Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• voyi

aktív tag

Sziasztok!

Gamer laptopomban (Lenovo Legion Pro 7i 8gen) RTX 4080 GPUnál olyan probléma van, hogy kb 1 óra használat után egyszer csak megakad PCI-E x16 1.1 kapcsolati sebességen, max terhenélsnél is. Max terhenélsnél 4.0-n kéne működnie amit tud az alaplap, ám a csatolt képeken jól látszik hogy csak 1.1-en hajlandó műlödni. Ha alvó módba majd felébresztem a laptopom, akkor újra normálisan működik a GPU kb 1 óráig és megint előjön ez a korlátozás újra. Illetve ha az nvidia control panelben a power management mode-ot átállítom "Normal"-ra, nincs ez a jelenség. Ilyenkor viszont random lefagy az egész laptopom képernyője (semmi kékhalál, caps lock nem világít megnyomásnál) és csak a ki-be kapcsolás segít. Próbáltam régi és új nvidia driverrel is, próbáltam DDU (Display Driver Uninstaller) programmal is, de mindig előjött ez a hibajelenség. Laptopomban volt egy garanciális alaplapcsere, de a régi alaplapnál is ugyanezt csinálta. Legfrissebb BIOS van telepítve, viszont Lenovo-nál nincs olyan beállítási mód ahol a GPU kapcsolati sebességét lehetne beállítani rajta.

Esetleg tudja valaki, hogy mi lehet a gond?

Új hozzászólás Aktív témák