60 hz nem jelenik meg a választható legnagyobb felbontásnál ami 2K ennél a monitornál játékok alatt.
Ha winben átállítom 2560x1440 60 Hz-re és leokézom, akkor látszólag beállítja a 60 Hz-et, de a beállításokba visszamenve továbbra is 59 Hz-en áll a windows desktop.
Esetleg valami ötlet? -
VTom
veterán
válasz kircsi28 #20443 üzenetére
Nekem 1080 van ugyanebből, már a tapintása is minőségről árulkodik. A hűtése kiváló, néma csendben teszi a dolgát, a 980Ti FTW-m orkán volt ehhez a kártyához képest. A VRM-eken van egy külön kis hűtőborda, nem tudom ez más gyártóknál is van-e, én ennél láttam először.
Hab a tortán, hogy ha beregisztrálod a Zotac honlapján, 5 é garancia lesz a kártyádon.
Én bátran ajánlom.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Killer01
őstag
Beszálltam a klubba egy Giga 1080 G1-el MSI és ez között vacilláltam sokat, de a techpowerup-os tesztben a Giga nem tűnt annyira melegedősnek. Remélem sokáig kiszolgál, vagy 8 év AMD után térek vissza zödekhez
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Ez esetleg valakinél van már?
Lehet ez lesz a befutó, szerintetek jó választás lenne? -
ÁdiBá
veterán
GDDR5 és a GDDR5X között van valami gyakorlati különbség?
Nézegettem a GPU-Z, és teljesen elfelejtettem, hogy a 1080 GDDR5X es.
1200Mhz megy eddig tuningolva a memóriája, úgy hogy még sehol semmi hiba, nem tudom mennyi lehet a vége.ÁdiBá
-
Vigilante
őstag
1000 dolcsiért jön az 1080 Ti. Nah sztem engem nem fog kísérteni a váltás. Inkább egy 2. GTX 1080-as max nyáron. Főleg, ha az érkező Vega odacsap egy kicsit az árversenynek végre. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
válasz keIdor #20393 üzenetére
Én is filóztam rajta, de inkább 16:9 UHD lett. Több pixel. Munkára is használom és jól jön. Meg tényleg elég kevés a natívan 21:9-ben futó játék, így legalább nincs kompatibilitási gondom.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest