Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kiscsőke #6054 üzenetére
SiS 650-es chipset.
Mivel a SiS nem hajlandó a chipset leírását/adatlapját közzétenni, ezért nem egyszerű kikeresni, milyen procikat, mennyi ramot, stb kezel. :/
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, és olvasd ki pontosan milyen processzor van a gépben. Google alapján ezekbe Northwood magos P4-eseket raktak, Socket478-as foglalattal.
Ha jól olvastam, csak 400MHz-es FSB-t visz.
Bár más alaplapgyártók egyes modelljei (igaz, picit módosult chipsetszámmal) 533-at is vittek. (Pl. a 650GX chipset Giga lapokban.)
A lista amit linkeltél, nagyjából le is fedi a bele tehető processzorokat.CPU-Z a benne levő ramokról is megmondja, h mekkora órajelük van.
Ha jól olvastam, 2GB ramot visz max. 266MHz-en.
SO-DIMM foglalatos memória megy bele.Csavarozd le a gép alján a memóriabővítő fedelet, akkor kézbe is veheted milyen a ram.
Valószínűleg két foglalat van, egyikben 512-es, másikban 256-os modullal. Ez utóbbit cseréld ki 512-esre, szerintem elég lesz az is.
Procit keress hozzá nagyobbat, a Northwood alapú Celeronokban csak 128KB L2 tár van, az borzasztóan kevés, ezért lassú a gép.Sajnálom, nem nagyon tudok konkrétan segíteni, mások is szoktak ezzel a régi chipsettel érdeklődni, nem sokat lehet mondani róla. :/
Esetleg másik notis topicban van egy-két szaki, aki jobban emlékszik ezekre a régi chipsetekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest