-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
Balesz1899 #2611 üzenetére
Valamiért úgy rémlett.
-
athomi
veterán
válasz
koxos:8] #2610 üzenetére
A tápcsati nélküliek GPU órajele valahol 1750-1850 MHz környékén ugrál, nyilván nem a GPU miatt, hanem a 75W-os fogyasztási limit miatt, amit a slotból a kártyák felvehetnek.
A tápcsatisok órajele akár stabilan 2000 MHz fölött is lehet, de ez GPU függő, a topikban volt akinek az 1900 MHz-et sem bírta a GPU.A GTX1050-ben ugyanaz a GPU van, mint a GTX1050Ti-ben, így órajelekben ugyanezt tudják. A különbség nyilván a letiltott 1 db SMP tömb, valamint az eltérő VRAM méret.
-
Melorin
addikt
Sziasztok. Az 1 ventilátoros verziók mennyire ajánlottak ennél a típusnál? Megéri az árkülönbséget a +1 venti? Pl Gigabyte-nál. Köszi.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Teasers #2602 üzenetére
Szerintem mehet ide is, lehet mást is érdekel:
Titanfall 2 multi fullhd high beállítás, csak az árnyékokat vettem vissza: 100-130fps
Battlefield 1 multi 64 fős szerver médium beállítás 70-80 fps. (Erős CPU limit)
Warframe fullhd, auto settings 130-140 fps.Nem használok semmilyen teszter progit, csak origin, Steam fps számlálóját.
Mondjuk vRAM méréshez majd feldobok valamit, kiváncsi vagyok hol fogy el a 2GB.Más:
Msi afterburneren túl van valami progi amivel játék alatt ezek az adatok kiirarhatóak? -
-
Teasers
tag
Sziasztok.
Gyors kérdés, EZ megéri ennyi pénzért? g4560 mellé.
-
-
athomi
veterán
válasz
Grave_444 #2587 üzenetére
Más is tette már hasonlóan régi lapba a kártyát és ment neki. Nézzétek meg milyen verziójú BIOS van a lapon és ha a hivatalos oldalon frissebb a BIOS, mint ami jelenleg a lapon van, akkor mindenféleképp megpróbálnám a frissítést.
Nekem is 2013-as volt a legfrissebb elérhető BIOS a lapomhoz, frissítettem és megoldotta.
-
dugo_
veterán
válasz
koxos:8] #2586 üzenetére
Ha azt vesszük, hogy 48-tól van Ti, ami erősebb és használhatóbb a 4GB vram miatt, akkor kifejezetten rossz.
Arra a pár hónapra ne fogadj nagy összegben, mindjárt karácsony, utána februárig buliznak az árak, emelett megint minden memóriachip ára megy fel:
https://prohardver.hu/hir/dragultak_es_meg_tovabb_dragulnak_a_vga-khoz_szant.htmlGrave444
Mondanám, hogy egy friss bios 10-ből 9-szer megoldja ilyenkor a problémát, de ahogy látom 2012-es a legújabb hozzá.
Más vga megy benne? És az 1050 másik lapban?
-
Grave_444
nagyúr
Lehetséges hogy 1050 2GB nem megy asrock h61m-vs lapban?
Elvileg a komplett gépet bevitték szervizbe és nem tudták életre kelteni benne. -
koxos:8]
senior tag
Üdv!
Ez a kártya mennyire jó vétel az 1050-ek közt?
Egy Fx6300-as processzor mellé menne.
A 2gb ram mennyire elég még ezeken a kártyákon?
Kellene pár hónapra egy kártya, ideiglenesen, amíg lentebb nem mennek az árak. -
athomi
veterán
válasz
Zoolee1976 #2584 üzenetére
Ha Debrecenbe lejössz vele, akkor mehet a próba.
-
Zoolee1976
aktív tag
Köszi a tippeket,biost nem néztem de ez az alaplap valami teljesen noname,viszont német oldalakon írták hogy a Medion gépekbe igen tartós lapokat raknak!Ezt a beállítást megnézem a biosban hátha találok valami hasonlót!Akkor szerintetek nem a vidkarival lesz a gond?Ha lenne valaki a közelben akinek a gépében meg tudnám nézni a kártyát jóval egyszerűbb dolgom lenne!
-
dugo_
veterán
válasz
Zoolee1976 #2581 üzenetére
Keress a grafikai beállítások között IGD és PEG rövidítéseket és állítsd utóbbira.
-
válasz
Zoolee1976 #2581 üzenetére
Nincs rá frissebb bios? (alaplapra)
-
MeroM
senior tag
válasz
Zoolee1976 #2579 üzenetére
Biosban nezd meg a beálítást alapértelmezett videó ha lehet legyen a pci e16x.
-
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok!Adott egy Zotac 1050 2gb mini ami az Amazonrol lett rendelve!Adott az asztali gép 4gb 1600 rammal i3 4170 procival 400 táppal és egy zöld valamilyen alaplappal!(Medion alapból irodai gép volt)Az alaplaprol szépen küldi a képet a hd 4400 de amint beteszem a videókártyát csak a ventije pörög de képet nem ad.Az op rendszer Windows 10 64 bit és az összes illeszthető program telepítése után sem látja a videókártyát az eszközkezelőben!Valakinek valami ötlete,szerintetek rossz kártyát kaptam vagy ha az alaplapi gpu slot nem tud 75 wattot attól még a Windowsnak kellene látnia a kártyát nem?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Sziasztok,
Asus GTX 1050 Expedition 2GB nem OC .
Olyannal találkoztatok, hogy bizonyos hőtartományban csak egyik venti megy ?
Köszönöm. -
ceripapa
aktív tag
Sziasztok!
Nincs ötletem hova írjam a kérdést
, szóval
a helyzet az hogy van egy asus notim(X550J) egy gtx 950m-l eddig néha volta olyan hogy elinditottam photoshoppot akkor dobot egy windows error-t és a nvidias-vga-t nem látta,de most már h ma felfrissitettem a drivert , egy hots esetén is kb ledobja a vga-t .
Rövid olvasás után azt találtam angol forumokon, hogy nem tud elég áramot felvenni és leáll
..
-
brazor
tag
Sziasztok!
A gtx 1050ti elbírna egy 144hz-es monitorral? -
athomi
veterán
válasz
Zoli Durden #2569 üzenetére
A tápcsatist (Gigabyte Windfoce OC), jobb a hűtése.
-
Zoli Durden
csendes tag
Sziasztok!
A következő gépet tettem össze a ti segítségetekkel:
VGA: Gigabyte GTX1050 Ti OC 4GB GDDR5 GV-
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1050-ti-oc-4gb-gddr5-gv-n105toc-4gd-videokartya-810011
Processzor: Ryzen 3 1200
https://www.pcx.hu/amd-ryzen-3-1200-yd1200bbaebox-processzor-690556
Alaplap: Asrock AB350M Pro4
https://www.pcx.hu/asrock-ab350m-pro4-alaplap-511922
RAM: Ide szükséges 2X4 Gb.A 1050Ti kártyából melyiket ajánljátok. A fentit vagy ezt, amin van tápcsatlakozó:
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1050-ti-oc-4gb-gddr5-gv-n105twf2oc-4gd-videokartya-035119
A tápomon is van 6 tűs PINKöszönöm szépen előre is!!
-
athomi
veterán
válasz
akoska07 #2565 üzenetére
Ha nem zavar, hogy aktív hűtéses, van egy kis hangja, de cserébe elég alacsony a kártya hőmérséklete, akkor veheted. Amúgy kétventis kártya ellenére elég kis kompakt a mérete (174 mm), ha ez fontos lenne.
A jelenlegi árakat megnézve hasonló árban van Gigabyte Windforce OC is, azt jobban preferálom, mert félpasszív és tudom hogy csendes. Zotac mellett viszont szólhat, hogy regisztrációval kiterjeszthető a garancia +3 évvel. Ennek nézz utána vagy várd meg valamelyik fórumtárs véleményét.
-
Sziasztok,
Asus GTX 1050 Exedition 2GB nem OC .
Olyannal találkoztatok, hogy bizonyos hőtartományban csak egyik venti megy ?Köszönöm.
-
Sziasztok!
Nézelődök 1050Ti kártya után.
Mennyire ajánlott ez a kártya ?
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #2563 üzenetére
Megoldódott..
Kivettem, betettem a kártyát, maradt 4*, levettem az nvidia szoftvert, hagytam a microsoftosat települni, utána is 4* maradt.
Beraktam egy másik káytyát (9600gt), ott 16* lett, gondoltam akkor rossz a kártya. Azért mondom berakom amíg intézem a garit, mert még így is jóval gyorsabb.
Microsoftos driver betöltődött. Hát nem visszaállt 16*-ra? -
törölt tag
Picit emeltem még az órajelen, így a Valley-ben beállt 1924MHz-re. Viszont nem hinném, hogy ezzel az órajel beállítással a Furmark menne, úgyhogy visszateszem arra, ami azzal is stabil és nem áll le a program.
Nem hiszem, hogy ez a ~100MHz annyit számítana a sebességben.
Érdekes viszont, hogy a TDP értéket soha nem léptem még át -
HdRew
őstag
Srácok, mikor az MSI Afterburnert letöltöm, és mellé jönne a monitoring-os program is, az utóbbinál kiírja, hogy ennél a windows-nál nem működik. Van valakinek valami ötlete?
-
athomi
veterán
válasz
AllTheBest #2555 üzenetére
Power limittel rengeteget játszottunk, semmit nem ér. Hőmérséklet alacsony tartásával még próbálkozhat, mert 1492 MHz-en elvileg 1900 MHz fölé kellene boostolnia a kártyának. Esetleg a fesszel is játszhat még ha van hozzá vállalkozó kedve, bár azt én már hanyagolnám.
-
athomi
veterán
válasz
#68216320 #2551 üzenetére
A GPU-dban sajnos úgy néz ki ennyi van, az enyémbe bő 100 MHz-cel több, nekem valahol 197X MHz-nél van a vége. Fórumtárs Gigabyte G1-e 2000MHz fölé boostol és tarja az órajelet.
A Base órajel, az a kártya alapórajele. A Boost órajel, amit a GPU-Z első oldalán, valamint amit a hivatalos oldalakon is megadnak, az az az órajel, ahova minden kártya garantáltan képest felboostolni. Az az órajel, amit terhelésnél a GPU-Z Sensors fülén olvasol, vagy a linkelt képeden a HWiNFO64-ben, az a GPU Boost 3.0 órajele. Ez dinamikusan változik hőmérséklettől és terheléstől függően. Ezért nem adják meg hivatalosan az órajelét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest