Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #35119 üzenetére
Akit erdekel a kalvariam, azoknak elmondom, hogy a szerviz nem tudta vagy nem akarta megoldani a problemat, igy visszakaptam a penzemet. A hivatalos indoklas szerint elkuldtek a Gigabytenak (hazugsag), akik azt mondtak, hogy nem kompatibilis/tamogatott ez a konfig. Kerdeztem oket, hogy akkor megis mi a tamogatott, de nem tudtak olyat mondani. Emlekeztetoul, Giga GA-Z270-HD3P-rev-10, i7 7700K, Corsair Vengeance, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 nem mindig ment XMP modban.
Ugyhogy aki teheti az kerulje el a datacomp.sk ceget, dilettans balfek banda... Csak a szivas volt veluk, ill. az elvileg zsir uj alkatreszek kozul sok elhullott (tap, ram, alaplap, obd olvaso). Nem akartak engedni, hogy a szervizben leteszteljem a gepet, persze a vegen "rabeszeltem" oket, majd egy perc alatt kideritettem, hogy a masodik RAM cserevel sem mukodik. Persze ok azzal hivtak, hogy megcsinaltak...
Most viszont nem akarok 150-el tobbet kiadni ugyanazert a VGA-ert, igy varok.
Egyebkent szerintem a lap volt hibas, ugyanis XMP-nek valami 1.35V kell, de amikor sikerrel bootolt, akkor valamivel tobbet kapott, valamint egyszer a szervizben teszteles kozben feltunt, hogy instabil aramot ad a RAM-oknak.
-
MrDerekas
addikt
válasz sto1911 #35115 üzenetére
Az nem törvényszerű, hogy máskor is, vagy hogy el sem indulna. A tavalyi nyári sztorit szoktam felhozni példának. Ismerősöm maga rakta össze a gépet és hét hónap után derült ki, hogy a proci lábaiból párat kicsukott a slotból, meg a legbelső soron összekócolt párat. Életre szóló emlékkép Szóval ha gnd, vagy szimplán fesz csatlakozó pin, akkor még simán mehet - ahogy te is írod - a speckó feladatig. Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek, hogy mi a hiba a gépedben. Majd írd meg légyszi
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz sto1911 #35111 üzenetére
Ha a proci lábak épek és a proci alján nincs szennyeződés, akkor lehet, hogy a processzor huncutkodik neked. Vagy maga a ram slot(ok). (Processzorok általában vagy jók vagy nem. Ez alatt azt értem, hogy megy és működik rendesen, vagy nem is működik. Ha nálad mégis a proci a ludas, akkor benne van abban 0,01%-ban.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #35082 üzenetére
No, ha valakit erdekel, az uj rammal is ugyanezt csinalta a gep, most epp a procira gyanakszom, ugyanis:
- az uj ramokkal a memtest ugyanugy a 7. tesztben szall el, ugyanazokat a rossz ertekeket adja vissza, ugyanazzal a CPU core-ral, mint a regi ramokkal.
- a regi ramok nem kerdes hogy behaltak, ugyanis a lap sipolt veluk
- az alaplapon vannak diagnosztikai ledek, es altalaban a VGA checknel doglik be, amikor a ramok XMP-ben vannak > a CPU beepitett GPU-ja es a ramok sebessege ha jol tudom szoros kapcsolatban all egymassal, ez megmagyarazna az okat
- az Intel CPU diag programja amugy azt mondja jo a proci, tegnap a Hot CPU teszt kozben lefagyott a gep, ill. ma az Aida stabilitastesztnel meg kikapcsolt (nem voltam ott, csak a kikapcsolt gepre talaltam ra) -
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz sto1911 #35066 üzenetére
Valóban fura, mert a gyártó honlapján az van, hogy
"Support for DDR4 3866(O.C.) / 3800(O.C.) / 3733(O.C.) / 3666(O.C.) / 3600(O.C.) / 3466(O.C.) / 3400(O.C.) / 3333(O.C.) / 3300(O.C.) / 3200(O.C.) / 3000(O.C.) / 2800(O.C.) / 2666(O.C.) / 2400 / 2133 MHz memory modules"
2800-ra állítva mit mond?
Support lista egy érdekes dolog, mert szinte minden RAM típusra natív 2133-at ír (van pár 2400 meg 2666, de elenyésző), de ha Gigabyte-nál ez azt jelenti, hogy csak a natívon tudod stabilan használni a RAMjaid, akkor igen csúnya turpisság van itt. :| Nekem is alapból 2133MHz-n járatta a RAMjaim a gép, de csak szimplán átállítottam 3200-ra (modul annyit tud), aztán ment szépen onnantól.
There is no war. Only the harvest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat