- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Dell asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Akciókamerák
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBone
tag
mire céloznak egybként ezzel akik, azt írják hogy a 3870 még gyengébb a 8800gt-nél, meg hogy a felépítés jobb "bár ma még nem előny".....????
mikor és miért lesz az előny a 3870nél?? -
Speed®
titán
válasz
Alpachino #21389 üzenetére
Kicsit jobban kellene figyelned
Köss egy TVt a 88GTre
Erőteljesen gyér.
Ilyen szempontból kétségtelenül jobban járna a 3870essel.
Én is ezzel vagyok bajbanTVo képminősége és fogyasztás szól Ati mellett.
Meg az sem hátrány, hogy milyen a felépítés, bár manapság még nem előny..#21341 Maotun
"a képet nagyitva ventivel is a gyári vastagságán belül van ez"Nézd meg jobban
Mellesleg a csenevész Turbo Module kell a francnak..
Normális 12es 25mm vastag ventivel így néz ki a "kicsike": [link]
Nekem 1centi maradt az Au2ZS és a venti között..nem tudtam Tunert betenni
Megoldás lehet esetleg egy ilyen Coolink, jó lenne kipróbálni -
fecc87
tag
Szerintetek egy core 2 duo e4500 mennyire hajtja ki a 8800 gt-t? Tuning nélkül.
-
(Darkwood)
őstag
Ave!
Nos, a kérdésem az lenne, hogy egy Zalman Zm360B-APS táp elbírna-e egy új GTS-t? Szerintem el kéne, hogy bírja, de azért rákérdezek.
A konfig az adatlapomban! -
Drizzt
nagyúr
-
Alpachino
veterán
válasz
pilu69 #21385 üzenetére
Gainward 8800GT.
A jövőt illetően, nem tudhatjuk, hogy kinek, miben, mi kedvez.
Ami tény, és szerintem ez a fontos, a 8800GT egyértelműen gyorsabb a 3870-től és jobb vételnek is számít, ár/teljesítmény szempontjából.
Ha a képminőségre célzol, azzal a bizonyos "ATI elönnyel", akkor elmondhatom, hogy nem véltem felfedezni külömbséget a 3850, és a 8800GT képminősége között,
pedig nagyon kíváncsian figyeltem.
-
TBone
tag
a ref. hűtős inno 8800gtvel annyi "csak" a gond, hogy hangos vagy nem is igazán tudja "egészséges" hőmérsékleten tartani a gpu-t?
szóval ha nem tuningolom a kártyát és a hang se meghatározó fontosságú, akkor egy jó alternatíva lehet az inno?
-
emre33
addikt
() Nem sokáig tétovázott az Nvidia a Physics felvásárlása után, máris nagyratörő terveket szövögetnek. A cég vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang ugyanis egy interjúban elárulta, hogy a PhysX fizikai engine-t integrálni kívánják a CUDA névre hallgató, GPU-jukhoz fejlesztett API-ba, melynek köszönhetően a videókártyáik hardware-es támogatást nyújtanak a fizikai engine-hez. A 8-as széria biztosan felsorakozik a PhysX mögé, kérdés, hogy mit lép erre a Havok-tulajdonos Intel? (thx Zombie)
-
pilu69
csendes tag
Helo . Lassan gépet újítok és nemtom melyik videokártyát kéne vennem
. Azaz az itteni kiskerekben van gigabyte meg gainward 8800GT(+4000el drágább) , és nem tudom melyiket lenne érdemesebb (Hűtés szempontjából ) . Vagy ha rávetemednék egy 8800GTSre akkor azokat is ugyanebben a két márkában vehetném meg (ezeknél 1000 Ft a kül).
Visszaolvasgatva , felmerült az ATI 3870 majd csak a jövöben lesz "jobb"-"erősebb" rész elgondolkodtatott. Mivel én nem fogom 1hamar lecserélni a gépem . Hosszu távra (legalább 2 év) 3870 vagy 8800GT ?
Nem vagyok nagy játékos , de néha néha pár napra befigyel pár game . De asszem LCD-tvre kötve az ATI-nak lenne valamennyi előnye , vagy nem ? Mert nálam ez fontos szempont ... -
apro
senior tag
válasz
sakal83 #21374 üzenetére
hali
nekem a gyári hütö van rajta és max. 58C -volt (Crysis,)alapon 43C és a hangja hát tálán egy árnyalattal hangosabb a hütö mint a régi (Ati X1950 ZALMAN Hütös.) kártyám volt.
gondolkodom hütö csere. de amint olv.. aS1 túl nagy helyet foglal(Nem is fér el a ventivel)mert a 2 slotban van kártya. Más hütöt ami halk és jó, tudna valaki ajánlani?
ui valaki ,a X1950pro kártya hütöjét rálehet tenni az 8800gt inno-ra (a zalman)
hali -
dethroner
veterán
Na, sikerült
35-re volt állítva, belőttem 50-re.Akkor még ma meghajtom a crysis-t.Remélem már nem fogja csinálni többé.Köszi mindenkinek,majd jelentkezem hogy mi az eredmény.
-
Drizzt
nagyúr
Crysissel eddig 74 fokot mértem max. Szóval az Inno hűtő jól hűt, DE nagyon hangos, legalábbis 320-as GTS után.
-
sakal83
addikt
Kicsit sokallom a hőmérsékletet 8800gt esetében (666/2000-en)
win alatt: 53 C
Crysis test(4perc): 85 C !!!nyitott házzal
valami vélemény, javaslat, dobjam ki
?
-
dethroner
veterán
válasz
#96302336 #21361 üzenetére
Kész, végem
Nálam telepítés után a rivatuner.cfg nevü állomány egy mappa.És azt nem tudom world paddal megnyitni.Lehet nem is jól csinálom?
Ok, közben megtaláltam
De azt írták hogy ezt kell pluszba beírni ide:
G92 = 610h-61Fh
G92 = 600h
De nálam az első fele már ott volt.Akkor most már elvileg kezeli ezt akártyát is, ugye? -
Drizzt
nagyúr
válasz
banderasz77 #21177 üzenetére
21188-ban lévő hűtőre írtad, hogy olyasmi a tied. De akkor ne írd azt, hogy rev2-es, mert ez nem az.
Inno saját hűtője.
-
törölt tag
Szerintem a legjobb megoldás, ha előről egy 12cm-es venti fúj befelé, Ha kettő, az még jobb, és hátul szintén egy 12-es kifelé. Ha van tetőbe épített venti, az is kifelé. A hátsó nem használt slot helyeket tényleg jó ötllet lezárni, vagy egy 8cm-es ventit odaépíteni, ami kifelé fúj. A lényeg, hogy egy icipici túlnyomás legyen a házban, és előről jöjjön a hideg levegő, mert akkor esély sincsen a visszaszívott meleg levegőnek.
A levett oldallap is ront a hűtés hatásfokán, -
Zoli1222
őstag
a gpu-nak melyik progi mutatja 'hitelesen' a hőmérsékletét?
mennyiben befolyásolja a 3dmark06 pontját, h xp vagy vista alatt fut? -
ImI87
őstag
Emberek!
Azokhoz szólok, akik még mindig S1-et akarnak venni, és nem tudják, hogy el fog-e férni rendesen.
CSAK akkor vegyétek meg, ha az alaplapon a vga sloton kívül van MÉG 3 ÜRES slot!
Így fér el rendesen rajta egy 25mm magasságú venti, és így levegő is jut a ventihez.
Ha csak 2 slot van szabadon, akkor is befér az S1+venti, de akkor szinte koppra érintkezik a 3. slotban lévő cuccal, és semmi levegő nem jut oda.
Sajnos semmi sem tökéletes, ez az S1 olcsó, nagyon jól hűt, de ennek is van hátránya, mégpedig az óriási mérete.
És még egy kis infó, akinek a hosszával kapcs. van kérdése, (esetleg az alaplapi sata csatlakozók miatt), akkor azt is elmondom, h az S1 pontosan a GT nyákjának a végéig ér.
Remélem tudtam segíteni 1-2 fórumtársnak
ImI
-
Maotun
őstag
válasz
Sárpac #21334 üzenetére
Közvetlen a kari alatt lévő slot helyek a házon mindegyike zárt legyen mert a GTS döntött ventije miatt saját magát is képes túlhevíteni!8-10C-t is jelenthet!!!
Döntött ép ezért nyitottam az összes slotnál ki mert onann, házon kivüli levegő jut a ventinek amit átfuj a dobozon, ki a házból.
most megnézem zárttakkal, bár nem értem így, mármint nyitottakkal és a venti dölése miatt miért hevül túl? -
Maotun
őstag
válasz
Speed® #21337 üzenetére
böhöm ??? a képet nagyitva ventivel is a gyári vastagságán belül van ez
[ha jol nézem
] -
Drizzt
nagyúr
Úgy látszik egyes Galaxyk sem vezérelhetők.
Hát asszem itten hűtőcsere lesz. De ha valaki talál az Innora szabályozási módot, amit szoftveresen lehet alkalmazni, az írjon mindenképpen!
-
Maotun
őstag
Thermaltake DuOrb alá meg egy:
Antec Vcool Expansion Slot VGA Cooler
és hatásfok is van és nem marad a házba a meleg de 4 slot ugrik meg a malcpersely is törik -
dethroner
veterán
válasz
Sárpac #21282 üzenetére
Köszi, meg fogom nézni a Rivát, ha rájövök hogy kell.Igen, pici gyári tuning van rajta.Az a fura, hogy van egy Real-Time High-Dynamic nevü programom, ami jócskán hajtja a kártyát, és az everest szerint bőven 80 fok felett van tartósan, de akkor nem mutatkozik a hiba
169.21 driver van fenn. Tud valaki stabilabbat esetleg? -
sakal83
addikt
válasz
banderasz77 #21324 üzenetére
Crysis alatt is stabil a kártya mert nekem 10 perc es fagyás.
Hőmérsékletet hogy lehet mérni?
Ém is tegnap cseréltem a 2900promat inno 8800gt-re
-
cettlee
őstag
de eza rivás ventiszabályzás müxik olyan ventinél is ami csak piros meg feka madzaggal van bekötve a vga-ra?
-
banderasz77
addikt
Nos vége a tesztnek. A kártya atom stabil 730/1750/1050-en. Külön-külön, minden fagyott 736/1800/1100-on, tehát itt a vége. A hangja nagyon jó, kb. mint a HD2900PRO alapon, és a hőfok is 75 loadban, ami nekem meglepően jó. Meggyőzött, tehát marad.
3DMARK06 13319
-
Maotun
őstag
válasz
Speed® #21311 üzenetére
"ACS5 ~3k.
És a hő nem kering a kecóban, hanem kitolja. Nomeg nem 4 slotos...
Persze teljesítményben nem űber, de inkább két ilyen egy SLIhez például."
8800 GTS 512-re keresek hütést mert a gyári 3d ben hangos vagy meleg70% on hangos 50% melett meleg. hiába fujja ki házon kívülre
Nem sli nem CF így slotok nem számít nekem,
Thermalright HR 3 kártya tetejére hajtva Noctua 12 miatt nem fér, lefelé felrakva hülyeség főleg paszívba mert a meleg felfele megyen...
lefelé kell rá vanti de akkor 4-5 slot ugrik az már sok Xfi nek el kel férni.
Zalmann drága 11k + borda kitt 6 k
ACS5 nem 8800 tervezés,
s1 ventivel már 8-9k de nincs az a teljesítmény mint a zerotherm hurricane.
ezért én ezt választom, vagy marad a gyári -
goom
senior tag
Topa00 kolléga esetén elgondolkodván arra jutottam, hogy alighanem több tévhitben is ringattam eddig magamat. Azt hittem ugyanis, hogy egy magamfajta kezdő (lámer, amatőr, stb.) egyszerűen csak megvesz egy GTS-t, beteszi a régi helyére, játszik vele és örül
.
Na, most az az aggodalom kezd el környékezni, hogy ehhez is kelleni fog RivaTuner, ATiTool meg még hétféle kórság - és ezen is hűtőcsere kell. Vagy tévedek? -
bélanéni
őstag
válasz
shteer #21288 üzenetére
Köszi, valaki írja már le legyen szíves lépésről lépésre, hogy állítsam be a RivaTunert, hogy
- tudjam állítani a venti RPM-jét
- Windows induláskor az utolsó beállítással induljon a RivaTuner (ne kelljen állandóan beállítani)
Ha már sokszor volt róla szó, akkor egy pontos link is elég.
Köszi! -
Topa00
tag
tehát ventire gondoltam, milyen kellene az s1-re?
-
shteer
titán
válasz
C.Brigante #21313 üzenetére
zanussi van itt is
csak a sör fogyott el
-
Speed®
titán
válasz
Topa00 #21310 üzenetére
Látta Engusz irásának topikjában..persze országszerte hiánycikk.
Maotun, azt elfelejted, hogy S1re kell venti is. Nomeg egy ACS5 ~3k.
És a hő nem kering a kecóban, hanem kitolja. Nomeg nem 4 slotos...
Persze teljesítményben nem űber, de inkább két ilyen egy SLIhez például. -
Speed®
titán
Hmm, a Silencer5el milyen terhelt hőmérsékleteid vannak?
Bocs ha már írtad, lusta vagyok korán reggel keresni
Szerk.: legyőztem a lustaságot, megtaláltam. Teljesen jó árához képest -
ati2
őstag
válasz
Topa00 #21296 üzenetére
Riva tunerben min 60%-ra állítsd a ventit, de jobban járnál egy hűtő cserével.
- Accelro S1 + venti [link] (ha van helyed a házban)
- NV silencer 5 rev 3 [link]. Nálam ez van rajta, mert nem férne be az S1 ventivel, mindig max-on pörög a venti, de még így is elviselhető a hangja + hőfok.
Tápból meg 450w-os chieftec elviszi nálam a kártyát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Macska topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged