- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz scarabeus86 #5597 üzenetére
Tadaaam!
Ez biza kínos, mert nincs hozzá megfelelő driver, hiába is írják hogy javítva van!
Majd talán egyszer javítják a eljövendő pár évben. -
-
scarabeus86
tag
válasz bobalazs #5584 üzenetére
Megnyitottam sok Yt ablakot, és ugyanúgy kockásodik Chrome alatt! Le is törlöm mindjárt a böngészőt, úgysem használom. Edge, FF alatt jó.
Speed(R): én kb 5 percben elintéztem az unboxing részét, a védődobozos részt nem kameráztam le, azt minek. Majd tesztet is csinálok róla, egybeszerkesztem és úgy töltöm fel.
[ Szerkesztve ]
-
Chrimey
újonc
Kedves Fórumozótársak!
Egy egészen új konfigurációról van szó, konkrétan a következőről:
Alaplap: MSI B150A Gaming Pro
CPU: Intel Core i5-6600K 3.50 GHz (akció miatt K-s) /Cooler Master Hyper TX3I Intel CPU hűtő/
VGA: MSI Geforce GTX 1060 6G Gaming X
RAM: Kingston Hyper X Savage (4x4GB) DDR4 2133Mhz
HDD:Seagate Barracuda 2TB 7200rpm
Táp: Chieftec smart 600W
Ház: Aerocool Cyclops Advance
Monitor: Acer Predator XB241HSok videót és tesztet lehet látni youtube-on hogy konkrétan ugyanilyen CPU-val és GPU-val ellátott konfigurációk hogyan teljesítenek 1-1 játéknál (az egyszerűség kedvéért beszéljünk 1 konkrét játékról GTAV)
Nos, az alap és igen komoly probléma abból fakad, hogy 15-20 percig szolgál ki úgy a VGA (na nem biztos ugyan, hogy ő a ludas) ahogy kéne, azaz ez alatt az időintervallum alatt gyönyörűen hozza a várt teljesítményt azonos beállítások mellett amit a teszt videókban is látni. Amikor észrevettem, hogy valami nincs rendben, MSI afterburnerrel monitorozásba kezdtem és itt most megpróbálok mindent a lehető legpontosabban leírni...
alapjáraton: max 5% GPU usage GPU Clock 202 Mhz Mem Clock 405 Mhz 43 fok
GTAV:
gond előtt:(~120 FPS)100% GPU usage GPU Clock 1949 MHZ Mem Clock 4007 Mhz CPU:90-100% 60fok
utánna: (~50 FPS)100% GPU usage GPU Clock 1949 MHz Mem Clock 3802 MHz 57 fok CPU:60-70% 55 fokTehát 20 perc után gyakorlatilag a felére csökken a teljesítmény és ezután a végtelenségig lehet félteljesítmény mellett játszani, azonban a játékból kilépve újabb érdekesség tárul elém, mégpedig hogy alapjáraton is a csúcsteljesítményen ragad a VGA és közel 100% usage mellett gyönyörködhetünk az asztalban ( a hőmérséklet akkor sem megy 61-62 fok fölé)
Ezt a jelenséget csak az újraindítás teszi helyre újabb 15-20 percig amikoris minden kezdődik előről.
Néhány tény így a végére:
- próbáltam régebbi és legfrissebb driverrel is
- a jelenség játék elindítása nélkül is ugyanúgy előjön
- 100%os fanSpeed mellett is
- afterburner v4.3.0 csak monitorozásra használtam, semmi OCÉszrevételeitek előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #5590 üzenetére
Csak a sajátomat De azt mindenféle szituációban szinte
-
szasanyi
félisten
válasz Bjørgersson #5590 üzenetére
Nem, csak a sajátját.
-
sakal83
addikt
Sziasztok.
Kerhetnek egy véleményt ami tapasztalaton alapul az inno3d gtx1060 3gbrol? (mini)
Fullhdban hasznalnam. Fontos h idleben ne porogjon a venti.
-
-
törölt tag
-
scarabeus86
tag
Speed(R):
lemértem előtte, úgy voltam vele hogy majd belehajtogatom valahogy, hát nem sikerült. Ez a régi ház viszont hatalmas, könnyű volt beszerelni. Ezelőtt ebben egy 478-as mini atx alaplap volt, teljesen eltörpült a házban. Ingyen kaptam gépestől, így legalább olcsón megúsztam a mókolást. Ebben 30 centis kártya is elférne.bobalazs:
Köszönöm!
Elég durva az a lejátszás, eddig ilyet még nem láttam. -
bobalazs
nagyúr
válasz scarabeus86 #5580 üzenetére
Most épp nekem sem esik szét rajta a kép chromeban, máskor viszont igen, főleg ha egyszerre 4 videot inditok el a monitoron szétszórva az garantált hogy egyik másik video bekockásodik széjjelesik.
Gratula a kártyához. 3dvision nekem sem kell, sőt én az experiencet is letöröltem mert alt-tabolásnál kifagyasztotta a Kodi-t.Amúgy igy esik szét a kép nálam.
http://i44.photobucket.com/albums/f9/bobalazs/yt/20161116_183931.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f9/bobalazs/yt/20161116_183919.jpg[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Vásárlás előtt szoktuk csekkolni a méretet, nem utólag ;p
Egyébként borzasztóan fest abban a régi csontvázban -
félisten
válasz szasanyi #5578 üzenetére
Nem tudom ismered e ezt a jubileumi modelt, nem olyan mint a többi pentium, ez eleve szorzózár,mentes, az egyetlen a szériából. Nem irodai felhasználásra adta ki az intel. Amúgy így is jóval olcsóbb, mint a legolcsóbb I3 és nem vagyok benne biztos, hogy irodai felhasználásban alulmaradna mondjuk 4.4 Ghz-n. Egy 950szintű kártyával elbír, de 1060 mellé nem való, az tény és több szállal sem rendelkezik, ez is tény.
[link]
Amúgy én sem ezt venném játékra, csak mondom, hogy azért nem olyan lebecsülendő[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Bjørgersson
félisten
Semmire, elég a driver + a PhysX.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
scarabeus86
tag
A bestia megérkezett! Jó nagy, a gépházba nem fért bele, ezért kibeleztem a régi P4-es gépet, a 15 éves házba már simán belement. Oldallapja nincs meg, a másikét rátákolom majd szigszalaggal, nem a külső számít. Eközben a low budget hűtő kilazult, ezért prociórajelt levettem 3.5GHz-re hogy le tudja hűteni.
Első benyomások: bitang erős! Dota 2: 170-200, Assetto Corsa kimaxolva 70-90, The Witcher 1 maxon: 65-120 FPS 1080p-s felbontáson. Mást még nem próbáltam. 1 éven keresztül integrált GPU-t használtam, ezért is tűnik ily nagynak a teljesítménye. Eközben alig melegszik, teljesen halk, venti meg-megáll terhelésnél is. Első MSI termékem, nagyon jó hűtést rittyentettek rá. Csináltam unboxing videót, meg majd tesztelem, és feltöltöm yt-ra, ha esetleg valakit érdekel.bobalazs:
Felraktam a Chromeot, ezt a videót néztem meg tesztnek, HTML 5-el hardveres gyorsítással semmi baja sincs nálam a lejátszásnak teljes képernyőn sem. A tegnapi driver van fent.
Nálam is 1923 MHz környékén van az órajel, és vRAMon is emel kicsit az Afterburner. Szerintem azért, mert amíg el nem éri a 120W fogyasztást, addig húzza fel az Afterburner/Precision az órajeleket, ez látszik is a képen. Gondolom a Power Target/Limit (%) csúszkával lehet állítani a TDP-t, azt még nem próbáltam ki.3D Vision 3D hardver nélkül jó valamire? Drivertelepítésnél kérdezett rá, nem tettem fel. Ahogy a HD Audiot sem, jól sejtem hogy DVI monitornál nincs értelme? Csak alap driver és physx van fent.
-
EVL2
aktív tag
válasz Dr_Senkihazi #5575 üzenetére
Egy másik forumon egyszer azt írtam hogy ezek után csak béta driver fogok telepíteni, mert ha valami megkapja a WHQL aláírást az tuti hogy valami katasztrófális dolog lesz.
Az még oké hogy szar az új driver de még az MM-is kicseszett veled!Aranyos kis T2 vs. Hetzer. Haláli!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Sem az ára, sem a 2 mag miatt nem az, bár nyilván nem fogják tuningolni. Gyors irodai gépbe ahol egyszerre fut pölö könyvelő progi, netes alkalmazások - NAV, ügyfélkapu - plusz office valamely összetevője (esetleg szeretnek mellette netes rádiót hallgatni) inkább i3-at mint Pentium. Erre utaltam.
-
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
ahha,valoban.ez a vram ha jol gondolom.már rakom vissza a 375.70-es drivert,az nekem tökéletes volt.kiváncsi leszek azzal.
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
titán
válasz Dr_Senkihazi #5570 üzenetére
Ahh, akkor téged is érint a RAM órajel bug. 810 MHz-en ragadt a Ram az új driverrel egyeseknél. Ott látszik is a jobb felső sarokban. Az új driver kuka, vissza régit.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
sziasztok
senkinél nem jelentkezett probléma a tegnapi update miatt?
nekem az uj driver hatására,wotban az eddigi összes fps és 50-60%-os kihasználtság helyett,olyan 40fps körül van max,99%-os vga kihasználtság mellett,ez nagyon durva változás,és szaggat is
visszarakhatom az elözö drivert ilyenkor?...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
félisten
válasz szasanyi #5542 üzenetére
G3258@4.2GHz messze nem szutyok, a 4 magot leszámítva odaveri az első generációs I5 procikat. (1156)960-750Ti -950-1050 mellé simán jó, teljesítményben képes kihajtani őket, maximum a 4 mag/szál szál hiányzik.Átmeneti megoldásnak egy később fejlesztendő gépbe még jó is lehet a maga 18 K árával..
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #5567 üzenetére
Oké, köszi, jól gondoltam hogy boost 3.0
-
bobalazs
nagyúr
Szerk.
(#5563) dannyl
Igen bővítménySzeretnék megkérdezni valakit, nálam okosabbat, aki meg tudná mondani hogy miért 1936 Mhz-en fut a gpu órajele 1835 helyett?
Kézileg nem állítottam be semmilyen overclockot, egy evga precisionx fut a háttérben, nulla overclockkal.
A honlap oldalán 1607-1835 mhz-es órajel van írva a kártyámra. Ahogy elnézem a videóimban is emelt órajelekkel fut a kártya.
röviden képekben:[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz scarabeus86 #5498 üzenetére
& @GoodSpeed
A chrome/opera/firefox hármas közül a firefox az a böngésző aminél gond nélkül működik a html5.
A chrome/operánál random villanások fekete kockák, széteső kép van, az utolsó 5 driver mindegyikével. (Beleértve a tegnap kiadottat is) Ezért opera/chrome csak a youtube flash-html5 nevű kiegészítővel működik nálam megfelelően.[ Szerkesztve ]
-
titán
Nem, nem áramlik forróbb levegő attól, hogy a GPU felülete melegebb. A hőmennyiség el lesz disszipálva a GPU felületéről, akár meleg a gpu, akár nem, ugyanis egyébként a hőmérséklet nem állna meg egy adott értéken, hanem kifutna az hőmérőskálából, és felrobbanna az egész univerzum egy idő után. Ugyanakkora hőmennyiség pedig ugyanakkora legtömeget ugyanolyan mértékben melegít fel. Ez még mindig fizika, és még mindig nincs külkönbség a biológiában.
-
bobalazs
nagyúr
Mérésekkel van bizonyítva, hogy a 2.2-es gamma értéket nem hozta egyik beállítás sem.
Mindenesetre érdemes RGB Full-ra tenni, vagy YCbCr444re.https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Irreleváns, amit írsz. Az érvelésed helyes, ha a gép a szoba egyik sarkában van, te meg a másikban. Akkor ki lehet számolni négyzethálós papíron az egész történetet.
Ha viszont mellette ülsz és forró levegő áramlik ki belőle közvetlenül rád, akkor olyan dolgokat hagysz figyelmen kívül, amiket nem kéne. Konkrétan úgy beszélsz az emberi szervezetről, hogy nem számolsz annak működésével. Ez hiba. Akkor is hiba, ha az emberi szervezet hibájának tekinted, hogy jobban izzad és nem a saját számítási hibádnak.Hardverlesen
-
titán
Arról beszéltem, hogy több hőcsővel nagyobb felületű hűtőt kellene hűteni 3 ventivel, (a vízhűtés végül is csak a hőleadó áthelyezése) hogy a hűtőn átfújt levegő ne melegedjen fel túlzottan és ne induljon el a hajszárító hatás, amit az emberi szervezet nem bír.
De mégegyszer mondom, hogy a VGA kártya a gépházon belül van. Kifelé érkező infravörös sugárzás nem függ a gpu hőmérsékletétől.
-
priti
addikt
A felület miatt jön ide. Arról beszéltem, hogy több hőcsővel nagyobb felületű hűtőt kellene hűteni 3 ventivel, (a vízhűtés végül is csak a hőleadó áthelyezése) hogy a hűtőn átfújt levegő ne melegedjen fel túlzottan és ne induljon el a hajszárító hatás, amit az emberi szervezet nem bír. Elfelejted, hogy az izzadás a hő leadás növelésének érdekében indul be. A tested felülete is hő leadó, ezért ha a közvetlen környezetében lévő levegő melegebb, akkor jobban izzadsz. A hőérzeted miatt izzadsz. Megizélheted, hogy a műszakin kiszámolod négyzethálós lapon a szoba átlaghőmérsékletét, a leadott hőmennyiséget meg a többit. Azok csak számok. Nulla biológia van bennük.
Hardverlesen
-
titán
1. Attól, hogy 60 fokos a gpu, a radiátor még nem annyi.
2. Pont azért 60 fokos a gpu, mert nem tökéletes a hőátadás. Ha tökéletes volna, a radiátor melegebb lenne, nem hidegebb.
3. A kártya a gépházon belül van, a radiátor infravörös sugárzását felveszi az acéllemez.
4. A ház hőmérséklete, és ezzel infrasugárzása alacsony, de ugyanakkora, ha 60 fokos a gpu, ha 35, amennyiben ugyanakkora fogyasztók (és hőtermelők) ücsörögnek benne.
5. Hogy a túróba jön ide a vízhűtés (azon kívül, hogy te tákoltál egyet)?[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Ez nem így van. Az emberi szervezet működését is bele kell számolni nem csak a leadott hőenergiát. Nekem miért nem dől a meleg a gépemből? Azért nem, mert a hőmennyiséget a folyadék veszi fel elsőre és nem a levegő és van egy triplaradi a rendszerben, ami sokkal nagyobb felületen adja át a levegőnek, azaz a felületi hőmérséklete alig langyos.
Az emberi szervezet meg úgy működik, hogy ha egy 20-22 fokos szobában leülsz egy langyos nagy felületű radiátor mellé attól még jól érzed magad, de ha egy picurka hajszárítót magad felé tartasz akkor meg izzadni meg szenvedni kezdesz, pedig a kettő wattra egyforma elektromos energiát alakított hő energiává.Hardverlesen
-
titán
Ha nem fogdosod a gpu felületét, akkor hótt mindegy, hogy milyen hőmérséklete. Nyáron nem a 60 foktól ragadsz a bőrgatyába, hanem a 120W leadott hőenergia miatt. Szóval az egész hozzászólásod alapja már nem állja meg a helyét. Az összes többi innentől kezdve csak morgás, és a barkácsoló hajlam önigazolása
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Ha én már megszállott barkácsolónak számítok, akkor nagy baj van, de hagyjuk, hogy minek számítok.
Ezt a kártyát az NV nagyon eltalálta. Ez egy qrvajó kapcsolás. Kis fogyasztású 120W, alig disszipál a GPU.
Egy ilyen nagyságrendű léghűtővel lazán 50 fok körül lehetne tartani teljesen hangtalanul állandó fordulattal úgy, hogy a lamellák felülete sem lesz forró és nem döglesz meg a gép mellett nyáron. Minden ventifordulat hókuszpókusz nélkül. Mondjuk fix 1200rmp és csók.
Nem igaz, hogy drága, mert ha az AC (aki abból etet meg több száz alkalmazottat, amit csak a hűtőn keres) és tudja adni 10k körül a többi a fa meg a kereskedők százaléka úhy lesz 18k a végén akkor a többi beszállító is.
Ehhez képest mi történik?
„Jó” címen a vakok közt a félszemű lesz az az MSI, ami akkora felárral megy árban élből a többihez képest, amibe már élből beleférhetne a tökéletes léghűtő, erre tesz rá vacak két ventit és felprogramozzák úgy, hogy elengedi a VGA-t 60 fokig, hogy ha netán bőr a forgószéked akkor ragadjál rá nyáron.
Aztán 4 helyett nem 2 hőcsövet tesz rá (mint a legtöbb sz@rrágó brand) hanem 3 darabot, hogy ájuljál el, de négyet véletlenül se. Mintha komolyan az lenne a cél, hogy nehogy tökéletes legyen.
Ez a 1060 ref nyák ez hihetetlen jó. Ilyen jó kapcsolás már eleve ritkán van. Ha ezt nem lehet tökéletesre megcsinálni léghűtéssel akkor mit? Direkt nincs jól megcsinálva. Mert ha lenne tökéletes léghűtéssel gyári, akkor nem lenne prémium történet a vízhűtés.
Nincs meg az akarás. Ha meg már barkácsolnom kell, ha hangtalanul akarok hűvös VGA-t akkor meg már nyilván attól veszem aki a legolcsóbban adja a kapcsolást.Hardverlesen
-
EVL2
aktív tag
válasz szasanyi #5548 üzenetére
Iskola példája volt hogy a két konkurens cég majdhogynem egyszerre emelt árat amit kb 1x-re vettek vissza is.
Az euró már csak ilyen! Mivel mindenki jól tudja hogy csak ez lehet az oka a magas árnak meg az áfa.Amúgy valószínű hogy hibás ár lett megadva mert nagyon gyorsan orvosolták mind a két helyen
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Bjørgersson #5547 üzenetére
Nem biztos, vagyis lehet (már nem látom mi volt ott) de az tény, hogy szépen mennek felfelé az árak (üzlettől függően eltérő mértékben, de araszolnak azért). Jön a karácsonyi akció, ahol jobb esetben ua. lesz mint volt normál árán. Amit én vettem az is 2 nap alatt 4k-val emelkedett, és nem biztos, hogy nem lesz drágább.
-
-
EVL2
aktív tag
válasz Bjørgersson #5545 üzenetére
Oké! Már elmúlt! Ahogy felfedeztem őket már elérhetetlenek az oldalak, de van maradvány olvasd a kommenteket: [link]
28. 29.-es kommentár Valószínűleg elírás volt, de a másik konkurens cég is azonnal felverte az árat amit már vissza is vett.
Biztos megint ingadozott az euró árfolyam
[ Szerkesztve ]
-
Lotus_Omega
tag
válasz szasanyi #5542 üzenetére
Köszi törődést
Ez a fiam gépe ami most "érett" be.
Fél éve még egy xeon-os gépe volt valami amd szutyokkal.
Apránként fejlesztgettem neki idáig (Z97X-UD3H, 8GB RAM, 4690k, G1 1060/3GB).
Jójó nem mondom hogy a G3258 nem volt underkill, de Minecraft-ra elég volt, BF1-re nem.//Z390 AORUS MASTER//9900k@4.8//2x16GB BALLISTIX@3.5//RTX 4070TI//
-
szasanyi
félisten
válasz Lotus_Omega #5541 üzenetére
Számomra az a sokkoló, hogy van aki ilyen kártyát vesz (nem épp olcsón) és nem látja miért fizetett.... mert egy belépő szintű irodagépbe való CPU van mellette. Ezt már csak az olyan übereli, ha mellé egy fos monitort néz, amiből már ~35k-ért van 23" IPS príma képminőséggel.
-
Lotus_Omega
tag
válasz Lotus_Omega #5017 üzenetére
Köszi mindenkinek aki írt a procicserével kapcsolatban.
Megjött és beépítésre kerül a 4690k a gépbe (@4.2GHz) a G3258@4.6GHz helyére.
Döbbenetes FPS növekedés tapasztalható BF1 alatt.
30-40FPS-ről felment 80-100FPS-re a játék.
1080p ultrán.
Sokkoló számomra//Z390 AORUS MASTER//9900k@4.8//2x16GB BALLISTIX@3.5//RTX 4070TI//
-
sirszevenap
addikt
Jut eszembe, aki szokott szórakozni az Nvidia Control Panellel az küldene nekem egy beállítást amivel a legjobb teljesítményt lehet elérni?
Létezik egyébként olyan, hogy ha a globális beállítások "Optimális teljesítményen" vannak és az adott appnál felülírom ezt "Maximális teljesítmény előnyben részesítésére" akkor nem kapok olyan teljesítményt mint ha a globális lenne Maximálison és az app a globális beállításokat használná (tehát nem írja felül semmi)?
Bankkártyával? Hát persze!
-
SirRasor
addikt
válasz apollo12 #5519 üzenetére
Nekem ilyen van (a 6GB-os). Idle-n tényleg nem áll le; 1500-al pörög és minimálisan lehet hallani. Tettem rá Armor-os BIOS-t és 1000-re leesett a fordulat, amit már nem lehet hallani.
Játék közben 65 C° fölé pl: Doomban nem ment és akkor is minimálisan hallható a venti. Elég nagy és masszív hűtés van rajta!
Más: Nem tudjátok az MSI Afterburner a felhasznált memóriánál miért írja ki, hogy x/8000valamennyi van használatban? Tehát maxnak nem 6 GB-ot vesz, hanem 8-at. Lehet használ valamilyen spec. tömörítést?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
szasanyi
félisten
Őszintén szólva ez elég nagy zagyvaság, nem nagyon értem mit akartál mondani, Viszont biztosan lehet jót venni! Aztán csak használ kell megelégedéssel. Mondjuk az nem 62k.
És hát a viedókártya egy célhardver, ami kép megjelenítésére és nem barkácsolási célból lett kitalálva (a garanciális problémákat érintő kérdésekről nem beszélve). -
MK VII
veterán
Picit én is úgy érzem, hogy mindegy milyen kártyát vesz, tuti, hogy lekapja a gyári hűtést és farag rá valami szart, hogy aztán itt tudjon vele fröcsögni, hogy a gyári dolgok milyen szarok és csak ő a helikopter, hogy ilyet meg tud csinálni.. A hozzászólásaiból ítélve nem kis feltűnési viszketegsége van, ráadásul ez még párosul egy nagyfokú én vagyok a Jani aki mindent megold életérzéssel...
Egyébként meg szerintem rohadtul semmi helye itt ebben a topikban ennek a történetnek..
Ide kéne átfáradnia...
1 év 2 hónapja senkit nem érdekel a VGA hűtés modding. Valószínűleg nem véletlenül.. -
edari
őstag
válasz sirszevenap #5533 üzenetére
Nekem sincs.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
MSI Gaming X kártyával kapcsolatban tapasztalt valaki ventilátor problémát?
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
priti
addikt
válasz newwave0507 #5524 üzenetére
Tudod mi a durva? Keretes kézifűrésszel kivágni egy ilyen VRM bordát úgy, hogy nincs egy normális munkaasztal sem semmi és egy fiókból elővett 40 millis satud van. A pólóm tocsogott a végére.
Hiába kaptam 20 éve a szakközépben fémipari alapképzést (is) és tanítottak meg fűrészelni, ha nincs egy asztal, ami mellé oda tudnék állni és tudod miért nincs? Mert nem is kell. A hardveripar viszont még mindig az egyetlen, ami olyan készterméket gyárt, amit még itthon szerszám nélkül is felül tudok múlni.Foggal különb hűtőt kirágok, hát ezeknél? Simán.
(#5526) szasanyi
Azért a kígyóblokk már megvolt. Azt csak állványos fúróval lehet fúrni. Szóval nem mindent most faragtam ki.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
Bjørgersson
félisten
Már nem azért, de aki azt hiszi, hogy 62-ért 6 gigást fog kapni, az meg is érdemli.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Apollo_21
addikt
-
newwave0507
aktív tag
-
priti
addikt
Itt például elfelejtették odaírni, hogy 3GB-os, képzelheted hányan megrendelték 62k-ért úgy, hogy 6GB-osnak hitték...
Azért jó, hogy rátaláltam erre a tesztre. Kiderült, hogy a kártyám gyári hűtése egy hangos vacak. Szóval így is úgy is ledobtam volna róla a fenébe. Megnyugodtam. Nem volt kár elszarni a vasárnapot hűtő faragásra, csak mire a nyákfúróba fogott mini flex végigvágta azt a nikkelezett egyes lemezt, amit lefogatónak használtam azt hittem kikelnek a tojásaim.
Hardverlesen
-
apollo12
veterán
heló mennyire jó ennek a hűtése ? [link]
-
x_o_n
veterán
Üdv
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a kártyával?ZOTAC GeForce GTX 1060 Mini 3GB (ZT-P10610A-10L) 3 GB
Melegedés,hang,érdemes belevágni vagy inkább egy 6gb verzió?
Az ára elég vonzó 65k a 6gb verzió 79k -
Bubu0074
csendes tag
Sziasztok vetem egy GTX 1060 WINDFORCE OC 3G belerakom a lapba indítanám felpörög és leáll mi lehet a gond a lap Asrock z77 ex4 bios reset volt nem segített.
-
priti
addikt
Dehogy gyártok, kell a kutyának. Felteszed, aztán meghal alatta a fet és így jártál. Semmit nem tudsz tenni ellene, mert ha meg vastagabb gap padot teszel rá akkor meg az eltart és amiatt a GPU-hoz nem ér hozzá rendesen.
Egyszer szívtam meg blokk miatt az is FC blokk volt.
Használtan vettem úgy, hogy az összes csavar bele volt szépen tekerve aztán kiderült, hogy az egyik csavar menetének az eleje meg volt szakadva, de csak miután a 4870X2 egyik GPU-ja letérdelt, mert a csavar elengedte középen, mivel gyárilag túl rövid volt és akkor ezt vedd észre. Nem lehet látni, hogy mindenhol hozzáér e rendesen a közepén, meg nem egyformák a nyákok sem, á csak a baj van vele. Nem kell.
Ha gyári lenne jó lenne, de azoknál meg kitalálták ezt a marhaságot, hogy ilyen hangos ratyi pumpát tesznek a blokkba, mert az oda kell, hogy a kártya vibráljon a PCI-E slotban, az hasznos, mert attól kompakt a VGA hűtés, hogy lóg a VGA-ról valami szutyok csövön egy radi, amit sehová nem tudsz tenni.Aztán, ha benne hagyod a VGA blokkban a pumpát és bekötöd a saját rendszeredbe úgy, hogy a ratyi pumpának nem adsz feszt akkor nagy lesz az ellenállása a rendszernek a passzív pumpa miatt és letekert fesszel nem indul majd a minőségi hangtalan szivattyúd.
Tekergetheted állandóan vagy ha bedugod a ratyit is akkor meg lesz két szivattyúd, aztán hallgathatod ahogy zúg valami low-cost vacak a kétszázezres VGA-n.
1240db mérnök kitalálta, a sok marketinges átterveztette, hogy majd ezekkel akkor eladják az új házakat amikben direkt lesz külön hely a VGA radinak. Kijönnek ilyen vackokkal és közben egymás hátát veregetik, hogy ki van találva.., aztán meg kezdik, hogy haldoklik a desktop pc piac, amikor a kutyának se kell a végén.Hardverlesen
-
sirszevenap
addikt
Egyébként nem tudom észrevettétek e, de a Control Panelba ha átállítom a globális beállításokat Maximális teljesítményre, játszok, majd visszaállítom Optimális teljesítményre akkor újraindítás nélkül le se sz*rja... ugya úgy pörgeti a kártyát max órajelen. Újra indítás után minden rendben. Förtelmes. Azért zavar, mert nem akarom alkalmazásonként beállítani, hogy melyik legyen, szeretném globálisan! Ha pl játszom, átpattintom max teljesítményre, ha befejeztem pedig vissza. De ááá miért lehetne... Az órajelek ugyan úgy maxon maradnak.
Bankkártyával? Hát persze!
-
priti
addikt
Nem hát, kell 12 mérnök tervezni, 12 fejleszteni, hogy a leghatékonyabb legyen, aztán kell marketinges, aki megmondja, hogy az úgy jó, de nem elég szép, szóval az egész kuka. 12 mérnök áttervezi, hogy szép legyen meg szar, aztán aki megnyomja a gombot a CNC-n az nem ért a programozáshoz, aki programozza, az nem cserél szerszámot, aki szerszámot cserél, az nem szerel össze, aki összeszerel, az nem csomagol stb. még 20 ember meg még 50 ember a reklámosztályon meg az értékesítésben és akkor, ha százan akarnak megélni belőle akkor harmincezer darabja.
Egyébként kedvem lenne az összes FC blokk feléd eső lapját tükörsimára síkba csiszolni az egész áramlásszabályozó örvénygeneráló hatásfoknövelő hókuszpókuszt le róla a fenébe és végigmérni hány fokot változik… röhej.Hardverlesen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest