Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
Kérdések:
Acer gépben az MXM-II-es vga kártya bármilyen más MXM-II -es kártyára cserélhető, vagy csak olyanra, ami benne volt?
Ha cserélhető másra, akkor az eredeti hűtési rendszer megfelelő ehhez (közel azonos-e a kategórián belüli hőtermelés), vagy azt is cserélni kell?
Illetve honnan lehet leszedni a notebook típushoz tartozó vga BIOST, ha hozzá kell flashelni a géphez a vga-t? -
mongi
senior tag
Kérdések:
Acer gépben az MXM-II-es vga kártya bármilyen más MXM-II -es kártyára cserélhető, vagy csak olyanra, ami benne volt?
Ha cserélhető másra, akkor az eredeti hűtési rendszer megfelelő ehhez (közel azonos-e a kategórián belüli hőtermelés), vagy azt is cserélni kell? -
mongi
senior tag
Üdv mindenkinek!
A páciens: Acer Extensa 5620G (T5250 - 1,5ghz, 2x1gb ddr2-667, mxm-2 radeon HD2400XT 256mb, 160gb hdd, dvd-rw)
A tünet: ahogy bekapcsolom a gépet szépen elindul ahogy kell, majd a win betöltése után (függetlenül hogy xp vagy vista or win7 )kis idő múlva mintha reset gombot nyomtam volna egy asztali gépen, kikapcsol ill. restartol, a win nem BSOD -zik hanem úgy veszi, mintha nem rendesen kapcsoltuk volna ki.
A gép nem tudom mióta ment úgy (a volt gazdájánál), hogy a hűtőlamellák és a hűtő között laza 3mm vastag filcréteget képeztek a szöszök.Ezt kitakarítva, valamint mindent újrapasztázva, összerakva az alapjárati hőfokok(everest és rightmark cpu clock util szerint is):
CPU: 53-56C
CPU1: 53-55C
CPU2: 52-54C
GPU: 49C
HDD 36CAmint felrakom a vga drivereket azonnal jön a "reset" véletlenszerűen. A hűtő ventillátor össze-vissza megy, hol beindul, hol teljesen áll. a Hőfokok sajnos a terheletlen állapotot mutatják, terhelten mértem a cpu-nál már 85C-t is
Kérdés:
Okozhatja-e a fenti jelenségeket a VGA totális meghibásodása, vagy inkább tápellátási gond lehet-e?
Esetleg igényel-e egy komplett hűtőrendszer cserét a gép?Sajnos mivel külföldön vagyok így a próbaalkatrészek beszerzése bajosan menne
A ram és hdd hiba már kicsukva, azokat kiteszteltem/cserélve is ugyanez a hiba. CPU teszt majd ha szétkapom a másik lapost, abban ugyanilyen cpu csücsül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 32GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3260, 100% Akkumulátor
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest