- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssent
senior tag
A PayPal-os fizetésekhez kell egy dombornyomott bankkártya. De ha egy ilyen sincs az ismeretségi körödben (amit nem tartok valószínűnek), akkor talán a sima banki átutalás is megoldható. Legalábbis régebben ment.
OFF! A privátra: a célzásom az NHC és mondjuk egy photoshop magáncélú licenszelése közötti különbségre próbált rávilágítani. Nem véletlenül nem találsz NHC kulcsot sehol. Ha érted, akkor annak örülök, ma sem keltem fel hiába -
sssent
senior tag
Ajánlom szíves figyelmedbe: [link].
Egyébként a keresett kulcs itt beszerezhető: [link] - kemény 15EUR-ért (mennyibe is fájt a géped?). Szerintem a jóember már az ingyenesen elérhető, és emellett igen korrekt funkcionalitású programjával is kiérdemelt ennyi támogatást, már csak a hozzáállása miatt is. -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #273 üzenetére
No, ha már úgysem használtam a PM-et én beálltam kísérleti nyúlnak. Regisztrált NHC-m van, de ez talán nem érdemi különbség. Tehát a tapasztalataim:
Minden működik szépen, az NHC-t system processként futtatva és simán a felhasználó által indítva is. Lehet váltogatni szépen az ibm power scheme-jeit, amit az NHC is rendesen lekövet, és ennek megfelelően ott is változnak a beállításaim.
Az ACPI control system rész nálam még döglött, ezzel nem foglalkoztam.
A speedstep beállításainál jó az új slow down delay.
A tálcára szép új, dizájnos, az élsimítás miatt viszont kevéssé olvasható felirattal megáldott akku ikont lehet kitenni, ami mellesleg frankón rátakar az IBM ronda, ámde méternyiről is tökéletesen olvasható ikonjára. Így (a windowséval együtt) akár négy akkuikonnal is el lehet látni a tálcát és környékét - káprázatos
Más érdemi változás nem tűnt fel. Így kb. egy óra után mindenesetre ez a verzió használhatónak tűnik, eddig nem produkált semmi furcsát. -
sssent
senior tag
válasz
lapiszol #261 üzenetére
600MHz=6*100MHz a 400-as FSB-jű PM735-nél (a régebbi dothan - enyém most ilyen)
800MHz=6×133MHz az 533-as FSB-jű PM740-nél (az újabb dothan - a tiéd ilyen).
Tehát a hiba nem a Te készülékedben van, megnyugodhatsz.
Én a default értékeknél kicsit feljebb toltam a speedstep ''nyugalmi'' tartományát, és némi késleltetést is állítottam. Így valószínűleg kicsit lassabb a gépem, mert kevésbé hevesen kapcsolgat fel a speedstep, és könnyebben alább adja. Aztán, hogy kinek mi fekszik, az egyéni ízlés kérdése. -
sssent
senior tag
válasz
lapiszol #258 üzenetére
Ha a cpu terhelés magasabb, mint ''max'', akkor felkapcsol a következő szorzóra, amíg lehet. Ha a tehelés ''min'' alá megy, akkor visszakapcsol az előző szorzóra, amíg lehet. Mellette a delay értékek értelemszerűen türelmi időt jelentenek, amíg terheléstől függetlenül még nem nyúl hozzá a szorzókhoz. Ezzel az ilyen kis tüskeszerű felkapcsolgatások kivédhetők, szerintem hasznos.
Az nhc szerintem nem lassítja érezhetően a gépet, már csak azért sem, mert az alap cpu terhelés 600MHz-en nálam 1-5% a háttérben millió programmal (köztük nhc, iis, sql szerver stb.). -
sssent
senior tag
A venti 2 dolog miatt pöröghet:
- az új bios, amit a lapcserével kaptál valamiért jobban szereti, ha hidegebb a gép (nálam egy t42-őn pl. minimális 35-40°C-on szereti tartani a cpu-t valamiért)
- ha ugyanaz a hűtő hűti a cpu-t és a vga-t (és az valami erősebb darab), akkor lehet, hogy az jobban melegszik, mint a proci, és emiatt kapcsolgat be a venti. Pl. előfordulhatott, hogy a ri***nél valamelyik aranykezű nem rakta vissza rendesen a hűtőt. Láttunk már ilyet
Két ugyanolyan proci esetén sem biztos, hogy ugyanazok a fesz. értékek fekszenek nekik. Fogalmam sincsen miért van, de teljesen azonos konfigok közül van úgy, hogy egyik stabilan megy egy adott fesz-en, a másik meg fagy. -
sssent
senior tag
válasz
ponti_ak #244 üzenetére
Ezt még a vga visszafogáshoz szántam a #239-hez, csak lejárt a mod idő limit. Arra próbáltam rávilágítani, hogy az X700 400Mhz-ét érdemes lehet visszafogni, de az intel kis 133MHz-ét minek molesztálni. Azt hittem egyértelmű.
#243-hoz: a dynamic switching-gel terheléstől függően kéne szépen felkapcsolgatnia. Nálam így is tesz. Persze ha hirtelen elég nagy terhelést kap, akkor megeshet, hogy nem szarozik a köztes szorzókkal, hanem rögtön max-ra kapcsol. Ha nem akarod, hogy ilyen heves legyen, akkor bepipálod az enable custom switchinget, és finomíthatsz a speedstep működésén.
Azért azt nézd meg, hogy ugyanitt nincs-e véletlenül bejelölve a ''switch only between min and max multiplier'' checkbox. Mert nyilván az is ezt eredményezi. -
sssent
senior tag
válasz
chikasszo #237 üzenetére
Nos, nem tudom, hogy pontosan hogyan is épül fel ez az intel 852GM chipset, de minden bizonnyal az integrált vga nem egy szál magában csücsül egy külön kis tokban, hanem jól össze van zárva egy kis memóriavezérlővel meg esetleg még ezzel-azzal. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy amit a vga által termelt hőnek hiszel, azt valóban a vga termeli (sőt).
Másrészt azt sem nagyon tudom, hogy egyáltalán hogyan tudod mérni a vga hőmérsékletét? Van olyanod, hogy vga thermal sensor, vagy mi? Mert tapintásra sokmindent érezhetsz melegnek. Nálam pl a miniPCI wlan kártya alatt sokszor melegebb a gép, mint a proci alatt. Na erre varrjál gombot. -
sssent
senior tag
válasz
ponti_ak #229 üzenetére
A különbség onnan adódhat, hogy nem ugyanazt a szenzort nézi a két alkalmazás. Van egy pár a gépedben. TP T43-ban példálul 7 +2 az akkuban. Mivel mérni valójában egyik alkalmazás sem mér (az a hw dolga), így olyan nincs, hogy bármelyik ''alámérjen''.
Ja, mivel fenti miatt valószínűleg nem az alkalmazás téved, így a nagyobb érték lehet a hiteles. Aztán hogy ezt az értéket hol is méri, a CPU-nál vagy esetleg máshol, az már kérdéses. A VGA és az NB is tud nagyon meleg lenni.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Sosem használtam ezt az RMC-t, úh lehet, hogy hülyeséget írok, de ha nem indul automatikusan, akkor mi lenne, ha berántandád indítópultba. Akkor majd elindul. Hogy az értékeket megjegyzi-e az már a progin múlik, de meglepődnék, ha nem mennének ezek a dolgok automatikusan.
NHC például szintén user task-ként indul szépen a legutóbbi beállított értékekkel.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Viccrovat
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 8 gen i3 TERRA MOBILE 1715, 17.3" FHD
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 VGA,16-64GB RAM/512-1,5TB SSD
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged