- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
Házilag nem tudod megoldani, szerviz - körülmények kellenek hozzá. IDE interface-el van gond az alaplapon (érintkezés), mindenképpen látni kell, hogy pontosabbat lehessen mondani. Azért ez egy alaplapszintű javítás, ergo ~16k-tól kezdődik, szóval érdemes átgondolni alaposan.
-
Smchr
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek, a DELL-es fórumban nem jártam sikerrel, hátha itt.
Van egy DELL Inspiron B130-as laptopom. Van egy olyan érdekes baja, hogy nem hajlandó betölteni az op. rendszert, csak ha a képen látható, nyíllal megjelölt helyen megnyomom. Ha betölt, előfordul, hogy megfagy a rendszer (egérre/bill.re nem reagál) de ha szintén megnyomom a nyilas helyen, akkor működik rendesen. Először HDD lazulásra tippeltem, de a vinyót már megmozgattam, kiszedtem, visszatettem de ugyanúgy jelentkezik ez a hiba.
(+1 kérdés) CD lejátszóhoz fedlapot hol tudok ilyen gépre keríteni?
-
ati012
őstag
válasz
muszor #11191 üzenetére
A hozzáértő srácnak két tockost.
Nagyon régóta van már 4 magos processzor.
Minden jó ha vége jólalus8706: statikus töltés, kisülés. Valamikor tanították ezt az iskolában vonalzóval, pulcsival. Lényeg hogy nem biztos hogy jót tettél azzal a porszívóval.
NYÁK-hoz (kék lap) hozzá érintetted? Csatlakozókat, memóriákat mozgasd át.
processzortól balra van egy chip. Azon nem volt semmi?
-
lalus8706
tag
válasz
ati012 #11180 üzenetére
Szia ati012,
Először is köszönöm a tegnapi választ.
Szerintem félrevezetően írtam le a problémát.
Magát a hűtést nem szereltem le, csak a laptop alsó lapját szedtem le, mivel tovább nem is mernék menni egy ilyen gép esetében.
Azon kívül nem szedtem szét semmit. Óvatosan leporszívóztam, majd megtörölgettem, s összerakás után mégis behal 2 percen belül.
Egyébként mellékelek két képet, hogyan is áll most a dolog (bár ebből sztem nem sokat tudsz leszűrni).
Előre is köszönöm!
Üdv,
Lalus -
muszor
tag
válasz
ati012 #11163 üzenetére
Értem. Köszi szépen. Visszavittük a második napon, és levásárolhattuk, mert mondtam hogy azt nem lehet ilyenkor tudni hogy ezt az ablakfagyást a rendszer vagy az Asus okozhatja. Meg mondtuk hogy kiállított készülék volt, és végülis elhoztunk egy Toshiba Satellite -t. A típusszám nem jut eszembe, de 4 magos intel proci, amin igencsak csodálkozott a hozzáértő srác, azt mondja hogy intelbe még nem is csináltak 4 magosat... 8 giga Ram, 750giga merevlemez... Windows 8.1. 145 ezerért origi. Még a raktárba se volt kibontva:p igaz nem nekem kell. Én majd asztalit. De mennyivel jobb ez mint a hibás és kiállított Asus volt, amibe még meghajtó meg bluetooth se volt
-
ati012
őstag
válasz
Fishor #11188 üzenetére
töltő csatlakozóját le kellett cserélni,
Azt hittem a notebook töltő aljzatát gányoltad. Mostmár le esett hogy az adaptert. Az eredményen nem változtat. Vagyis de...van egy gyilkoló géped ami úgy néz ki mint egy noti töltő.
Nem tudok róla hogy lenne benne védelem.
Fefe: látni kéne.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Tönkre ment egy Asus K50IJ notebookom. Alaplapi töltésvezérlő vagy mi ment állítólag tönkre benne, szóval se kép se hang, nem is tölt, nem reagál semmire (ledek se). Nemrég a töltő csatlakozóját le kellett cserélni, mert nem volt már jó a régi. Most vettem észre, hogy valószínűleg fordítva lett bekötve, mert megfordult a polaritás.
A kérdés:
Ettől ment tönkre a gép, vagy van valami védelem a notiba fordított polaritás ellen?
Üdv: Fishor -
fefe5
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Ferrari 4000 laptop.
Olyat produkál,hogy újra indítás után nem jelenik meg a kép a kijelzőjén,4-5 újra indítás után viszont tökéletes a kép.
Már nem merem kikapcsolni,csak hibernálom.Hibernálásból vissza térve tökéletesen működik.
Mikor nincs kép a kijelzőn,akkor is ad képet külső monitorra.Tehát szerintem a videókártya jó.
Mikor úgy gondolja véletlenszerűen ,hogy mégis ad képet ,akkor hibátlan ,tökéletes képet produkál.
Fagyni nem fagy a gép.
Win XP-vel és Win 7-tel is próbáltam,régebbi és legújabb ATI driverrel is ezt csinálja.Szerintetek mi lehet a hiba oka?
Válaszokat előre is köszönöm! -
ati012
őstag
Maradjon is így!
ralphduren21: nem szokott mozogni az inverter, meg a kábele se. Lehet csak mázlid van? Tartósan használd így és kiderül. Esetleg böködd az invertert valami szigetelt cuccal. Sok feszültség rohangál ott, óvatosan. Egyébként nem új kijelzőt kell venni meg nem boltból. Akkor olcsó
Vasalónak mi a szerepe?
-
ralphduren21
csendes tag
válasz
ati012 #11175 üzenetére
Most kissé elbizonytalanodtam. Utánanéztem az lcd áraknak és úgy gondoltam, nem adom fel.
Leszereltem a hátlapot az LCD-ről, kivettem az invertert, az is csak lóg a kábelen.
Így hibátlanul működik.
Hidegen, melegen újraindítottam, összesen hét alkalommal. Semmi gond.
Most teljesen tanácstalan vagyok, nem merem összerakni. Lehet valamilyen érintkezési hiba? -
veréb
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest