Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
ponti_ak
üzenetére
A helyzet változatlan. A Core Duo prociknál is lehet a feszkót lejjebb venni, de a legkisebb (6x) szorzót nem lehet 0.95V alá állítani, mert ezt az Intel fixen beállította/lezárta. Ez nem is várható, hogy változna...

Ez egy tegnapelőtti válasz ugyanarról a fórumról, ahonnan korábban idéztem, s ahol Manni
(Manfred Jaider), az NHC megalkotója is ólálkodik: [link] -
sssent
senior tag
válasz
ponti_ak
üzenetére
Ezt még a vga visszafogáshoz szántam a #239-hez, csak lejárt a mod idő limit. Arra próbáltam rávilágítani, hogy az X700 400Mhz-ét érdemes lehet visszafogni, de az intel kis 133MHz-ét minek molesztálni. Azt hittem egyértelmű.
#243-hoz: a dynamic switching-gel terheléstől függően kéne szépen felkapcsolgatnia. Nálam így is tesz. Persze ha hirtelen elég nagy terhelést kap, akkor megeshet, hogy nem szarozik a köztes szorzókkal, hanem rögtön max-ra kapcsol. Ha nem akarod, hogy ilyen heves legyen, akkor bepipálod az enable custom switchinget, és finomíthatsz a speedstep működésén.
Azért azt nézd meg, hogy ugyanitt nincs-e véletlenül bejelölve a ''switch only between min and max multiplier'' checkbox. Mert nyilván az is ezt eredményezi. -
sssent
senior tag
válasz
ponti_ak
üzenetére
A különbség onnan adódhat, hogy nem ugyanazt a szenzort nézi a két alkalmazás. Van egy pár a gépedben. TP T43-ban példálul 7 +2 az akkuban. Mivel mérni valójában egyik alkalmazás sem mér (az a hw dolga), így olyan nincs, hogy bármelyik ''alámérjen''.
Ja, mivel fenti miatt valószínűleg nem az alkalmazás téved, így a nagyobb érték lehet a hiteles. Aztán hogy ezt az értéket hol is méri, a CPU-nál vagy esetleg máshol, az már kérdéses. A VGA és az NB is tud nagyon meleg lenni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- HP ZBook Fury 15 G8 Garancia 2026.01.09.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Manfred Jaider), az NHC megalkotója is ólálkodik: