Új hozzászólás Aktív témák
-
F4Zi
tag
Köszi a választ, mivel egy kínai 4Gb (Hynix márka..) van benne, ezért gondolkoztam, hogy "bővítés" helyett inkább kicserélem egy jobb kit-re. Akkor megérné nagyobb órajeleset venni például, csak nem találtam arra vonatkozó infót sehol, hogy bír-e egy picivel többet a lapom.
-
dugo_
veterán
CPU-Z-n belül SPD fülön megnézed, hogy most milyen van benne és veszel egy ugyanolyan specifikációval bíró ramot.
Frekvencia, késleltetés, feszültség egyezzen meg. Ahogy látom ebbe már DDR4 kell. Nem érdemes a most benne lévőnél jobbat venned, mert a gyengébb értékekhez butítja össze a két modult a gép. -
F4Zi
tag
Sziasztok!
Van egy Acer E5-774G-52KB notim, és szeretném bővíteni a memóriát. Hol lehet utánanézni, hogy milyen alaplap van a gépben, és hogy amit vennék hozzá memóriát azzal kompatibilis-e?
(Anélkül hogy nagyon szét kellene szedni)Ami most van benne memória, az elég gagyi kínai, hogyha lehet, ugyanilyet nem vennék bele, meg szerintem nem is találnék könnyen. PC-nél voltak erre megoldások, de így laptopnál nem találok arra vonatkozó információt például, hogy mekkora órajű memóriát bír az alaplap, meg hogy kompatibilis-e gyáltalán vele.
Tudtok esetleg erre valamit, vagy vegyem meg és imádkozzak?
Válaszokat előre köszi -
dugo_
veterán
válasz
Cres Alvaro #12853 üzenetére
Forrasztott, nem cserélhető.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Thunderzolee #12851 üzenetére
-
Cres Alvaro
csendes tag
Üdv!
Acer Aspire V3-572G-P8DR LIN NX.MSLEU.026 Notebook
A specifikáció:
Intel® Pentium® Dual-Core™ 3556U (2M Cache, 1,70 GHz) Haswell-ULT
4 GB DDR3L-1600Mhz (Kingston ACR16D3LS1KNG/4G)
500 GB SATA (ST500LT012-1DG142)
MATSHITA DVD-RAM UJ8HC
15.6", HD 1366 x 768, Acer Cinecrystal™ LED
NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB
Realtek ALC283 @ Intel Lynx Point-LP PCH - High Definition Audio Controller
Acer InviLink™ Nplify™ 802.11a/b/g/n Wi-Fi
Gigabit Ethernet
Acer Crystal Eye HD webkamera + beépített mikrofon
Bluetooth® 4.0Kérdések:
- Konkrétan ebben a laptopban cserélhető e a CPU? Van e már valakinek tapasztalat vagy konkrét precedens eset?
- És ha igen, akkor az alábbi linken található összes 4. gen cpu közül választhatok?
[link]
-Ha esetleg szerelő is rálesne a topicra: mennyibe fáj kb. csak maga a cpu csere, szerelés és a pasztázás munkadíja kompletten?
-Esetleg meghallgatok építő kritikát cpu választásban is. Minimum i5-öt tennék bele - ha egyáltalán cserélhető perszeElőre is köszönöm a válaszokat. Tiszteletem...
-
imicici
csendes tag
válasz
Evangelista #12008 üzenetére
Szia,
Sikerült azóta cserélni a procit ? Mert nekem egy i3-350M zakatol a gépemben, ez is ugyazaz a socket elvileg és én is az intel i7-640M-et néztem ki magamnak
Nekem is úgy tűnik, hogy elméletileg lehetne cserélni, gondoltam megkérdezlek mit tapasztaltál ha cserélted azóta
Toshiba SATELLITE C650-177-es notebookom van, 8 Gb RAM újítás történt vele azóta...ez a proci + ssd meghajtón gondolkodtam. De igazából az ssd dob nagyon sokat rajta, kaptam kölcsönbe tesztelni ssd-t egy hete kb és a padlón volt az államHol röhögtem, hol huhogtam, másik dimenzió lett a gép...
-
válasz
aytukabozs #12847 üzenetére
Helyes az elméleted, akkor nem szokott válasz érkezni, ha nem tudunk rá válaszolni. Részemről legalábbis.
Ha a kijelző mérete megegyezik (fizikailag beépithető), és a csatlakozójának ugyanannyi lába van, akkor többnyire kompatibilis, hacsak a gyártó valami hardveres korlátozást bele nem épített a notiba.
Többet nem tudok hozzászólni, kijelzőket amúgy se nagyon szoktam cserélni, inkább minden mást.
Esetleg a másik notebookos topicot próbáld meg, ott többen megfordulnak.
-
dugo_
veterán
válasz
LeventeV #12848 üzenetére
Általában. Van ugye kétféle méret, 9,5mm ill. 12,7mm vastagságú ODD, annak megfelelően kell keretet is választani.
A legtöbb notiba jó az univerzális, de a Lenovo Thinkpad-ekbe például csak faragással, mert egyedi a kialakításuk, oda speciális kell.
Hébe-hóba előfordulhatnak szoftveres inkompatibilitások, ha a noti nem hajlandó együttműködni az adott kerettel. Akkor próbálkozni kell másikkal. -
LeventeV
senior tag
Sziasztok.
Az utángyártott ODD to HDD keretek minden notebookba passzolnak? -
aytukabozs
addikt
A gyakrabban látogatott topicjaimban ha nincs válasz az 2 dolgot jelenthet,
1. senki nem tud a rendelkezésre álló infók alapján válaszolni,
2. elsikkadt a kérdés
úgyhogy megpróbálom újra, hátha az utóbbi történt -
válasz
Altair21 #12844 üzenetére
A szerviz nem fog csinálni semmit, ennek a gépnek ezek a "normális" értékei.
Milyen hűtőpadot vettél alá?
Hány, vagy mekkora ventilátor van benne? Hol helyezkednek ez a ventilátorok? Közvetlenül a noti légbeszívó nyílása alatt vannak, és oda befelé tolják a hideg levegőt? -
válasz
ÖregMackó #12842 üzenetére
Nem olvastam végig a történetet, de ha 30 percenként lekapcsol, akkor chipset problémád lesz.
Olyan alaplapot vettél, aminek a chipsete csak Celeron/Pentium processzorokat visz, Core i3/i5 nem megy benne, csak 30 percet.Volt már szó a topicban erről párszor.
HM75 chipset = a chipkészlet család teljes értékű tagja
HM70 = butított, csak Pentium/Celeron CPU-t visz, (Core i is elindul benne, de csak 30 percet megy) -
válasz
Altair21 #12840 üzenetére
Tudomásom szerinte nem jellemző erre a típusra a túlmelegedés, a hűtőpad meg nem ér semmit.Sajnos más alsó káva nem készült a gépedhez. Aszervíz annyit fog tenni, hogy kicseréli a hütést, meg kitisztítja a gépet.Utána az Asus Final teszt lefuttatása megmondja , hogy mennyire volt sikeres a hadmüvelet.
-
ÖregMackó
tag
válasz
Energie X #11518 üzenetére
Szia!
Belefutottam egy olyanba, amit említesz, leégett alaplap helyett Kínából rendeltem új alaplapot és újraépítve telepítve minden a legnagyobb rendben indult, de 30 percenként szó nélkül lekapcsol a gép.
Szeretném megkérdezni, azóta született-e megoldás, vagy feladtad és processzort cseréltél?
Nekem is i3-as van benne de a chipsetet még nem néztem. csak próbáltam mindenféle konfigurációban tesztelni mi lehet a baj, de a stresszteszt is elment akár 10 percig is 75 fokon csak a félóra mulva lekapcsolás a konstans.
Köszi előre is
Üdv
ÖregMackó
-
dugo_
veterán
válasz
Altair21 #12840 üzenetére
Ez ilyen, meg se kellett volna venni.
http://www.notebookcheck.net/fileadmin/Notebooks/Asus/GL752VW-T4168T/Takte_Prime_Fur.pngAsus GL = rogosított X széria. Full műanyag gagyi, rendes hűtés nélkül. Szervizbe hiába küldöd.
-
Altair21
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Asus RoG Gl752VW Laptopom.
Paraméterei:
Intel CoreI7-6700HQ 3,5 GHz
16 GB DDR4 2133 MHz
Nvidia Geforce GTX960M 4 GB
256 Gb SSD+1 Terra HDDNa már most a problémám az lenne, hogy ugye ez a laptop sajnos csak 1 oldalsó légkiömlővel rendelkezik vettem alá hűtő padot hátha segít rajta pár fokot (de tapasztalataim alapján semmit se ér, ha megy ha nem hőfok nyugalmi állapotban sem változik maximum feljebb megy de hűlni nem hűl.
Így meg sok mai játék alatt 70-90 fok között van a processzor max 50-60% kihasználtsággal. MSI Afterburnerrel nézem a hőfokot játék alatt. 4 hónapos a laptop. Ez esetlegesen lehet szerelési hiba ahogy egyik ismerős tippelte vagy ennél a laptopnál ez van ezt kell szeretnem ?
Meg esetleg nem tudom hátha tudja valaki lehet e benne akár hűtést vagy hátlapot cseréltetni olyanra amin több légbeömlő van hátha az segítene kicsit a hűtésén. Vagy a nálam tapasztaltabbak milyen hűtő padot ajánlanának egy 17 colos laptophoz ?
Bár kedden elviszem az Asus support által mondott szervízbe, de szívesebben állítanék úgy be, hogy nagy vonalakba tudjam mi a helyzet és ne ott nézzenek sík hülyének
Sajnos ez az első laptop amin igazán játszok így nem is tudom mennyi az a kritikus hőfok aminél már azt mondja a proci, hogy ezt így többet nem lehet.
Azért mellékelek egy linket is a laptopról ott jól is látszik, hogy csak a hdd és ssd felett van alul szellőző rács.Köszönöm mindenkinek a segítséget előre is. Remélem érthető volt amit írtam.
Sziasztok!
-
solor
tag
Üdv!
Acer laptopomba szeretnék a meglévő 4gb mellé +4gb ram modult. A meglévő: 4 GB 1Rx16 PC4-2400T-SCA-11 DPAGQAE008 feliratú.
A hardveraprón néztem ramot, de nem tudom, elég-e annyi, hogy 4 gb PC-2400 vagy mindennek egyeznie kell-e?Köszi a választ
-
válasz
pataslogeza #12836 üzenetére
Utánanézek a kijelzönek hátha valahol találok emberi áron.A mobil radeon chippet pedig nem lehet cserélni semmilyen másra, mert a lábkiosztása se egyezik egy más típussal és a biosza sem tudná kezelni.
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12835 üzenetére
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20(rPGA988B).html itt egy lista amit írtál 3620QM infozok utánna köszi!Azt kell akkor nézzem amikor procit választok hogy 35W TDI Ivy bridge és a tokozás?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy gpu hibas laptopom es arra gondoltam, ha mar cserelni kell, akkor raknek bele valami jobbat. Az eredeti egy ATI video chip, modell szama 216-0728020. Ha jol tudom ez a Mobility Radeon HD 4570.
Szamomra az a jobb, ami legalabb ugyanakkora teljesitmenyu de kevesebbet fogyaszt (nem melegszik annyira), vagy ha ugyanannyit fogyaszt, akkor nagyobb teljesitmenyu. A chipset intel pm965.
Tudtok ajanlani valami jobbat amit ehelyett bele lehet rakni?Duree!
Koszonom az ajanlatot, de ez nem jo. Nekem a nezesi szog, fenyero meg kontraszt a lenyeg, es ezekben elmarad az enyemtol. Ha pontosan ilyen tipust nem tudok szerezni emberi aron, akkor inkabb eladom alkatresznek a gepet.
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12828 üzenetére
A cpu z ezt írja Socket 988B rPGA így sem?
-
koviubi92
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12831 üzenetére
Megneztem, valoban kivulrol egy az egyben igy nez ki! Koszonom szepen, kerestem pesig youtuben is de nem lattam ezt
amugy igen, eleg erdekes a termektamogatas sajnos. Koszonom megegyszer
-
Igen, a processzornak van PGA változata is.
Nagyon nem kerestem rá, mivel az Acer ezekbe többnyire U betűre végződő BGA-s processzorokat forraszt, azt meg láttam, h a 2370M-ből is van BGA-s verzió, ebből, meg a kérdező által megadottakból gondoltam, h ez is forrasztott.
Akkor bővíthető.
Socket G2-es foglalat.
HM 77 chipset.
Ezek a 2nd. gen. Ivy Bridge processzorok. Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá a listából.
Az Acer oldalán azt írják, szerelték ezt 4 magos 35W-os i7-essel is. (3632QM)
A négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör is szükséges, de lehetséges, h ez már benne van mindegyik ilyen modellben, (egy féle alaplappal szerelték őket), próbáld ki.
Ha nem visz négymagost, akkor csak kétmagossal fog menni. -
válasz
koviubi92 #12830 üzenetére
Elvileg ez ugyanolyan gép:
https://www.youtube.com/watch?v=z7vnW2cI6ZEEz bővíthető szétszedés után.
Remélhetőleg a Tiéd is ugyanez belül.
Őszintén szólva r×hadjon meg a HP.
Katasztrofális terméktámogatása van az említett géppel kapcsolatban.
Egy kib×szott lábjegyzetben nem bírják megemlíteni, h bővíthető-e a ram. -
koviubi92
csendes tag
Sziasztok van egy HP 15-ay101nh (Y7Z07EA) laptopom, sajna 4gb ddr4el, szeretnek bele tenni meg ramot, de egyenlore meg nem kaptam szet (2napos), sehol nem talalok rola infot, hogy van e meg slot az alaplapon vagy sem, ha van mennyi ramot pakolhatok bele? Egy 8asra gondoltam a 4es melle, nyilvan azonos orajel stb. Ha mar esetleg vki talalkozott ezzel a tipussal kerem segitsen. Koszonom.
-
dugo_
veterán
válasz
Thunderzolee #12828 üzenetére
Valószínűleg csak elírás és rPGA988B változata van, mert így néz ki az adott lap:
-
-
strong333
csendes tag
Sziasztok!Processzort szeretnék cserélni Acer Aspire v3 571g laptopban, jelenleg i3 2370M van benne Socket 988B rBGA tokozással!Milyen i5-i7 procira lehetne cserélni?Köszi a segítséget!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy régebbi sony notebookon pár gomb kezd nem mindig reagálni a leütésekre.
Mennyire kockázatos és bonyolult azt a csak 1-2 gomb alatti valamit kicserélni? -
válasz
pataslogeza #12822 üzenetére
LTN154X1-L02 ez ugyan az mint ami neked kell Samsung gyártmány.Nézzél utána és ha jó akkor 5 ezerért a tied lehet.
-
pataslogeza
aktív tag
Ebay-en 21ezer ft atszamolva az uj. de nekem ennyit nem er. Max 5ezer ft-ot koltenek kijelzore. Az egesz laptopot vettem kb. 5500 ft-ert, nyilvan nem koltok 21ezret egy kijelzore
Akkor inkabb eladom bontva, vagy veszek egy alaplaphibas laptopot amiben ilyen kijelzo van es atrakom abbol. Ezert erdekel milyen laptopokban van ilyen kijelzo.
-
válasz
pataslogeza #12820 üzenetére
Mit értesz drága alatt? Nekem vannak milyen bontott kijelzöim.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy regi sony vaio laptopom, tipusa VGN-FZ21S (PCG-391M) aminek elromlott a kijelzoje. Az uj kijelzo olyan draga, hogy az egesz gep nem er annyit, ezert azt gondoltam veszek egy alaplaphibas gepet amiben ilyen kijelzo van, es abbol atrakom. Tudnatok mondani nehany tipust amiben ilyen kijelzo van? A kijelzo tipusa: LTN154XB-L01 -
strong333
csendes tag
Sziasztok!HP mini 210 kijelzőjét ki lehet cserélni HP mini 700 aséra?Mindkettő 10" és 1024x600 felbontású!Köszi a segítséget!
-
aytukabozs
addikt
sziasztok kicsit off leszek, mert nem note-, hanem netbookról kérdeznék, de hátha.
szóval anyukám kapott egy újabb/nagyobb gépet így hozzám került az ő törött kijelzős eee 904HD-je.
gondoltam megcsinálom dualbootos telefonberhelős gépnek, amin túl is vagyok, de hamár mobil eszközről beszélünk, kihagynám a külső monitor csatlakoztatást is.Viszont a gatyámat nem szeretném ráfizetni, és találtam ilyen felbontásban, méretben és csatlakozóban kompatibilis noname LCD paneleket.
Ezek vajon használhatóak?
-
csadi0011
őstag
Köszi. Ki fogom próbálni.
(#12815) Tim82: Ezt találtam olcsón: [ebay-link]
Ha ez jó lehet, akkor végül is tehetek vele egy próbát. -
dugo_
veterán
válasz
csadi0011 #12811 üzenetére
Ezekre a 400MHz FSB-s darabokra tudnád csak cserélni:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/852GMV.htmlNulla teljesítmény helyett nulla teljesítmény. Rakd fel a polcra, értelmetlen foglalkozni vele.
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Elővettem egy régi lapost, amihez szinte semmi dokumentációt nem találok. Procit szeretnék cserélni benne.
Compaq (HP) Presario M2000(PS746EA) - Intel Montara-GML i852GM(V)
Most (Mobile) Intel Celeron M 360 1,4/1/400 proci van benne.
Ezt néztem: [ebay-link]
Többet amúgy sem szánnék rá. Vagy hardveraprón van M530 M540
Vajon megenné ezeket? És hoznának teljesítmény növekedést? -
dugo_
veterán
válasz
krystman #12809 üzenetére
Acer Aspire, Asus X, Lenovo Ideapad sorozatok kerülendőek ezen az árszinten.
Egyrészt hót gagyi anyagokból vannak, másrészt az Acer és a Lenovo esetén még a garancia is akadozik.HP 250 G5-re nézz rá, minimum i3-as konfiggal. Ekörül már találsz fhd kijelzőset is. Általános használatnál az SSD-től táltosodik meg a gép.
-
krystman
őstag
Sziasztok!
Lenne nekem egy HP 15-AC134NH notebook! 2 magos Celeron processzor van benne jelenleg. FCBGA 1170 es a foglalata. Szeretnék hamarosan cserélni benne cpu-t, csak nem tudom, hogy lehete. [Itt] találtam 1170 es procikat, de mindenképp 4 magosra cserélném. Lehet beletenni, és egyáltalán tudnake valamilyen 4 magos procit tenni majd bele? Intel® Celeron® N3050 ez van benne jelenleg.
-
dugo_
veterán
180 degree keresőszóval jönnek elő a hátulról forrasztható példányok.
Esetleg pingeld meg KillHates-t, vagy Cink_Eleket, hátha van nekik készleten. De biztosan tudnak forrást rá.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Ki kéne cserélni egy öt éves Dell laptopban az USB aljzatot, mert letörte a gazdája azt a nyelvet...
Értem, sejtem, hogy ez nehéz menet lesz, de azért megpróbálnám.De vajon hol lehet venni ilyent?
Értem, gugli, de nehezen találok olyant, ami valószínűsíthetően jó aljzat lenne.
Ugyanis a nyákra forraszthatóaknak értelemszerűen a nyák felé néz a tüskesora, míg egy laptopba úgy lenne jó, ha a nyáklappal párhuzamos irányba nézne.Szerintetek hol lehet venni ilyent.
Minden bizonnyal pár száz forintos tétel, no de hol?Remélem, hogy valaki érti, hogy mire gondolok!
-
dugo_
veterán
válasz
nagyzoltan75 #12801 üzenetére
Mindkettő 35W-os, szóval ha az i5-tel túlmelegszik, akkor a Celeronnal is kéne. Emiatt valószínűleg a konfigok hűtői között sincs különbség.
Újrapasztázást megpróbálhatsz. Illetve a hűtőcső is elromolhat. Ha hideget fúj, vagy öngyújtóval alápörkölve nem melegszik át teljes hosszon viszonylag hamar (másodpercek), akkor cserés lehet.Gyors guglizással előjön, hogy elég sokan panaszkodnak a modell túlmelegedésére. Előfordulhat, hogy ennyire alulméretezték a hűtést és a gyerek játékigénye hozta a felszínre a problémát.
A proci alulfeszelésével próbálkozhatsz, de nem tudom mennyire/hogyan működik core i cpu-knál.
-
nagyzoltan75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.Van egy HP 630-as laptopom, B815-ös Celeron procival.
Tavaly lecseréltem a procit egy i5-2520M-re, kapott a gép egy SSD vinyót, és működik tökéletesen.Idén vettem egy újabb gépet, és a gyerek megkapta a régit. Elkezdett a SIMS 4-el játszani meg a WOT-tal. El is indul mindkettő rajta, csak a proci melegszik rohadtul. Rendszeresen lefagy túlmelegedés miatt. Hiába rakok alá laptophűtőt, az csak néhány fokot hűt rajta.
Lehet, hogy a Celeron proci hűtője nem bírja hűteni az i5-öt? Lehet egy laptopban a hűtőt cserélni? Szedjem szét megint, és nézzem meg, mi férne el benne? Járt már így valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest