Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
Kérdések:
Acer gépben az MXM-II-es vga kártya bármilyen más MXM-II -es kártyára cserélhető, vagy csak olyanra, ami benne volt?
Ha cserélhető másra, akkor az eredeti hűtési rendszer megfelelő ehhez (közel azonos-e a kategórián belüli hőtermelés), vagy azt is cserélni kell?
Illetve honnan lehet leszedni a notebook típushoz tartozó vga BIOST, ha hozzá kell flashelni a géphez a vga-t? -
mongi
senior tag
Kérdések:
Acer gépben az MXM-II-es vga kártya bármilyen más MXM-II -es kártyára cserélhető, vagy csak olyanra, ami benne volt?
Ha cserélhető másra, akkor az eredeti hűtési rendszer megfelelő ehhez (közel azonos-e a kategórián belüli hőtermelés), vagy azt is cserélni kell? -
mongi
senior tag
Üdv mindenkinek!
A páciens: Acer Extensa 5620G (T5250 - 1,5ghz, 2x1gb ddr2-667, mxm-2 radeon HD2400XT 256mb, 160gb hdd, dvd-rw)
A tünet: ahogy bekapcsolom a gépet szépen elindul ahogy kell, majd a win betöltése után (függetlenül hogy xp vagy vista or win7 )kis idő múlva mintha reset gombot nyomtam volna egy asztali gépen, kikapcsol ill. restartol, a win nem BSOD -zik hanem úgy veszi, mintha nem rendesen kapcsoltuk volna ki.
A gép nem tudom mióta ment úgy (a volt gazdájánál), hogy a hűtőlamellák és a hűtő között laza 3mm vastag filcréteget képeztek a szöszök.Ezt kitakarítva, valamint mindent újrapasztázva, összerakva az alapjárati hőfokok(everest és rightmark cpu clock util szerint is):
CPU: 53-56C
CPU1: 53-55C
CPU2: 52-54C
GPU: 49C
HDD 36CAmint felrakom a vga drivereket azonnal jön a "reset" véletlenszerűen. A hűtő ventillátor össze-vissza megy, hol beindul, hol teljesen áll. a Hőfokok sajnos a terheletlen állapotot mutatják, terhelten mértem a cpu-nál már 85C-t is
Kérdés:
Okozhatja-e a fenti jelenségeket a VGA totális meghibásodása, vagy inkább tápellátási gond lehet-e?
Esetleg igényel-e egy komplett hűtőrendszer cserét a gép?Sajnos mivel külföldön vagyok így a próbaalkatrészek beszerzése bajosan menne
A ram és hdd hiba már kicsukva, azokat kiteszteltem/cserélve is ugyanez a hiba. CPU teszt majd ha szétkapom a másik lapost, abban ugyanilyen cpu csücsül.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű garanciális Dell Precision 3580 i7 1370p/32GB DDR5/1TB/RTX A500/100%sRGB
- ÚJ állapotú Lenovo 15,6"FullHD IPS,Ryzen5(6x4Ghz)Vega 6 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- ASUS TUF A14 FA401WV - 14"2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 2,5+ év garancia
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest