- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amazon Fire TV stick/box
- Vezetékes FÜLhallgatók
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- OLED TV topic
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dufy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 4 éves ASUS K61IC notebookom. Eddig semmi baja nem volt, épp itt volt az ideje tehát a következő problémának:
Tegnap este egy játékot próbáltam futtatni, de valami filet hiányolt, ezért nem erőltettem, hanem leállítottam a gépet, mentem aludni. Ma reggel bootolás után egyből hibakereséssel kezdett, mert a rendszer nem tudott rendesen elindulni (Windows 7). A hibát kb fél óráig próbálta javítani, de nem sikerült és kiírta, hogy valószínűleg megsérült a merevlemez. "Szerencsére" az egyetemen sokszor kell Linuxot használni, ezért egy másik partíción lévő Ubuntut el tudtam indítani és onnan elérem a C: partíciót, amin a windows van és a D:-t is, amin pedig a többi file, az mégis zavar, hogy a windows így megadta magát. Valószínűsíthető, hogy azok a szektorok sérültek meg, amin pont a windows indulásához/futásához szükséges fileok voltak. Ebben az esetben mit tudnék csinálni? Lehetséges linuxon belül a merevlemez szektorhibáit valahogy szoftveresen kijavítani? Gondolom a mechanikai sérülés sincs kizárva és akkor lőttek neki. Ha a C-re újra megpróbálom a windowst feltenni valószínűleg ugyan úgy hibás lesz, jól gondolom?
Szinte biztos, hogy nem fogom tudni elkerülni az új merevlemez vásárlását, de még ~5 napig nagyon szükségem van a gépre, rengeteg scannelt anyag van rajta, amikből a vizsgámra készülök, amit szerencsére el is érek Ubuntuból, de ha tudnátok tanácsolni néhány dolgot, szívesen megpróbálgatnám hátha életre kel a Windows is.
A HDD paramétereit meg megpróbálom elővarázsolni, ha az közelebb visz a megoldáshoz, csak Ubuntuban nehezen találom.
Köszönök előre is minden tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- T495 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv új akku gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest