Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EVL2
aktív tag
válasz
Apollo_21 #5799 üzenetére
Mindegyik visszaveszi, csak az a kérdés hogy mikor. Teszteld le pl Valley-al és látni fogod hogy különböző hőfokonként és időtartamtól függően elkezdi leskálázni az órajelet. AB-val monitorozd és a kezdeti meg a kb 15 perccel későbbi órajelet jegyezd fel. Garantálom kevesebb lesz az utóbbi!
Tudom hogy nem fikázni akartad én sem az msi armor ocv1-t mert mind a kettő jó, csak leírtam a g1-nek az előnyét és a hátrányát is.
-
EVL2
aktív tag
válasz
sszemtelen #5795 üzenetére
Hogy a te szavaiddal éljek végülis " egetverő különbség" tényleg nincs.
Úgy érzem a 90k-s kategóriában a 3k különbség sem egetverő.(bár ez szubjektív vélemény)
Nekem a back plate már megér 3k-t.
MSI mellet érv lehet az eddig nem felsoroltak között, hogy sokkal ritkább a cw-s darab.
És még lehet találni különbséget de azok nem egetverőek egyértelműen.
Csak hogy tudd én nem akarlak rábeszélni a G1-re csak azért mert nekem az van, ahogy említettem mind a két kártya jó vétel lehet, de az hogy 3k a különbség 80. 000Ft feletti kártyánál már szerintem ritka, hogy bebefolyásoló tényező legyen. -
b.
félisten
válasz
sszemtelen #5795 üzenetére
3 K? 16 K van közte.
ja hogy Gigabyte ről beszéltél, bocs. Szerintem MSI inkább, de elfogult vagyok.
-
EVL2
aktív tag
válasz
Apollo_21 #5790 üzenetére
így igaz, de van itt még egy fontos dolog: a G1 később veszi vissza az órajeleket.
(nem mindenkinek fontos, de van aki örül ennek)
Mind a két kártya jó választás lehet, de van közte különbség még ezeken kívül is.Még nekem sem jött elő hibája, bízom benne nemis fog. Megelégedéssel használom én is.
-
szasanyi
félisten
válasz
sszemtelen #5789 üzenetére
A hűtése (ez a fontosabb) és a dizájn (ez kevésbé).
-
Apollo_21
addikt
válasz
sszemtelen #5791 üzenetére
A topicban ajánlottabb a Gaming, bár én arról nemtudom milyen minőséget képvisel, de az Armor akkor 2-3ezerrel olcsóbb volt, (2hete) és kivolt számolva a keretem.
-
Apollo_21
addikt
válasz
sszemtelen #5789 üzenetére
Bár nemjelentős de azért van..
Az egyik 1544es alap órajellel dolgozik mígy a másik 1594.
Display portból a gaming-en 3db van míg az Armoron 2,
A gaming-en hdmi 1db az Armoron 2, + a gaming-en van hátlap
más nemhinném hogy nagyon lenne.
Egyikkel sem fogsz mellé, nekem az OCV1 van, én szeretem 60-65fokig szinte álló ventikkel van el.
Még nemjött elő hibája, bízom benne nemis fog. Megelégedéssel használom. -
sszemtelen
őstag
Az áron kívül van valami egetverő különbség a két modell közt? Vagy csak én nem találtam?
Armor OCV1
vs.
Gaming G1Köszi!
-
Teaway
veterán
válasz
Bjørgersson #5781 üzenetére
Elégett a katalizátor, de a kipufogó is kihívásokkal küszködik
-
bobalazs
nagyúr
Tolom a Steep Bétát 3770K-val, fpsem csak 42. Ekkor csak nézek, fura hogy 3470el 49 volt. Nem tudom milyen elvből vezérelve, kikapcsoltam a hyperthreadinget, tessék lássék, 52 fpsem van most.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Crysis 3 alatt 3D re állítva miért olyan borzalmas a kép? Villognak a háttérben a tárgyak és amikor mozgatom az egeret olyan mintha két képet látnék egymásra vetítve csak az egyik kockás( pixeles). Élvezhetetlen.
GTX 970-el szépen mentnem volt gond. Minden ugyan az csak a vga lett kicserélve és persze win lett újrahúzva (több is).
Win 10-el is, régi- új driverrel is, win7 szintén ugyan az a baj.Ötlet vagy valakinek hasonló tapasztalat?
-
Bjørgersson
félisten
Rajtam kívül tuningol még a topikban valaki? Kinek mi a vége?
-
bobalazs
nagyúr
De jó lenne PHra egy spam gomb amivel automatán el lehetne tüntetni a nem ide való tartalmat...
-
törölt tag
Igazából Scorp2011 problémája adta az ötletet, egyébként is akartam ilyen videót, mert én szeretek videózni, de mivel senki sem linkelt neki hasonlót, hát linkeltem egyet, hogy lássa mégis hogyan kell működnie.
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_1060_gp106/hsz_5758-5758.html
-
MK VII
veterán
-
törölt tag
Azoknak akiknél ventilátor para van:
MSI GTX1060 ARMOR 6G OCV1 - AeroCool SycloneII Black Edition házban - Youtube
-
törölt tag
Neked is Win7 volt, és előtte szintén Geforce volt a gépben?
Ha igen, akkor erre érdemes lesz odafigyelnem a jövőben, hátha újra belefutok ilyenbe, mert ahogy visszaolvastam, több embernek is volt ilyen problémája (pl. Win7 + GTX 950 -> GTX 1060 váltás).A 2-szeri újraindítás nekem bőven megvolt, mert miután a DDU elvégezte a dolgát, és újraindult a gép, utána csináltam pl. alaplapi chipset driver frissítést, majd megint újraindulás, stb., és végül újra nekifutottam az Nvidia drivernek. Volt, hogy még 6-szor is újra volt indítva, mire jött az Nvidia driver. (Meg persze volt, hogy csak 1 újraindítás volt, és úgy csináltam.) Legalább ha valami hibaüzenetet kiírt volta a telepítő... De nem, csak annyit közölt, hogy "Sikertelen". Logolva telepítésnél sem tudtam semmi használhatót kiolvasni a logfájlokból. Na de a lényeg, hogy most már megy.
-
Csaber
senior tag
Egész " jó " árban van (92000 Ft) megnézném közelebbről [INNO3D C1060-1SDN-L5GNX GTX1060 3GB GDDR5 X3] na már csak 3GB-os korrekt
-
sszemtelen
őstag
válasz
Bjørgersson #5764 üzenetére
Köszönöm
Mindenképp 6GB-os lett volna, konkrétan a GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 6G variáns gigabájtéktól'.Köszi még egyszer is!
-
Bjørgersson
félisten
válasz
sszemtelen #5763 üzenetére
Valamelyik oldalon biztosan lesz bottleneck, viszont ha nem Battlefieldezel, nem lesz gond, ki fogja hajtani a proci, a táp pedig röhögve elég akár két 1060-hoz is. Ha két fullHD monitort akarsz vele meghajtani, erősen ajánlott 6 GB-ost venni.
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi GTX950-emet cserélném egy ilyen csodára. Körkérdések:
i5-4590 mellé passzol ez a kártya tökéletesen'? (Nem lesz bottleneck egyik oldalról sem?)
Jelenlegi Super Flower 450W SF-450P14HE tápom elég lesz neki?
A mostani Asrock B85M PRO4 lap lesz mindennek az alapja. Illetve még ugye 16GB DDR3 memória.
Egy darab FHD monitor lenne rákötve (a másikat jelenleg a CPU hajtja), vagy a későbbiekben esetleg egy FHD TV. Két darab FHD monitorral azért még boldogul bármiféle teljesítmény romlás nélkül, igaz?Köszönöm
-
törölt tag
Próbáltam már mindent, DDU csökkentett módban, Nvidia driver telepítése logolva, frissítések, stb., stb. Végül az új Windows telepítése után már működik. Előtte viszont egyik gépemben sem. A közös jellemzőjük, hogy mindegyikben Win7 x64 volt, és mindegyikben e kártya előtt a GTX 1070 volt utoljára használva, majd driver uninstall, és utána Intel IGP. Hogy van-e összefüggés vagy sem, azt nem tudom. Az biztos, hogy a DDU-ban hiába csináltam többször is a "Tisztítás és újraindítás"-t, minden egyes újraindítás után újra jelezte a GTX 1070-et a GPU-k között a DDU.
A venti az továbbra is ugyanazt csinálja, illetve újraindításkor/bekapcsoláskor sem pörög föl, hanem csak szépen egy helyben "mocorog" ide és oda, míg terhelést nem kap a kártya. Akkor már nekiáll forogni rendesen, aztán nyugalmi állapotban újra leáll, pontosabban a szokásos ide-oda billenést csinálja. Végülis engem zavarni nem zavar, csak érdekes.
Ha kézzel megpörgetem, akkor szépen szabályosan akadásmentesen pörög, majd beáll valamelyik fix pozíciójába. Tehet nem akárhol fog megállni a 360 fokon belül, hanem vannak fix állomásai, ezek egyikében áll meg. Amikor ide-oda "billeg", olyankor szabályosan kimozdul a fix pozíciójából, majd ugyanolyan szabályosan vissza is áll. Kb 1 centit mozdul. Ha ilyenkor kézzel kicsit visszább tekerem, tehát a fix pozíciójától 2 centire mondjuk, akkor ezután már 2 centit fog előre, majd pedig kis szünet után 2 centit vissza is mozdulni. Szabályos, fix időközönként fix távolságokat tesz meg előre és hátra. -
törölt tag
-
b.
félisten
válasz
#24845312 #5754 üzenetére
Volt itt egy srác jó pár száz kommenttel előtted, neki a teljes DDA radír segített csak, Addig csak Integrálton át volt kép. lehet neked is jó lenne, még ha nálad nem is ilyen jellegűnek tűnik a gond.
Esetleg , ha tudod,megpróbálhatnád másik gépben is a kártyát, hogy biztosra kizárd, hogy nem az halt meg,bár írtad is , hogy több féle gépbe próbáltad már, és nem volt jó.
Nekem valamiféle fizikai gondnak tűnik inkább , maga a VGA, esetleg a táp, nem tudom.
Egyébként nem meleg a kártya hátulja álló ventinél is 35 fokos a GPU. talán csak langyosnak nevezném. -
törölt tag
Ezeken amik nálam vannak, 6 pines tápcsatlakozók vannak (1 db), és már azt is próbáltam másikkal.
A nulla melegedés a hátlapi részen a 1060-aknál normális?
A 1070-em enyhén meleg volt terhelés nélkül is, tehát lehetett rajta érezni, hogy áram alatt van. Ez meg álló ventivel is teljesen hűvös. Azt mondanám, hogy döglött, de képet viszont ad.
A terhelés nélküli álló ventis kártyáimon a ventik nekem is vagy álltak, vagy mentek, de nem volt mocorgás a ventiknél alap helyzetben.Na még egy új Windowst majd kipróbálok, viszont a 1060 előtt közvetlenül egy 1070 volt a gépben, és az tökéletesen ment elsőre is. A pontos sorrend 1070 -> Intel IGP -> 1060 volt. (Meg még előtte vagy 100 féle kártya járt már ebben/ezekben a gépekben, vegyesen Nvidia és AMD, egyik a másik után, de soha nem volt gond egyikkel sem. Ettől függetlenül persze lehet, hogy a Windows-nak most lett elege, elég sokat megélt már.)
-
b.
félisten
válasz
#24845312 #5752 üzenetére
Az nem jó így, valami hibára utal, mert indításkor nálam elindulnak a venmtik majd pár másodperc után leállnak, (MSI armor) de barátom Asus kártyáján is. nem csinál ilyen akadozós mozgást .Olyan mintha Táp probléma lenne, nem kapna a 8 pinesen áramot.de az is lehet hogy BIOS gond van. Ez csak tipp a részemről.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #5723 üzenetére
Nvidia.com-ról, de az meg úgyis átirányít a Geforce.com-ra driver letöltés ügyében.
A videokártya gyártójának oldaláról szintén a fenti oldalra jutok ki, ha drivert szeretnék.
(Viszont a gépen amúgy is rajta van letöltve a Drivers mappámban még a GTX 1070-hez használt letöltött Nvidia driver, csak el kell indítanom a telepítőt, de persze már próbáltam másik verzióval is, hátha.)Alaplapi BIOS a legfrissebb, a chipset driver szintén, bár már próbáltam nem az alaplap gyártójának oldaláról leszedni a legfrissebbet, hanem közvetlenül az Inteltől (Intel Chipset Driver), mivel ott van még frissebb, de eddig minden hiába.
Még az Nvidia/Geforce oldalán lévő driver detektálós rész sem működik, pár percig próbálja detektálni (Auto Detect your GPU), majd leáll "Autoscan Failed"-del.
Már többször kivettem a kártyát majd visszaraktam, hátha nem volt rendesen a Pci-Expressz foglalatban, de nem ez a gond. Meg mint írtam, több alaplapban is próbáltam már, így alaplap/foglalat hiba is kilőve.
Ami még nagyon gyanús nekem, hogy a venti sem megy, hanem megmozdul, majd vissza is ugrik az előző pozícióra. Tehát kb fél centit előre mozdul, majd vissza a kiindulási pozícióba. Mintha valamiben elakadna, de persze nem akad el semmiben, kézzel "tekerhető" akadásmentesen. Ezt a megmozdulást kb 3 mp-enként ismétli. Az oké, hogy mivel nincs terhelés, így áll, de ez nem áll, mert mocorog előre és hátra a fentiek szerint.
-
Speed®
titán
válasz
gerenda110 #5741 üzenetére
Valakinek pénzt keresel..miner virus.
zsoltee10
Valley pl. Vagy bármilyen játék..fánknak egy kari sem örül..finoman szólva. -
gerenda110
aktív tag
Estét!
Már több naja idegesít, valamiért CPU limitem lett. istenért nemtudok rájönni mi miatt.
i7 4770k MSI Z87G45Gaming lapom van, s eddig nem volt problémám ezzel, de most a vga 95 a proci 100on dolgozik. és mikro laggjaim vannak. ötlet? -
zsoltee10
addikt
válasz
Bjørgersson #5728 üzenetére
Én most a 375.70-et tettem fel, mert a 86-ról olvastam, hogy bugos, új játék nincs a gépen, Mass Effect 3-at tolom.
Van még valakinek Giga WF2OC? Nem akarom tuningolni, csak olvasgatok és kíváncsiság képpen felraktam a furmarkot, hogy mennyire van melege a Metis házban, ami igen kicsi.
GPU-Z szerint 1690-1645MHz-ig boostol, ami nem valami sok, vagy ez normális feszemelés meg egyéb tuning nélkül? 100% venti fordulaton is felmegy 73-75 fokig, de 60 fokon se ugrik 1690MHz fölé, viszont 82 fokon se megy 1645MHz alá. A TDP 100% körül mozog, meg a GPU terhelés is.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #5719 üzenetére
De igen: Szabványos VGA grafikus adapter. Erre tudja frissíteni az "Egyéb eszközök - Display"-t.
Utána jönne az Nvidia driver telepítése, ami minden esetben leáll "Sikertelen" hibaüzenettel, egyúttal a Szabványos VGA grafikus adapter is eltűnik, és újra megjelenik az "Egyéb eszközök - Display". Ha itt megnézem, hogy mi a nyűgje, akkor pedig mindegyik gép esetében a Pci-Expressz vezérlőre panaszkodik.
Különböző gépek, különböző alaplappal és processzorral (pl. i7-2600, i5-2400, i5-4460, stb.)
A gyári driverek minden esetben telepítve vannak (pl. alaplapi chipset, stb.).Ha más megoldás nem marad, megpróbálom esetleg Win10-zel is, csak azt nem értem, hogy a 1070-es hogyan működött egyből ugyanebben a gépben? Remélem nem gyárilag hibás kártyákat fogtam ki...
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #5717 üzenetére
Win7 x64 van mindegyik gépen, amelyiken próbálva volt. A GTX 1070-essel tökéletesen települt a driver. Lehetséges, hogy kifogtam pár gyárilag hibás 1060-at? Mind vadonatúj, 0 perces.
-
törölt tag
Driver telepítési problémával találkozott már valaki?
Adott több darab 1060-as kártya, több gépben is voltak próbálva, többféle verziójú driverrel, de nem lehet föltelepíteni őket. Elindul a telepítés, Rendszer-kompatibilitás ellenőrzés, stb., majd a "Grafikus illesztőprogram"-nál a "Sikertelen" hibaüzenet jelenik meg. Az operációs rendszernek megfelelő driverekkel lett próbálva természetesen, az egyik gépben előtte GTX 1070 volt, tökéletesen működött.
A drivertelepítési probléma után az Eszközkezelőben megjelenik egy "Egyéb eszközök" bejegyzés, azon belül pedig egy "Display" bejegyzés (sárga felkiáltójellel). Egyúttal a Szabványos VGA grafikus adapter eltűnik.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen széket vegyek?
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Béta iOS-t használók topikja
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest