Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Ezek rohadt jók: ősi videojáték reklámposzterek galéria.
Néhány nagyon nem öregedett jól és akkor enyhén fejeztem ki magam.
-
ProEvoFan
nagyúr
EU döntéshozóknál úgy néz ki, hogy nem keveselték a "zsebpénzt"....
[link] -
l.skywalker
titán
Timur222 on Twitter: "Sony has canceled an unannounced sci-fi shooter at Final Strike Games. The game was in development for 3 years. (Was 2 years away from shipping) Platforms were PS5 and PC"
Pedig érdekelt volna egy olyan Sony cím, ami PC-re is jön. -
Bad Pritt
félisten
How Nintendo Solved Zelda's Open World Problem
GMTK, baromi érdekes. Már a videó elején az egész koncepcióról eszembe jutott, hogy tuti így készült az Elden Ring is és a végén Mark Brown is említi, nem véletlen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #9780 üzenetére
Mondjuk ha így haladunk tovább, új értelmet nyer az időzített exkluzív fogalom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #9776 üzenetére
Na igen. Lassan behúzzák az első helyet teljes konzol eladásban.
-
erer1000
őstag
Egy gyors kérdés.
A logitech felhőre alapozó kézi konzolja nagyon szimpatikus, mert úgyis több cloud szolgáltatást használok, de irreálisan drága maga a készülék.Tudtok esetleg valami alternatívát, ami 100k alatti, de hasonló célokra lehet használni?
Switch mellé kiegészítésnek jó lenne. Vagy ha más nem, akkor steam linkkel gépről streamelt játékokhoz.Mobil + kontroller kicsit meh, mert a mobilom képernyője nekem túl pici ehhez.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Warren Buffett on Microsoft-Activision deal: Microsoft has met the opposition more than halfway
Hozzátartozik a témához az is, hogy Warren Buffett a felvásárlás bejelentése előtt csinált egy szép kis felvásárlást Activision részvényekből.
Tehát nem tetszik neki a CMA döntése, de erre nyomós oka van. Kb. 1 milliárd dollárnyi.
-
ρσгτσ
addikt
Hogwarts Legacy breaks 15 million copies, Switch version expected to be huge
A port minőségétől függően azért itt még lehetnek ennél komolyabb számok is a Switch megjelenéssel.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #9765 üzenetére
Van benne ráció az elmúlt évek alapján, ha olyan külsősök fejlesztenek nekik, mint a Sumo és olyan játékokra tudnak exkluzív szerződéseket kötni, mint a Stray, Kena, Tchia, stb.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #9763 üzenetére
A nosztalgia azt mondatja velem, hogy sajnálnám őket, PS3-as játékaikat rongyosra játszottam anno, de a mai valóság az, hogy belsősként az Asobi, külsősként a Sumo ugyanazt meg tudja csinálni, csak jobban.
Mondjuk én régóta reménykedem egy LittleBigPlanet remastered trilógián és azt nyilván ők tudnák legjobban megcsinálni. -
hombre[EU]
veterán
Japan Studio után a Sony bezárta a PixelOpust is [link]
a media molecule-nak meg vannak számlálva a napjai -
hombre[EU]
veterán
válasz
homerhamm #9759 üzenetére
ezek a thirdpartyk most nagyon el vannak tévedve. ha valami nem egy meglévō ip alapján készül (licensz, folytatás,remake) akkor abból ritkán sikerül valami maradandó. valószínū a pénz mozgatása sem ezeknek kedvez, de valahogy a kreativitás is kiveszett belōlük. ma már nem keletkeznek mass effect trilógiák, bioshockok, AC-k, GTA-k stb.
az x360/ps3 3ra alatt ezek szinte évente jöttek -
homerhamm
addikt
válasz
hombre[EU] #9758 üzenetére
Ja, én megvettem, nekem nagyon bejött, pedig előtte csak a Titkok Kamraját láttam (még videokazettán) de most megnéztem az első hármat.
Remélem még kapunk idén ilyen minősegi 3rd party címeket.
-
hombre[EU]
veterán
-
homerhamm
addikt
válasz
hombre[EU] #9756 üzenetére
És az is lesz a GOTY.
Mondjuk én a Hogwarts Legacyt szeretném.
-
hombre[EU]
veterán
1 hét múlva ránk mosolyog a gaming istennōje
-
l.skywalker
titán
Én még mindig az új stúdiók alkotásait várom ill. azokat a projekteket amiket már régen, nagyon régen bejelentettek. Fable, Awoved, Project Dark (habár ez utóbbi szerintem már most magán hordozza a Halo betegségeit)
De arra is kíváncsi leszek, hogy Kojima mit fog összehozni
-
Realisan mennyit erhetnek ezek? Utoljara a 80-as evekben volt aktiv a ceg, aki csinalta ezeket. Az is meglepne, ha meglenne az eredeti forraskod meg artworkok meg stb. De tegyuk fel, hogy megvan. Akkor... A teljes csomag mennyit erhet, 50k usd? Vagy mar ezzel is fole lottem?
Vagy van ebben barmi olyan IP, ami tenyleg erhet valamit a mai napig? -
válasz
l.skywalker #9742 üzenetére
Amúgy mi az amit most nagyon várnak a boxosok? Nem annyira vagyok képben vagy nem verik túl nagy dobra vagy engem kerülnek el a hírmorzsák. Ninti fronton itt a Zelda, Sonynál jön a Póki, boxnál mi(k) vannak képben nagy címek?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
l.skywalker #9742 üzenetére
Még ha nincsenek is nagyon képben hogy működik a felvásárlós bekerülés, akkor is egy idő után rá kell jönniük, hogy nem mostanában érkezik.
Mert ugye még akkor sem jött volna megjelenéskor, ha mindenki azonnal áment mond rá.
Szóval kénytelenek lesznek vásárolni.
-
Bad Pritt
félisten
Élőben nem láttam még UE5-öt, de baromi kíváncsi lennék rá. Ami nekem rögtön feltűnt az egyik prezentációjukban (laikusként, kis Blender meg Unity tapasztalattal), hogy mennyire kézreállónak tűnt és milyen intuitív a UI. Amit meg legutóbb bemutattak a metahuman részéből az egészen nevetséges.
-
válasz
Bad Pritt #9732 üzenetére
Amugy tenyleg, nagy, nyilt terek + openworld annyira egyszeru UE5-el, hogy az valami elmondhatatlan. Egyik legnagyobb elonye az UE4-hez kepest, hogy ebben mennyit fejlodott.
Akarsz egy nagy, sziklas, sivatagos, particionalt, feldarabolt es streamelt teruletet, amit mar "csak" meg kell tolteni tartalommal, hasznalja az osszes erre szolgalo modern technologiat (nanite, lumen, asset streaming, stb) es hatekonyan es gyorsan fut tobb szalon? Ertsd: Meg egy fostalicska 1060 6GB-on is stabilan hoz minden hasznalata mellett meg mindent maxra huzva ~40fps-t FHD-n?Az a dolgod, hogy ranyomj, hogy create new project. Kesz.
UE4-ben ez meg nagyon nagyon nem igy volt. Ez peldaul egy nagyon jo pelda, hogy miert ennyire nagy dolog az UE5.
Akarsz egy olyan multiplayer libraryt, ami lekezeli a multiplatform mokat, de olyan szinten, hogy egyutt tud jatszani a nintendos, az oculusos, a steames, ps-es, xbox-os, meg gyakorlatilag mindenki? Az alapokat osszedobni fasza, gyors es stabil modon kb 1-2 ora volt nekem. Utana persze lehet fingot reszelni az idok vegezeteig, de maga a demozhato es jol mukodo alap funkcionalitas konkretan ennyi ido.
-
ρσгτσ
addikt
Engem mondjuk a kettő közül egyik sem érdekel.
Meg sanszos a büdzsé sem azonos. Bár mindent el lehet rontani. Akkor is, ha drága.
Az biztos, hogy nem is ilyen szutykok miatt kell venni Xbox -ot, de ez még megjelenés előtt sem tűnt jónak. Csak kell valamin pörögni. Meg hát a szart is tudták fokozni a sok hibával.
-
Bad Pritt
félisten
Van egy érdekes része ennek a Redfall fiaskónak: most részben mindenki afelé tereli a hibakeresést, hogy miért Unreal Engine, Phil is mondta tegnap, hogy hibának érzi, hogy nem segítettek az Austinnak, mikor náluk elég sok tapasztalat van UE-vel és korábban megkérdezték már Harvey-tól is, hogy hogy Unreallel dolgoznak, mikor ott van házon belül a Lyonnál a kifejezetten immersive simekhez fejlesztett Void Engine és a Prey-t CryEngine-nel csinálták, szóval a VR demo méretű Typhon Hunter DLC-n kívül semmi tapasztalatuk nem volt UE-vel.
És erre tök egyszerű a válasz, az Unreal az egyetlen jelenleg a piacon, amivel gond nélkül és hatékonyan tudnak nagy, nyílt tereket és open world játékot készíteni. Vagyis tudnának, ha értenének hozzá. -
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt #9729 üzenetére
Most először érzem biztosan PS tulajkent, jó lóra tettem a Redfall után.
Na nem mintha a Sony az a nagyon jó lenne, de legalább ilyet nem csinálnak...Én azt a játékot 50-50 %ban adom kiadó és stúdió hibának.
Kiadó mert ellenőrizni kéne és nem kiadni exkluzivkent egy ilyet, ami a platformot határozza meg.
Stúdió mert az Arcane mi a jó büdös francot csinált?!
3 év nem sok idő, de ilyen játékot a legutolsó indi fejlesztők csinálnak maréknyi emberrel és erőforrással.
Azt hagyjuk, hogy már maga a koncepció rossz, de még a minimumot se sikerült megugrani.
Lifeservice-ben 2 év alatt kilehet kalapálni, de minek? Ez akkor is szar lesz.... -
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #9725 üzenetére
...citing internal mock reviews which allegedly suggested it could have received much higher scores.
Ezeknél valami nagyon súlyos probléma lehet kommunikációs szinten. Nem mernek vagy nem akarnak őszinték lenni a saját termékeikkel kapcsolatban. -
ρσгτσ
addikt
7 nap múlva lesz ezen a YouTube linken, így értesítést már lehet beállítani.
-
negyven2
veterán
válasz
l.skywalker #9718 üzenetére
Mondjuk a Wikipedia egyrészt csak közelítő értéket tesz közzé, vagy régit. Én általában az adott stúdió LinkedIn profilját szoktam megnézi. De vannak olyan stúdiók akik kirakják az oldalunkra is, hogy éppen mennyien dolgoznak náluk. Viszont minden ilyen adatban nem csak a fejlesztők vannak benne hanem mindenki (HR/marketinges és kommunikációért felelősök, etc.).
-
l.skywalker
titán
válasz
hadam98 #9716 üzenetére
Igazából ez a "nagyobb" jelző nem tudom mennyire érdemi, mert egyrészt projekt és pénztárca függő. Itt a PS belsős stúdiók nevére ha rákattintasz, akkor írja a Wikipedia, hogy melyiknél hány ember dolgozik: PlayStation Studios - Wikipedia
-
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #9715 üzenetére
Igen, Klobnak nagyon jó infografikái vannak az Xbox stúdiókról.
PS-ről nem nagyon kèszül ilyen, legalábbis mèg nem futottam bele.
-
hadam98
senior tag
válasz
l.skywalker #9715 üzenetére
Igen erre gondoltam. Megnéztem amiket felrakott azért itt is vannak bővülések illetve elég nagy stúdiók. Most lényegében ha sikerül még pár felvásárlás (vagy csak elég lenne az AB) akkor nagyobbak mint a Sony?
Tegnap bejelentették Xbox Showcase és külön egy Starfield bemutató. Itt szerintem már mutatni fognak több belsős címet is. Kiváncsi leszek. -
hadam98
senior tag
Valaki rendelkezik azzal az információval, hogy az Xbox és a PS milyen szinten fejleszti meglévő stúdióit? Azt tudom, hogy a PS lassan építi fel egyre nagyobbá. Például vannak olyan stúdiói ami több mint 500 főt nyom. Azért így lehet haladni és nagyobb projekteket csinálni. Van valami összehasonlítás azokról, hogy a két cégnek melyek a legnagyobb stúdiói illetve hány főt nyomnak?
-
NyMRooD
őstag
válasz
hadam98 #9710 üzenetére
Szerintem a Sony kézikonzol ötlete a lehető legborzalmasabb ötlet ahogy egy kézikonzolt ellehet képzelni, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ha a pletykáknak megfelelően valósul meg akkor ordas nagy bukta lesz, de majd lesz mivel példálózniuk, hogy miért nem csinálnak rendes kézikonzolt.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #9709 üzenetére
Kíváncsi leszek. A félgenerációs gépeket jobban szeretem, mint az úttörőket.
-
hadam98
senior tag
Mondjuk azt a részét nem értem, hogy konkrétan mindenhol ez a játék van kint profilképnek meg igazából mindennél is, legyen az egy hír. De bocsánatkérő levélre már nem futotta. Bár alapból mit akarnak eladni és reklámozni egy ilyen játékkal. Egyébként az tényleg érdekelne, hogy az ms akarta ennyire kiadni? Egyáltalán ránéznek a saját címeikre? Komolyan nem értem.
PS5 Pro/Slim: Hát nem tudom. Slim konzol jó, de szerintem egy pro felesleges. Ahhoz elég erősnek kell lennie, hogy mindennél tudja tartani a 60 fps-t vagy esetleg valami jó ray tracinget. Viszont a kézi konzol nagyon jó ötlet.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #9704 üzenetére
-
hombre[EU]
veterán
válasz
hadam98 #9707 üzenetére
howard szavai is annyit érnek...amennyit
de a starfield nem lesz rossz játék, ūrutazós bethesda rpg. persze bugos lesz, meg konzolon hitvány, de jó játék lesz a mūfajon belül. a redfall bugos, gyatra minōség és a játék is gyenge, ami így együtt egy csomagban elég kellemetlen -
hadam98
senior tag
Az előző hozzászólásodra válaszolva szerintem a Starfield siker lesz. Azért az más kategória. Eddig amiket mutattak a játékról az több mint meggyőző. Majd meglátjuk. Ráadásul ami ennyi ideig készül címük az nem szokott olyan rosszul elsülni. Ez lényegében egy akkora szabású projekt mint a következő Elder Scrolls.
“The overhaul on our engine is probably the largest we’ve ever had, maybe even larger than Morrowind to Oblivion,” proclaims Starfield game director Todd Howard in a rather candid interview from the tail end of 2020“. -
l.skywalker
titán
Egyes források szerint már hundertprozent, hogy lesz PS5 Pro:
PlayStation 5's Hardware Timeline to Holiday 2024 - Insider Gaming (insider-gaming.com) -
hadam98
senior tag
Akkor mégis kinek az ötlete volt, hogy ilyen állapotban adják ki a Redfall-t? Mindenki látja, hogy ez a játék nincs kész, lehet úgy gondolták mégis ki kellett adni mert kellett valami cím. Ha igaz lenne amit Spencer mond és kicsit is érdekli a dolog, akkor ez a játék nem, hogy ma, idén se jelenik meg… Az év legrosszabb játéka címet meg kapta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo switch OLED
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest