- Törvényben kötelezné az USA a hazai AI igények elsődleges kiszolgálását
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini PC
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bekylt
csendes tag
Szevasztok!
Egy elég összetett, s számomra meglehetősen érthetetlen problémára keresek megoldást.
Nem is a gép értéke vagy használhatósága miatt, hanem igazából a kíváncsiság hajt, hogy választ kapjak a miértekre.Típus: Acer Aspire 7520G
Vásárlás: 2008
Észlelt hibák:
- először az optikai meghajtót kezdte nem látni a rendszer
- majd a hang ment el néha-néha
- aztán a START menüből nem kapcsolt ki, majd idővel a POWER gombra sem kikapcsolta, inkább csak hibernálta (majd egy-két óra múlva magától kikapcsolt)
- majd nem kapcsolt be (ez lehet attól, hogy nem is kapcsolt ki)Ezek után elvittem szervizbe:
1. szakvélemény: déli híd csere (a technikus szerint nem rentábilis a javítás, de ő, mint magánszemély szívesen megvásárolta volna tőlem, mondván, neki is ugyanilyen gépe van, s jó lenne neki alkatrésznek) kicsit gyanús volt a dolog, ezért nem hagytam ott, hanem elvittem egy másikba
., szakvélemény: nem szerelték szét, hanem az általam elmondottak alapján alaplap hibát diagnosztizáltak.Gondoltam, utánanézek, hogy mennyiért lehet megjavíttatni, de közben vettem egy másik gépet, így 2 évet (!) állt a gép.
Majd a napokban feladtam egy hirdetést, ahol alkatrésznek eladásra kínáltam. De hogy ne érjen meglepetés, ha egy vevőjelölt rákérdez, tettem egy próbát, levettem az aksiról, majd bekapcsoltam. Semmi, meg sem mozdult. A zöld led villogott, de ezen kívül semmi.
Majd egyszer csak (kb. 30 perc) odapillantok, s BIOS kéri a jelszót.
Begépelem, majd szépen betölti a WINDOWS-t, s megy rajta minden: hang, DVD, hálókártya, stb.
Viszont a kikapcsoláskor ismét csak hibernált állapotba kerül, s csak órák múlva tűnik el a piros led, azaz kapcsol ki. Így használtam majd' egy hétig, aztán gondoltam, újratelepítem az XP-t. Minden jó működött, csak a kikapcsolás nem ment neki.
Felmentem a netre, ahol azt olvastam, hogy amiatt lehet, hogy az XP (eredetileg VISTA-val vettem) nem tud rendesen kezelni valami APC-t, ezért javasolt a VISTA vagy a WIN7.
Fel is raktam a WIN7-et, de amikor már felmásolt minden fájlt, és telepítette azt, az újraindulásnál megint csak fagyi volt.
Ekkor jött a haver ötlete, hogy BIOS frissítés.....Na, azóta a bekapcsoláskor a ventilátor felpörög egy 2 másodperce, majd villog a zöld led, s ennyi.
Láttam egy filmet a BIOS flashelésről, USB-n keresztül, de az egy Aspire One-ra vonatkozó útmutatást tartalmaz, zg5ia32.fd fájllal.
A 7520G-hez ACER oldalról letöltött BIOS nem is tartalmaz .fd fájlt.
Esetleg a BIOS Cmos csere, kivét megoldás lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen routert?
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Formula-1
- Revolut
- További aktív témák...
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming FA507NV-LP031 gamer laptop 1 év garancia
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- szinte új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple magyar 3 év garancia
- Asus V16 V3607VM 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5060 16GB 1TB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest