Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
Sajnos újra produkálja a gépem a hibát random fagy a windows, ami reset után van, hogy el sem jut a biosig sem, csak a ventik pörögnek fel. Többszöri próbálkozásra indul és egy darabig nincs baja. Nagyobb terhelésnél, pl. játékoknál is random fagy. De van egy érdekes dolog, mégpedig a procit terhelve pl. orthossal, stabil a rendszer. A magfeszültség is érdekes, nem tudom, hogy melyiknek higgyek, a bios is ugyanazt mutatja mint az aida, de a cpuz nem:
Most már csak a két vinyó van a gépben, odd nincs. Én most már a tápra gyanakszom, de lehet megint a lap is vagy az ssd.
Ötlet?
-
Nimda
addikt
válasz zs-mate #37107 üzenetére
Nálam nemrég az egyik eszköz (dvd író) produkált hasonló hibát. Zárlatos volt és állandóan letiltotta a tápot, ezért megfagyott minden és volt, hogy nehezen, vagy nem bootolt a gép. Kezdésnek javaslom te is húzd le az eszközöket (nálad csak +vinyó van) kivéve a rendszer vinyót és úgy próbálgasd. Ha még így is marad a hiba, akkor próbáld egy harmadik vinyóval bootoltatni. A hiba lehet még széleskörű: win, táp, alaplap, bios beállítások, ram, de nem feltétlen ebben a sorrendben.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz turbokappa #37044 üzenetére
Mikor a gépem meghibásodott, az első gondolatom nekem is egy intel konfig volt. Ki is néztem a megfelelő komponenseket, de egy kollégám (és itt is olvastam erről infókat) eltanácsolt tőle, lévén az amd ryzen most nagyon jó ár-érték arányú. Lehet nincs hozzá sok köze, de eszembe jutott az intel procik felfedezett sebezhetősége, aminek a javítása persze az amd procikra is hatással van, de ahogy olvastam egyre többet hibáznak intelék, így én már nem bízom a termékeikben. Ha most nem is, de a közeljövőben mikor már kiforrja magát a ryzen, tuti ilyen konfigon gondolkozom.
-
Nimda
addikt
válasz Formaster #36949 üzenetére
Kértem egy kölcsön kártyát, szerencsére találtam egy régi ismerőst, de azzal sem indult. Pedig szinte minden jel arra mutatott, hogy az a hibás, már majdnem meg is rendeltem az újat. Mondom nem hiszem el, akkor sajnos mélyen a pénztárcába kell nyúlni egy új konfigért. Aztán gyanús lett valami, a dvd író inicializálását kétszer is elvégezte indításkor, de mivel már nem adott képet a vga, különös zajra lettem figyelmes. Gondoltam ez nem okés, ezért lehúztam a tápot róla és lőn csoda pöccre indult minden. Én azt hittem menten seggre ülök, még jó hogy ültem. Ilyen hibával még nem találkoztam, hogy egy vélhetően zárlatos dvd író hazavágja úgy a cuccot, hogy teljesen más hibára gyanakodjon az ember. Én sem most kezdtem a szakmát, de ez igen vicces menet volt. Gondolom a többéves író elektronikája zárlatos lett, ami miatt a táp is letiltott, ez okozhatta a hibát.
A dvd írót kicseréltem, az újjal már müxik rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Hali!
A lassan 10 éves konfigom úgynézki megadta magát.Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy a vga halt meg, ebben kérnék segítséget.
Tegnap este azt vettem észre, hogy a szokásos dolgaimat intézve, lefagyott az egerem.Semmi nem reagált, még a billentyűzet sem.Ilyet korábban nem csinált, betudtam egy pillanatnyi zavarnak, majd reseteltem a gépet.Újraindulás után, kiírta a windows, hogy a képernyőillesztő alaphelyzetbe állt, valami hiba miatt, frissítsem a drivert.Az alap win-est használtam, de letöltöttem a legújabb gyárit.Frissítés közben viszont ismét lefagyott és a monitor képe teljesen összekuszálódott, a színek zavarosak voltak és vibrált.Pár pillanat múlva sötét kép és fagyás ismét.Reseteltem, de ekkor már a betöltés elején kifagyott, de képet már adott a vga.Újra reset és már a windows sem töltött be, kiírta a bios hogy nem bootolható a megadott eszközről.Megint reset és sötét kép, egy hosszú és három rövid sípolás.Szétszedtem a gépet, kiporoltam, de már a biosban is kifagy.Pihentetés után megint bootol, de nem megy sokáig, folyamatosan lefagy.
A táp egy FSP 400-as, Nvidia GTS 450 a vga, 4GB RAM és Windows 10/64-es van a gépen, egy SSD-n.A hd sentinel, amíg még működött, nem írt/jelzett meghajtó hibát, ezt gyorsan megnéztem.A biosban akartam feszültség értékeket nézni, de lefagy.Nem volt soha húzva/tuningolva a cucc.
Én a vga-ra gyanakszom, a tápra kevésbé, viszont lehet alaplap is.Ötlet?
A pontos konfig az adataimnál.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Sajnos nem volt próba tápom, de kockáztattam és vettem egy másikat (mondjuk a jelenlegi már vagy 6 éves gagyi Kolink volt, csoda, hogy eddig húzta, de szerencsére nem vitte a gépet magával) FSP Hexa+ 400 lett a nyerő, gondoltam ha nem ez a baja, akkor is jól jön az új gépbe.Szerencsére úgynézki ez volt a probléma, mert most nem áll le.Az első bekapcsolás azért leizzasztott, mert a bios nem éledt fel.Reset után sem volt hajlandó inicializálni, csak a ventik pörögtek fel.Szétkaptam újra és nature élesztettem csak a lapot és elindult.Fene se tudja összerakva miért nem akart indulni, de most már megy rendesen beépítve is.
-
Nimda
addikt
Sziasztok!
Az eddig évek óta gond nélkül működő gépem, a mai naptól random leáll magától.Nem indul újra, hanem mintha áramszünet lenne, váratlanul kikapcsol.Újra bekapcsolva elindul, de utána random leáll, percek múlva.Terhelés nélkül, vagy terhelve játékkal, ugyanez a probléma.Én a tápra gyanakszom, szétszedve az áramkörön látni egy barnulást az egyik tranzisztor/trafó közelében, de a feszültség értékek látszólag rendben vannak.Esetleg lehet más jellegű a probléma, vagy ez 99%-ban táp hiba? -
Nimda
addikt
válasz japeen_hun #2842 üzenetére
Most már tudod mitöl döglik a légy...szivesen!
-
Nimda
addikt
válasz japeen_hun #2840 üzenetére
Ne kapcsold be...várj...
-
Nimda
addikt
válasz japeen_hun #2838 üzenetére
Pontosan...
-
Nimda
addikt
válasz japeen_hun #2835 üzenetére
A manualban benne van,de itt van egy hasonló kép róla [link]
A 20-as jumpert kell átteni a másik oldalra kikapcsolt állapotban,pár másodpercig,majd vissza az eredeti helyére...ha igy sem jó,akkor passz..
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz japeen_hun #2833 üzenetére
A tanulság:...máskor ne hagyd ott a gépet telepités közben...
Csinálj egy bios resetet...(alaplapon az elem mellett) -
Nimda
addikt
válasz RoryBraker #1830 üzenetére
Minden alkatrészt lehet cserélni,ha van megfelelö szerviz háttér...de természetesen ezt az alkatrészt házilag nem lehet cserélni....(BGA chip)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AM4 Gamer Build
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest