- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
válasz
donjohnson #21398 üzenetére
Létezne az, hogy annyira ki van hegyezve a táp teljesítménye, hogy az alapban hozzáadott tápegység egy plusz HDD áramfelvétele miatt már nem indulna el?
Oké, hogy bekapcsoláskor kb maxon van a CPU felvétele, meg majdcsak minden másnak is, de azt (én) furcsállanám, hogy ennyi tartalék nincs a tápban, hogy azt az egy szerencsétlen HDD-t pluszban ne bírná el.
Mondjuk láttam már érdekes dolgokat én is... -
Warton
őstag
válasz
donjohnson #21398 üzenetére
Nem tudom mi van hozzá gyárilag: használtan került hozzám, 65W-os táppal próbálkoztam. Közben előkerítettem egy másik, 45-öset is, azzal is ugyanaz van sajnos, de azért köszi az ötletet a tápra nemigen gondoltam.
Most egyébként úgy néz ki a dolog, hogy a töltést mutató kis sárga égő világít, ha rádugok valamit. A bekapcsoló gomb nyomásra egy pillanatra felvillan, egy picit megmoccan a venti, aztán elalszik a lámpa. CMOS reset általában meg szokta ezeket a gondokat oldani, de ezúttal nem.
-
coco2
őstag
válasz
donjohnson #21377 üzenetére
Az az a link, köszönöm
(feljegyeztem)
-
coco2
őstag
válasz
donjohnson #21374 üzenetére
SSD miatt akkor nem aggódok, lövök majd valamit, köszönöm a tippet.
Ram-ról bármi gondolat?
(Valamikor évekkel ezelőtt valakitől kaptam linket laptop alaplapokat listázó szervíz oldalra, ahol volt listázva socket / maximum támogatás, de nem tudtam visszakotorni, és feljegyezve sem találtam meg a linket. Pedig most jól jönne
)
-
coco2
őstag
válasz
donjohnson #21372 üzenetére
Köszönöm a tippet. Beszerzek gitárpengetőt
Még 2 dolog - szétszedés előtti informálódás.
Sata kompatibilitás. A mostani notiban sata hdd 2.5" van. Az ssd-kről nem tudom, hogy ott a sata az minden esetben kompatibilis sata, vagy van vele valami verzió játék, ami miatt tudok olyan sata 2.5" ssd-t vásárolni ipon / temu / ali / akárhol, ami végül nem lesz rádugható a laptop sata csatijára?
Ram. A laptop számláján ami típusról van "Acer Aspire 3 A315-56-324D NX.HS5EU.003", és szerepel rajta "Kingston 4GB RAM DDR4 (1,2V) 2666 MHz (KVR26S19S6/4)" - feltételezésem szerint Acer-ék ezt rakták bele bővítő socket-be (anno ezt az egy opciót kínálták hozzá). Azon gondolkodok, biztos nem támogat többet? Széria számot, ilyesmit tudok, ha bármit segít. Utána lehet járni ennyi alapján, hogy létező opció-e a jelenlegi 8 gigánál nagyobb mennyiséget elérni? (És persze hardveres következmények nem tudom, mint például felére lassul, ha nagyobbat rakok bele, és az alaplapi 4 giga akkor elveszik, vagy bármi olyasmi).
Bármilyen tippet előre is köszönök.
-
misu
senior tag
válasz
donjohnson #20724 üzenetére
Hy!
11-et próbáltam.
Jó lenne a 10-es is, de abból amim van, már mindet végigzongoráztam.Megpróbálom a 10essel is.
Bye!
-
misu
senior tag
válasz
donjohnson #20722 üzenetére
Hy!
Így sem megy.
Valami trükkje van, de nem bírok rájönni.Gyakorlatilag el sem indul a telepítő.
Szép napot!
Bye!
-
misu
senior tag
válasz
donjohnson #20720 üzenetére
Hy!
A secure boot-ot át tudom állítani, de úgy sem tudok 11-et telepíteni.
Rufus-on kívül van másik megoldás pendrive-ra?
Ott lesz valahol a megoldás....Köszi előre is!
Szép napot!
Bye!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- Kuponkunyeráló
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest