Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egyelőre 1080p-s felbontás, ebben a konfigurációba kerülne:
Alaplap: ASUS Z170-A
Processzor: Intel Core i5-6600K
BitLocker modul:ASUS TPM-M R2.0 14-1 PIN
Számítógépház: AeroCool SycloneII Black Edition
CPU Hűtő: Be quiet! Pure Rock
RAM: 4x8GB DDR4 3200MHz Corsair Vengeance LPX Black CMK16GX4M2B3200C16 (32 GB)
Videokártya: Sapphire R7 370 2GB DDR5 NITRO OC 11240-10-20G
SSD: Corsair 60GB Force GT
Merevlemezek: Western Digital WD6400AAKS 640GB ; WD 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRX ; Western Digital (WD10EZEX) Caviar Blue 1TB
TV/Monitor: LG 32LF632V 1080p Full HD
Tápegység: Corsair RM550x(#4494) szasanyi: Nos ez lesz az eddigi legdrágább VGA kártyám, és jó időre tervezem VRAM-ból is 6-8 GB kellene rá, 1080p a felbontás, tévén játszom
Azért is kérdeztem, hogy mikor jelenik meg stb, mert egy ilyen drága kártyánál számít nekem, hogy ne rá 2 hónappal jelenjen meg az újabb
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Adott a lent, ill. az adatlapomon látható konfig egy Giga G1-es 1060-al. A VGA október 1-én lett véve, a többi alkatrész februári. Egyelőre két játékkal játszom csak, CSGO-val és az Insurgencyvel.
Ez utóbbiban gyanús volt eddig is, hogy Afterburner szerint a CPU cirka 60%, míg a VGA usage 30% körüli, full high beállításokkal 1680*1050@120Hz felbontásban, de ezt ráfogtam arra, hogy a játék optimalizálatlan.
Tegnap azonban egy ALT+TAB után elkezdett csúnyán artifactolni, feketén csíkozódni a kép, a textúrák pedig villogtak. (sorry a telós fotóért, de screenshoton nem jön át eléggé a dolog) Ezzel egyetemben felfigyeltem rá, hogy terhelés alatt erőteljesen cicereg is a kártya.Ma frissítettem a legújabb driverre, Geforce Experience nélkül ofc. Egy ideg úgy tűnt megoldotta a problémát, azonban a második-harmadik pályabetöltés után, a játékba lépve visszatértek az artifactok. Terhelés alatt 46°C körül van a kártya.
A kártya halt be ilyen hamar vagy a táppal lehet a gond?
Be Quiet! Pure Power L8 430W CM
Gigabyte G1 Gaming GTX 1060 6GB
Asrock B150M Pro4
i5-6500+CM Hyper 212 EVO
Kingston HyperX DDR4 16GB RAM
Samsung 2233RZ@120Hz -
St0keR
tag
Helló, azt akarom kérdezni hogy miért van az ha nézek valamit akkor néha szét csúszik a videó pl youtubon a videónek pár másodperce bepixelezödik és csak a fél képernyön láttom Rendesen
core clock:+100mhz
Memory:+500mhz -
szasanyi
félisten
válasz
#41133696 #4492 üzenetére
Milyen felbontáshoz? Mert ez is fontos ám, ti. a 1060 az 1080p-hez ideális, és jól el lennél vele a Volta megjelenéséig. De ha már most legalább 1440p-t használsz, oda sok játékhoz kevés (vagy komolyabb grafikai kompromisszummal lehet elég).
Az, hogy jvö év elején melyik lesz jó vétel ~150k áron szvsz még nem tudható biztosan. -
b.
félisten
válasz
#41133696 #4492 üzenetére
1070 akkor a te kártyád, az már megjelent ugye.
Nyáron jön az új NV architectúra, a Volta, de arról még nincs infó, mennyiért és melyik típusok.
Egyenlőre az az info, hogy Nv ezt a stratégiát fogja követni, mint a Pascal-nál,hogy először a felső házban támad és úgy építkezik lefele.
2017 elején( Már most is) 150 K ba bőven belefér egy minőségi 1070 kártya, ami remek vétel. Iponnál 130 K tól kaphatóak már, de CPU részen elkel neki egy I7. vagy egy K-s I5 jól felhúzva. -
törölt tag
Üdv 2008 óta AMD-s VGA kártyáim voltak, de idén úgy látom az Nvidia erősebbet dobott mint az AMD VGA fronton is lemaradtak tehát a zöldek - platform szintén idén váltottam AMD-ről Intelre - a kérdés az lenne, hogy Nvidia felső kategóriás kártyák mikor szoktak megjelenni? Mert idén már kibírom az R7 370-nel (ugye most ünnepi szezon jön), de 2017 elején olyan 150K körül vennék Nvidia kártyát. 1060/1070 ilyesmi, de hanem sok van az új érkezéséig, akkor értelemszerűen megvárnám.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tomasz1 #4490 üzenetére
Én is alapon használom pont ezek miatt amiket leírtál. A játék / driver optimalizálási problémákat egyik CPU sem küszöböli ki és bár a 1060 remek kártya, de nem képes fix 60 FPS-ra ezeknél a játékoknál ezt fölösleges is elvárni. Aki 1080p-ben ezt szeretné, annak bizony kell egy 1070 közel 1,5x áron.
-
Tomasz1
csendes tag
válasz
szasanyi #4489 üzenetére
Köszi!
Annyit mutat és az AB is. Nincs feszemelés, a G1 szépen hűti a ramokat is, bár azt nem tudom, a hőmérsékletét mivel lehetne megnézni.
Igen, kevesebbet hoz, de így is kb +10%-ot, korábban +130/9000-ren is ennyit hozott kb. most ugye +90/9800-zal kb ugyanott vagyok. Uni 4.0 alatt néztem, ott 10% körüli az előrelépés és a TR bencs alatt is.Az meg más kérdés, mennyire éri meg tuningolni. Ha a konkrét számokat nézzük, alapon 1980-8000-ren megy, így most 2050-9800-on, (max boost 2000-2075) így ~10%-ot hoz, de e nélkül is megvan a 60 FPS. Ahol nincs, ott vagy a proci fogy el, 4460, vagy 1-1 részen nem túl jól optimalizált a játék, amin a tuning sem segít sokat szerintem.
Witcher 3 alatt pl mikor Philippát kell megkeresni egy romnál, ott 4X-re esik az FPS, de ha az egeret a másik irányba fordítom, ott fix 60.
TR-ben mikor megérkeztem Kityezsbe, cpu elhasalt, töredezett lett a kép, ugrált az FPS, beállítások módosításával javítottam rajta. De 1-2 nagy nyílt részen is maxra ugrik a proci terhelés és egyből látszik a játékon.
Szóval ezekből kiindulva hiába bírna +100/9900-at, valószínűleg 90/9600-on fogom használni, 1fps-t vesztek vele, ennyi, nem ezen fog múlni a játékélmény, de érdekességnek jó, hogy 9900-on is megy, de gyakorlatban nem látom értelmét maxon járatni.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tomasz1 #4484 üzenetére
Ha a GPU-Z 2425 értéket mutat akkor igen. Ha feszt nem emelsz - elvileg - nincs nagy rizikó, megy amennyit megy. Viszont melegszenek, szóval amiatt lehet gond ha nincs hűtve.
MOD - közben látom a GPU értékét is, de úgy sajnos semmit nem érsz vele. A VRAM órajele keveset ér erősebb (magasabb órajelű) GPU nélkül.
-
Tomasz1
csendes tag
-
-
Tomasz1
csendes tag
Üdv!
Létezik, hogy a Giga G1-en a vram 9700-on is hibátlan? Mert annyinál tartok és megy, uni 4.0 és TR is. Nem lehet baja? 4 tesztben 9200, 9300, 9450, 9450 volt, nekem meg 9700-on is jó. Nem értem, hogy lehet ez.
-
vzoli1987
aktív tag
Üdv nektek
Hamarosan én is erre váltok valószínűleg a 6GB-os Gigabyte változatra vmi Windforce néven,eddig GTX 650-n volt de úgy látom 3 év leforgása után elavult az újabb gamekhez, OC-t nem szeretném használni, szerintetek jól döntöttem?
-
törölt tag
Rendeltem egy giga wf2 oc/3gb kártyát 62,5k-ért
egy rx460-at váltBobalazs: a gz mit jelent?
-
szasanyi
félisten
-
qukesz
senior tag
-
-
noby
aktív tag
nem találtam meg a hszt mit kell pontosan mire állítani panelben hogy jobb legyen a kép?kimeneti dinamika tartomány színformátum mire legyen állítva?
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb 6Gb-os 1060-as, ami biztosan félpasszív, és van rajta teljes DP port?
(eddig az MSI Armort találtam. -
szasanyi
félisten
Nem tudsz beszerezni egy i5-öt? Ha nem kölcsönbe kipróbálni, én rendelnék egyet webshopból és ha megoldja (másra már nem tudok gondolni) nyert, ha nem akkor 14 napos elállással visszaküldöd. De tuti, hogy több esetben profitálnál belőle, mert egy gémer gépbe alap egy i5.
-
szasanyi
félisten
Igen, a G1 Gaming jobb. Ha megfogod a két kártyát látszik, hogy kinézere és súlyra sem ua. és sztem megér a +6k-s felárat mivel a hűtése is jobb. De nyilván a te döntésed melyiket veszed a kettő közül, mert ebben az árkategóriában más 6GB-os 1060 nincs.
.....................................................................................................................
Tomasz1: hát, valóban nem sikerült kifognod egy jó GPU-val szerelt példányt így a feszemelést sem érdemes erőltetni, az sem fog segíteni. Ha a VRAM is hasonló akkor az olyan 2200 kröl lesz, de majd látod.
-
szasanyi
félisten
Sajnos nem játszok vele így tapasztalatom és sok 5letem nincs. Az ajánlott gépigényben 8GB RAM áll, annak elégnek kell lennie. Viszont a minimum CPU igénynek i5 van feltüntetve, de az i3-at alapból keveslem. Szoftveres oka nem lehet? Végső esetben én csinálnék egy Win reinstallt (tudom, ezt sokan el akarják kerülni bármi árion) friss driverekkel, hogy ezt biztosan kiküszöböljem.
-
-
fatal`
titán
Esetleg EVGA Gaming+?
-
Tomasz1
csendes tag
-
szasanyi
félisten
Úgy emlékszem még senki vett olyat. Tesztek alapján pedig nem olyan hatékony, mint gondolná az ember a mérete alapján.
-
fatal`
titán
Sziasztok! A Gainward Phoenix hűtőjéről van valakinek tapasztalata?
-
szasanyi
félisten
A játék topikjában nem tudnak segíteni, nem találkozott vki hasonló problémával?
-
qukesz
senior tag
válasz
papirzsepi93 #4431 üzenetére
Szia!
Rendszer memóriára gondoltam.
Abból eszik meg 6 gb-ot.
Windows 8.1-el is meg 10-el is csinálja -
szasanyi
félisten
válasz
papirzsepi93 #4431 üzenetére
Kizárt [link]
-
qukesz
senior tag
válasz
papirzsepi93 #4427 üzenetére
Szia!
Ultra beállításokkal ment a játék
Nem az experience beállításokat használom. -
qukesz
senior tag
Sziasztok!
Egy GTX 1060 windoforce 6g tulaj vagyok. Láthatjátok a gépemet az adatlapomon.
DIVISION egyszerűen hibaüzenet nélkül kidobál.
Esetleg tud valaki valami ötlettel szolgálni hogy mi lehet a gond?
RAM mennyiségére gyanakszok. De a legmagasabb RAM használat 6266MB volt a játék alatt.Köszönöm előre is.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tomasz1 #4422 üzenetére
Magát a kártyát ismerem, csak a tuningpotenciál miatt kérdeztem a feszemelést. Először is csak a GPU aztán külön a VRAM órajelét emeljük, és nézzük mit tud. Ha egyszerre van emelve és hiba van, akkor nem lehet eldönteni pontosan melyik okozza ezért célszerű így. A feszemelés miatt a GPU sokkal jobban fog melegedni, de nem biztos, hogy a tuning eredmény lényegesen javul ezért én nem preferálom. Mondjuk a 1060 esetében nem hiszem, hogy annyit hoz pluszban egy alapfeszes 1700/2300 átlagos tuning órajelhez képes, hogy megérje.
-
jcs
tag
válasz
Apollo_21 #4413 üzenetére
Topicja válogatja ki mit tart "jónak" mármint piros kontra zöld oldal.
960 ról szeretnék váltani. 1060, vagy 470/480 ra. Nekem elég volt kb 1 hónapig olvasni a topikjaikat, hogy a 1060 mellett döntsek....
Én régen kajáztam a zöldeket...de nemtudom, félek a 192bit-től, nem kevés már ide?
Nem, lásd teszteredmények.
Éppkézláb embert nemtaláltam akinek esetleg mindkettő volt és tud róla vmit mondani.
Szintén 960 topikban valaki váltott 460 ra. Elégedett. DE! Az bizonyos játékokban ugyanaz/jobb és sokkal olcsóbb!
Na ez nem mondható el a 1060/470-480 összehasonlításánál...(szerintem)
-
Tomasz1
csendes tag
válasz
szasanyi #4421 üzenetére
Tuningot nem nagyon bírja, ezért is kérdeztem a feszt, mennyit lehet. Érdekes, hogy a bencsek (fire s, uni 4.0) simán lemennek, de játékoknál hibázik. Eddig azt hittem, azért van a bencs, hogy ott jöjjenek elő a hibák.
+150/+1200-on (gpu/vram) teszt lemegy, de Witcher textúra villódzás. 140/1100-on kicsit, de egy árusnál kifagyott. 130/1100-nál jónak nézett ki, de Tomb R-nél villódzás. 130/1000-nél +10% fesz (ennyit mertem) TR villog, 110/900-nál már nem villog, de képhiba játékban a térkép előhozásánál. Na itt hagytam a fenébe.Nem tudom + fesz kellene-e neki még, vagy mi van, tesztekben mindenhol +150/1200-1450-en ment. Bár vki írta iponon, hogy neki sem ment. Érdekes, talán van köze a coil w-nak is, nem tom, vagy csak egyszerűen ilyet fogtam ki.
Amúgy a cicergés uni alatt nem jön elő, csak kilépésnél, mikor egy pillanatra 4800 fps van, FS-ba hol van, hol nem, játékokban szintén. De szerencsére halk, füles nélkül, gép az asztalon sem hallható, csak ha rákoncentrálsz, a játék hangja elnyomja.Amúgy +130/1000-nél (1725/1940/9000) a max boost 2126 volt, aztán 4X fokon 2101, aztán 53 után 2088, ha 57-58 fok fölé ment, akkor 2067-en ment. Csak játékokban nem bírta.
Így alapon 1970/8000-ren megy kb, ez kb 5-7% FPS veszteség lehet. Bár azért valamennyit bírna, majd ha lesz kedvem szórakozok még vele.
Amúgy a kariról még, ha vkit érdekel:
Hűtése kiváló, 1100-1200 rpm, és 60 fok körül van 20 fokos szobában. 1400-1500 körül (50%) még mindig nem hallani, úgy 56-57 fok. 60%-on kezdem először hallani, de annyin sose megy, 40-45%-on használom.
Nézegettem, hogyan veszi vissza az órajeleket. 40 fok fölött már csinál egyet, 13-20-at, majd 53-nál, majd 57-58 körül is ennyit kb, utána 6X lehet, de addig el sem jut.Agresszívebb ventiprofillal az 57-58 körüli visszavétel elkerülhető, de az a 15MHz engem nem zavar. Nyárra is jó lesz ez a hűtő.
Amúgy igen masszív a kari, nagyon egyben van, ez külön tetszikl 90k-ért szerintem jó vétel most. Egyetlen hibája a kis coil whine, de nem mindenkinek csinálja.
-
Tomasz1
csendes tag
Üdv!
Giga G1-nél mennyit lehet húzni a feszen? Vágja vki a témát? Mert MSI AB nem engedi, de a gyári giga xtreme engine 100%-ot enged, amit nem értek, ez nem jelenthet dupla feszt.
-
bobalazs
nagyúr
Jó-Rossz?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
#70516736 #4412 üzenetére
Akkor inkább 1060 3GB a - a memória felezésén túl Shader Unit van megvágva a GPU-ban, 1152 vs 1280 (6GB verzió). Bár nem mondtad melyik Palit verzió lenne ennyi (sem az mennyi és milyen garival) de az egy ventis Palit nem túl bizalomgerjesztő.
..................................................................................................................
Apollo_21: a fogyasztás nem azért a legfontosabb, hogy bírja-e a táp vagy a villanyóra, hanem elsősorban a hőtermelés miatt. Fogalmam sincs mire kellhet egy 850W táp, de biztos jó... ha GOLD minősítésű, különben alacsony terheléskor rossz lesz a hatékonysága.
192bit megint csak nem lényeges amíg a kártya teljesítménye olyan amilyen. Ami pedig remek alapon és tuningban egyaránt. Nekem mind1 melyiket veszed, én a magam részéről akkor sem vennék 480-at ha fele ennyi lenne az ára.
-
Apollo_21
addikt
válasz
szasanyi #4408 üzenetére
6gigában gondolkodom, alatta egyáltalán nem, megbízható ph tagoktól az armor oc is beszerezhető akár 85be is, boltba kb +10e az ár.
Fogyasztás mellékes 850es tápom révén
Feljebb kártyába nemmennék, fullhd-n maradok, csak a rendszer lett 1150ről 1hónapja x99, i7 5820K-val, tehát erőben nincs probléma.
Topicja válogatja ki mit tart "jónak" mármint piros kontra zöld oldal.
Én régen kajáztam a zöldeket...de nemtudom, félek a 192bit-től, nem kevés már ide?
Éppkézláb embert nemtaláltam akinek esetleg mindkettő volt és tud róla vmit mondani. -
billywood
tag
válasz
Bjørgersson #4402 üzenetére
Köszi, ezzel oldottam meg végül
-
törölt tag
Gondolkodom egy 3gigás kártya vételén
A ha-n van egy pár kereskedőnél palit 59k-ért
Ez milyen lehet, vagy inkább a giga wf2 oc-t érdemes venni -
szasanyi
félisten
válasz
Apollo_21 #4405 üzenetére
Többen is vagyunk akik AMD-ről váltottunk szóval a driverek és a fogyasztás egyértelműen előny. MSI-ből a GamingX a leginkább ajánlott, de ha ez drága akkor az említett kártya jó áron szintén ajánlott. De hasonlóan ajánlott a Gigabyte G1 Gaming is, bár az Extreme verziója még inkább.
Persze árfüggő is, de azt már te tudod melyiket mennyiért tudnád beszerezni. -
DeckardCain
senior tag
Gpu tweak-ben miert van az hogy a maximalisan megadhato gpu orajel csak 1879?
Egyeb: egy kis helyzet jelentes bf1-el kapcsolatosan.
Kicsit tartottam a multitol a proci miatt. De 64 fos mapon se ereztem azt, hogy gond lenne.
Fps korlatozva van 60-ra.
I5 6400 -3,1 ghz
Gtx 1060 6gb 2025/8750 (feljebb nem neztem meg)
Windows 10 1607
8gb ddr4
Driver : 373as -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Vga vásárlás elött..mindkét oldal esélyes..bárha nézzük a külcsínt is akkor vidia...
Egész pontosan a kiszemelt egy Msi 1060 Armor OC 6gigás példány volna, mennyire ajánlott ez a típus a gyártón belül? -
vlevi
nagyúr
-
szasanyi
félisten
válasz
Bjørgersson #4402 üzenetére
Nálam okozott már galibát, azóta nem használom és nem is ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Béta iOS-t használók topikja
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest