Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Roxanne

csendes tag

Sziasztok!

Múltkor írtam ide, hogy nem indul a gép, akkor az alaplap vált gyanússá, így azt ki is cseréltem.

DE!

Most azt csinálja, hogy ha pihen fél-egy órát, akkor elindul, megy 5-10 percig, aztán ''elfárad'', és megint pihennie kell (kikapcsolt főkapcsolóval), addig nem is bootol (és nem is csipog). Önmagában minden alkatrész jól működik, csak valahogy együtt nem akar. Az alaplap könyvében azt írják, hogy kétmagos procihoz (ott a 840-est említik, ami 130wattos) olyan táp kell, amin a második 12V-os ág legalább 16 amperes - az enyém csak 15A, viszont a procim (P D 930) is csak 95W. Okozhatja ez a problémát? (3 oldallal később a könyvben pont az én tápomat említik, mint referenciatáp - bár azt nem írják, hogy milyen procival referencia). Az alaplapon van nyolctűs tápcsati, de a tápomon csak négytűs van - ez okozhatja a gondot?

A konfig:
    Asus P5WD2, Pentium D 930, 2x512 Corsair DDR2 675MHz, Chieftec GPS-450AA-101A, MSI GeForce 7600GT, Samsung 250-es SATA vinyó, Pioneer DVR109D DVD, 3db 8 centis házhűtő (van még más is, de ez az alap, amire le tudom butítani, hogy spóroljak az energiával)

Sajna nincs nagyobb tápom tesztelésre, de önmagában a méret nem is lehet elvileg gond, mert kipróbáltam egy kisebb videókártyával (Asus GeForce 5900), és ugyanezt produkálja.

Légyszi segítsetek, mert 3 hete megvan a gép és eddig nulla örömöm volt benne, és már azon gondolkodom, hogy az egészet lecserélem inkább alsó középkategóriásra, ott még sokkal kevesebb a problémaforrás...

Új hozzászólás Aktív témák