- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- LG LCD és LED TV-k
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hangszórók topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolynet
veterán
3dmark06 minden gyári órajelen: 10892 (adatlaponál kitöltve a konfig)
lesz természetesen tuning is, remélhetőleg jövő héten -
Drizzt
nagyúr
A shader clockot nem lehet valahogy finomabban állítani, mint 50Mhz-nként? Rivában csak így tudom unlinked clockkal.
-
DRPCDoki
tag
válasz
Zippair #23495 üzenetére
nekem maxon 65fok, de tx2-vel, ha adnák neki 1,40volt helyet 1,45volt-ot, akkor lehet, menne kicsit gyorsabban is, csak nem tudom, hogy az a max 100-200MHz plusz mennyit segítene a kari kihajtásában, mennyit jelentene ez pl. 3DMARK06-ban.
MOD: BH-F2 steppinges, windsor magos EE proci
Más: ebéd után asszem megnézem, hova tudnám még kötni a VGA-t tápügyileg, hátha kevesli az áramot, meg hátha meg tudom csinálni a rendszerhűtőimet szabályozhatóvá ismét, mint ahogy eddig is voltak.
-
DRPCDoki
tag
válasz
Zippair #23486 üzenetére
Lehet ez most lol lesz amit írok cod4-el kapcsban. Eddig 7300GT-vel toltam überlow grafon 640*480-ban, most meg überhigh grafon tolom 1280*1024-ben. Eddig alig láttam, ki hol van, mert kicsi volt a felbontás és a graf se volt valami szemet gyönyörködtető. Most meg több az fps-em maxon, mint előző karimmal lowon. Azt csak gyönyörködök, meg ámulok, hogy úhh ilyen is van?
-
DRPCDoki
tag
válasz
Zippair #23486 üzenetére
Ja, habár az az igazság, hogy cod4-et nem toltam vagy fél éve, és cod2-t se toltam hónapok óta, szóval nagyon-nagyon kiestem a gyakorlatból. Klánban nem voltam soha, mert suli mellett arra nincs elég időm, úgy gondolom, de amikor gyakrabban toltam cod2-t, akkor tényleg simán odarántottam az egeret és headshot, a haverjaim meg nem hitték, hogy nem csítelek, pedig én tényleg soha nem csíteltem és nem is fogok.
Amúgy van xfire-d? xfire nickem: drpcdoki
Ha akarsz felvehetsz, azt tolhatjuk a cod4-et vagy bármit, de felvehet nyugodtan más is
Tulképp csak a vga-t teszteltem tegnap, minden maxon volt és 1280*1024-ben toltam (a moncsim nem is bír többet) -
DRPCDoki
tag
ATITOOL-t toltam:
A memó 1040MHz-n volt végig, mert ezt már teszteltem 1 órán keresztül és nem hibázott. Először csak a magot húztam 715-re állítottam be végülis, kicsit több, mint 5 percig teszteltem. Aztán jött a shader, meg a furcsaságok. Shader-t feltoltam 1700-ra végülis és 4 perc után azt produkált, hogy nem artifactolt ugyan, de megállt az atitool. Visszatettem mindent alapra és akkor nem csinált ilyent. Aztán memó 1040-en, ennyit biztos bír a memó, alaposan be van tesztelve, a magot 715-re tettem és néhány másodperc atitool után megállt az atitool majd magához tért kicsit később. Artifact nem volt. Csinált ilyen megállást az atitool többször is, volt, hogy az egész szőrös kocka ablak sárga volt, csak úgy magáhoztérés után sárga lett teljesen és ment tovább, semmi artifact nem volt... Nem tudom, mért van ez, talán nem kap elég feszt? Másnak volt ilyen megáll az atitool dolog és ott a kevés fesz miatt volt, mert nem volt rádugva a 2. tápcsati. Ezek után toltam 3DMARK06-ot. 9600pontot kaptam. SM2 pontszám picit kevesebb lett, SM3/HDR emelkedett úgy 400-al procipontszám pedig egyre kevesebb most csak 1980 körül kapott, holott 2032-2028 szokott lenni...
3DMARK06 alatti órajelek:
GPU: 715MHz
Shader: 1700MHz
Memó: 1040Mhz (effektíve 2080Mhz) -
Hunyus
senior tag
Hát én már komolyan nem tudom milyen 8800GT vegyek.Jó lenne ha valaki tudna segíteni hogy melyik a jó árban és hűtésben egyaránt.Előre is köszönöm.
-
Hunyus
senior tag
Ehez a 8800Gt-hez mit szóltok http://www.ipon.hu/?product_id=23841?
-
ent
őstag
GTS re van már nem gyári (aktív, passzív) hűtőrendszer? (borda, venti)
-
DRPCDoki
tag
Néztem teszteket már régebben mind2 hűtővel kapcsolatban, és tényleg nagyon jól hűtenek, és elég halkak is. Azt nem tudom, hogy a TX2 procihűtő nem törné-e el a gyári 2 pöckös AM2 keretet, mert az alaplapom topicjában aki freezer 64 pro-t vett, annak max egy hónap után eltörte a gyári keretet. Nem tudom, hogy a TX2-t hogy viselné a gyári keret. 6 pöckös keretet tudtommal nem sok helyen lehet kapni, talán tts-ben van, de lehet hogy most ott sincs.
-
BillBácsi
tag
válasz
banderasz77 #23462 üzenetére
Hali!
750-2100-1750. 3D06 13640 pont. -
DRPCDoki
tag
Hát ja, remélem lesz minél több cash
. Procihűtőnél Cooler Master Hyper TX2-re gondoltam, VGA talán meghálálna egy Artic Cooling Acceler S1-et (van 2db 80mm-es ventim, amit nem használok). Már 32 perce megy az ATITOOL, de semmi hiba, és rózsaszín képernyő sem volt. Most tolom ezt tovább, hogy menjen 1-2 órát hiba nélkül, és akkor a ramot egyenlőre asszem, hogy hagyom is 1040-en.
-
DRPCDoki
tag
Hát procira nem tom lesz-e pénzem, procicserét nem terveztem, bár tudtam, hogy a mostanival procilimites lesz. Max. hűtőcserét terveztem. Nem tudom, mért lehetett ez a "rózsaszín képernyős" akármi, amit az előbb produkált, most megint 1040-en a ram, és atitool-t tolom, már 20 perce.
(egyébként most van 5k-m meg még jön a húsvét, akkor asszem szülőktől kapok kb. még 5k-t az ugye eddig 10k + még máshonnan is kapok reméljük minél többet, meg még itt van ez a Gainward Bliss 7300GT 256MB GDDR2 (passzív hűtéses, pci-express-es), azt is el kellene passzolni)
-
DRPCDoki
tag
Tegnap késő este: vmod jumper emelt feszkón, vga-ram húzás,,,atitool-al teszteltem, settings/artifatct scanning résznél a csúszkát a "more artifacts detected, lower overclock" oldalra (bal oldalra) állítottam teljesen, így minden hibát észrevesz, olyat is ami esetleg nem is látok 1120körül már eből szemetelt kis pöttyökkel (ram-ról van szó) végül 1050-re állítottam így kb. 15 percig ment hiba nélkül, majd toltam 3dmark06-ot, a pontszám annyi volt, mint alapon, ami lehet procilimittől pl.
Este már nem tettem át a vmod jumper-t, mert (szerintem) elég hülye helyen van ezen a karin, ugyanis nem oldalt van, hanem hátul a tápcsatiknál és nem igazán férek hozzá, csak akkor, ha kiveszem a karit. Ma reggel áttettem a jumpert alapra, szal most a kevesebb feszt kapja (meg a kábeleket átrendeztem kicsit, mert a 2 elülső házventim légárama a vinyó környékén "megakadt" a sok kábeltől). Tesztelgettem, és mikor hibázott (ezek tényleg pici hibák voltak, mert szemmel nem láttam őket, csak atitool legszigorúbbra állítva) végül lementem 1040MHz-re (ram-ról beszélek)(1045-ön 13 perc után hibázott), otthagytam a gépet 10-20 percre. Jövök vissza, nézem,,,rózsaszín képet látok, semmi mást, csak az egeret, billentyűzet ledjei nem reagálnak, egér műxik, reset. Túl biztos, hogy nem melegedett, mert a 70 fokot se érhette el, hiszen már legalább 30 perce vagy 1 órája nyúztam atitoolal, és nem lépte át a 65fokot...
most idle 48fok a gpusry a husszú hsz-ért
-
BillBácsi
tag
válasz
banderasz77 #23456 üzenetére
Hali!
Valóban nem hőcsöves, de ennek ellenére komoly terhelés alatt sem ment még 65 fok fölé a hőmérséklete, az alapos húzás ellenére sem. -
tatamama
tag
Érdemes lenne megnézni hány százalékon pörög a venti.
Nálam alapon 30%-on forgott amivel melegedett igy Riva Tunerrel
belöttem 2D-be 50%-ot 3D-be 70%-ot igy alapon 46 C-fok tiz perc
szörös fánk után 70 C-fok egyóra Crysis közben 62 C-fok.
Tehát probáld meg szabályozni a ventit. -
-
Hunyus
senior tag
Most néztem a Galaxy-tól a 8800Gt-t ennek tényleg elég jónak tűnik a hűtése
-
Hunyus
senior tag
Szevasztok lenne 1kérdésem.Az én gépem:Gigabyte P35-DS4,4×1gb Kingmax 800Mhz ram,Core 2 Quad 2.4Ghz 1066mhz proci,250gb vinyo,450W Chieftec táp,és a mostani Vga Asus 8600gt 256mb.És a Vga-t akarom benne lecserélni 8800GT-re!De nem tudom hogy milyen 8800gt vegyek bele(Msi,Gigabyte,Bfg,Gainwaild,Asus stb.stb.)Szerintetek milyen 8800GT a jó persze minden képpen 512mb akarok csak az a kérdés hogy melyik Márkától?Jó lenne ha tudnátok segíteni
!Előre is mindenkinek köszönöm
-
semetka
őstag
Légyszi erre válaszoljatok nagyon fontos mert a héten venném a procit
http://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_g92_8800gs_gt_gts/hsz_23440-23440.html -
DRPCDoki
tag
COD4 kb. 82fokig melegítette a GPU-t (minden alapon, vmond jumpi emelt feszen)
-
semetka
őstag
Szerintetek ha mégis megtartanám a Gigabyte 945PL-S3 as alaplapomat és vennék bele egy E4600 os procit, az kihajtaná a 8800GTből a maxot???
-
-
Drizzt
nagyúr
Most valamiért nem állítja át a Gpu-m az órajeleit semmilyen progival, illetve elvileg állítja, de gyakorlatilag nem(Evereset azt írja, hogy alapon van, illetve: sebességkülönbség nincs). Mi lehet ez? Mondjuk most 171.17 van fent driverben, de úgy emlékszem húztam én már ezzel.
-
DRPCDoki
tag
Mondjatok pls. olyan progit vagy játékot, bármit, ami nagyon "nyírja" a VGA. Ezen a nagyon "nyírja" alatt azt értem, hogy pl. nekem szőrös fánk alatt lekapcsol a gép, de máshol eddig minden ok. Szal arra szeretnék rájönni, hogy ez a leállás elő jön-e nálam valahol a szőrös fánkonk kívül, mert ha nem, akkor nem nagyon fogok foglalkozni vele...
-
donki
senior tag
Asus 8800 GT -m van, a hozzá adott szoftverben van egy olyan beállítás, hogy hyperdrive/temperature mode. (azaz nem magasabb frekvencián, hanem a hőmérséklet függvényében alacsonyabb frekvencián járatom mint a gyári értékek)
Ennek ellenére 20-30 perc STALKER után 80 fok köré melegszik és a gép újraindul.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
Drizzt
nagyúr
válasz
banderasz77 #23427 üzenetére
Illetve az csak 1V.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
banderasz77 #23424 üzenetére
És ott hol? Csak a ViD mode-nál ír ki értéket, de ott 4-et is.
Kösz, akkor 1.05V
-
Dr.Én
veterán
válasz
banderasz77 #23423 üzenetére
Én majd akkor ha meglesz az uj karim, a mostanit már pihentetem
-
Drizzt
nagyúr
A feszültséget valahol ki lehet iratni?
-
juhi07
senior tag
HY
Szerintetek hogy lene a növekvö sorrend , ezeknél a kártyáknál ??8800gts 320mb ,8800gts 640mb,8800gs 348mb.
Mert sajna még nem találtam tesztet amikor a gs és a gts tesztelték volna
-
Dr.Én
veterán
válasz
banderasz77 #23419 üzenetére
Ki kell probálni és megtudjuk
-
TazLeacher
nagyúr
A 174.20-as wista-32bit beta driverrel van valakinek tapasztalata?
-
DRPCDoki
tag
VMOD Jumper emelt feszkón, így toltam most 3DMARK06-ot, a teszt végére éppenhogy elérte a GPU a 69 fokot.
Most valami Crysis-os tesztprogit tolnék, de azt még előbb be is kellene szereznem. (Crysis 1.1 telepítve) Asszem Crysis tesztprogit találok pl. guru3d-n. -
hunter2006
tag
hello, az lenne a kerdesem hogy az EVGA 8800GT SSC AKIMBO hogy viszonyul monjduk egy referencia 8800GTS galaxyhoz. es az XFX 700/2000mhzes 9600GTje egy referencia 8800GThez.
A masik dolog meg hogy mennyire erdemes varni a 9800GTre, azt mondjak hogy nem lesz nagy durranas, meg olyat is hallottam hogy gyengebb lesz mint egy 8800GT(nah azt mar nem hiszem). -
DRPCDoki
tag
vmod jumper másik állásban
idle: kb. 50 fok
szőrös kocka: 74fok (előző állásban 68fok) (kb. 10 perc)
szőrös kocka után egyből adtam neki szőrös fánkot, szerintem jó, ha fél percig ment a szőrös fánk, kb. 78 fok volt a GPU és megint leállt a gép -
muxi-muxi
senior tag
Mostmár visszaolvastam az összes Inno-s hsz-t, és majdnem mindent tudok. Elnézést az alkalmatlankodásért...
-
buherka
addikt
válasz
BlackRaven0 #23333 üzenetére
Akkor ott neked a játékkal lesz gond...kane and lynch-re már más is panaszkodott , hogy fagyizik a gépe tőle.
Nincs ezekhez valami javítás?
Lehet, hogy egyszerűen xar a játék.
Nekem a FEAR nem akar elindulni az istenér sem, és nem tudom miért...már nem is érdekel az az igazság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged