- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gamepure
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémába ütköztem, a gép indításkor 3 hosszú sípolással indít, kép nincs!
Alaplap: MSI B350m Gaming Pro
CPU: Ryzen 5 1600 (gyári órajel)
Ram: Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK8GX4M2B3000C15R
Táp: Be Quiet! Pure Power 10 400W BN272
GPU: Gigabyte GTX1050 Ti OC 4GB GDDR5 GV-N105TOC-4GD (nincs 6tűs tápcsati)Néha egy egy pillanatra a kép is elment, mintha felbontást akarna váltani, majd újra visszaállt... Az utolsó csepp a pohárban egy WIN 10 hiba volt.
A 2 modul egyidejű használata során nem volt képem, BIOS-ig se jutott el..
A ramokat kivettem felváltva próbáltam ki, és csak az egyikkel indult el rendeltetésszerűen.
Visszaküldtem a boltba tesztelésre, ott nem találtak hibát.
Ötlet, tipp hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget
-
athomi
veterán
válasz
AllTheBest #2391 üzenetére
A tápcsatisok tartják az 1911 MHz-es boost órajelet, a tápcsati nélküliek kicsit alacsonyabb órajelet tudnak és ott is ugrál az órajel. [link] [link] Nem egy egetrengető a tápcsati előnye. Persze ha ki akarod a GPU-ban rejlő lehetőségeket teljes mértékben aknázni, akkor továbbra is a Gigabyte Windforce-t ajánlom.
-
Teasers
tag
Sziasztok.
Ehhez a konfighoz szeretnék venni gtx 1050-et. Melyiket ajánljátok?asrock b250m-hdv
g4560,4600 k
2x4GB ddr4 kingston fury 2400 mhz
kingston fury ssd 240gb
fsp hexa+ 400W -
j_szilard
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés lenne:
GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4GB
GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti Windforce OC 4GBKettő közül melyiket érdemesebb megvenni? Minimális árkülönbség van a kettő között.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Apollyon
Korrektor
Már megvan a kártyám, csak utólag nézegettem a speckókat és láttam hogy van hasonló kinézetű kari, ami külsőleg csak a blackplate-tel különbözik az enyémtől.
OC-ért nem fizettem volna plusz pénzt, ezt az összefoglalóban (vagy talán az oda linkelt PH cikkben) is olvastam.
Viszont a jobb hűtésért adtam volna több pénzt, de most már mindegy, marad így, amúgy sem melegszik azért annyira
-
athomi
veterán
válasz
AllTheBest #2379 üzenetére
Keress Gigabyte Windforce-ot 50-53,-EFt körül, ennyiért boltból is kifogható. Napi szinten mozognak az árak, sőt nap közben is, szóval figyelgetni kell.
Tápcsatihoz miért ragaszkodsz?
-
Oliverda
félisten
Köszi!
-
fauv
őstag
válasz
AllTheBest #2379 üzenetére
Jelenleg még drágák az 1050 Ti-k a boltokban. Nézz körül itt az aprón, sokan árulnak új, újszerű kártyát elfogadható áron, 45 ezer körül.
-
AllTheBest
őstag
válasz
AllTheBest #2355 üzenetére
Valaki?
[link]
-
Oliverda
félisten
Meg tudná nézni nekem 1-2 ember, hogy totál alapjáraton a TDP hány százalékát eszi a kártya? A 47-48% nekem kicsit soknak tűnik.
-
+ (#2368) kisza25
És tényleg...
Ezt nem tudtam, valahogy kimaradt nekem a szétszerelt állapotában. De akkor egyértelmű: lamellák + rézcsövek + fém backplate. Lehet ha ezt tudom, G1-est veszek, nem WF-ot... bár megvan a felára, és ugyanannyiért már MSI Gaming-et lehet kapni. Mondjuk az meg nem fér el ITX házba.
Fenébe, most belémbújt a kisördög. -
Apollyon
Korrektor
válasz
AxBattler #2363 üzenetére
Értem, thx guyz. Szóval akkor a windforce hűtés max. a ventiket jelenti a nem wf-os wf-ra matricázott kártyákon
Az overclocking hoz amúgy értékelhető mennyiségű FPS-t? Mert most 4-5 FPS-ért nem igazán piszkálnám a dolgokat, főleg most így a melegben amúgy is le kell vennem a gépház falát, mert nem sok hely van az ITX házbanEgyébként csak GTA V, meg UT4 amikre használom úgymond a kártyát.
-
bigyo108
aktív tag
Köszönöm mindenkinek
Expedition lett a választott. -
válasz
Apollyon #2361 üzenetére
Csak 1 WF van, ahogy kisza25 írja, csak a marketingosztály nagyon ügyesen mindháromnak a dobozára rádizájnolta a Windforce matricát / logót. Innen is köszönöm nekik, volt már ebből meghiúsult üzletem...
(#2362) kisza25
Miért a Gaming-nek a legjobb a hűtése, amikor abban nincs rézcső, míg a Windforce-on van?Egyébként ja, a sima OC-s, de még a D5-ös is teljesen okés!
-
kisza25
félisten
válasz
Apollyon #2361 üzenetére
nem, van a sima 1050ti, az 1050ti WF és a az 1050ti gaming
a hűtésük, méretük és órajelük is különbözik.
A legjobb a Gaming-nek, aztán a WF, aztán a normál, de a sima is tökéletesen csendben teszi a dolgát, nekem volt az, meg WF, utóbbi magasabb gyári órajellel is csendesebb/hűvösebb volt terhelve -
Apollyon
Korrektor
A 1050 Ti giga windforce OC-ból 3 féle van ahogy láttam. Mi a különbség közöttük? A hivatalos oldalon láttam hogy van pár MHz eltérés a GPU órajelek között, meg az egyiknek van, a másiknak nincs backplate. Nekem utóbbi van, ott szabad a NYÁK.
-
-
fauv
őstag
Ez így van, tényleg jó.
Viszont visszatérve a 2 MSI kártyára, nem igazán értem, hogy a Gaming x és a sima Gaming között semmi különbség ne legyen. Mind a 2 1747 MHz-en fut 60 fok felett, ezt stabilan tartják, 1 MHz különbség sincs.
Elvileg 50 MHz lenne az X javára, gyakorlatban pedig semmi. -
fauv
őstag
válasz
bigyo108 #2356 üzenetére
Nem rég volt nálam egy ASUS exp 1050 Ti kártya oc verzió, annak 68-69 fok volt teljes terhelés mellett a hőfoka, de a ventik 30 %-nál nem mentek feljebb, így gyakorlatilag hangtalan a kártya. AB-vel néztem a ventik sebességét, 50 %-os sebességnél volt először hallható enyhe surrogás, addig nem.
Tekintve, hogy félpasszív, így ha nincs terhelés a ventik álltakGondolom a 1050 és az 1050 Ti hasonlóan viselkedik.
A gyereknek MSI gaming X 1050 Ti , nekem sima Gaming 1050 Ti kártyám van / vicc, teljesen egyforma a két kártya / , ezek hőmérséklete teljes terheléskor 60-62 fok, 21 %-os venti mellett, így ezek is hangtalanok.
-
bigyo108
aktív tag
válasz
AxBattler #2351 üzenetére
Expedition esetében, mi a normalizálódott hőfok?
Csak mert ha hd video alatt is 60 fok felett produkal, akkor nem sokkal vagyunk előrébb a fejlesztésekben.
Nekem gtx650-e verzió van.
Alien isolation ultra sett alatt 55-60 nál nem megy feljebb a hőfok.
A kártya hangját gyakorlatilag a proci venti elnyomja.
Na ezt a szintet szeretném minimum ..... -
AllTheBest
őstag
honnan érdemes mostanában venni 1050ti-t? Félpasszívat, tápcsatist vennék
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
1050Ti-nél melyek az ajánlott típusok és/vagy gyártók? Vagy mindegy ilyen kis fogyasztású VGA-nál?
Üdv!
-
dugo_
veterán
válasz
bigyo108 #2342 üzenetére
Az Expedition félpasszív, 60 fok felett kapcsol, valahol 73-74 fok körül van a maximális hőmérsékletérték, amit próbál megtartani terhelésen. Élőben egyébként nem egy komoly darab azokkal a fakó piros csíkokkal, renderen jobban néz ki.
Az Aero tudtommal nem félpasszív, ahogy Csupingo is írta, így használaton kívül az lesz a hangosabb.
Ha félpasszív rövid egy ventis kell, akkor nézz rá a Giga D5-re.
-
bigyo108
aktív tag
Sziasztok,
PLS segítsetek a választásban:
MSI GTX 1050 AERO ITX 2G OC
vagy
( ASUS Expedition GTX 1050 OC ) EX-GTX1050-O2Glényeg :
+ tápcsati ne kellejen
a venti lehetőleg csak terhelésre kapcsoljon beAz asus persze sokkal komolyabbnak néz ki, de nem értem az MSI hogy lehet fele akkora.
Az asus-t 0db-es marketinggel nyomják, de sokallom azt a 2 ventit
az MSI AERO ITX -ról nem találtam konkrét infókat, kompakt, de gagyi vagy nem gagyi?
ha az MSI-nek idle ben nem megy a ventije akkor +1 pont oda.A ti válaszaitok alapján fogok vásárolni ez biztos.
Előre is köszönöm.
-
athomi
veterán
válasz
tomaszka88 #2337 üzenetére
Persze, ez normális. Ha nincs terhelés felesleges a magas órajel, amihez magasabb feszültség is tartozik, hisz csak feleslegesen fogyasztana és termelné a hőt a kártya.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
tomaszka88 #2331 üzenetére
Idle alacsony órajeleket kapsz, játék alatt nem ennyin megy.
-
válasz
tomaszka88 #2331 üzenetére
Tesztekből látom.
(#2333) tomaszka88
CPU elemzéseknél látszódik, hogy a gyengébb processzorok mennyire fogják vissza 1-1 kártya teljesítményét, ajánlom a Guru3D, Computerbase, vagy Anandtech oldalakat. -
válasz
tomaszka88 #2329 üzenetére
Teljesen korrekt értékek, bár a CPU-d erősen visszafogja a kártyát, kelleni fog a platformváltás.
-
tomaszka88
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Én is gazdája lettem egy GTX 1050 TI G1 Gaming kártyának. Egy GTX 460 SOC-s váltottam.Igaz egy régebbi gépbe került bele aminek a foglalata még PCI-E 2.0-ás.
Konfig: Amd Phenom X4 B55 3,6GHZ
Gigabyte Ga-880GM-UD2H
2x4 Giga Kingston ram
Win 10 64 bit rendszerSzépen mennek a játékok is BF1- Ultrán FHD 45-55 fps,Dirt 4,Maffia 3 ezek is akadás mentesen futnak.
Hamarosan majd szeretnék Ryzen-re váltani. Készítettem Gpuz képeket a mostani rendszerben, ezek az értékek normálisnak mondhatóak?
Köszönöm a figyelmet és válaszokat!
-
athomi
veterán
válasz
tomaszka88 #2325 üzenetére
Azt a részt linkeltem a másik topikban, amit olvasgatnod kellene: [link] De ha rövidre akarod fogni, akkor csak EZT a hsz-t olvasd el, ez a GPU-ra vonatkozik, a memória 8000-8100 MHz között szokta bedobni a törölközőt.
Tuningprogramnak használhatod az összefoglalóban linkelt XTREME ENGINE-t, vagy amelyik szimpatikus.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte Gtx 1050 ti gaming kártyám, olvastam,hogy szoftverrel húzható. Tudnátok nekem segîteni ebben? Mennyivel lehet max.húzni amit elbír?
Köszönöm. -
athomi
veterán
Azért, mert ez OC-s verzió, Strix-ből meg a simát nézed. Strix-ből is van OC-s verzió.
-
athomi
veterán
EZT az Asus GTX1050Ti DC2 kártyát nem tudom mióta kapható, mindenesetre ez is félpasszív, kis híján egy Asus Strix.
Szerk.: IP5X tanúsítvánnyal rendelkezik a ventije, porálló.
-
athomi
veterán
Igen, ott az összefoglalóban a link. A link nevét szándékosan úgy adjuk meg a topikokban, hogy látszódjon, a hivatalos oldalra visz a link.
Ha a ventiprofilon akarsz állítani, vagy tuningolni, akkor pedig töltheted a Gigabyte féle Extreme Engine-t is. Szintén az összefoglalóban találod a linket. -
HdRew
őstag
Sziasztok!
Netről letöltöttem a drivereket a gigabyte geforce gtx 1050 ti 4Gb g1 gaming kártyámhoz, és van egy olyan, ami nagyon zabálja a ramot, márpedig az aorus graphics engine.
Másnál is, vagy csak én vagyok a béna?
Köszi a segítséget előre is!
-
athomi
veterán
válasz
AxBattler #2313 üzenetére
Azért írtam, hogy olvasgasd végig azt a részt amit linkeltem, mert nem igazán van értelme fesz. emelés nélkül 1485 MHz-es base órajel fölé menni, ugyanis innen pont felboostol 1911 Mhz-ig, tovább nem fog boost-olni hiába erőlteted. A fesz. emelést pedig kár erőltetned néhány 10 MHz-ért, persze ha nagyon érdekel hogy mi a vége, akkor próbálkozhatsz.
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Öcsémnek keresek videókártyát, és a 4Gb-os 1050 Ti-kel szemezek. Tuning nem lesz, de fontos lenne, hogy relatív halk legyen a hűtés, amiket néztem:
EVGA 04G-P4-6255-KR
EVGA 04G-P4-6253-KR
ASUS STRIX-GTX1050TI-4G-GAMING
ASUS GTX1050TI-DC2O4G
ZOTAC ZT-P10510B-10Ezek közül melyik ajánlott? Illetve más gyártóktól mely típusok tekinthetőek halknak?
Előre is köszi a segítséget! -
válasz
Csupingo #2275 üzenetére
+ athomi + gbors + fagy53
Valami háttérprogi lehetett; Roguekiller, Malwarebytes nem talált semmit.
Viszont újraindítás után megszűnt, újra az alap párszázas órajelekkel fut, szóval... meh.Most +15%-os Power Limit-tel +200Mhz megy a GPU-ra, de majd +250-nel is kipróbálom, mennyire stabil.
-
tyielow
aktív tag
Üdv!
Bejelentkeznék egy Zotac 1050 Ti Minivel. 1-2 hónapja vettem, egy problémás RX460-ról váltottam (gyári hibás volt).
Az eddigi hozzászólások között 1 OC-s bejelentkezést láttam, a napokban én is tesztelek egy a körüli értéket, de ezt nem akarom a határokig húzni, nem azért vettem
A feltételezésekkel ellentétben az alapjáraton 45%-on forgó venti igenis HALK! Volt már hang nélküli gépem (1060 Strix konfig be quiet hűtőkkel)
Jelenleg be quiet táp + házventik + procihűtő, Zotac Mini pörög. Mindemellett a leghangosabb alkatrész a HDD
Ajánlom! -
athomi
veterán
válasz
#38167040 #2303 üzenetére
Próbáltad, hogy kiveszed a kártyát, visszahelyezed és ugyanezt megcsinálod a kábelekkel is? Amúgy kábelhibára gyanakodnék, próbáld meg kicsit piszkálni a kábelt a monitornál is és a VGA-nál is mikor villog a kép, hátha valami érintkezési hiba van csak. A monitor tápkábelét is ellenőrizheted, nekem a munkahelyen azzal volt a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest