- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sklopp
őstag
válasz
Habzsi-Dőzsi #1597 üzenetére
A Twin Turbo jó választás. A készlet tartalmaz ram és egyéb hűtőbordákat a kellő tapaszokkal együtt. A hűtés hatásfoka kiváló, ventis volta ellenére hangtalan. Könnyen feltehető.
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Sziasztok!
Anno vettem egy 4870 es vidkarit, gondolkodom a hűtő lecserélésén. Mit ajánlotok? Első gondolatom, hogy 12 cmes S-Flexel (800rpm) szeretném megtámogatni és nagy hőleadó felület legyen. A VRAM hűtését hogy lehet a legjobban megoldani? A cél a halkság és az hogy ne kapjak túl magas hőfokokat.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
maflame
aktív tag
Döntöttem, meg is rendeltem a Scythe Musashit! ..remélem nem bánom majd meg!!
-
Stirbi
addikt
üdv ma cseréltem le az asus eah 4670 emena gyári hütöt egy accelero s1 re, na most a gyári paszta az olyan száraz kaka és rávan száradva a gpu-ra
, mivel tudom letörölni?(letisztitani rola) mert most rajta hagytam és ugy tetem rá az accelerot
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Gondolkoztam egy Hütő cserén a 8800 GTX emen...
Amit kinéztem egy ZALMAN VF1000 LED (réz)
[link]
Mi a Véleményetek erről? Érdemes lenne a gyári cooler helyett ilyenbe beruháznom?
Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv. -
cellpeti
nagyúr
Milyen hűtőt ajánlotok 4850re? ami egy 5ösből megvan?
-
maflame
aktív tag
..Musashi gyűjtögeti a pontokat
-
maflame
aktív tag
válasz
MmDorian #1583 üzenetére
Kösz! A venti szabályzását hogy oldottad meg? Hátul van a tekerő?
Amit még nem értek egészen az, ha jól láttam a képeken, a ventilátor-kábel 2 háromtűs csatlakozóval a végén hova csatlakozik? A kártyán csak egy van azt hiszem, nem? a másik mehet átalakítóval egy 4tűs csatira? ..mert az alaplapon nekem már nincs egy sem.
Csak azzal a tekerentyűvel lehet szabályozni vagy ki lehet iktatni és a driverre bízni sebességét?
..szóval aszondod, halk, hideg meg ilyesmi? ..hát ezt tudtuk eddig is de ezt tudjuk a TwinTurboról is. -
vPhis
tag
Üdv
Refnyákos HD4850-re Auras Fridge egy Cooler Master R4-S2S-12AK-GP-es ventivel (44CFM 19.8dBA) jó választás lenne? Mert a Fridge alapból egy nagyon minőségi cuccnak tűnik, meg a CM venti sem rossz. csak kérdés elég e a kis RV770-nek
-
maflame
aktív tag
Üdv! 4870-re kéne hűtő a gyári helyett. Musashi vagy Twin Turbo között vacilálok, nem találtam sehol egy olyan konkrét tesztet ahol ez a két hűtő mérkőzött volna.
Segítsetek légyszi a döntésben! Az oké, hogy mindkettő jól hűt és vsz egyik sem hangos de valahogy el kéne dönteni melyik legyen..
Tudja valaki, mégis melyik hűt jobban / melyik halkabban?
A Musashin van egy fordulatszabályzó ami akár jó is lehetne de (csak képen láttam) ahogy néztem azt gép hátuljára lehet kivezetni (??) Oda nem akarnék sűrűn bebújkálni.. nem vagyok nagyon lusta de azért ezt mégse.
Pl ez elvileg egy pont a TwinTurbonak. -
Willie
őstag
Sziasztok!
Az előző oldalon tettem fel kérdést a Gigabyte Geforce 9500 GT 512 MB (cooleres) kártyára való hűtéssel kapcsolatban. ezt kaptam rá ajánlásként ugyebár http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_coolviva_z1/23806 de hozzá lett téve hogy nem biztos hogy kompatibilis vele. Na most akkor rá tudom rakni vagy sem? Esetleg várok még más ajánlatokat is 4-5000 Ftig
Előre is köszönöm!
Üdv,
Pityu -
R1200GS
aktív tag
Még számításba vettem a Thermalright HR-03 GT .Ez megéri az árát? Mi a különbség a Plus, és a Gt között? Más lefogató készlettel csomagolják?
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
Accelero S1 Rev. 2 bármilyen 8cm-es ventilátor felszerelhető, vagy csak a Turbo Module-val. 4870-es kártyára akarom tenni, kb. 10.000 Ft-ból kijön minőségi ventilátorral együtt. Ezért az árért kapok jobb teljesítményű hűtőt?
-
XaraX
addikt
Némi segítség kellene...
Az Accelero Xtreme 9800 felmegy a 8800 gtx-re,nem tudja valaki véletlenül? -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Lehet nagy marhaságot kérdezek, de még soha nem volt integrált VGA-m és nem tudom kell e rá valami hűtőt venni külön.
Ez lenne az: [link] -
tomiika
tag
válasz
MmDorian #1565 üzenetére
Neeem, még nincsen meg, csak márkák terén picit elfogult vagyok
És HIS kártyával még nem volt dolgom. De akkor valszeg az a megoldás lesz, amit mondtál, azzal a különbséggel, hogy oldalt szívja ki. Mert szerintem a gyárilag 80-90fokos gpu nem normális(bár biztos nem adták volna ki ha nem lenne jó)
Köszi a segítséget -
tomiika
tag
Sziasztok!
Létezik olyan hűtő 4870-re ami hasonló, mint a gyári, tehát kifelé fújja hátul a meleget, de nem olyan bazi hangos? Naagyon gondolkozom egy 4870-en, de a hűtő minősége miatt nem nagyon tetszik
-
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
van egy shappire radeon x1650pro 512mb ddr2 agp-m amin akarok egy kicsit alakítani hűtés téren... azt kitaláltam már hogy fogatok fel a gpu-ra egy 478-as cpu hűtőt
de a ramok megbordázása amin gyárilag nincs hűtés felvet némi gondot...
régebben csináltam olyat hogy ramcsip közepére szilikon hővezető zsír szélére pillanat ragasztó, ez igy nagyon jól működött csak sajnos nem távolítható el vagy ha igen akkor nyoma marad.
elkezdtem törni a fejem és leeset hogy mi lenne ha sziloplasztal (szilikon alapú ragasztó ilyen kinyomópisztolyos) ragasztanám fel a bordákat ? valaki próbált már ilyet ? vagy esetleg tud javasolni valaki valamilyen más megoldást amivel még akár gariba is visszatudom vinni ?
köszi!
üdv:Jann-Chee
-
sklopp
őstag
Alapjáraton talán tényleg sok 40 fok a Seagate-nek, ha van hely elöl a házban ventinek, érdemes lenne betenni egyet, lehet a ház nem túl jól szellőzik. A zene lejátszás akadozása tényleg lehet a ram foglaltsága miatt, ezt ellenőrizheted a feladatkezelőben (control-alt-del). Ilyenkor nem teker a winyó túl gyakran?
-
tzimash
őstag
hi!
haverom akar venni a giga 3850-esére egy csendesebb hűtőt, mert a rajta lévő gyári zalman hangjával nincs kibékülve. az AC S1 lenne az igazi, de nem férne bele a házába, ill. az oldallapot nem tudná feltenni. a másik jelölt a Coolink-féle GFX Chilla, ez kompatibilis vajon a kártyájával? -
MmDorian
őstag
Üdv !
Lassan jön a Musashi, a kérdésem az lenne, hogy a gyári pasztát, illetve a RAM-okon és a FET-eken lévő ragasztót mivel töröljem le ? Le kell egyáltalán ? -
Logic83
csendes tag
Sziasztok!
Asus 7950GT kártyámra szeretnék hűtést venni.
Kiszemeltem: Accelero S1 rev2
Gondoltam kipróbálom először passzívan és ha nem elég akkor rakok rá ventit.
Szerintetek elbír ezzel a kártyával. Tesztek alapján el tudom képzelni,hogy venti nélkül is elviszi 70°C alatt.(Gyári hűtővel idle58°C, terhelt80°C)
Mit gondoltok? -
MmDorian
őstag
Üdv !
Szerintem ezt nem a VGA hűtő topikba kellett volna....De ha meleg a vinyód akkor egy Scythe Ita Kaze, 1000rpm jó lesz rá.
-
Redome
csendes tag
Köszi a gyors választ!
A gép egy Fujitsu-Siemens Scaleo J (P4 // 3,06GHz // 992MB RAM). A vinyó pedig Seagate ST3160812AS. És jelenleg 40°C-os. Pedig csak net megy és az MSN. Ha jól érzékeltem, akkor nem a proci hűtője, hanem ami hátul helyezkedik el. Na ezt jól elmagyaráztam...A zeneakadozás régen nem jelentkezett, azért is lepett meg. Lehet, hogy valami túl sokat foglal le a RAM-ból?
-
sklopp
őstag
Mivel nincs semmi adat a gépedről, nem tudni, milyen vinyód van. A hőfok gyártó-tipus függő, általában a 36-39 fok nem túl magas. Mellesleg, milyen venti pörög fel? Lemez írás-másolás közben a zenelejátszás akadozása inkább a gép teljesítményének korlátozott voltát jelzi (processzor, ram, stb.).
-
Redome
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hűtés ügyileg. Előre mondom, nem vagyok valami nagy szakértő számítégpügyileg
Olyan próblémám van, hogy a vinyóm átlaghőmérsékelete 36-39 °C. Ez szerintem nem épp optimális...(Gondolom) Éppen ezért a ventillátor fel-felpörög, mikor mindjuk egy oldalt tölt be, vagy pl kép fájlt nyitok meg. Szerintetek mi lehet a baj?
Valamint ennek köze lehet ahhoz, hogy mikor lemezt írok, vagy lemezről másolok a hang beszaggat, akadozik miközben zenét hallgatok...Előre is köszi a válaszokat/segítségeket!!!
-
joi29
őstag
-Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy van e valakinek valamilyen tapasztalata
a Thermaltake ezen vga hűtőjéről.
-Valamint tudjátok e hogy menyit ér jelenleg és van e rá manapság kereslet. -
thunder6230
tag
Hali! Olyan kérdésem van, hogy thermaltakenek léteznek ilyen vízhűtőblokkokkjai ventivel vga-kra. Róla van szó. Van egy 8800 gt turboforce-om. Viszont vízhűtésem nincs. Akkor ne is nézzem alternatívának?
-
MmDorian
őstag
válasz
sarkany007 #1541 üzenetére
Lejárt a mod és csak most olvasom....
Vízhűtést akarsz a karira "extrém" tuningra, de azt se tudod, hogy működik....
-
sarkany007
csendes tag
Hali egy 4850 hőtőt keresek ami extrém tuningot is bír lehet víz is. ja és ha több feszt adok a karinak mint ami van a biosban pl a biosban 2,53 a max és én 2,76-ot adok neki nem fog elfüstölni???????????????? Légyszi segítsen valaki
Ha nem vok itt akkor írja meg valaki privibe -
viktor000
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy egy passzív hűtős geforce 8500gt-re milyen aktív hűtőt ajánlanátok? Már amennyiben lehetséges ilyen.
Köszönöm -
kkrisi
senior tag
hello mindenkinek!
Van egy 8800gt 512mb videokraim. Milyen hűtőt ajánlotok rá? (ami eléggé lehűti és csöndes is)
-
matyiGo
aktív tag
szerintem felmegy az s1 a 4670-esre. én is ilyet akarok szerelni rá csak félek hogy a gagyi ASUS házamban nem lesz elég hely az S1-nek
nézz be a 4670 topikba
boccs a késő válaszértuh. teljesen szétszórt vagyok, szűrve néztem a hsz-eket nem láttam hogy megvan a megoldás
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Milyen hűtőt érdemes venni 4850-re ? Én néztem a Scythe Musashit, S1-et, valami más alternatíva ?
Ár mondhatni mind1, de 10-15 k-nál nem mennyünk följebb. -
alanwake
tag
nincs valakinek eladóba a 8800gt-mre egy glaciator hűtő+ramhoz borda?szivesen vevő lennék rá amennyiben az ár is megfelelő
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Szerintetek milyen hűtőt vegyek a Gigabyte Geforce 9500 GT %12 MB Overclock kártyámra? Tudom hogy nem nagy cucc a kártya de nekem wowon, warcraft3on kívül másra nem kell de szeretném a gép zaját meglehetősen lecsökkenteni. 5-6000 Ft-ot áldoznék maximum egy VGA hűtőre.
Előre is köszi!
Pityu
-
latrab
csendes tag
Hello!
a gépemben egy Sapphire Radeon HD4670 vga kártya van. van rajta egy gyári hűtő ami rettenetesen hangos :S hogy tudom orvosolni a dolgot? minden megoldás érdekel.
mi lesz ha csak szimplán leveszem róla? rakjak fel másikat rá? létezik/elég rá valami passzív dolog?
köszi a segítséget előre is!!
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Helló!
SAPP ATI 2900XT re keresnék hűtőt! Melyik jó rá, melyiket ajánljátol?
Köszi -
G.A.
aktív tag
Üdv!
Célom passzívvá tenni a gépem, max az sflex-ek üzemelnek majd.
Jelenleg egy Nvidia 7600as karim van és ezt majd egy 4670es váltaná.
Szóval keresek egy hűtőt ami jó mind2 karira. Eddig csak az AC-tól az S1 Rev2-est találtam, de ez úgy látom, h nem megy fel a 4670esre. Ez így stimmel vagy téves az infóm (remélem téves)?
A gyártó oldalán azt írja, hogy 4830ra is jó... talán 4670 helyett ezt kéne majd vennem...Valakinek más javaslat?
GA
-
Henker2
addikt
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy a G92-es 8800GTS gyári hűtője mennyire jó? Hang, hűtési hatékonyság? Lehet-e vele egy kis tuningot kicsikarni, vagy le kell cserélni. Ha le kell, akkor mit ajánlotok?
Egyébként konkrétan a Gigabyte 8800GTS-ről lenne szó.
Köszi -
Pá
addikt
Mit javasoltok Ati 4670-re, ha teljesen passzívan szeretném hűteni?
Accelero S1
Zalman VNF100
Thermaltake CL-G0009 Schooner
Zalman ZN-80D-HP
Aerocool Video MAgic 102Melyiket javasoljátok ezek közül? Esetleg más?
-
Bubee82
őstag
Hali!
Radeon X800 GTO-n a venti kezd elhalálozni alighanem
Vennék rá új hűtő szisztémát, amennyiben:
- olcsó
- nem igényel barkácsmunkát (nem kell átalakítani semmit)Van -e ilyen?
Előre is kösz
-
Dzsínó
csendes tag
Üdv!!!
ATI HD 3870 toxic-ot szeretnék hűteni, de nem tudom melyiket vegyem.http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1152&ID=1586
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1147&ID=1825
Sorb vagy Duorb???
Segítségeket előre is köszönöm!
-
vbbb
őstag
Hali!
7200 nvidia kártyára mit lehet venni, ami csendes? Lehet passzív hűtés is. Egy kb. 4cm-es coller-t kellene kiváltani.
Ilyen kis teljesítményű kártyára sajnos nem találtam igazán jó hűtési megoldást. -
RootRulez
félisten
Sziasztok! Kérdésem a következő lenne, a letöltő gépembe tettem egy 9200-as ATI-t, viszont kicsi a ház és nem szellőzik valami jól, így a bordájára rácsavaroztam egy p1es procihűtőt, megy is, jobban hűti, csak a venti az alaplapról kapja a feszt. Arra lennék kíváncsi hogy van-e a kártyán olyan pont, ahonnan meg tudnám forgatni a ventit, ha odaforrasztanám a vezetékeket. Köszi a választ, üdv.
-
Gr3h
csendes tag
Hali!Egy asus eah 4850/512mb-m van gyári Glaciator hűtéssel.A problémám az lenne hogy piszkosul melegszik...Milyen tuninghűtést javasolnátok erre a típusra?
-
Giot
addikt
Üdv mindenkinek!
Szerintetek mire elég egy AC Twin turbo HD 4870-es esetében?
(Repeat) -
Giot
addikt
Üdv mindenkinek!
Szerintetek mire elég egy AC Twin turbo HD 4870-es esetében? -
Geffry
aktív tag
válasz
Joci111 #1508 üzenetére
Szia!
Abból kiindulva hogy a 88gt-met passzívan is elbírja, szerintem az arctic colling legendás accelero s1-e a Te hűtőd! Usque 5k-ért totál csendes hűtőt kapsz.
Ha már itt vagyok, kérdés a radeon tulajokhoz:
Az tiszta hogy az accelero s1 jó a 4830ra, de elég erős is rá?
-
Joci111
csendes tag
Hali
Nvidia 8600gt hez milyan HALK hűtést ajánlatok? -
Hurkafej
aktív tag
Hány fokig használható rendesen egy videokártya? HD 3870-es
Azért kérdem, mert nekem 100%-os leterhelésnél max 80fokig megy fel.
És szerintetek beiktassak mégegy ventit, vagy haggyam így ? -
kutga
félisten
UP!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Az otthoni asztali gépemben egy Ati RADEON X550-es videókártya van. A gondom vele, hogy a gyári hűtés a gép indításakor szörnyen felpörög, és működés közben is elég zajos. Le szeretném cserélni vmi egyébre (passzív vagy aktív).
Nem akarok tuningolni, a lényeg hogy halk legyen, néztem is egy passzív hűtést:
[link]Viszont nem tudom, ez kompatibilis-e ezzel a kártyával, illetve ha nem, milyet keressek amit rá tudok tenni?
Bár lehet nem itt kellene megkérdeznem, de érdekelne hogy a merevlemez adhat-e ki nagy hangot működés közben? Ugyanis halkítani akarom a rendszert, a procihűtőt már lecseréltem. Van a gépben egy 300W-os Codegen táp, másik gépemben 400W-os volt, nem hiszem hogy az lenne hangos. Marad tehát a VGA, amit lecserélek, és a merevlemez mint mozgó alkatrész. Mivel a VGA-n egy kisméretű nem túl bizalomgerjesztő ventillátor csücsül, remélem ő miatta hangos a rendszer és ezzel a problémát megoldottnak lehet tekinteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest