- Azonnali notebookos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- HDMI topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ityam
őstag
de miert nem novekszik ezzel az akkuido? vagyon nem vagyok tisztaba ezekkel a fogyasztasokkal hogy mikor mennyit eszik egy proci.
szerinted csak akkor enne kevesebbet ha a feszultseget is csokkentenem?
amugy ma estefele megjott a notim. fel 7 korul kezdtem el buzeralni, telepitgetni masolgatni eleg hamar levettem 600MHz re a proci orajelet, mondvan hogy masolgatashoz nem kell az 1600MHz egy nagyon keveset(kb 5 percet)probalgattam a heroes5 ot. meg negyed 9 kor kezdtem el egy 3dmark01 et futtatni rajta(hmm5 hoz es 3dmarkhoz visszavettem 1600 ra a procit) es akkor murdalt ki az aksija. szal kb 2 orat birt. kb 90% os volt az aksi amikor elkezdtem buzeralni.
amugy mondtak hogy lehetoseg szerint mindig meritsem le csontra az aksit es ugy toltsem fel mert ezzel lehet kimelni az aksit. illetve azt nem tudom hogy itt mennyire kell formazni az aksit.? ennel nem fog egy picit tovabb menni vagy ezeknel az aksiknal mar nincs olyan hogy be kell melegiteni, es majd akkor meg egy picit jobb lesz?
amugy egy 4400 as aksival van.
1600 celm,512ddr2-533, 80GB pata winyo, dvdrw, unichrome pro vga. igy volt kb 150K. sulinettel egesz elfogadhato az ara.
esetleg tudtok olyan progit mondani amivel a veszultseget is tudom allitani a procinak? mert a NHCvel csak az orajelet tudtam levenni. mas meg azt mondta hogy csak a feszultseget tudta lejjebb venni. erdekes. Amugy filmnezeshez kb 600 on kell menni a procinak. ugy mar jo.
amugy meg azon lepodtem meg hogy szintetikus tesztekben eleg ritkan lassabb a celeronM a pentiumMtol. ami viszont tetszett. vegulis csak a cacheben kulombozik meg az energiatakarekossagban. ha jol tudom egyebkent tok ugyanaza proci.
jah meg kiprobaltam powerstrippel a videokartyat megtuningolni. 200 as alaprol 230 ra felnyomtam es ugy meg ment az ut2003(tenyleg azt kihagytam a felsorolasbol de 5 percet azzal is jaccottam.) de alt+tab utan amikor feltettem 250re a magot akkor mar nem tudott visszalepni az utbe mert megfagyott. de 230 on ment rendesen. mondjuk nem tudom mennyivel lett gyorsabb de felek hogy nem sokkal.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Köszi szépen a beszámolót.
Az ACPI control system rész nálam még döglött, ezzel nem foglalkoztam.
ThinkPadeknél sajna ez nem támogatott...
A tálcára szép új, dizájnos, az élsimítás miatt viszont kevéssé olvasható felirattal megáldott akku ikont lehet kitenni, ami mellesleg frankón rátakar az IBM ronda, ámde méternyiről is tökéletesen olvasható ikonjára. Így (a windowséval együtt) akár négy akkuikonnal is el lehet látni a tálcát és környékét - káprázatos
Ez az a fícsőr, amire vártam. -
parandroid
félisten
Két nc4200-es van a családban, ezt alá tudom támasztani. Az enyém a minimumnál egyel nagyobb értékeken megy feszültséget tekintve midnen szorzón, feleségemé még az egyel magasabbakon is fagyott néha. Arra gyanakszom, hogy talán valamelyik kondenzátor nem bír annyit benne, vagy valahol a forrasztás nem tökéletes a nyákon, nem tudom, ehhez az elektronikai részhez nem értek. Mindenesetre feljesbb véve már abszolút üzembiztos, és még így is elég alacsony értéken megy.
p -
-
ponti_ak
addikt
Oks, így már teljesen vili.
...sorry, csak van bennem 2-3 söröcske, ls ilyenkor picit belassulnak a fogaskerekek..
(..de egy smiley azért sokat segített volna...
)
Köszi a tippet, a Custom switchinget próbálgatom még, hogy lenne ideális.(A checkbox jelenleg nincs bepippantva, ahogy a Custom switch sem, de a meglátásod teljesen helytálló, figyelek erre is majd!
RespetK -
ponti_ak
addikt
Ok, csak azt hittem, mellényomtál, vagy mi, merthogy az látszik, hogy magadnak válaszoltál, ezért kérdeztem, hogy jött a képbe az x700-800..
(Nekem van olyan kártyám a gépbe, a T42-esben nem olyan van.. meg egyébként is minek beszélgetnél magaddal..
)
Vagy ez csak 1 bug volt a PH! motorban? Mind1, nem lényeges..
[Szerkesztve] -
chikasszo
csendes tag
Oké!
Lehet, hogy nem fogyaszt sokat.
Viszont a processzor sebesség csökkentés után áttevődött a meleg terület a VGA környékére!
Ha a processzort lehetett optimalizálni ennyire, a VGA-val miért ne lehetne megtenni?
Üdv: Chikasszo
http://www.gericombellagio.fw.hu/
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Ahha, valószínűleg ez lesz az oka. Thx.
Az x700-as nagyon tudja fűteni az egész gépet, az tuti, ha odapakolok neki valami játékot, süvít a ventillátor, mint állat.. mondjuk megy is..
De ha lehúzom 110 mHz-re a VGA GPU-t, meg a memó-t, és a proci is csak 6x-os szorzóval megy (0,716 V-tal), akkor alig kapcsol be.
Jó dolog ez az NHC. -
Chili7
őstag
Sssent:Igen az indítópult jó megoldás, csak így nem tudtam automatikusan leküldeni az óra mellé, viszont DiXoN008 megírta a frankót, jobb-klikk és máris további lehetőségek tárháza tárul elém.
Köszi a gyors segítséget mindkettőtöknek!
Extra kérdés: Amiért a feszültségállításba kezdtem, - hogy több aksiidőm, és kevesebb ventillátor üzemidőm legyen,- nem egészen jött össze!
Kisebb feszekkel annyit értem el, hogy nem 60°C-ról 50°C-re hűt a venti, hanem 50°C-ről, 38°C-ra, tehát a procim ~10°C vel hidegebb,de a venti ugyanannyit megy.
Szerintem itt nyerhető lenne még egy-két perc csend ,ha valamelyik progival tudnám a kapcs értékeket vagy a rpm-et llítani.
Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatotok, vagy véleményetek?
A CPUCool-lal nem sikerült, nem 'tom Speedfan vagy I8KfanGUI esetleg más prg képes erre?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest