- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomasz1
csendes tag
válasz szasanyi #4489 üzenetére
Köszi!
Annyit mutat és az AB is. Nincs feszemelés, a G1 szépen hűti a ramokat is, bár azt nem tudom, a hőmérsékletét mivel lehetne megnézni.
Igen, kevesebbet hoz, de így is kb +10%-ot, korábban +130/9000-ren is ennyit hozott kb. most ugye +90/9800-zal kb ugyanott vagyok. Uni 4.0 alatt néztem, ott 10% körüli az előrelépés és a TR bencs alatt is.Az meg más kérdés, mennyire éri meg tuningolni. Ha a konkrét számokat nézzük, alapon 1980-8000-ren megy, így most 2050-9800-on, (max boost 2000-2075) így ~10%-ot hoz, de e nélkül is megvan a 60 FPS. Ahol nincs, ott vagy a proci fogy el, 4460, vagy 1-1 részen nem túl jól optimalizált a játék, amin a tuning sem segít sokat szerintem.
Witcher 3 alatt pl mikor Philippát kell megkeresni egy romnál, ott 4X-re esik az FPS, de ha az egeret a másik irányba fordítom, ott fix 60. TR-ben mikor megérkeztem Kityezsbe, cpu elhasalt, töredezett lett a kép, ugrált az FPS, beállítások módosításával javítottam rajta. De 1-2 nagy nyílt részen is maxra ugrik a proci terhelés és egyből látszik a játékon.
Szóval ezekből kiindulva hiába bírna +100/9900-at, valószínűleg 90/9600-on fogom használni, 1fps-t vesztek vele, ennyi, nem ezen fog múlni a játékélmény, de érdekességnek jó, hogy 9900-on is megy, de gyakorlatban nem látom értelmét maxon járatni.
-
Tomasz1
csendes tag
-
-
Tomasz1
csendes tag
Üdv!
Létezik, hogy a Giga G1-en a vram 9700-on is hibátlan? Mert annyinál tartok és megy, uni 4.0 és TR is. Nem lehet baja? 4 tesztben 9200, 9300, 9450, 9450 volt, nekem meg 9700-on is jó. Nem értem, hogy lehet ez.
-
-
Tomasz1
csendes tag
-
Tomasz1
csendes tag
válasz szasanyi #4421 üzenetére
Tuningot nem nagyon bírja, ezért is kérdeztem a feszt, mennyit lehet. Érdekes, hogy a bencsek (fire s, uni 4.0) simán lemennek, de játékoknál hibázik. Eddig azt hittem, azért van a bencs, hogy ott jöjjenek elő a hibák.
+150/+1200-on (gpu/vram) teszt lemegy, de Witcher textúra villódzás. 140/1100-on kicsit, de egy árusnál kifagyott. 130/1100-nál jónak nézett ki, de Tomb R-nél villódzás. 130/1000-nél +10% fesz (ennyit mertem) TR villog, 110/900-nál már nem villog, de képhiba játékban a térkép előhozásánál. Na itt hagytam a fenébe.Nem tudom + fesz kellene-e neki még, vagy mi van, tesztekben mindenhol +150/1200-1450-en ment. Bár vki írta iponon, hogy neki sem ment. Érdekes, talán van köze a coil w-nak is, nem tom, vagy csak egyszerűen ilyet fogtam ki.
Amúgy a cicergés uni alatt nem jön elő, csak kilépésnél, mikor egy pillanatra 4800 fps van, FS-ba hol van, hol nem, játékokban szintén. De szerencsére halk, füles nélkül, gép az asztalon sem hallható, csak ha rákoncentrálsz, a játék hangja elnyomja.Amúgy +130/1000-nél (1725/1940/9000) a max boost 2126 volt, aztán 4X fokon 2101, aztán 53 után 2088, ha 57-58 fok fölé ment, akkor 2067-en ment. Csak játékokban nem bírta. Így alapon 1970/8000-ren megy kb, ez kb 5-7% FPS veszteség lehet. Bár azért valamennyit bírna, majd ha lesz kedvem szórakozok még vele.
Amúgy a kariról még, ha vkit érdekel:
Hűtése kiváló, 1100-1200 rpm, és 60 fok körül van 20 fokos szobában. 1400-1500 körül (50%) még mindig nem hallani, úgy 56-57 fok. 60%-on kezdem először hallani, de annyin sose megy, 40-45%-on használom.
Nézegettem, hogyan veszi vissza az órajeleket. 40 fok fölött már csinál egyet, 13-20-at, majd 53-nál, majd 57-58 körül is ennyit kb, utána 6X lehet, de addig el sem jut. Agresszívebb ventiprofillal az 57-58 körüli visszavétel elkerülhető, de az a 15MHz engem nem zavar. Nyárra is jó lesz ez a hűtő.Amúgy igen masszív a kari, nagyon egyben van, ez külön tetszikl 90k-ért szerintem jó vétel most. Egyetlen hibája a kis coil whine, de nem mindenkinek csinálja.
-
Tomasz1
csendes tag
Üdv!
Giga G1-nél mennyit lehet húzni a feszen? Vágja vki a témát? Mert MSI AB nem engedi, de a gyári giga xtreme engine 100%-ot enged, amit nem értek, ez nem jelenthet dupla feszt.
-
Tomasz1
csendes tag
válasz papirzsepi93 #3746 üzenetére
Az csak 1 magra vonatkozik, úgy meg soha nem megy játékok alatt, úgyhogy 3,2-n megy végig.
-
Tomasz1
csendes tag
-
Tomasz1
csendes tag
De ezzel együtt az FPS is leesik, nem?
Tudom, hogy a gta nagyon proci igényes, de nem mindegy, mennyit hagy benne, erre próbáltam utalni. Csak szeretnék meggyőződni, hogy jó páros lesznek 4460-nal, ha már ilyen sokat költök vga-ra. Elég cinkes lenne, ha kifizetek 90-100k-t egy vga-ra, de csak "80ezer forintnyit" hozna ki belőle a proci. Úgyhogy most nyomozok, mert több ellentétes visszajelzést is olvastam i5+1060-ról.[ Szerkesztve ]
-
Tomasz1
csendes tag
Üdv!
Látom mostanában sokan kérdezgetik, elég-e egy "mezei" i5 egy 1060 6G OC alá. Egyesek szerint igen, mások szerint nem elég. Mivel én is egy 4460 alá akarom megvenni, kissé elkezdtem izgulni, valóban elég lesz-e alá. Ez az eddigi legjobb vidi, amit találtam és segíthet a választásban:
Ha valaki tud egyéb jó tesztet, ne legyen szégyellős megosztani.
Ahogy én látom, a legjobb megoldás egy ilyen kari alá egy megtuningolt i5, egy mezei nem tud minden esetben kihozni mindent a kariból, bár a legtöbb esetben elég, amikor nem, és ezeket átlagoljuk, átlagosan 10-15% körül hagyhat a kariban, de egyes esetekben elég sokat, GTA V alatt sajnos elhasal rendesen.
A 1050Ti pedig sajnos úgy néz ki, hogy olyan 30-40%-kal gyengébb lesz az előzetes várakozások szerint, valahol a 960 és a 970 között lesz, azaz sokkal gyengébb, a 1060 3G kb 10%-kal gyengébb a 6G-stól, de a 3 G vram miatt nekem nem tetszik, pedig 6-tal a legjobb vétel lenne mezei i5 alá, kb. ennyivel kevesebbet hagyna a kariban.
Szóval csak a 1060 marad. 1080p 60 FPS mindenhol megvan mondjuk, a 1050Ti-vel már nem lenne meg, vagy vissza kell venni a beállításokból.
Ti hogy látjátok ezt a kérdést?
-
Tomasz1
csendes tag
válasz papirzsepi93 #3689 üzenetére
Játékfüggő! Tomb R alatt tuti elég, de online játékoknál hagy benne. Witcher 3 alatt is elég, de ha bemégy Novigradba, ott megint fog benne hagyni. GTA V alatt is hagy benne, de cserébe lesz így is 80-90 FPS-ed, de ha fixálod 60-ra, úgy szerintem kihajtja és pár W-ot is megspórolsz.
BF1 is nagyon fogja enni a procit, multiba mindenképp. -
-
Tomasz1
csendes tag
válasz t.kristof #3039 üzenetére
Szia!
Igen.
A rivát alapból felrakja, azzal ne foglalkozz telepítésügyileg!
Amúgy megnyitod az AfterB-t, ezzel együtt elindul a Riva is, ott lesz jobb alul a tálcán, megnyitod és a megjelenő ablak jobb alsó részén ott lesz a "monitorod" és a sarkaihoz (picit azon túl lehet kijelölni) kattintva tudod pozicionálni.[ Szerkesztve ]
-
-
Tomasz1
csendes tag
válasz xPraetoriaNx #2939 üzenetére
Jól van időzítve, 15-20 sec után is látszik a problem, elég nyilvánvaló, 60 FPS-ről indul, majd 45 körül lesz, később még lejjebb megy 40 körül, GPU 60-80%-on, később 34-re droppol, külterületen kb jó.
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Czvik2.0 #2937 üzenetére
Mindenhol?
Mert itt nem bírja!
GTA V alatt is teljesen elhasal. -
Tomasz1
csendes tag
válasz Dr_Senkihazi #2301 üzenetére
Regisztrálni kell a 4 év gariért!
-
Tomasz1
csendes tag
-
Tomasz1
csendes tag
válasz nyulnyulu #2106 üzenetére
Nekem is bejön, DE!
Egyenlőre teszt nincsen róla, én legalábbis nem találtam, pedig kellene.
Jutubon egy ruszkit sikerült találnom, ahol valami ijesztőt vettem észre:
Nézzétek a GPU sort 1 percigHa jól értelmezem a látottakat, 65 fok felett el kezdi visszavenni az órajeleket, alatta 1300 rpm, 65 fok alatt, 2012-50 MHz. Majd 2000rpm, 68 -75 fok, és 1820-1860MHz!!!!
Ilyen batár hűtővel, 4 hőcsővel, nagy réz talpazattal, nem bírja 70 fok alatt tartani??!!? Ha igen, ez nagyon gáz.
Mindenképp kellene 1-2 jó eu-s teszt! -
Tomasz1
csendes tag
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Redneck #2091 üzenetére
Ha SSD-t később venne, mehetne a 6G-s is.
Amúgy jó a gép.
Lap mennyi? Régebben 25k volt. Max azon lehetne még spórolni 15k körül is vannak, csak azokon az audio sokkal gyengébb, meg csak 2 ramslot, nem lenne hűtve a vrm. 20-ért már van ilyen is, de akkor csak 5k a spórolás, azzal meg nem menne sokra. -
Tomasz1
csendes tag
válasz Whysperer #2084 üzenetére
Witchernek nem kell 3-nál több vram, csak ha van hely, teleírja, ennyi.
Ráadásul itt 1440p-ben mértek.Én még húzott 950-nel játszottam a W3-at, highon, textúra ltra, élsimítással, 44-50 FPS-sel, 1,8 fölé sehogy sem ment így a vram használat.
[ Szerkesztve ]
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Redneck #2083 üzenetére
Én biztosan a 1060 3G-t venném, óriási a teljesítménykülönbség a 960-nal szemben. Inkább kötnék kompromisszumit -1G VRAM miatt, mint sokkal gyengébb GPU miatt. Witcher menne ultrán 60 FPS-sel, a másikkal highon 40-50-nel, ultrán 30 körül lehet. Ahol meg kevés lenne a vram, ami most igen ritka, ott kisebb élsimítás vagy textúra és sokkal jobban menne akkor is, mint a 960 4G-n, ahol úgyis a GPU fogy el jóval hamarabb.
Köszi, javítottam!
[ Szerkesztve ]
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Dr_Senkihazi #2042 üzenetére
Nyilván a 400-at jó minőségű tápra értem!
A VS mondjuk ilyen közepes féle, de az 550-es teljesítményben bőven elég, egy lovasszekeret is elvinne 42A-rel. -
Tomasz1
csendes tag
válasz SeatZola #2033 üzenetére
nem általános, hogy nem cicereg?
De értjük, sztem ne aggódj! Ha csak nem a fórumtárs kártyáját küldik ki neked .
Nekem is az az egyik tervezett, nem lenne az, ha bajos lenne, a legutóbb a bit-tech tesztelte, áradoztak róla. Igen ritka a cicergés. Sztem jól döntöttél!Jah!
És a tapasztalatokat légy szíves majd oszd meg velünk![ Szerkesztve ]
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Dr_Senkihazi #2031 üzenetére
A gép nekem is az asztalon van, ezért is fontos a halk kari, de nem nyitott házam.
4 tesztet láttam a G1-ről, de ott nem volt semmi extra hang, csendes volt. Gurun volt 72 fok, de a többin 60-65 fok között ment, az tetszik.
A Giga xtreme és az MSI Armorról nem láttam még tesztet, pedig nagyon kellene. -
Tomasz1
csendes tag
válasz Pubszon #2029 üzenetére
Én is nagy dilemmában voltam, hogy mi legyen, 3 vs 6 G?
De a 6G mellett döntöttem, mert:
- A TR-nél egyértelműen bírja a 60 FPS-t a GPU very high textúrán, de a 3 G-on 40-re esik pár helyen. Valszeg ez a jövőben egyre gyakoribb lesz.
- Ha végignézek az elmúlt pár éven azt látom, hogy egyre nőtt a vram igény. Pár éve 1 G is elég volt, majd 2 kellett, most 3-nál tartunk, és ha ez így folytatódik, jövőre 4 kell minimumnak ilyen erős GPU mellé.Az itt a baj, hogy nem a GPU fogy el, hanem a vram. Én most úgy számolok, hogy van ugye 10% teljesítménykülönbség a 2 között + a több vram megéri még +10% pénzt + 10% a jövőállóság miatt. Ez kb pont 20k, azaz mind2 jó vétel lehet ár/értékben.
Azt mondanám, hogy a 3G annak való, akik:
- sokat játszanak mai, vagy régebbi játékokkal
- képes pár kompromisszumokat kötni a jövőben
- nagyon fontos 20k-t megspórolnia
- úgy is évente vált karit, mindig az új GPU-ra, szal úgyis eladja 1 éven belülÉn hosszú távra veszem, 2-3 év a terv, így kevesebb kompromisszumot kell kötnöm, és 2-3 évre számolva ez a +20-25k már nem olyan sok, egyszerre kifizetni igen, de hosszú távon nem, és kárpótol a jobb játékélmény, a jobb textúrabeállítások, ilyenek. Azt mondják, bölcs ember hosszú távon gondolkodik.
[ Szerkesztve ]
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Departed #2022 üzenetére
Én 480-at akartam eredetileg, de pont emiatt hanyagoltam inkább.
Ha húzod, akkor meg teljesen el tud szállni a fogyasztás és a hang(zavar). Teszteben van, ahol 90W-okat is mértek a 1060-nal szemben. pfff! Ráadásul multi monitor és filmezés közben 10 kontra 40W a fogyasztás. Vicc! -
Tomasz1
csendes tag
válasz Whysperer #2018 üzenetére
Igen, van annál jobb is, MSI GX is jobb egy árban kb. Most drágább, de volt 105k is.
Ha nem feszeled a karit, sokat nem nő a hőmérséklet, tdp keretet told ki maxra. 1-3 fokot, de ha mindent kihozol belőle, akkor 4-5 körül talán. (Saját tapasztalat.)Departed
Csak nagyon magas hőmérsékleten visszaveszi az órajeleket, ezért nem mindegy. De amúgy a 7X fok nem gáz még, én is így tudom. Akkor bajos, ha tartósan 90 fok fölött megy.
[ Szerkesztve ]
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Whysperer #2016 üzenetére
A WF2-vel nekem is jó tapasztalataim vannak, halk, úgy látom, nem vagyok egyedül.
Hát igen, 1 hőcsöves, pláne nyáron sok lenne, mert én OC-zni is akarom, ezért nézegettem a komolyabb hűtésűeket, minimum 2 hőcső kell nekem, de inkább több. Mert így hiába húzom, úgyis visszaveszi az órajelet, max venti fordulatot meg nem fogok használni. -
Tomasz1
csendes tag
válasz Dr_Senkihazi #2013 üzenetére
Nem OC-s, az drágább, nem kell, felesleges azért fizetni, majd én megócézom saját kezűleg. +10k-t nem szabad fizetni 2 olyan kattintásért, amit te is meg tudsz csinálni.
Mi volt a baj a Gigával? G1-volt, vagy a mini, vagy WF2?
-
Tomasz1
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 6G-s vga-k közül Ti melyiket választanátok, és miért?
1. Asus Strix 106k
2. MSI Gaming X 105k
3. Giga Xtreme 104k
4. Giga G1 95k
5. MSI Armor 91k
6. Esetleg másik modellt?
7. Vagy vegyek RX-480-at ?!?!)Legalább 3 év gari és minél jobb (halk és hatékony) hűtés kellene az OC és az órajelek tartása miatt, de az ár/érték is nagyon fontos.
És persze a ledek, hogy érezzem, hogy gaminger vagyok - természetesen ez csak vicc volt.Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest