Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gyimger #11694 üzenetére
Igazából mondható űrszimulatornak is. Mert annyira valósághű(?) lett a távolságok elérése a játékban, hogy gyakorlatilag megszűnt létezni ez a mód.
Ugyanis senki nem akar órákig menni A -ból B -be.
Egyébként én biztos több ingert, feladatot építettem volna az űrbe. Függetlenül attól, hogy a bolygók felszíne sokkal hangsúlyosabb maradt volna e tekintetben. Ezt a részét kihagyott ziccernek érzem.
Bár nagyon messze vagyok a teljes tartalomtól, de valószínű ez a jelenlegi bolygó felszín kontra űr arány nem fog nagy mértékben változni.
-
Moby
veterán
Ami érthető. A zsánert övező relatív érdektelenség éppen a húzócímek identitászavarának köszönhető. Mára kiégett franchise-ok ezek, amik szimulátornak gyengék, arcade-nek unalmasak, és egy gyönyörű autókat fotózó grafikai enginné korcsosultak. Erre meg már alig van igény.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
NyMRooD #11685 üzenetére
Én azt gondolom meg is érdemli, hogy siker legyen. Nem mondom, hogy valami óriási és új dolgot nyújtott, de mindenképp figyelemreméltó cím. Tegnap végére értem a fő sztorinak. Jó játékmenet, jó történet(ek). Belenéztem egy két mellékesbe is, de úgy érzem még csak a felszínt kapargatom.
Nagyon úgy néz ki ez egy olyan játék lett, aminél simán elcsattanhat egy-két száz óra. Holnap jön a rendes megjelenés, konzolon még nincs mod támogatás. Szóval nagyon az elején vagyunk a témában, de kifejezetten ígéretesnek tűnik, ha a sikerről van szó. Szerintem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Wesder #11689 üzenetére
Mondjuk a fejekben még ennyi idő után sincs helyén a Motorsport vagy a GT sorozat. Sokan képzelik szimulátornak őket. Vagy éppen olyan elvárásaik vannak az aktuálisan megjelenő új résszel szemben, amitől szimulátoros lesz.
Csak annyi a különbség, hogy a GT -nél valamilyen okból sok ember el is hiszi, hogy az.
Motorsport sikere szerintem nagyban fog múlni azon, hogy milyen lesz a multi. Valószínű ezt a részét kellene jobban megtámogatni, mert erről sok helyen olvasok. Én annyira nem vágom, mert inkább offline módos vagyok mindegyikben...
Viszont én jobban várom, mint a Starfield -et. Premium Add-Ons Bundle -t már előrendeltem.
-
Wesder
titán
válasz
NyMRooD #11688 üzenetére
Következő negyedèves jelentèsben csak úgy repkedni fognak a pluszok hisz a Gold előfizetőket most 14.-èn szèpen betolják a GamePass alá, októberben meg jön a Motorsport. Akkorát nem hiszem hogy szól mint a Starfield, de szerepelhet jól.
Kèrdès hogy van-e mèg látható igèny Motorsportra?
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #11686 üzenetére
Jó, hát IGN-ről van szó
Egyébként szerintem gp seller is, azért ez mégiscsak egy jól sikerült AAA játék, a marketing is megvan tolva rendesen, viszik az xboxot és a gp-t is (meg külön is veszik azért).
szerk.: csak jelezni akartam, hogy ha nem is minden xbox / gp tulaj próbálja ki, azért rengeteg gépet eladnak, meg valószínűleg hoz jó pár előfizetőt is.
-
NyMRooD
őstag
Úgy látszik system seller a Starfield, pedig szerintem nem is ment el belőle annyi ahány xbox series s/x.
-
ρσгτσ
addikt
Inkább töröltem és a hivatalos oldalt linkelem...
Lesz szemüveg is.
The Lenovo Legion Go is expected to be available starting November 2023 starting at €799 EUR (incl. VAT).
The Lenovo Legion Glasses are expected to be available in October 2023 starting at €499 EUR (incl. VAT).
The Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear Headphones are expected to be available in October 2023 starting at €49.99 EUR (incl. VAT).
-
homerhamm
addikt
válasz
l.skywalker #11670 üzenetére
Legalább már jogosan mondhatom majd, hogy Xboxra nincsen játék.
Jövőre meg az év játéka a Madden NFL 25 lesz.
-
negyven2
veterán
válasz
NyMRooD #11675 üzenetére
Kimaradt a hivatalos SAG-AFTRA nyilatkozat. Ugye ez a nyilatkozat még csak arról szól, hogy sztrájkba lépjenek-e vagy sem. Az fő ok, az inflációból fakadó megélhetési válság mellet az AI-t emelik ki:
"Here we go again! Now our Interactive (Video Game) Agreement is at a stalemate too. Once again we are facing employer greed and disrespect. Once again artificial intelligence is putting our members in jeopardy of reducing their opportunity to work. And once again, SAG-AFTRA is standing up to tyranny on behalf of its members,” said SAG-AFTRA President Fran Drescher. “The overlap of these two SAG-AFTRA contracts is no coincidence, but rather a predictable issue impacting our industry as well as others all over the world. The disease of greed is spreading like wildfire ready to burn workers out of their livelihoods and humans out of their usefulness. We at SAG-AFTRA say NO! Not on our watch!”
És gondolom azért ezek a cégek vannak említve mert ezeknek saját belsős cégiek vannak a mocap és a voice capture megoldásokra. Pl. a Take Two-hoz kapcsolódó Rockstar Games-nek már a Red Dead Redemption: Undead Nightmare óta van saját erre szakosodott stúdiója New York-ban és idén nyitották meg a másikat Los Angeles-ben. És mivel ezeknek a stúdióknak SAG-AFTRA tagoknak kell lenni (mivel ilyen tagokat alkalmaznak), így ezért közvetlenül őket is szólítják meg. A többi cég lehet vagy közvetlenül készíti ezeteket a dolgokat, vagy nem SAG-AFTRA tagokat alkalmaz (nagyon leegyszerűsítve USA-n kívülieket).
Bár azért függetlenül attól, hogy megérdemlik a magasabb fizetést, azért jelenleg itt főleg arról a vita arról szól itt is meg a WGA-nál is, hogy az AI alapú megoldások ne cserélje le őket.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Milyen logika alapján állt össze ez a lista? Filmes címen dolgozik most a ubisoft és a bethesda is, az activision és az epic meg elvileg nem. (Vagy ezeknek nem az író sztrájkhoz van köze?)
szerk.: gondolom ezeknél vannak olyan emberkék akik tagok. Az acti továbbra is meglep.
szerk2.: akkor tippre nem is minden játékot érintene, pl Pókembert már nem nagyon, a kiadóknál meg csak bizonyos stúdiók játékait.
-
negyven2
veterán
válasz
Vagyis akkor hamarosan nem csak nem tudunk majd új filmeket és sorozatokat nézni, de új játékokkal se lehet majd játszani? Marad akkor a Pong és a Szomszédok binge watching?
-
Wesder
titán
Èn támogatom, mèg annak ellenère is hogy ezzel nem keveset csúszhatnak majd játékok.
-
l.skywalker
titán
Culture Crave 🍿 on X: "SAG-AFTRA Board voted unanimously to send strike authorization for the video game industry Companies included are Insomniac, Disney, WB, Epic Games, Activision, and EA"
Oh.. no :|
-
ρσгτσ
addikt
válasz
consono #11667 üzenetére
Mondjuk ha kiszolgálják (/-nák) különböző fajta joypad -okkal, akkor szimpatikusabb megoldás ez a leszedhető téma. Csak ahhoz sokat kellene eladni belőle, hogy nagyobb választék is legyen.
Nintendo -nál szerintem az tök jó dolog, hogy még a bátaszéki kulcsmásoló is gyárt hozzá valamit, ami kompatibilis vele.
Ilyen viszont itt valószínű nem lesz.
-
consono
nagyúr
válasz
l.skywalker #11663 üzenetére
Legalább van idejük tanulni a BG3-tól
-
l.skywalker
titán
Culture Crave 🍿 on X: "Bethesda confirms 'The Elder Scrolls 6' has left pre-production and is now in early development 🎮"
Na még 6 év és megjelenik -
pzstm
titán
Hiaba elerheto mindket elofizeteses szolgaltatasban….egy nap alatt ez szerintem nagyon szep szam
-
negyven2
veterán
-
ρσгτσ
addikt
Blind Player Defeats Lilith in Diablo 4
Remélem elfér itt, mert konzolon játszik.
Ross Minor, ha valaki nem ismeri.
-
_drk
addikt
Várható volt, hogy XSS addig lesz full támogatott amíg megy a prev gen is.
3 év után mondjuk ideje is lenne elengedni már a régieket.
Valószínű ott már kijön egy matek is hogy aki 3 év után nem vásárolt új konzolt, valszeg játékot is kevesebbet vesz.Közép és kis stúdióknál lehet nem éri meg az a + fejlesztési idő se lassan.
7 konzol vagy 2 és fél nagyon nem mindegy. -
Bad Pritt
félisten
Rumor: Gears 6 Is “Further Along” Than Some Think, Will Be Closer To Open World
Külön kérni akartam, hogy legyen ez is open world.
-
válasz
Bad Pritt #11648 üzenetére
Ennek mi az értelme? Miért kéne érdekeljen bárkit, mivel játszik a másik játékos, amíg az nem olyan lassú, hogy az már idegesítő?
Mármint, az,hogy blokkolni lehet a prevgent mondjuk egy multi játékban,azt ok,értem, mert nem azért adtál ki egy raklap pénzt csodassd-s nextgenre, hogy utána mégis ki kelljen várnod a prevgen loading time-ot.
De XSS-nél amennyire tudom, nincs semmi hasonló. Cpu, ssd kb azonos szint, szóval... Nem értem ennek mi lenne az értelme. -
Bad Pritt
félisten
New Naruto Game Will Let Xbox Series X Players Block Users on Xbox Series S, Bandai Namco Confirms
Ez is finom, bár itt azért a játékosokra van bízva a döntés.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #11645 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem szemét, hanem azt, hogy mind az
De ja, ezt én se értem, bár a switch esetében jobban felcsesz a böngésző hiánya, de még az se kellene, csak a streaming appok + youtube, de hát na, ingyen sem a Sony sem a Nintendo nem fog szívességet tenni.
Amúgy kíváncsi vagyok, hogy a Sony saját streaming megoldásánál lesz-e majd böngészőből indíthatóság, előbb-utóbb el kell oda jutnia szerintem és akkor érdekes lesz, hogy mit lép rá az MS.
-
Wesder
titán
"de ettől függetlenül gondolom egyetértünk, hogy nem azért nem elérhető PS-en mert a rohadék Sony nem csinál rendes böngészőt,"
Mèg jó hogy ilyet èn nem mondtam.
Èn csak megoldáskènt hoztam fel hogy lehetne a gèpen rendes böngèsző, ha már a Sony elbukta ezt a címet. (amit persze megint csak magának köszönhet az ex szerződèseivel)
-
negyven2
veterán
válasz
NyMRooD #11639 üzenetére
Eredetileg semmilyen platform nem volt bejelentve, csak annyi, hogy készül. Igen az elég egyértelmű volt, hogy PC-re valószínűleg jönni fog majd, de konkrét platform megnevezés nem volt.
Az meg, hogy nem jön PS-re az igazából ugyan az ok, minthogy a Spider-Man se jön Xbox-ra.
De amúgy a mostani bírósági ügyekből kiderült, hogy elvileg nem csak, hogy jött volna PS-re, de még (timed?) ex. cím is lehetett volna. Ezért is vette meg az MS a Zenimax-ot, mert így zsíróban legalább 3 címük lett volna PS5 ex. cím. -
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #11637 üzenetére
Eredetileg még third-party volt, de persze, azt csinálnak amit akarnak mert most már az övék, de ettől függetlenül gondolom egyetértünk, hogy nem azért nem elérhető PS-en mert a rohadék Sony nem csinál rendes böngészőt, hanem azért mert az MS úgy döntött, hogy nem adja ki rá.
-
negyven2
veterán
válasz
NyMRooD #11627 üzenetére
Nem tudjuk, hogy milyen háttéralkuk vannak, és azt sem, hogy a csapaton (Larian) milyen arányban vannak azok akik a PC-s kiadáson kívüli dolgokkal foglalkoznak. Ha belső erőforrásaikat leköti a PS5-ös kiadás, fejlesztése (mert kaptak rá külön embert, technologiát, pénzt a Sony-tól), akkor az lesz kész hamarabb. Ugye egy ilyen esetben még timed ex. deal-t se kell megkötni, mert egy indie csapat esetében (lényegében még a BG3 után is simán indie csapat a Larian), az erőforrások elosztása másképpen épül fel.
Simán lehet, hogy egyszerre jött volna az összes konzolos kiadás (az mekkora vicc lenne, ha pl. fél év múlva bejelentik a teljes értékű Switch verziót is
), de a Sony által biztosított dolgok miatt előrébb hozták a PS5 kiadást. Ne feledjük, hogy azért hiába a Sony és PS5 fölénye, és egy októberi SM2), bizonyos szinten azért csak tartanak a Starfield-től. És kellett nekik egy hasonló, kvázi ex. cím.
Vagyis, a lényeg, hogy a publikus dolgokon kívül, nem tudjuk, hogy mi van a háttérben (simán lehet, hog semmi).
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11632 üzenetére
Ja, hát igen, elég bulváros, meg az a photoshopolt kép is kiégetős.
De igazából nem hazudnak, csak sok a rizsa mellette, meg talán az az egy mondat sok, amit oriic is kiemelt, az ilyen komment generálást elősegítő hülyeség.
Mindezzel együtt én sem olvasom őket, mert folyton csesztet, hogy kapcsoljam ki az adblockot. -
negyven2
veterán
válasz
Bad Pritt #11625 üzenetére
Van nekem egy ilyen mini objektivitási igazságérzetem.
Jelen esetben semmi gond nem lenne azzal, hogy ha tényleg ennyi lenne a cikk létrejöttének az oka. De sajnos ennél, és még sok ugyan azon tulajdonoshoz tartozó másik oldalon is a lényeg a tőménytelen reklám közé tett, általában átvett cikk. Igazából nekem a működési elvükkel van a problémám, mert szemben pl. egy általam szintén lenézett IGN-el szemben, még a valós háttérkutatásra, egyedi interjúkra se adnak. Viszont keresési találatok esetében általában mindig ott vannak az első oldalon, így az adott témákra kereső személyek elég nagy valószínűleg ezekről az oldalakról fognak tájékozódni. Viszont hitelesség szempontjából ők azok akik előszeretettel hozzák le a legelvakultabb fandolgokat is... mint hír (rosszabb esetben napi kétszer-hármostor újra osztva, hogy az a nyavajás Google/Bing algoritmus az élen tálalja)!És a legtöbb cikkijük kb. ezt a színvonalat képviseli (Vajon Xbox exclusive lesz-e a következő Last of Us?). Itt is ha elolvasod kb. a cikk felénél derül csak ki, hogy nem, majd aztán az is kiderül burkoltan megfogalmazva, hogy azért nem mert az MS nem engedi (hiszen ex. cím, de ha az MS nem veszi meg a Zenimax-ot, akkor jöhetett volna PS4-5-re is!).
Vagyis én itt inkább a minőségibb újságírás hanyatlását látom benne (amihez még AI-ra se volt szükség). Bár ez a magánvéleményem, és az is, hogy a másik véglet - vagyis a minőségibbnek tartott felületek - is egyre kezdenek elsilányulni.
-
Wesder
titán
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #11621 üzenetére
Ha ez igaz lenne akkor már egyszerre jött volna a PC-s verzióval, ne csináljunk már áldozatott az MS-ből és állítsunk be rohadéknak mindenki mást, hoztak egy döntést, ez annak a következménye, attól, hogy a Sony piacvezető, jelenleg még nincs olyan nagy előnye, hogy ingyen ennyire őket preferálja egy studió.
-
negyven2
veterán
Minőségi, objektív és clickbait mentes játékújságírás 2023-ban!m
Ugye csak annyi a baj, hogy pl. ez a site is, meg jó pár ugyanazon tulajdonosi háttérrel rendelkező másik site, kb. a keresőoldalak elején jelennek meg folyamatosan mint kiemelt találat!
-
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #11614 üzenetére
De az grafikával kapcsolatos feature, azt tiszta sor, hogy nem kapod meg, mint ahogy a nagyobb felbontást, a részletesebb grafikát vagy a nagyobb FPS számot sem, de egy olyan feature mint a splitscreen már azért más tészta még ha neked fölösleges is (azért is fogják megkapni majd később az S tulajok, ha összejön nekik).
Szerintem meg azt nem indokolta volna semmi, hogy a ps5 kiadással várjanak (vagy a PC-s kiadással), a Sony-nak (vagy a PC alkatrész gyártóknak) semmi köze hozzá, hogy az MS milyen döntést hoz, miért kellene az ő közösségüket szívatni amiatt, csak azért, hogy ne legyen rossz sajtója az MS-nek? Én azt nem értem, hogy miért nem született meg korábban ez a döntés és debütál egyszerre PS-en és Xbox-on a játék, szerintem ez így egy egészen elfogadható kompromisszum, főleg ha igaz ahogy opr mondta, hogy nincs feature parity-re igéret.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Wesder #11614 üzenetére
Épp csak a ray tracing egy látványelem és az elejétől kezdve kihangsúlyozták, hogy ne is várjuk el ettől a konzoltól, a split screen coop meg egy játékelem, ami elvárható lenne egy ilyen játéktól és azért kell megint negatív Xbox hírt generálni, mert ez a téma megérdemli, gyakorlatilag itt az első játék, aminél a Series S verzió játékmenetben kevesebb, mint az X. Eddig az volt a mondás, hogy látványban lesznek eltérések, most meg kezdődik majd a magyarázkodós időszak, ehhez mondjuk Phil már nagyon ért, szóval nem féltem.
-
negyven2
veterán
válasz
Bad Pritt #11612 üzenetére
Tőlem biztos, hogy nem fogsz ilyen választ kapni: hogy de hát Steam-en sincs...
És főleg azért, nem vagyok a local co-op ellen. Én nem igazán használom, használtam (mondjuk a Portal 2 Co-Op részét solo-ban vittem végig, és a másik kontrollert lábbal kezeltem). Csak lerítam, hogy manapság a local osztottképernyős játékmódok iránt már elenyésző az igény, mint az volt pl. a hatodik vagy hetedik generációba. Természetesen ott vannak azok amik kifejezetten erre épülnek.
De ettől még a fejlesztők jó része gondolkodik úgy, hogy inkább rááldozzák a pénzt és munkaórát, mert elképzelhető, hogy az ezen funkció hiánya nagyobb marketing kárt okozna (bevételkiesés).
És igen, a BG3 esetében ami tényleg egy tabletop RPG szinte 100%-os digitális átirata, jó egy ilyen opció, de én személy szerint kevesellem a 2 fős opciót. Jó, oké. 4 főt összehozni sokkal nehezebb ilyen partikra.
-
Wesder
titán
válasz
NyMRooD #11613 üzenetére
A feature parity-t már a Ray Tracing hiánya is kimeríti, abból meg volt nem egy pèlda az elmúlt majdnem 3 èvben. Így èn sem èrtem mièrt kellett már megint negatív Xbox hírt generálni. Ha bevárták volna az S-t a másik kèt konzollal, akkor hír sem lett volna ebből a szinte jelentèktelen featureből.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11611 üzenetére
A Forza példája pontosan azt mutatja, hogy ha nem lenne rá mérhető igény akkor nem lenne a Baldur's Gate-ben sem, de ezek szerint van. Ez egy teljes értékű tabletop RPG digitális formában, helyi többjátékos mód nélkül félkarú óriás.
És mielőtt jönne a de hát Steamen sincs split screen coop mód komment: nem is tartom teljesértékűnek a PC változatot emiatt és valszeg meg fogom venni PS5-re, pedig megvan Steamen.
-
negyven2
veterán
válasz
Bad Pritt #11605 üzenetére
A rengetegen így játszák és az nem jelenti még azt, a játékosbázis döntő része is így játasza.
Itt a BG3 split-screen dolga jelenleg kicsit elnyomja azt a hírt, hogy ugye a Forza Motorsport-ban se lesz osztott képernyő, pedig ha ránézel ezen hírekhez kapcsolódó kommentekre, ott is az van, de hát rengetegen játszák így. Miközben pedig a Turn10/MS mérései alapján a valós felhasználók nagyon kevés, szinte elenyésző része használja ezt a funkciót.Nem tudom, hogy a Larian esetében volt-e hivatalos nyilatkozat az ügyben, hogy vajon mennyi azon játékosok száma, akik így használják (aktívan és nem csak kipróbálták) a BG3-at. Mert visszatérve az elejére, a sokan még jelentheti azt valójában, hogy kb. a teljes aktív játékosbázis csak 1-5%, de lehet akár 10% is. És szemben a Turn10-el, nekik megéri prioritásként kezelni ezt az opciót, függetlenül attól, hogy statisztikailag ezen játékosok száma elenyésző lesz az összes játékoshoz képest.
-
ProEvoFan
nagyúr
Akkor az. Mondjuk jobb is mint az osztott képernyős megoldás.
-
válasz
NyMRooD #11603 üzenetére
Ilyet mikor igert es kicsoda? Eskuszom nem emlekszem ilyenre. Olyanra igen, hogy MS-tol teljesen fuggetlen youtube meg twitter-okosok ezt irtak, aztan mindenki tenynek vette, de hogy ilyet MS-tol nem hallottam, az biztos. (nagyon meglepne de) Ettol meg persze lehet, hogy volt, csak nekem maradt ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Eredeti játékok OFF topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Nintendo switch OLED
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest